Tandem Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Němčina nekouše. Deutsch beißt nicht.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Advertisements

Výměnný pobyt. Spolupráce • Od roku 2000 spolupracuje Obchodní akademie a Jazyková škola Pardubice se Státním centrem pro výchovu k povolání v Aschaffenburgu.
Ruzanna Sargsyan dobrovolnice z Arménie Jeďte jako DOBROVOLNÍCI do celého světa!
Prezentace pro studenty a absolventy vysokých škol Prosím o odpověď do pátku na můj . ZEMĚDĚLSKÁ DIVIZE SKUPINY.
Představení společnosti Linet spol. s r.o.
*Zdroj: Průzkum spotřebitelů Komise EU, ukazatel GfK. Ekonomická očekávání v Evropě Březen.
Seite 1 GOETHE-INSTITUT PRAHA PRAHA, Seite 2 ČÍM JE GOETHE-INSTITUT?  KULTURNÍ A VZDĚLÁVACÍ INSTITUCÍ  ZÁKLADEM NAŠÍ PRÁCE JE SPOLUPRÁCE.
Národní síť VTP v ČR Pavel Švejda Společnost vědeckotechnických parků ČR Seminář Podnikové inkubace
Vysoké školy v ČR a jejich veřejné finanční zdroje (s důrazem na kapitolu 333) a srovnání s regionálním školstvím v letech Adam KRČÁL samostatné.
© Interface Wien GmbH Interface Wien GmbH Vítejte v Interface Wien!
DOTAČNÍ POLITIKA MĚSTA PLZNĚ V OBLASTI KULTURY
Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Iva Tesařová, Lisa Minet 26. – 30.
Národní centrum Europass ČR | Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků.
Vocational Education and Training for Young people ODBORNÉ VZDĚLÁVACÍ KURZY PRO MLADÉ Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie. Za.
Centrum pro kreativní průmysly Tartu - příklad úspěchu Ave Anniste vedoucí projektu.
GFPS-CZ Stipendiaten WS 2009/10 Paulina Bocheńska Zuzana Koutná Tim Zosel Organizace pro studentskou a kulturní vým ě nu ve st ř ední a východní Evrop.
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
EURAXESS pomáhá vědcům Podpora mobility a vzdělávání výzkumných pracovníků UK, Praha Mgr. et Mgr. Hana Hušková.
Znalost cizích jazyků v německých podnicích Andrea Husmann
Představení komory, akce, projekty
1.1. RADA VYSOKÝCH ŠKOL  V akademickém roce 1999/2000 zahájily výuku první 3 soukromé vysoké školy  Dnes „aktivně“ působí 44 soukromých vysokých.
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
Středočeský kraj Česká republika
Centrum sdílených služeb GTS Brno cerven 2014 Roman Tesař.
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/ Mgr. Ilona Štorová AIVD ČR, o. s.
Jak podporovat malé a střední podniky při exportu Ing. Pavel Bartoš, viceprezident HK ČR Ostrava Export, jako významný pilíř ekonomického růstu.
Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Tandem Koordinační centrum česko-německých.
Internetový obchod v ČR 2005 / 2006 Konference SAEC, , Bratislava Josef Suchánek APEK - Asociace pro elektronickou komerci.
OECD a finanční vzdělávání Stálá mise České republiky při OECD v Paříži Prof. Ing. Karel Dyba, CSc., velvyslanec Třetí mezinárodní konference k finanční.
Inovace 2007, Praha, 4. prosince Mezinárodní vědeckotechnická spolupráce ČR Jan Marek Miloš Chvojka Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Další vzdělávání v terciárním vzdělávacím sektoru Současnost a výhled do budoucna MŠMT Odbor vyššího odborného a další vzdělávání Mgr. Monika Měšťanová.
CZECH SALES ACADEMY Trutnov - střední odborná škola s.r.o. Polská 357, Trutnov Národní konference „e-skills – ICT ve vzdělávání – evropské inspirace“
2. setkání pracovníků ORP v oblasti regionálního rozvoje v Královéhradeckém kraji se zástupci Královéhradeckého kraje a CEP 2. BLOK Centrum evropského.
Identifikace a rozvoj talentů ve skupině PRECIOSA
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Do Německa na zkušenou Versuch´s mal in Deutschland! Alena Vlachová Václav Kazda.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Znalost cizích jazyků v německých podnicích Andrea Husmann
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu Průmyslová politika ve vazbě na automobilový průmysl Zasedání rady ředitelů AutoSAP.
UNIV2 Kraje Obchodní akademie, Kostelec nad Orlicí Federal-Mogul Friction Products a.s. Henri Ramczyk.
Stupeň rozvoje států světa
Retailing v Rakousku od roku 2006 Kateřina Srnská 2012/2013.
PAS MLÁDEŽE Akce 1.1 – Výměny mládeže (organizátorům)
Ruská federace x WTO a OECD
Průmyslová politika ČSSD „ČR mezi deset nejvyspělejších zemí světa“ Petr Kajnar primátor města Ostrava, stínový ministr průmyslu a obchodu Programová konference.
Agenturní zaměstnávání v číslech ve světě a v České republice
BÍLÁ KNIHA TERCIÁRNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Národní program rozvoje vzdělávání v ČR. Leden, 2009.
Tandem Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Tandem Koordinační centrum česko-německých.
PŘÍLEŽITOSTI V MEZINÁRODNÍM DOBROVOLNICTVÍ během ERD Eurocentrum Praha, Robin Ujfaluši, ředitel INEX-SDA.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Obsah: Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR Možnosti pobytů v Evropské unii Do zemí EU po střední škole Do zemí EU po střední škole.
Komunitní a otevřená škola
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 24. ledna Co u nás můžete studovat? Studijní obory na KBO 1.Bakalářské (bc.) 1.1. Učitelské1.2. Neučitelské 2. Magisterské.
Microsoft Inovační Centra  Innovation Day, Brno
Ročníková práce Dostálová Kateřina 3.a.
Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Jan Lontschar, Iva Tesařová Diskusní.
Stipendia do Německa: informace pro studenty medicíny Informační centrum DAAD v Praze Seminář, IPSC Univerzity Karlovy, Přednášející: Dr. Christof.
Praha, 5. prosince 2014 Nestlé podporuje mladé. Nestlé: jednička celosvětově i lokálně Tržby ČR&SR 2013Zaměstnanci ,3 mld CZK ,6 Světové.
Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Program podpory odborných praxí Iva Tesařová Jihlava 12. září 2013 Tandem Koordinační centrum.
Herzlich Willkommen bei uns oder was wir für Sie tun können? Setkání „Proč se učit (nejen) na Vysočině německy? Cílem setkání je prezentovat činnosti různých.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Stát Definice, funkce, typy.
NĚMECKO, RAKOUSKO VY_12_INOVACE_Rů_II_05
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/
- aplikace pro vyhledávání vědecko- výzkumných výzev
Transkript prezentace:

Tandem Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Němčina nekouše. Deutsch beißt nicht.

Tandem Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Němčina nekouše ( – ) Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže

Tandem (1997) založen 1997 v Plzni a Regensburgu zřízen na základě společného prohlášení českého ministra školství a německé spolkové ministryně pro mládež. zprostředkování a podpora spolupráce mládeže z Česka a Německa Oblasti: Předškolní (Krůček po krůčku) Školská (Podpora odborných praxí, Němčina nekouše) Mimoškolní (Sousedé se stávají přáteli) Dobrovolnické centrum

Vícejazyčnost Schopnost jedince dorozumět se více než jedním cizím jazykem Jedním z hlavních cílů 21.století je vícejazyčnost (Rada Evropy) Komise a Rada Evropy: „Současně s volbou mezinárodně fungujícího dorozumívacího jazyka je třeba brát v úvahu především jazyky sousedních zemí.“

Průzkum ISEA ( Institut pro sociální a ekonomické analýzy)  54 % Čechů se nedomluví žádným jazykem  27 % Čechů se domluví jedním jazykem  14 % Čechů se domluví dvěma jazyky  23 % Čechů s vysokoškolským vzděláním se nedomluví žádným jazykem Schopnost obyvatel komunikovat jiným než mateřským jazykem se stává jedním z klíčových faktorů životního úspěchu (povolání) i životního stylu (cestování).

Proč je užitečné umět německy 1276 km hranice s německy mluvícími zeměmi (Možnost aktivního uplatnění v každodenním životě) Pro 96 mil. občanů EU je NJ rodnou řečí (40 mil. Šp., 61 mil.Fr., 60 mil. Aj.) 2 mil. Němců a Rakušanů přijede ročně do Čech Společná historie Čechů a Němců (od 12.st. kolonizace/osidlování českých zemí Němci) Osobnosti: Karel IV., Kafka, Goethe, Mozart, Einstein,Gott

Ekonomické (kariérní) důvody pro NJ: SRN nejvýznamnější obchodní partner ČR český „gastarbeiter“ zákazník z České republiky Stát EUVývoz České republikyBilance zahraničního obchodu 1. Německo1,223 bil. Kč192 mld. Kč 2. Slovensko220 mld. Kč97 mld. Kč 3. Polsko155 mld.Kč1,5 mld. Kč 4. Francie135 mld. Kč56 mld.Kč 5. Rakousko118 mld. Kč37 mld. Kč 6. Itálie112 mld.Kč18 mld.Kč

Světová národní hospodářství: 1.USA 2. Čína 3. Japonsko 4.SRN

Jak je pro manažery německých firem v ČR důležitá znalost NJ u jejich českých zaměstnanců (Česko-německá obchodní a průmyslová komora) 4000 německých firem v ČR pracovních příležitostí

Studijní možnosti v SRN  340 vysokých škol  700 stipendií ročně pro české studenty (DAAD)  žádné nebo relativně nízké školné  přiměřené životní náklady  bakalář – magistr – doktor (PhD.)

Podpora vědeckého výzkumu Německo přihlášených patentů (EPÚ) Siemens, Bosch, BASF patentů (2008) Humboldtova nadace vědců ze 130 zemí (od r.1953)

Co podle Vašeho mínění Česko a Německo spojuje? Nekonečná historie společných radostí, křivd a odpouštění – asi tak jako dva sourozenci, jeden velký a jeden malý. Skladatel Miroslav Srnka

Děkuji Vám za pozornost Zbyšek Brůj Koordinátor projektu Němčina nekouše Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Tandem Sedláčkova 31, CZ Plzeň Tel.: , Fax:

Tandem Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Němčina nekouše. Deutsch beißt nicht.