Formuláře jsou důležitou součástí stránek, slouží:  k přihlašování k některým stránkám (eshopy, bakaláři, diskuze na webu apod.)  k odeslání údajů do.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základy HTML – vkládání objektů
Advertisements

Středoevropské centrum pro vytváření a realizaci inovovaných technicko-ekonomických studijních programů Registrační číslo CZ.1.07/2.2.00/ Tento.
Způsob zápisu JavaScriptu do dokumentu  JavaScript se do webové stránky dá zapsat třemi způsoby:  Pomocí značek do proudu dokumentu  Pomocí značek s.
IKT PHP PHP Tvorba formuláře - 10 Mgr. Josef Nožička
HTML5 Co je nového?. Technologický balíček HTML5 Správně by měl být označován jako nová verze technologií HTML5, CSS3 a ES5, protože v sobě zahrnuje:
Technologie pro publikování na webu 1 Ing. Jiří Štěpánek.
HTML Formuláře.
Dynamické dokumenty na straně klienta Informatika pro ekonomy I přednáška 5, 6.
Dynamické dokumenty na straně klienta Informatika pro ekonomy I přednáška 5, 6.
Formuláře Formuláře lze nalézt téměř na každém webu. Formuláře lze nalézt téměř na každém webu. Použití formulářů: Použití formulářů: Blog Blog Uživatelské.
HTML HyperText Markup Language 3. část Ústav automatizace inženýrských úloh a informatiky FAST VUT v Brně 0U2 - Základy informatiky a výpočetní techniky.
PHP Zpracování formuláře v PHP - 11 Mgr. Josef Nožička IKT PHP
TVORBA WEBOVÝCH STRÁNEK
Návrh a tvorba WWW Cvičení 6
YMUSY1 Multimediální systémy 1 Cvičení 5 Formuláře a ovládací prvky.
TNPW1 Technologie pro publikování na webu Cvičení č. 5 SFTPFormuláře Martin Adámek.
Daniel Mikeš, I4.E Vedoucí práce: Lukáš Masopust.
Google formuláře.
Funkce a procedury  Funkce a procedury mají za úkol vykonávat určitou činnost, která se opakuje na několika místech skriptu. Obě se definují klíčovým.
ZÁKLADY HTML – ODKAZY, SEZNAMY. - vodorovná čára atributy:  width – délka čáry – pixely nebo %  size - šířka ve smyslu tloušťky  align - zarovnání.
Formuláře v MS Word 2007 Martin Lubas xlubm
TNPW1 Cvičení
Tabulkový procesor.
VY_32_INOVACE_4.3.IVT1.18/Oc Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jaroslav Ochodek CZ.1.07/1.5.00/ Tvorba webových.
Přehled pro vytvoření formuláře
PHP – zasílání dat z formuláře
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: EU Název: Elektronická pošta Autor: Mgr.
Ukládání dat, a spam INTERNET Ukládání dat, a spam.
Tutoriál Vlastní složka My EBSCOhost
Hromadná korespondence
VY_32_INOVACE_4.3.IVT1.12/Oc Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jaroslav Ochodek CZ.1.07/1.5.00/ Tvorba webových.
Elektronická komunikace
ANOTACEPrezentace obsahuje informace o elektronické komunikaci, využití u. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci si vytvoří ovou.
Maturitní okruh 22: Úvod do HTML. Značkovací a klasické jazyky Klasické: převládá strukturovaný text (programovací kód), skripty jsou prováděny na straně.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_385_Odeslání u AUTOR: Ivana Mikulenková ROČNÍK, DATUM:
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Úvod do databázových systému B RNDr. Jan Lánský, Ph.D.
DHTML Jan Felger. Kapitola 0: Základní tagy Základy HTML © Jan Felger 2005 Úvod Tato prezentace zobrazuje pouze zcela základní minimum znalostí, které.
Dílna Caché II. CSP pro pokročilé Tomáš Vaverka. Zdroje HTML Tag Reference v sekci Reference Material v dokumentaci Caché HTML Tag Reference v sekci Reference.
Dynamické dokumenty na straně serveru Informatika pro ekonomy II přednáška 8.
WWW – hypertextový informační systém
AJAX nejmodernější webová technologie… seminář pro učitele ZŠ a SŠ Mgr. Marek Osuchowski Ostravská univerzita © 2011.
Instalace klienta Instalace klienta se provádí, pokud zakoupíte licenci na program klient (za každý další nainstalovaný program se platí) či pokud změníte.
Úvod do JavaScriptu JavaScript je p JavaScript je programovací jazyk, který se používá na webových stránkách. JavaScript je typu KLIENT - KLIENT To znamená,
PHP Souhrnné cvičení Mgr. Josef Nožička IKT PHP
WWW stránky – Úvod Mgr. Lenka Švancarová.
PHP Vytváření formuláře.
Elektronický registr oznámení Zpracoval(a): Mgr. František Rudecký
PROGRAMOVÁNÍ V PHP PERSONAL HOME PAGES FORMULÁŘE.
TVORBA COMBA V POHLEDECH Martina Musilová. Obsah prezentace * Co je to combo * Jak vypadá combo I. * Jak vypadá combo II. * Parametry comba * Druh comba.
Vytvoření hypertextového odkazu
Formuláře Formuláře uzavíráme do elementů Formuláře uzavíráme do elementů a a Tyto elementy jsou součástí jazyka XHTML, to znamená, že při použití v PHP.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
David Klíma- 1 - Elektronická pošta Slouží k přenosu zpráv po internetu Každý uživatel má - zavináč Klimad – uživatelské.
DATABÁZOVÉ SYSTÉMY Ing. Roman Danel, Ph.D.
Registrace uživatele na pro užívání webhostingu.
PROGRAMOVÁNÍ V PHP PERSONAL HOME PAGES FORMULÁŘE + PODMÍNKY + SWITCH.
Formuláře 2012 O. Kánský. Strojopisný formulář Elektronické formuláře pro respondenta pochopitelné přehledné, estetické pro zpracovatele pohodlné – výběr.
Internetové publikování Doc. Ing. Petr Zámostný, Ph.D. místnost: A-72a tel.: 4222, 4167 (sekretariát ústavu 111)
VY_I/2_INOVACE_70_ Miroslav Kaňok. OBSAH Způsoby práce s em Příklad registrace Příjem pošty Odeslání pošty Úkoly.
JavaScript úvod. Jazyky webového vývojáře Dynamická stránka  aktivně mění svůj obsah v reakci na činnost uživatele  zpracování na straně serveru (PHP,
Jednoduché zprávy funkce MsgBox MsgBox (prompt, buttons, title, helpfile, context): button funkce InputBox InputBox (prompt, title, default, xpoz, ypoz,
Tvorba webu Zdeněk Malý.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci Číslo DUM: III/2/VT/2/2/35 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Zabezpečení – CSRF, XSS Tomáš Hulák, Miroslav Kořínek.
PREZENTUJÍCÍ SSO KV, AD WS Jaroslav Krotký Správa databází a aplikací Odbor informatiky.
Přehled pro vytvoření formuláře
Tvorba webových stránek – formuláře
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Transkript prezentace:

Formuláře jsou důležitou součástí stránek, slouží:  k přihlašování k některým stránkám (eshopy, bakaláři, diskuze na webu apod.)  k odeslání údajů do databáze  k vyplnění anketních otázek

Samotné HTML neumí formulář zpracovat a odeslat. K odeslání dat z formuláře je potřeba skript, např. nějaký php soubor – zpracuj.php Problém lze řešit odesláním em, ale uživatel musí mít ve svém počítači nainstalován poštovní klient Outlook.

Formulář je definován párovým tagem Atributy tagu  action - skript, který zpracovává data, např. zpracuj.php  method – metoda, kterou mají být data poslána, může mít hodnotu post nebo get

Vstupní pole začínají nepárovým tagem atributy tagu :  type – druh vstupního pole  name – jméno pole, které se odesílá s daty  value –hodnota pole nebo text zobrazovaný na tlačítku

 text – textové pole  password – heslo, text ve znacích  checkbox – zaškrtávací políčko  radio – přepínač  submit – tlačítko, které odešle formulář  reset – tlačítko na smazání všech polí  file - slouží k zadání cesty k soubor, přenáší celý soubor

Dotazník Napište svoje jméno maxlength size textové pole

Jsi muž? ano ne přepínač

Vyber svoji třídu Prima Sekunda Tercie Kvarta rozevírací nabídka

Vyber oblíbené předměty Matematika Čeština Informatika Tělocvik zaškrtávací políčka

tlačítko pro odeslání odeslaná data