Seite 1 GOETHE-INSTITUT PRAHA PRAHA, 12.05.2011. Seite 2 ČÍM JE GOETHE-INSTITUT?  KULTURNÍ A VZDĚLÁVACÍ INSTITUCÍ  ZÁKLADEM NAŠÍ PRÁCE JE SPOLUPRÁCE.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MLÁDEŽ V AKCI Cíle programu  Podpora aktivního občanství mladých lidí  Rozvoj solidarity a tolerance mezi mladými lidmi  Posílení vzájemného.
Advertisements

let TRINS Ukázka zásahu jednotky HZS Karlovy Vary při úniku chemické látky z cisterny Střední odborná škola logistická a střední odborné.
1 Projekt „České centrum pro mobilitu v letech “ finančně podporuje Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy v rámci programu EUPRO.
Služby čtenářům a uživatelům Dětští čtenáři
Reg. č. CZ.1.07/1.2.00/ od do
Spolupráce se vzdělávacími institucemi. Projekt iYouth – Modely integrace a prevence sociálního vyloučení: podpora migrantské mládeže je spolufinancován.
ČINNOST DĚTSKÝCH KNIHOVEN VE VSETÍNĚ
na EDUCE – Střední odborné škole, s.r.o.
Vítáme Vás!! Závěrečná konference projektu OPVK oblast podpory Zvyšování kvality ve vzdělávání Centrum podpory EtV v Olomouckém kraji 5. června.
DAAD – stipendia 2014/2015 IC DAAD Prag. Studieren und Promovieren in Deutschland | Seite 2 Dr. Astrid Winter – DAAD Prag od roku 1963 výměna vědeckých.
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
© Interface Wien GmbH Interface Wien GmbH Vítejte v Interface Wien!
OBLAST 3: KULTURNÍ A VZDĚLÁVACÍ VÝMĚNA MLADÝCH EVROPANŮ Mgr. Pavel Černuška, Ph.D. Cyrilometodějská teologická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci.
Začlenění a úloha UNIV 2 ve struktuře regionální odborné školy technického zaměření Ing. Vladimír KEBERT, CSc Ředitel SOŠ a SOU Hořovice.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
GFPS-CZ Stipendiaten WS 2009/10 Paulina Bocheńska Zuzana Koutná Tim Zosel Organizace pro studentskou a kulturní vým ě nu ve st ř ední a východní Evrop.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Centrum celoživotního vzdělávání
EURAXESS pomáhá vědcům Podpora mobility a vzdělávání výzkumných pracovníků UK, Praha Mgr. et Mgr. Hana Hušková.
Věda na scéně - Science on Stage Jitka Houfková KDF MFF UK Praha.
Znalost cizích jazyků v německých podnicích Andrea Husmann
LEDNICE 28. – 29. BŘEZEN 2012 ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE V JIHOMORAVSKÉM KRAJI 9. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU Jana Bydžovská.
Informace pro studenty kombinovaneho studia AJ PEF, FLD, FŽP
Ing. Jana Popelková Národní vzdělávací fond Kongres výchovného poradenství, Pardubice, 25.–26. dubna 2006 Informační zdroje v poradenství.
„P U L Z“ PROJEKT UČENÍ LIBERECKÉ ZÁCHRANKY připravil: Mgr. Kristýna Fejfarová – specialista pro kvalitu a rozvoj PNP.
Mládež v akci Neformální volnočasové vzdělávání pro všechny mladé lidi.
Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Tandem Koordinační centrum česko-německých.
Realizace KA v rámci projektu„Nadané dítě.eu“ září 2010 bylo zahájeno na UHK vzdělávání pro pedagogické pracovníky MŠ a ZŠ v rámci realizace.
Program AKTION Česká republika - Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Fond pro podporu bilaterální spolupráce ve vzdělávání a vědě v terciárním sektoru.
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI globální grant OP VK Ing. Monika Čermáková Bc. Michal Hnízdo Porada ředitelů škol a školských zařízení.
Kulturně-vzdělávací aktivity NPMK Ing. Eva Rezková, NPMK.
Learning English during summer? Martina Guzova 12 May 2011.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
COMENIUS FIT FÜR EUROPA ZŠ Mendelova, Karviná, Česká republika ZŠ Hurbanova, Martin, Slovensko Lucas-Cranach-Schule, Gotha, Německo.
THE GARDEN A PLACE FOR LIFELONG LEARNING Projekt partnerství Grundtvig.
Prezentace Česká republika. Page 2 Page 3 Organizuje a zastřešuje Mezinárodní veletrh Mnichov Asociace německých inženýrských institucí VDMA.
Do Německa na zkušenou Versuch´s mal in Deutschland! Alena Vlachová Václav Kazda.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Proměna škol v Centra celoživotního učení KRAJSKÁ KONFERENCE UNIV 2 KRAJE – LIBERECKÝ KRAJ 11. listopadu 2011.
Odborné školství a další vzdělávání v Libereckém kraji KRAJSKÁ KONFERENCE UNIV 2 KRAJE – LIBERECKÝ KRAJ 10. listopadu 2011.
Zdokonalování systému celoživotního vzdělávání v oblasti pedagogické, psychologické a výchovné péče o děti se sociokulturním znevýhodněním Arteterapie.
Knihovny současnosti 2011 České Budějovice
Program celoživotního učení Ústí nad Labem
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Co vám nabízíme v oblasti partnerské spolupráce měst a obcí Praha, 19. června 2012.
E-knihovna pro knihovníky Seminář E-knihy III, NTK,
Gerard van Gaalen Vedoucí projektový manažér pro evropské projekty Prezentace Praha 16. března 2005 Rozvojová agentura Východní Nizozemsko.
Jezerka 22. – 23. listopad 2012 ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE V PARDUBICKÉM KRAJI 13. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU Jana Bydžovská.
Sídlo firmy: Dukelská 117/12, Vyškov TSM, spol. s r.o. se soustřeďuje na tvorbu, přípravu a realizaci odborných vzdělávacích akcí formou otevřených.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti aktivity.
Tandem Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Tandem Koordinační centrum česko-německých.
Co vám nabízíme v oblasti partnerské spolupráce měst a obcí Praha, 19. června 2012.
21 dobrých důvodů pro dobré knihovny – Příspěvek Goethe-Institutu k odbornému dialogu a k výměně mezi knihovníky ve Střední a Východní Evropě a v Pobaltí.
STŘEDNÍ PEDAGOGICKÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ZDRAVOTNICKÁ ŠKOLA KRNOV
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Projekty Dialog a Perspektiva reg. č. CZ.1.07/1.3.05/ , reg. č. CZ.1.07/1.3.05/ , Ludmila Muchová
Centrum pro prezentaci kulturního dědictví Národní muzeum Informační portál eMuzeum.
Centrum pro rodinu a sociální péči o.s. 1.
Ing. Dagmar Parmová. Kdo jsme? Asociace průvodců České republiky, r. s. 460 individuálních členů z celé ČR, 22 přidružených členů (právnické osoby) –
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY I ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH I 21. října 2011.
S POLUPRÁCE PŘESHRANIČNÍCH REGIONŮ V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ projektový záměr Evropská územní spolupráce (EUS), INTERREG V-A AT-CZ.
Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Jan Lontschar, Iva Tesařová Diskusní.
Integrace cizinců v Jihomoravském kraji Zasedání Rady pro rozvoj lidských zdrojů 21. září 2010.
Herzlich Willkommen bei uns oder was wir für Sie tun können? Setkání „Proč se učit (nejen) na Vysočině německy? Cílem setkání je prezentovat činnosti různých.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Bohemia EU Planners, s.r.o. PhDr. Vendulka Raymová
TTnet (Training of Trainers Network)
Co je program Mládež v akci?
eTwinning – digitální technologie smysluplně a zábavně
Transkript prezentace:

Seite 1 GOETHE-INSTITUT PRAHA PRAHA,

Seite 2 ČÍM JE GOETHE-INSTITUT?  KULTURNÍ A VZDĚLÁVACÍ INSTITUCÍ  ZÁKLADEM NAŠÍ PRÁCE JE SPOLUPRÁCE A DIALOG  SNAŽÍME SE PŘISPĚT KE ZLEPŠOVÁNÍ POROZUMĚNÍ A TOLERANCE MEZI KULTURAMI Goethe-Institut

Seite 3 VE ZKRATCE:  149 INSTITUTŮ PO CELÉM SVĚTĚ  136 INSTITUTŮ V 91 ZEMÍCH  13 INSTITUTŮ V NĚMECKU  NEVLÁDNÍ ORGANIZACE PRACUJÍCÍ Z POVĚŘENÍ SPOLKOVÉ REPUBLIKY NĚMECKO  CENTRÁLA V MNICHOVĚ  SPOLUPRACOVNÍKŮ PO CELÉM SVĚTĚ Goethe-Institut

Seite 4 GOETHE-INSTITUT PRAHA  NĚMECKÝ KULTURNÍ INSTITUT  ZALOŽEN V ROCE 1990  REGIONÁLNÍ INSTITUT PRO STŘEDNÍ A VÝCHODNÍ EVROPU NÁŠ CÍL:  PODPORA NĚMECKÉHO JAZYKA  MEZINÁRODNÍ KULTURNÍ SPOLUPRÁCE  ZPROSTŘEDKOVÁVÁNÍ KOMPLEXNÍHO OBRAZU NĚMECKA Goethe-Institut

Seite 5 SÍŤ NAŠICH PARTNERŮ V CELÉ ČR  3 KULTURNÍ STŘEDISKA  5 PARTNERSKÝCH KNIHOVEN  9 ODBORNÝCH KNIHOVEN PRO UČITELE NĚMČINY – MATERIÁLY PRO VÝUKU NĚMECKÉHO JAZYKA A PORADENSTVÍ  12 ZKOUŠKOVÝCH CENTER Goethe-Institut

Seite 6 JAZYKOVÉ ODDĚLENÍ JAZYKOVÉ KURZY A ZKOUŠKY  PESTRÁ NABÍDKA JAZYKOVÝCH KURZŮ  ZKOUŠKY VŠECH ÚROVNÍ V ČÍSLECH  PŘES 200 JAZYKOVÝCH KURZŮ ROČNĚ  CCA 2500 ÚČASTNÍKŮ KURZŮ ROČNĚ  CCA 750 ÚČASTNÍKŮ ZKOUŠEK ROČNĚ Goethe-Institut

Seite 7 JAZYKOVÉ ODDĚLENÍ SPOLUPRÁCE S PEDAGOGY  INFORMACE A DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ PRO UČITELE NĚMČINY  PODPORA NĚMČINY JAKO CIZÍHO JAZYKA NA ŠKOLÁCH A V MIMOŠKOLNÍ OBLASTI  SPOLUPRÁCE S ÚŘADY A SPOLKY V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ  NABÍDKA STIPENDIÍ K DALŠÍMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO UČITELE NĚMČINY JAKO CIZÍHO JAZYKA V ČÍSLECH  CCA 22 STIPENDIÍ ROČNĚ NA VZDĚLÁVACÍ SEMINÁŘE PRO UČITELE NĚMČINY  CCA 15 STIPENDIÍ ROČNĚ NA JAZYKOVÉ KURZY PRO UČITELE NĚMČINY A MULTIPLIKÁTORY V OBLASTI KULTURY  CCA 12 STIPENDIÍ ROČNĚ PRO ÚČASTNÍKY JAZYKOVÝCH KURZŮ  2 STIPENDIA ROČNĚ PRO MLÁDEŽ Goethe-Institut

Seite 8 PODPORA PRO UČITELE NĚMČINY KDO JSOU NAŠI PARTNEŘI?  ŠKOLY, UČITELÉ, GOETHE CENTRA, CERTIFIKOVANÁ ZKOUŠKOVÁ CENTRA JAKÉ JSOU NAŠE CÍLOVÉ SKUPINY?  UČITELÉ, ŽÁCI, LEKTOŘI, STUDENTI, MLADÍ LIDÉ, DOSPĚLÍ SE ZÁJMEM O SOUČASNOU KULTURU, PŘÍSLUŠNÍCI NĚMECKÉ MENŠINY Goethe-Institut

Seite 9 DOPORUČUJEME PŘEDEVŠÍM:  ZKOUŠKY FIT IN DEUTSCH 1, FIT IN DEUTSCH 2, ZERTIFIKAT DEUTSCH FÜR JUGENDLICHE  SCHULE IM WANDEL: VZDĚLÁVÁNÍ UČITELŮ CIZÍCH JAZYKŮ  STIPENDIJNÍ PROGRAM PRO UČITELE NĚMČINY „DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ V NĚMECKU“  EVROPSKÝ DEN JAZYKŮ V PRAZE  „CZ-LIS“ - ADRESÁŘ PRO UČITELE NĚMČINY Goethe-Institut

Seite 10 TERMINY/ LETNÍ AKCE NA GOETHE-INSTITUTU V PRAZE INTENZIVNÍ JAZYKOVÉ KURZY A ZKOUŠKY:  –  –  –  ZÁPISY OD  MUZEJNÍ NOC  – VÝSTAVA „EIN FALL FÜR LITERATUR“ (PO PŘEDCHOZÍM PŘIHLÁŠENÍ JE MOŽNÁ POHLÍDKA S KOMENTÁŘEM)  SEMINÁŘ „DEUTSCH ALS FREMDSPRACHE IN KINDERGARTEN UND VORSCHULE“ Goethe-Institut

Seite 11 VÍCE INFORMACÍ NAJDETE NA NAŠEM WEBU: Goethe-Institut

Seite 12 NA VIDĚNOU V GOETHE-INSTITUTU PRAHA MASARYKOVO NÁBŘEŽÍ 32 PRAHA 1 TELEFON: Goethe-Institut

Seite 13 OTÁZKY? DĚKUJI ZA VAŠI POZORNOST!