Inovace, inovační projekty a úloha klastrů (obecný náhled) Ivo Vondrák VŠB - Technická univerzita Ostrava

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Univerzita a společenství průmyslových podniků Ivo Vondrák VŠB - Technická univerzita Ostrava
Advertisements

CzechInvest – Váš partner pro podnikání v ČR Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM | generální ředitel Praha, 3. prosinec 2013.
Aktuální stav čerpání evropských fondů Příprava na další programovací období z pohledu regionů Mgr. Radko Martínek hejtman Pardubického kraje.
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
Přemýšlíte, kam po maturitě? Přemýšlíte, co studovat? Přidejte se k nám!
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Tento materiál vznikl jako součást projektu In-TECH 2, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Projekt In-TECH 2 Ivan.
LUKÁŠ MELNIČÁK FINANCE A MARKETING VE VYSOKÉM ŠKOLSTVÍ.
CzechInvest Koncepce podpory investic
Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem - Aplikovaný výzkum prof. Jiřina Jílková Biomedicínský výzkum Ústí nad Labem, 23. května
Tento materiál vznikl jako součást projektu In-TECH 2, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Název přednášky/cvičení.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Michal Dvouletý obor Finance a daně
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Praha (blízké) budoucnosti: věda, výzkum a inovace Co Praha nabízí a nabídne?
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
ČSOB EU CENTRUM REM Autumn 2006 ČSOB EU CENTRUM.
Mechatronika v okresu Plzeň-sever (a nejen tam) Ing. Jiří Prantner, Klastr Mechatronika o.s., prezident Tel: Mail:
INOVACE V PODNIKU Inovace předmětu v rámci studijního oboru
NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM 22. – , PRAHA TRANSFER TECHNOLOGIÍ ALEŠ VLK.
Technology Transfer Offices can help disseminate IP knowledge Jaroslav Burcik Czech Technical University in Prague Centre for Business cooperation, CTU.
KREATIVNÍ ODVĚTVÍ A EVROPSKÉ FONDY NOVÁ SCÉNA ND MARTA SMOLÍKOVÁ Proč podporovat kulturní a kreativní průmysly.
Michal Pazour MPO © 2007 Ministerstvo průmyslu a obchodu Spolupráce vysokých škol & podnikatelského sektoru (VŠB-TU Ostrava, )
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
Lenka Míkovcová10. března Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Lenka Míkovcová.
KONFERENCE projektu APSYS „ Propojení vědy, výzkumu, vzdělávání a podnikové praxe “ Propojení vědy, výzkumu, vzdělávání a podnikové praxe Jsou potřebné,
Magisterský obor Ekonomika a řízení elektrotechniky a energetiky.
Historie a budoucnost technického vzdělávání
Výzkum a vývoj a inovace v ČR Diskusní fórum k inovačnímu podnikání Brno, 3. října 2007.
Podpora inovací prostřednictvím spolupráce VŠ s podniky Ing. Eva Bosáková, CSc.
ZÁKLADY TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Inovační aktivity a transfer technologií Zdroje, prostředky a dovednosti Význam TT Proces řízení TT Mezinárodní kooperace.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
CEVTECH Soběslav Vítejte v Centru Ekologických a Vodárenských Technologií !
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Aktivity Sdružení automobilového průmyslu v oblasti vzdělávání Předkladatel: Jiří Černý, viceprezident TPCA Czech a viceprezident AutoSAP 75. zasedání.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Inovační potenciál ČR, 5. září 2007 Středisko společných činností AVČR, v.v.i. Centrum inovačního vzdělávání Liblice Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Projekt.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Zvýšení vědeckovýzkumného potenciálu pracovníků a studentů technických vysokých škol v oblasti dopravy a nových dopravních technologií Registrační číslo:
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
STAV A VÝHLED TRANSFERU TECHNOLOGIÍ NA ZČU doc. Ing. Jan Horejc, PhD., prorektor pro spolupráci s praxí Mgr. Jaroslav Šíp, asistent prorektora.
NÁSTROJE LOKÁLNÍHO a REGIONÁLNÍHO ROZVOJE
Závěry semináře RVŠ k 3. roli vysokých škol I: 1. V souvislosti se změnami paradigmatu role vysokých škol ve společnosti, respektujíce aktuální trendy.
K O N F E R E N C E Ministerstva průmyslu a obchodu ČR 14. června 2007 Michnův palác, Praha OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Investice do Vaší budoucnosti.
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií Institut experimentálních.
PaedDr. Pavla Břusková generální ředitelka a předsedkyně představenstva Agentura pro regionální rozvoj,a.s., Ostrava Inovační rozvoj regionů 2010 Žilina,
1 Podpora inovací v českém a slovenském průmyslu, role AIP ČR K. Šperlink Brno, září 2008.
Podnik a výroba 8. – Obsah Základní ekonomické pojmy Podnik a výroba – úvod do problematiky Podniky v Evropě Obrat podniku Sociální a environmentální.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Regionální politika: aktéři, cíle, nástroje, strategie.
Seminář k doktorskému studijnímu programu Zlín.
„Partnerství pro konkurenceschopnost“ Název projektu: „Partnerství pro konkurenceschopnost“ Zkrácený název projektu:„PARKON“ OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Centrum pro výzkum, vývoj a inovace Life for Science. Science for Life.
Výroční konference OP PIK
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Osobní management – modul č.4
Zpracoval: Martin Bílek
Citlivostní analýza a optimalizace II Zpracoval: Martin Bílek
Citlivostní analýza a optimalizace I Zpracoval: Martin Bílek
Zpracoval: Martin Bílek
REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE LIBERECKÉHO KRAJE
Transkript prezentace:

Inovace, inovační projekty a úloha klastrů (obecný náhled) Ivo Vondrák VŠB - Technická univerzita Ostrava

Trocha geometrie úvodem Vzdělání Výzkum Inovace Rozvoj

Vzdělání: současnost Kvantitativní náhled - jsme třetí největší univerzita v ČR s více než 24 tis. studenty. Kvalitativní pohled - i přes ekonomickou a finanční krizi stále klesá počet neuplatněných absolventů. Infrastruktura pro výuku je na vysoké úrovni. Kvantitativní náhled - jsme třetí největší univerzita v ČR s více než 24 tis. studenty. Kvalitativní pohled - i přes ekonomickou a finanční krizi stále klesá počet neuplatněných absolventů. Infrastruktura pro výuku je na vysoké úrovni. Propojení studia s tvůrčí činností – zapojení studentů do řešení projektů! Praxe jako součást výuky (zavedení co- operative education) Studenti připravení pro praxi = efektivní transfer znalostí z univerzity do podnikatelské reality. Co máme a umíme …

Vzdělání: budoucnost Kvantitativní náhled - jsme třetí největší univerzita v ČR s více než 24 tis. studenty. Kvalitativní pohled - i přes ekonomickou a finanční krizi stále klesá počet neuplatněných absolventů. Infrastruktura pro výuku je na vysoké úrovni. Propojení studia s tvůrčí činností – zapojení studentů do řešení projektů! Praxe jako součást výuky (zavedení co-operative education). Studenti připravení pro praxi = efektivní transfer znalostí z univerzity do podnikatelské reality. Propojení studia s tvůrčí činností – zapojení studentů do řešení projektů! Praxe jako součást výuky (zavedení co-operative education). Studenti připravení pro praxi = efektivní transfer znalostí z univerzity do podnikatelské reality. Co chceme a musíme…

Výzkum: současnost V ramci OP VaVpI máme již dva financované projekty: RMTVC a INEF. Čtyři další jsou doporučeny k financování: IT4I, ITT, ENET a IET. Předpokládaný objem financí je 2.85mld Kč, což činí 7% disponibilní alokace v OP VaVpI. V ramci OP VaVpI máme již dva financované projekty: RMTVC a INEF. Čtyři další jsou doporučeny k financování: IT4I, ITT, ENET a IET. Předpokládaný objem financí je 2.85mld Kč, což činí 7% disponibilní alokace v OP VaVpI. Kolaborativní výzkum je klíčovým faktorem úspěšné realizace výzkumu, a to nejen projektů OP VaVpI! Soustředit se na problematiku managementu a marketingu vědy, výzkumu a inovací - moderní věda není jen o bádání, ale i o hledání inspirace, zdrojů a řízení projektů. Získávat kapitál prostřednictvím komercializace myšlenek a vynálezů. Naše aktuální šance …

Výzkum: budoucnost V ramci OP VaVpI máme již dva financované projekty: RMTVC a INEF. Čtyři další jsou doporučeny k financování: IT4I, ITT, ENET a IET. Předpokládaný objem financí je 2.85mld Kč, což činí 7% disponibilní alokace v OP VaVpI. Kolaborativní výzkum je klíčovým faktorem úspěšné realizace výzkumu, a to nejen projektů OP VaVpI! Soustředit se na problematiku managementu a marketingu vědy, výzkumu a inovací - moderní věda není jen o bádání, ale i o hledání inspirace, zdrojů a řízení projektů. Získávat kapitál prostřednictvím komercializace myšlenek a vynálezů. Kolaborativní výzkum je klíčovým faktorem úspěšné realizace výzkumu, a to nejen projektů OP VaVpI! Soustředit se na problematiku managementu a marketingu vědy, výzkumu a inovací - moderní věda není jen o bádání, ale i o hledání inspirace, zdrojů a řízení projektů. Získávat kapitál prostřednictvím komercializace myšlenek a vynálezů. Co musíme a chceme …

Inovace: současnost Máme zde silné průmyslové podniky a s nimi i velký potenciál možné budoucí spolupráce. Můžeme stavět na silném zázemí klastrů, které vytváří unikátní technologicky orientované sociální sítě. Politická vůle orientovat se na ekonomiku znalostí. Máme zde silné průmyslové podniky a s nimi i velký potenciál možné budoucí spolupráce. Můžeme stavět na silném zázemí klastrů, které vytváří unikátní technologicky orientované sociální sítě. Politická vůle orientovat se na ekonomiku znalostí. Vybudovaná infrastruktura je tvořena nejen realizovanými investicemi, ale také lidmi a znalostmi propojenými v klastrech – nepřehlédnutelná kompetitivní výhoda, kterou musíme zúročit! Klíčem k úspěchu je komunikace a zaměřit se na propojení tradičních oborů s novými – interdisciplinarita ve vzdělávání, výzkumu i inovacích! Naše výchozí situace …

Inovace: budoucnost Máme zde silné průmyslové podniky a s nimi i velký potenciál možné budoucí spolupráce. Můžeme stavět na silném zázemí klastrů, které vytváří unikátní technologicky orientované sociální sítě. Politická vůle orientovat se na ekonomiku znalostí. Vybudovaná infrastruktura je tvořena nejen realizovanými investicemi, ale také lidmi a znalostmi propojenými v klastrech – nepřehlédnutelná kompetitivní výhoda, kterou musíme zúročit! Klíčem k úspěchu je komunikace a zaměřit se na propojení tradičních oborů s novými – interdisciplinarita ve vzdělávání, výzkumu i inovacích! Vybudovaná infrastruktura je tvořena nejen realizovanými investicemi, ale také lidmi a znalostmi propojenými v klastrech – nepřehlédnutelná kompetitivní výhoda, kterou musíme zúročit! Klíčem k úspěchu je komunikace a zaměřit se na propojení tradičních oborů s novými – interdisciplinarita ve vzdělávání, výzkumu i inovacích! Kde máme šanci …

Trocha geometrie závěrem RozvojUniverzityPrůmysl Státní správa