Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746 01 Opava Název operačního programu:OP.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746 01 Opava Název operačního programu:OP."— Transkript prezentace:

1 Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746 01 Opava Název operačního programu:OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory 1.5 Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.0713 Název projektu:Zvyšování klíčových aktivit Předmět, ročník:Informační a komunikační technologie, 1. ročník Název sady vzdělávacích materiálů: Prezentační program - PowerPoint Sada číslo: ICT-21C Pořadové číslo vzdělávacího materiálu: 07 Označení vzdělávacího materiálu: VY_32_INOVACE_ICT-21C-07 Téma vzdělávacího materiálu:SmartArt a Fotoalbum Druh učebního materiálu:Prezentace Autor:Ing. Radka Pindurová Anotace: Prezentace žáky naučí vložit do prezentace SmartArt a vytvořit Fotoalbum. Každý žák má k dispozici osobní počítač a uvedená prezentace se prezentuje pomocí projektoru. Metodické poznámky: Materiál je vhodný pro žáky prvních ročníků veškerých učebních oborů Datum vytvoření: 2. 3. 2013 Ověření ve výuce: 4. 3. 2013

2 Vložení SmartArtu Obrázek SmartArt je složen z vektorových objektů a z textových polí. Text můžeme psát buď rovnou do jeho připravených polí, nebo do levého pomocného okna. Pokud není levé editační okno zobrazeno, klikneme na obrázek SmartArt. Pro vložení: Klikneme do Pásu karet na kartu „Vložení“ a zvolíme SmartArt.

3

4 Po kliknutí se nám objeví následující tabulka, ve které si můžeme zvolit daný typ SmartArtu.

5 Vytvoření Fotoalba Kromě běžných prezentací využívajících obrázky můžeme vytvořit speciálně formátovanou prezentaci zaměřenou na promítání fotografií, tzv. fotoalbum. Tento typ prezentace zobrazuje snímky s pravidelně rozloženými fotografiemi, u nichž jsou jen kratší texty v poli popisků. Pro vložení: Klikneme do Pásu karet na kartu „Vložení“ a zvolíme Fotoalbum (pro vytvoření nového fotoalba je úplně jedno, jestli klikneme do horní, či dolní části tlačítka).

6

7 Po kliknutí se nám objeví následující tabulka, ve které nastavíme parametry Fotoalba: Pozn.: Po kliknutí na „Vytvořit“ se nelekněte, že se nám otevře nová prezentace, to je v pořádku. Otevře se průzkumník Windows, kde vybereme dané obrázky.

8 Úkol Vytvořte přesně prezentaci podle následující předlohy s použitím SmartArtu.

9

10 Použité zdroje Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Radka Pindurová.


Stáhnout ppt "Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746 01 Opava Název operačního programu:OP."

Podobné prezentace


Reklamy Google