DAAD – stipendia 2014/2015 IC DAAD Prag. Studieren und Promovieren in Deutschland | Seite 2 Dr. Astrid Winter – DAAD Prag od roku 1963 výměna vědeckých.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Evropský parlament – Informační kancelář v ČR Natalie Šťastná
Advertisements

Informace pro studenty vyjíždějící s programem LLP- ERASMUS v ak. roce 2012/2013 Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o. LLP - ERASMUS.
  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
1 Projekt „České centrum pro mobilitu v letech “ finančně podporuje Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy v rámci programu EUPRO.
Přijímací řízení.
Co by měl student vědět na začátku studia PEF MZLU v Brně
Seite 1 GOETHE-INSTITUT PRAHA PRAHA, Seite 2 ČÍM JE GOETHE-INSTITUT?  KULTURNÍ A VZDĚLÁVACÍ INSTITUCÍ  ZÁKLADEM NAŠÍ PRÁCE JE SPOLUPRÁCE.
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
Setkání kontaktních osob Praha Marta Rybičková.
INFORMAČNÍ SEMINÁŘ Možnosti studia v Asii, Střední a Jižní Americe 4
Kanton St.Gallen Kantonsbibliothek Vadiana Amt für Kultur Vzdělávání knihovníků ve Švýcarsku Liberec, 10. května 2012 Bernhard Bertelmann.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Studium v zahraničí Ing. Hana Rendlová Mgr. Helena Bicanová
Studium v zahraničí Petra Taušl Procházková Markéta Kohoutková
ERASMUS 2012/2013 mobilita studentů Oddělení mobilitních programů Rektorát VUT v Brně Antonínská 1.
Filozofická fakulta Univerzity Karlovy, FULBRIGHTOVA STIPENDIA.
Ústav pedagogických věd Masarykova univerzita. Personální obsazení Vedoucí pracoviště doc. PhDr. Milan Pol, CSc.
Fakulta ekonomická ZČU v Plzni Informace pro uchazeče:
Program Leonardo da Vinci Projekt IN-CO PLUS Projekt IN-CO GRAD 2007.
Možnosti studia v zahraničí pro studenty doktorského studia
Program AKTION Česká republika - Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Fond pro podporu bilaterální spolupráce ve vzdělávání a vědě v terciárním sektoru.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Stáže v EP. Druhy stáží Placené stáže Neplacené stáže Stáže s obecným zaměřením Stáže určeny mladým lidem, kteří mají absolvovat stáž v rámci svého vzdělávání.
Stipendijní informační portál - Business Strategie.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Doktorské studium v Německu - možnosti a financování
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Program celoživotního učení Ústí nad Labem
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA a možnosti studia v zahraničí Vypracovala: Eva Jermanová.
Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/ Tato prezentace je spolufinancována.
Stipendijní pobyty v zahraničí na základě mezinárodních smluv A AKADEMICKÁ I INFORMAČNÍ A AGENTURA.
AKTION Česká republika – Rakousko, spolupráce ve vědě a vzdělávání Helena Hanžlová.
Akademická informační agentura Informace o možnostech studia v zahraničí.
FINANČNÍ MECHANISMY EHP/ NORSKA FOND PRO PODPORU SPOLUPRÁCE ŠKOL.
Ústav pedagogických věd
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Program Socrates/Erasmus Jana Procáková Petra Veselá Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
Výroční zpráva za rok 2014 Vysokoškolské vzdělávací programy Bakalářské studium Magisterské studium Studijní obor Ekonomika – řízení lidských zdrojů.
H. Hanžlová AKTION Česká republika – Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Katarína Rašovcová.
Dům zahraničních služeb. Dům zahraničních služeb (DZS)  Příspěvková organizace zřízená Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy České republiky.
Stipendia DAAD IC DAAD Praha
FULBRIGHTOVA STIPENDIA Filozofická fakulta Univerzity Karlovy Praha 25. dubna 2013.
Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Jihočeská univerzita Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07)
Ústav pedagogických věd Filozofická fakulta Masarykovy univerzity
Studium a výzkum v Německu
Studium v usa Fulbrightova stipendia pro studium a výzkum v USA Eusebio Perdiguero, NY 6 Flickr.com Proč právě USA Co je Fulbright Stipendia pro studenty.
Zápatí prezentace1 Informace k organizaci doktorské ho studi a na Ekonomicko-správní fakult ě MU.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
ČESKO-FRANCOUZSKÉ MAGISTERSKÉ STUDIUM VEŘEJNÉ SPRÁVY - MASTER FRANCO-TCHEQUE D’ADMINISTRATION PUBLIQUE.
Stáže a stipendia - další programy a možnosti I DZS – Dům zahraniční spolupráce (programy pro mobilitu jednotlivců: CEEPUS, AKTION, Norské fondy a fondy.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Silvie Doubravská AIA AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA.
2. Systém a organizace profesního poradenství Jakým způsobem lze systém profesního poradenství vytvářet? S odvoláním na integritu poradenských systémů.
Stipendia do Německa: informace pro studenty medicíny Informační centrum DAAD v Praze Seminář, IPSC Univerzity Karlovy, Přednášející: Dr. Christof.
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Možnosti studia v zahraničí Mgr. Tomáš Uher Univerzita Karlova Informační, poradenské a sociální centrum.
 Středoevropský výměnný univerzitní program zaměřený na regionální spolupráci univerzit v rámci sítí.  Program má více než 20 letou historii, ČR je.
Doktorské studium v Německu - možnosti a financování Informační centrum DAAD v Praze Seminář pro doktorandy, IPSC Univerzity Karlové,
Informační centrum DAAD v Praze c/o Goethe Institut Masarykovo nábř Praha 1 Tel.: Fax: Dr.
FULBRIGHT Ů V PROGRAM A Č ESKÉ UNIVERZITY. Přehled stipendijních programů Stipendia pro české účastníky: Pro vědce a přednášející Pobyty na 3-10 měsíců.
Fulbrightova stipendia Karlova Univerzita v Praze 4. dubna 2016.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
AKTION Česká republika – Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Eva Šimková Brno,
na zápise do 1. ročníku na FF UJEP!
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
Stipendijní politika na ESF MU - přehled a strategie
Studijní program Ošetřovatelství
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Informační seminář o zahraničních pobytech a stážích
Spolupráce gymnázií s vysokými školami
Transkript prezentace:

DAAD – stipendia 2014/2015 IC DAAD Prag

Studieren und Promovieren in Deutschland | Seite 2 Dr. Astrid Winter – DAAD Prag od roku 1963 výměna vědeckých pracovníků a umělců ročně cca 1000 stipendií pro Čechy ve všech programech Alumni-Klub bývalých stipendistů DAAD 13 lektorů na českých univerzitách (z celkového počtu 475 lektorátů po celém světě) 35 partnerství mezi vysokými školami, 5 partnerství mezi ústavy germanistiky od roku 2000: činnost Informačního centra DAAD v Praze DAAD v České republice DAAD - Německá akademická výměnná služba

Studieren und Promovieren in Deutschland | Seite 3 Dr. Astrid Winter – DAAD Prag Stipendia Studium v Německu V Německu existuje možnost získat stipendium od různých organizací. Kromě DAAD uděluje stipendia celá řada institucí. Databáze stipendií (hledání podle oboru, země původu a dosaženého vzdělání:

Studieren und Promovieren in Deutschland | Seite 4 Dr. Astrid Winter – DAAD Prag Stipendia pro studenty bakalářského studia  Účast na letním kurzu  Studijní cesty a studijní praxe skupin studentů v Německu  Studijní stipendia pro absolventy DSD-škol Stipendia pro absolventy  Stipendia pro umělce a architekty  Studijní stipendia pro absolventy všech vědních oborů Stipendijní programy DAAD v ČR

Studieren und Promovieren in Deutschland | Seite 5 Dr. Astrid Winter – DAAD Prag Stipendia umožňující účast na letním kurzu Pro studenty od 2. ročníku VŠ Prvotní kontakt s německým vysokoškolským systémem Jazykový kurz němčiny, ev. německé reálie, literatura, ekonomie, architektura, hudba, film, právnická či lékařská terminologie apod. Znalost německého jazyka minimálně na úrovni B1 Délka stipendia: 3 – 4 týdny Výše stipendia: 850 EUR + cestovné

Studieren und Promovieren in Deutschland | Seite 6 Dr. Astrid Winter – DAAD Prag Studijní stipendia pro absolventy všech vědních oborů Pro absolventy VŠ (bakalář, magistr, inženýr) Možnost absolvovat ucelené nástavbové či navazující magisterské studium a získat hodnost „Master“ nebo jiný vysokoškolský diplom Výběrové řízení: písemná žádost + ústní pohovor Délka stipendia: 10 – 24 měsíců Výše stipendia: 750 EUR měsíčně

Studieren und Promovieren in Deutschland | Seite 7 Dr. Astrid Winter – DAAD Prag Výzkumná stipendia pro doktorandy a mladé vědce Pro absolventy VŠ (magistr/inženýr), příp. studenty posledního ročníku Možnost absolvovat výzkumný nebo vzdělávací pobyt na německé univerzitě Podmínka: připravený výzkumný či vzdělávací záměr odsouhlasený hostující německou institucí Délka stipendia: 1 – 6 měsíců, 7 – 10 měsíců, 3 – 4 roky Výše stipendia: 750 až 1000 EUR měsíčně

Studieren und Promovieren in Deutschland | Seite 8 Dr. Astrid Winter – DAAD Prag Nová pozvání pro bývalé stipendisty Pro bývalé stipendisty DAAD Nový pobyt na VŠ nebo vědeckém ústavu v Německu nebo podpora pracovního záměru v hospodářských, administrativních, kulturních nebo mediálních institucích Délka stipendia: 1 – 3 měsíce Výše stipendia: 2000 EUR (asistenti, mladí docenti), 2150 až 2300 EUR (profesoři) měsíčně

Studieren und Promovieren in Deutschland | Seite 9 Dr. Astrid Winter – DAAD Prag Výzkumné pobyty pro vysokoškolské učitele a vědce Pro vysokoškolské učitele a vědecké pracovníky Minimálně vědecká hodnost Ph.D. či CSc. Výzkumný či pracovní pobyt na VŠ a vědeckých ústavech v Německu Délka stipendia: 1 – 3 měsíce Výše stipendia: 2000 EUR nebo 2150 EUR, max EUR

Studieren und Promovieren in Deutschland | Seite 10 Dr. Astrid Winter – DAAD Prag Jazykový test onDaF Doklad o jazykové znalosti němčiny Dostačující pro účel žádosti o stipendium DAAD Absolvování testu je bezplatné Testovací centra: Praha, Brno, České Budějovice, Hradec Králové aj. Termíny testů: konec října – začátek listopadu Více na

Studieren und Promovieren in Deutschland | Seite 11 Dr. Astrid Winter – DAAD Prag Pokyny pro odevzdání přihlášky Termín odevzdání žádosti: 15. listopad 2013 Místo odevzdání většiny žádostí: Akademická informační agentura DZS (Dům zahraničních služeb MŠMT) 1. sada žádosti: originál, 2. a 3. sada: prosté kopie DAAD přijímá pouze kompletní a formálně správné žádosti! Možnost poradenství v konzultačních hodinách IC DAAD Praha

Studieren und Promovieren in Deutschland | Seite 12 Dr. Astrid Winter – DAAD Prag Důležité odkazy Další informace Studium a výzkum v Německu, nabídka studia, stipendií: vysoké školy, nabídka studia, kontaktní adresy: zahraniční studijní oddělení jednotlivých vysokých škol: databáze stipendií: mezinárodní programy: letní kurzy (přípravné jazykové a odborné kurzy): záležitosti financí a administrativy:

Studieren und Promovieren in Deutschland | Seite 13 Dr. Astrid Winter – DAAD Prag Kontakt Informační centrum DAAD Praha 13 lektorů DAAD, jazykoví asistenti Kdo informuje v ČR? DAAD - Německá akademická výměnná služba

Studieren und Promovieren in Deutschland | Seite 14 Dr. Astrid Winter – DAAD Prag Informační centrum DAAD Praha DAAD - Německá akademická výměnná služba informace o možnostech studia a výzkumu v Německu poradenství německým a českým vědcům a institucím při vědecké spolupráci informace o nabídce stipendií DAAD a jiných německých organizací organizace výběrového řízení uchazečů o stipendium v ČR služby: propagace německých vysokých škol, analýzy poptávky německých studijních programů v ČR, informování o ČR  informace o možnostech studia a výzkumu v Německu  poradenství německým a českým vědcům a institucím při vědecké spolupráci  informace o nabídce stipendií DAAD a jiných německých organizací  organizace výběrového řízení uchazečů o stipendium v ČR  služby: propagace německých vysokých škol

Studieren und Promovieren in Deutschland | Seite 15 Dr. Astrid Winter – DAAD Prag DAAD – Informační centrum Praha c/o Goethe-Institut Masarykovo nábř Praha 1 tel.: web: Děkujeme Vám za pozornost! IC DAAD