Informační zdroje v programu 1N Celostátní porada vysokoškolských knihoven České Budějovice 3.-4.11.2004 Věra Kubíková, MŠMT.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PLAYBOY Kalendar 2007.
Advertisements

Činnost AKVŠ v roce 2012 Marta Machytková Bibliotheca academica 2012
Národní program udržitelnosti I
Přijímací řízení.
Nový způsob financování RF od roku 2004 Vít Richter Národní knihovna ČR tel , mobil Praha
Nový program MZe - dvoustupňová veřejná soutěž
Produkce odpadů 2002 – 2007 obce ORP Šumperk
ZKUŠENOSTI S VYUŽÍVÁNÍM PŘEDVSTUPNÍ POMOCI EU PHARE / ISPA Ministerstvo financí Centrum pro zahraniční pomoc Ing. Ludmila LEFNEROVÁ.
Informativní schůzka k programu 1M Praha
Informační zdroje pro výzkum - INFOZ programy LI a 1N projekt NK ČR konsorcia Hanuš Hemola Národní knihovna ČR.
Bibliotheca academica , Ostrava EIZ na VŠ po roce 2008 – koordinace a spolupráce Barbora Ramajzlová
Aktuální úkoly MŠMT Odbor programů výzkumu a vývoje 2009.
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Ing. Kateřina Vágnerová) 2)Informace o Prioritě 2 JPD 2 (Ing. Martin Škréta) 3)Elektronická.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Násobíme . 4 = = . 4 = = . 4 = = . 2 = 9 .
Vizualizace projektu větrného parku Stříbro porovnání variant 13 VTE a menšího parku.
MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám.
Elektronické služby v znalostnej spoločnosti, , Zvolen Koordinace a spolupráce – úloha Asociace knihoven vysokých škol ČR Barbora Ramajzlová.
EKONOMICKÉ INFORMACE pro jednání Předsednictva RVŠ Lenka Valová.
ANALÝZA POTŘEB, MOTIVACE A FIREMNÍ PÉČE O ZAMĚSTNANCE VE VYBRANÝCH NZDM PARDUBICKÉHO KRAJE BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Autor: Bc. Kejzlarová Šárka, DiS. Sběr dat:
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Program 1. pracovního semináře Financování internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod.
2. pracovní seminář internetizace knihoven Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Vědecká spolupráce se zeměmi mimo EU Vladislav Čadil, Daniel Frank, Miloš Chvojka, Zdeněk Kučera, Michal Pazour, Tomáš Vondrák.

Čtení myšlenek Je to až neuvěřitelné, ale skutečně je to tak. Dokážu číst myšlenky.Pokud mne chceš vyzkoušet – prosím.
Inovace 2007, Praha, 4. prosince Mezinárodní vědeckotechnická spolupráce ČR Jan Marek Miloš Chvojka Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK
Integrace ČR do evropského výzkumu – účast v 6.RP Technologické centrum Vladimír Albrecht, Národní informační centrum pro.
Předběžné hodnocení návrhů projektů EUREKA Historie vývoje hodnocení projektů programu EUREKA a současný stav Ing. Pavel Dlouhý, manažer projektů EUREKA.
Koordinace resortních politik výzkumu a vývoje Seznámení s Národní politikou výzkumu a vývoje České republiky na léta Ministerstvo školství,
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
Webové stránky obcí jako zdroj informací pro občany Mgr. Andrej Kyselica Oddělení statistiky výzkumu, vývoje a informační společnosti Český statistický.
Příprava novely Sněm Rady vysokých škol.
Realizace projektu - ČR Centrum pro regionální rozvoj.
1 II. informativní schůzka k předkládání návrhů projektů do programu Výzkumná centra Praha, 2. dubna 2004.
Problematika poskytování tlumočnických služeb jedincům se sluchovým postižením Problematika poskytování tlumočnických služeb jedincům se sluchovým postižením.
, předsednictvo RVŠ Výzkum a vývoj na vysokých školách, problematika a hodnocení specifického výzkumu Zpracovali: Ing. J. Fischer, doc. B. Tremlová,
Cesta domů a její hospodaření v roce 2011 Valná hromada
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Cvičná hodnotící prezentace Hodnocení vybraného projektu 1.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
EDITOR BY: SPRESS 15. ledna ledna ledna 2015.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 24. března 2014.
Materiály pro sněm RVŠ František Ježek 20. května 2004.
Koncepce trvalého uchování knihovních sbírek tradičních i elektronických dokumentů v knihovnách ČR do roku 2010 Bohdana Stoklasová & kol. Národní knihovna.
1 Střední škola technická a gastronomická Blansko škola moderních technologií 65 roků od založení školy.
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
ČINNOST PŘÍSTROJOVÉ KOMISE
1 Celostátní konference ředitelů gymnázií ČR AŘG ČR P ř e r o v Mezikrajová komparace ekonomiky gymnázií.
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE NA MPO Výzkum a vývoj na MPO.
CPVŠK, České Budějovice Novela Knihovního zákona Co je nového? Iva Prochásková, UK UPa.
Dlouhodobé uchovávání a zpřístupňování dokumentů v digitální podobě
Přednost početních operací
Ekonomická část (oddělení financování nepřímých nákladů)
Program průmyslového výzkumu a vývoje IMPULS
Národní program počítačové gramotnosti Petr Heinzl koordinátor NPPG.
1 „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací projektu z PRV“
EKONOMICKÉ INFORMACE pro jednání Předsednictva RVŠ Lenka Valová.
Sněm RVŠ1 Financování VaV Sněm RVŠ2 Financování - institucionální podpora Návrh RVV na r (po krácení, před MPŘ): MŠMT - VZ +
6. zasedání sněmu RVŠ. Praha, Financování elektronických informačních zdrojů (EIZ) pro VaVaI na vysokých školách potřeba koncepčního řešení.
Projekt „Příprava národního registru vysokoškolských kvalifikačních prací“, Jan Mach Říjen 2006, Olomouc Celostátní porada vysokoškolských knihoven Projekt.
Hodnocení výsledků ukončených programů VaVaI Ing. Blanka Černá, CSc., Národní agentura pro zemědělský výzkum Ing. Jan Budský Oddělení výzkumu Odbor výzkumu,
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
AKTUÁLNÍ INFORMACE MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ („MZ“) – „Bílý dům“ Mgr. Aleš Kapucián Oddělení vědy a výzkumu (odbor VLP/1)
Národní programy VaV v gesci Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy 28. června 2007.
Transkript prezentace:

Informační zdroje v programu 1N Celostátní porada vysokoškolských knihoven České Budějovice Věra Kubíková, MŠMT

Historie - „el-íčko“ -3 kola programu LI – 3 podprogramy A) podpora/vytváření multifunkčních knihovnických center (21) B) získání konkrétních a prokazatelně zdůvodněných informačních zdrojů/dokumentů (22) C) získání multilicencí/velkoplošných licencí (19) mil.Kč ročně

Východiska -Potřeba pokračovat v zajištění informačních zdrojů pro oblast VaV –Vyhodnocení programu LI – závěry –Národní program výzkumu (usn.vl. Č.417 z ) –Podprogram „VII.2. Informační infrastruktura výzkumu“

Program „Informační infrastruktura výzkumu“ – 1N MŠMT vyhlásilo program poprvé pro období od do a v opakovaném vyhlášení dne pro období od do na základě zákona č. 130/2002 Sb., o podpoře výzkumu a vývoje (nařízení vlády č.461/2002 Sb.)

Priority - podprogramy 1.Zajistit kontinuitu informačních zdrojů pro VaV financovaných z veřejných zdrojů a jejich náležité aktualizování (podprogram A) 2.Umožnit rozvoj informační infrastruktury VaV (podprogram B) 3.Zvýšit hospodárnost ve využívání veřejných prostředků na informační zdroje a infrastrukturu VaV (podprogram C).

Tabulka č.1 Program 1N Datum vyhlášeníFinanční požadavky Roční Ø v tis.Kč Celkem za 5 let v tis.Kč Došlých návrhů Hodnocených návrhů Přijatých k financování Celkem disponibilních prostředků

Program 1N Rozdělení podle podprogramů Podprogram A B C Vyhlášení přijaté Vyhlášení přijaté Celkem Tabulka č.2

Tabulka č.3 Program 1N Rozdělení podle subjektu uchazečů VVŠ SPO OSS POO ZSPO Vyhlášení přijaté Vyhlášení přijaté Celkem

Závěry 1.Program vyhlášen – 2x - pozitivum 2.Pokrytí nejdůležitějších oborů informačními zdroji – převaha v podprogramu A - pozitivum 3.Limitující výše disponibilních prostředků – negativum 4.Příprava Národního programu výzkumu (II) – pozitivum ? negativum ?

Děkuji Vám za pozornost a trpělivost