Přínos veřejných služeb pro zaměstnanost při zavádění flexicurity* : pomáhat při přechodech v době krize Konference : « Flexicurity in times of Crisis.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Sektorové dohody. 2 Co to je Sektorová dohoda? Sektorové dohody = unikátní nástroj sektorových rad umožňující významně ovlivnit rozvoj lidských zdrojů.
Politika zaměstnanosti v Pardubickém kraji
Poradenské služby podporující vzdělávání dospělých: realita nebo sen?
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
CZ / /0314 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
Nezaměstnanost.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně
Evropský sociální fond v ČR
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 8. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.6.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Evropská regulace pracovněprávních vztahů v sociální oblasti MUDr. Milan Cabrnoch poslanec Evropského parlamentu.
Evropská strategie zaměstnanosti a problém vzdělávání pracovní síly
Trh práce „pomyslný prostor, v němž zaměstnavatelé hledají pracovní sílu a pracující ji nabízejí ve snaze obstarat si prostředky k obživě. Vzájemný poměr.
Možnosti monitoringu pracovního trhu v systému práce ÚP ČR: Současný stav a výhledové možnosti Josef Pitner, ÚP JmK Brno, Projekt OP LZZ „Aktivní.
Projekt: Analýza dalšího profesního vzdělávání v Pardubickém kraji Návrhy a doporučení Kolektiv autorů: Institut rozvoje evropských regionů,o.p.s. Univerzita.
Spotřebitel na finančním trhu Eva Zamrazilová Členka bankovní rady a vrchní ředitelka ČNB ČSE 22. září 2010.
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
„Sjednocení úřadů práce podpoří spolupráci zaměstnavatelů s kariérovými poradci – realizace Dohody o spolupráci MPSV se Sdružením automobilového průmyslu.
Politika zaměstnanosti Programové návrhy ČSSD „Nezaměstnanost je sociální zlo“ Lord Beveridge , Kulturní dům Krakov.
Výzkum, vývoj a inovace v ČR Výzkum, vývoj a inovace v ČR Seminář Ochrana průmyslového vlastnictví Praha, 6. června 2007.
Střední školství a trh práce Akční program podpory odborného školství.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
TISKOVÁ KONFERENCE TISKOVÁ KONFERENCE Čerpání z programů Evropského sociálního fondu v roce 2007 Praha, RNDr. Petr Nečas.
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR Iniciativa Společenství.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Podpora odborných praxí a stáží studentů ESF MU
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
Informace o zahájení realizace operačních programů Cíle 1 OP RLZ - Aktuální stav MV RPS, 12. ledna 2005 Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor řízení.
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
SLUŽBY ZAMĚSTNANOSTI A PRÁCE S NEZAMĚSTNANÝMI Téma: Programy vzdělávání a pracovního výcviku FSS MU Brno, 2006.
Trh práce a politika zaměstnanosti
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Sociální zemědělství Nová možnost sociálního podnikání
Okresní hospodářská komora v Chomutově Podnikatelské fórum Rok 2015 – renesance technického vzdělávání 14. –
Konference Net ZP – Síť péče o osoby se zdravotním postižením Včasná pracovní diagnostika pro tělesně postižené CZ.1.04/5.1.01/B Mgr. Martin Korych.
MU Brno Od Memoranda k Helsinskému komuniké Moravská zemská knihovna Mgr. Jana Nejezchlebová.
Ztráta zaměstnání jako sociální událost
Regulace nezaměstnanosti. Stručný přehled vývoje politiky zaměstnanosti  Keynesiánský přístup  Stimulace agregátní poptávky  Regulace mezd  Měnová.
Trh práce a politika zaměstnanosti Přednáška 8 Sociální výhody v nezaměstnanosti ve vybraných zemích EU.
Vzdělání a trh práce Přednáška do předmětu Ekonomika školství
Efektivní řízení lidských zdrojů a zavádění moderních metod řízení na Městském úřadu Bruntál CZ.1.04/4.1.01/
Studijní návštěvy LifeLongLearning Programme Eva Síkorová, odbor politiky zaměstnanosti MPSV.
Individuální projekty MZ Globální granty Porada hlavních sester ČR Lékařský dům.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Konference „Další profesní vzdělávání“ Pardubice 26. září 2006 Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Evropské strukturální fondy v České republice v období 2007.
Mezinárodní seminář: Kvalifikovaná pracovní síla jako zdroj konkurenceschopnosti České republiky Vytvoření konkurenceschopného pracovního trhu.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Možnosti podpory celoživotního učení v programech financovaných Evropskou unií Ing. Marek Mora Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 10. května.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
Školení pro zaměstnance SSČ, v.v.i. Podpora ekonomických systémů na pracovištích AV ČR v oblasti projektového řízení Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Regionální politika EU v období
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Střední odborné vzdělávání a trh práce „odpověď na demografický vývoj“
SPP728 Služby zaměstnanosti a práce s nezaměstnanými podzim 2010
SPP 728 Služby zaměstnanosti a práce s nezaměstnanými
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Transkript prezentace:

Přínos veřejných služeb pro zaměstnanost při zavádění flexicurity* : pomáhat při přechodech v době krize Konference : « Flexicurity in times of Crisis » - Praha března Annie Gauvin Ředitelka studií, hodnocení a mezinárodních věcí Pól zaměstnanost - Francie *flexibilita a sociální jistoty /pozn. překl./

2 Rámec intervence SPE* a společné stanovisko z prosince 2008 Čtyři složky flexicurity s dopadem na konkrétní aktivity SPE Flexicurita posiluje úlohu SPE Výzvy v době krize * Veřejné služby pro zaměstnanost /pozn. překl./

3 Rámec intervence SPE Vyhlášení poslání Veřejných služeb pro zaměstnanost v Lathi v roce 2006 « Veřejné služby pro zaměstnanost mají na trhu práce specifické poslání, a to poskytnout zdarma žadatelům o práci a zaměstnavatelům služby, jejichž cílem je vyrovnávat nabídku s poptávkou a přispívat k větší transparentnosti na trhu práce» Rozmanitost národních situací na trhu práce a v institucích Společné principy : význam sítě, blízkost, přístupnost, péče o osoby v největších obtížích

4 Rámec intervence SPE Společné stanovisko přijato na schůzi představitelů SPE prosince Je uvedeno ve zprávě «Poslání flexicurity » SPE: možnost reálně zasahovat při konkrétním zavádění principů flexicurity Výzvy v době krize Být proaktivní, svými intervencemi bezodkladně reagovat na stav trhu práce Zjednodušit a zabezpečit přechody mezi jednotlivými zaměstnáními a mezi obory činností Bezodkladně poskytovat služby osobám, které právě ztratily zaměstnání, usnadnit jim vyhledávání práce Starat se o nejzranitelnější osoby

5 Kontext intervence SPE Demografické perspektivy, hospodářské změny, inovace postupů výroby Složité a kontrastní situace na evropském trhu práce Nedostatek pracovních sil Nedostatek pracovních míst Příliš nízká míra zaměstnanosti Příliš vysoká míra nezaměstnanosti Současný stav Výrazné odezvy na pracovních trzích Rozsah růstu nezaměstnanosti a ztrát pracovních míst Velmi výrazný pokles pracovních příležitostí Riziko provázání se strukturální nezaměstnaností

6 4 složky flexicurity s dopadem na činnost SPE: v období růstu stejně jako v období krize Aktivní politiky trhu práce Zesílené v době krize Centrální úloha SPE Smluvní pracovní vztahy: vlivy na rozsah a povahu toků pracovních míst a pracovních sil Podmínky ztráty zaměstnání Typy pracovních příležitostí Globální strategie celoživotního vzdělávání apelují na SPE Schopnost orientace a kapacity pro krátká školení u stávajících zaměstnání Poskytování školení s cílem trvalé zaměstnanosti a školení pro budoucí zaměstnání Moderní systém sociální ochrany: logika vyrovnanosti práv a povinností jednotlivců a zprostředkovatelů Podpora přiměřených příjmů při přechodech Posílení služeb zprostředkovatelů

7 Flexicurita posiluje úlohu SPE : 6 konkrétních oblastí působení (1/3) Pomoc pro žadatele o práci a programy sledování uchazečů o zaměstnání Zasahovat co nejdříve Uplatňovat diferenciovaný a osobní přístup Pomáhat zejména osobám s největšími obtížemi S multikanálovými způsoby přístupu Rozvíjet self service Podpora přechodů mezi jednotlivými pracovními místy Doprovázet a intervenovat proti restrukturalizacím Zajistit transparentnost volných pracovních míst Zajistit « řízení » rostoucí a rozrůzňující se mobility Doprovodné služby doplnit školeními na míru

8 Flexicurita posiluje úlohu SPE : 6 konkrétních oblastí činnosti (2/3) Aktivace pasivních opatření a vyvážené sledování práv a povinností žadatelů o práci Definovat aktivní vyhledávání pracovních míst Podmínit vyplácení dávek Propojit úřady práce/zprostředkovatele s orgány vyplácejícími podporu v nezaměstnanosti Služby nabízené zaměstnavatelům při náboru zaměstnanců Poskytnout zaměstnavatelům pro jejich nábor profesionálního vyjednavatele Předvídat potřeby pracovních sil a identifikovat nové zdroje pracovních míst Vyvinout služby přizpůsobené zaměstnavatelům Rychle uspokojovat nabídky práce

9 Flexicurita posiluje úlohu SPE : 6 konkrétních oblastí činnosti (3/3) Specifické služby pro cílové osoby Rozšířit a prohloubit nabídku služeb pro osoby nejvzdálenější trhu práce Mladí lidé, senioři, sezónní zaměstnanci, osoby se zdravotním postižením, osoby velmi vzdálené práci, pracovníci s nízkou kvalifikací Čerpat ve zdrojích neaktivních pracovních sil Informační služby a podpora geografické a profesní mobility Informovat o trhu práce a o volných pracovních místech za účelem usnadnění změn zaměstnání a náborů Rozvíjet podporu mobility EURES : informace o evropském trhu práce; pomoc pro uchazeče a náboráře; přeshraniční služby

10 Výzvy: SPE musí přizpůsobit způsoby svého působení a svoji organizaci Pracovat s ostatními aktéry (soukromé služby, nevládní organizace, vzdělávací a školící organizace) Zajistit územní koherenci intervencí (s ekonomickými a sociálními partnery) Vyvíjet snahu o vnitřní rozvoj kompetencí zprostředkovatelů a přizpůsobení organizací Lépe hodnotit efektivnost a dopad svých opatření Zesílit přínos SPE při definování politik trhu práce

11 Výzvy : přínos SPE v době krize Opatření Udržení zaměstnání; udržení se v zaměstnání (dílčí činnosti) Pomoc při vytváření pracovních míst Podpory rekvalifikace pomocí specifických programů Rozšíření palety služeb pro nové zákazníky Udržování kontaktu se zaměstnáním u žadatelů o práci Vyhledávání zdrojů pracovních míst Zvýšení kapacit vzdělávání a e-learningu Vytváření decentralizovaných center ve znevýhodněných oblastech Podpora při hledání zaměstnání: posílení podpory v nezaměstnanosti nebo přizpůsobené podpory Zesílení prostředků SPE (staff ; agentury) Zvýšení možnosti úlev na daních a intervencí v partnerství s ostatními aktéry

12 Děkuji za Vaši pozornost. Pokračování prací sítě představitelů SPE Pokračovat v úvahách vycházejících ze společného stanoviska Identifikovat dobré praktiky Propracovat otázku přínosu SPE k flexicuritě v době krize