Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

EU_12_sada1_02_Inf_Úpravy obrázků 2_Šeb

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "EU_12_sada1_02_Inf_Úpravy obrázků 2_Šeb"— Transkript prezentace:

1 EU_12_sada1_02_Inf_Úpravy obrázků 2_Šeb
Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Mgr. Zdeněk Šebestík Anotace Prezentace slouží k seznámení s programem pro úpravu obrázků –IrfanView. Žáci se naučí měnit velikost obrázku, vložit text do obrázku,uložit a přejmenovat obrázek. Informační a komunikační technologie Předmět Informatika Tematická oblast/téma Aplikační software Výsledky vzdělávání Dovede pracovat s ostatními aplikacemi Klíčová slova IrfanView, obrázek, aplikace, freewarový program, grafika Druh učebního materiálu PPT prezentace Typ vzdělávání Střední vzdělávání, 2. ročník Praktické školy dvouleté Ověřeno Datum: Třída: II. PRŠ 2 Zdroj autor

2 (V programu IrfanView)
Úpravy obrázků 2 (V programu IrfanView) Prezentace je určena žákům 2. ročníku Praktické školy dvouleté

3 Vložení textu do obrázku

4 Jak vložíme do obrázku text?
. Opět budeme pracovat s programem na prohlížení a úpravu obrázků IrfanView Vybereme si obrázek, do kterého chceme přidat text a otevřeme ho. Změníme velikost obrázku (800x600) a uložíme pod novým názvem (naučili jsme se minule).

5 Panel nástrojů Klikneme na Úpravy

6 ?

7

8 Nevhodně zvolená velikost písma
?

9 Správně zvolená velikost písma

10 Přejmenování a uložení souboru

11 Společné cvičení: Žáci si otevřou libovolný obrázek ze složky II PRŠ 2 a budou ho upravovat podle instrukcí vyučujícího. Učitel využívá dataprojektor. Jsou-li žáci přesvědčeni, že látku pochopili, mohou plnit samostatný úkol.

12 Samostatné cvičení: Vyberte si ze složky II PRŠ 2 obrázek – obr 01 a upravte jeho velikost (800x600)a vložte do obrázku text: Naše třída. Dále vložte text (jméno) ke každému žákovi na fotografii. Upravený obrázek přejmenujte (třída 1) a uložte do své složky.

13 Zdroje: Foto: archiv autora


Stáhnout ppt "EU_12_sada1_02_Inf_Úpravy obrázků 2_Šeb"

Podobné prezentace


Reklamy Google