Česká myelomová skupina spolupracuje s lékaři v ČR a SR při zajištění nových léků pro léčbu nemocných s mnohočetným myelomem Jak získat Thalidomid pro.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
UZ žlučníku a žlučových cest
Advertisements

CJ izolace, s.r.o. Soutěž o odběr zboží zdarma v hodnotě 5.000,- Kč. Zveme vás do soutěže o odběr zboží zdarma v hodnotě 5.000,-Kč bez DPH 19%. wwww wwww.
The theme for World AIDS Day Women, Girls, HIV and AIDS
Protokol DOXIL-MMY-3001 Randomizovaná kontrolovaná studie s lékem VELCADE (bortezomib) v monoterapii nebo v kombinaci s lékem DOXIL v léčbě relapsu.
OBČANSKÉ SDRUŽENÍ PACIENTŮ S. IDIOPATICKÝMISTŘEVNÍMI
Na Bělidle 7, Moravská Ostrava,
Léčba karcinomu štítné žlázy u pacienta v chronickém dialyzačním programu a monitorování hladiny TSH po aplikaci Thyrogenu. Lenka Kristenová Pavel Širůček.
Indikace k celotělové densitometrii
Možné etické problémy klinických studií v psychiatrii
Cyklus seminářů „Musíš chtít sama“ Jdeme s kůží na trh.
Klinická studie EBMT - MMVAR
(MNOHOČETNÝ) MYELOM.
Advokátní kancelář Černotová & Halšková
Chronické selhání ledvin (klinické aspekty) Jan Janda Pediatrická klinika FN Motol a UK 2. LF Praha Seminář Zdravotně-sociální fakulty JU Č.B.
Česká myelomová skupina spolupracuje s lékaři v ČR a SR při zajištění nových léků pro léčbu nemocných s mnohočetným myelomem Protokol MMY-3002.
Mezioborová spolupráce v pneumoonkologii
Česká myelomová skupina spolupracuje s lékaři v ČR a SR při zajištění nových léků pro léčbu nemocných s mnohočetným myelomem Jak získat mimořádně účinný.
Kardiochirurgie.
Akutní selhání ledvin Definice: náhlý pokles metabolické a exkreční funkce ledvin, které byly dosud zdravé nebo jen lehce poškozené.
Předoperační vyšetření – co má obsahovat ?
Bortezomib - první inhibitor proteazomu v klinické praxi Souhrnná zpráva o programu VIP (Velcade Initiation Program) Zahájení: Ukončení:
JEDNOTNÝ ODBAVOVACÍ SYSTÉM V ODIS
Kooperativní lymfomová skupina Czech Lymphoma Study Group
Mnohočetný myelom-studie CEMGS 1
Česká myelomová skupina spolupracuje s lékaři v ČR a SR při zajištění nových léků pro léčbu nemocných s mnohočetným myelomem Jak získat Thalidomid pro.
TRANSPLANTACE LEDVIN.
Zlepšení výsledků léčby žen s pokročilým karcinomem vaječníků: GOG-0218 Michael Birrer Harvard Medical School, Boston, USA.
Psychiatrie, její postavení a organizace psychiatrické péče (bakalářské a magisterské studium) Česková E., Psychiatrická klinika LF MU a FN Brno definice.
Nemocní s metastazujícím onemocněním citliví k léčbě cytostatiky vyléčitelní lokálními metodami (chirurgie, radioterapie) nevyléčitelní lokálními metodami.
Léčebné strategie u kolorektálního karcinomu
1 Komplikace endoskopických vyšetření a jejich právní dopad po vstupu do EU Doseděl J., NMSKB Mach J., ČLK.
Provoz lůžkové části Kliniky pracovního lékařství
Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/ Tato prezentace je spolufinancována.
Myeloproliferativní onemocnění
Press konference CoaguChek
Nicoletta Colombo University of Milan-Bicocca and European Institute of Oncology, Italy Závěrečné poznámky.
* Pracovními činnostmi jsou - komplexní ošetřovatelská péče o nemocného, příjem nemocných do ordinace nebo do nemocničního ošetření, získávání informací.
Things we knew, things we did… Things we have learnt, things we should do Kvalita života po protinádorové terapii Kateřina Kubáčková Odd. onkologie a radioterapie.
Průtoková cytometrie základní princip a klinické využití
Myelom jako příčina kostního algického syndromu
Things we knew, things we did… Things we have learnt, things we should do International Congress of Medicine for Everyday Practice Alain Wajman, MD, Kardiolog.
Léčba dětských leukemií Jan Zuna
Indikace a interpretace imunologických laboratorních vyšetření (seminář) Doc.MUDr.Petr Čáp,PhD
Budoucnost léčby ovariálního karcinomu: přehled probíhajících a připravovaných studií Eric Pujade-Lauraine Hôpitaux Universitaires Paris Centre Site.
Detrakce dávek biologik – přehled poznatků a první zkušenosti
JE LABORATORNÍ ODPOVĚĎ NA ANTIAGREGAČNÍ LÉČBU KONSTANTNÍ V ČASE?
Limonádová společnost LIMO PLUS.  O společnosti Sídlo: Ostašovská 34 Výrobní hala: Ježková 567/37 Kontakty: telefon vedení: telefon výrobna:
Da Vinci robotic surgical system
Monoklonální gamapatie & Mnohočetný myelom
Lucie Bankovská Motlová
Biologická léčba v dětské psychiatrii
Glomerulární onemocnění (nefritický a nefrotický syndrom) typové kasuistiky morfologický obraz MUDr. Zdeňka Vernerová, CSc., MUDr. Martin Havrda.
Kazuistika Jana Pospíšková David Belada IV. interní hematologická klinika Lékařská fakulta UK a Fakultní nemocnice Hradec Králové Novinky v léčbě lymfoproliferací.
TRANSPLANTACE ORGÁNŮ V České republice - úspěchy i limity Eva Pokorná Česká transplantační společnost
Případ Dr. Lewisona (Prog. Clin. Biol. Res. 12, 47-53, 1977)  V roce 1977 publikoval Dr. Lewison z Johns Hopkins University v USA případ pacientky, která.
NEZÁVISLÉ RADIOLOOGICKÉ HODNOCENÍ STUDIE FÁZE III GOG218 S BEVACIZUMABEM (BEV) V PRIMÁRNÍ LÉČBĚ POKROČILÉHO EPITELOVÉHO NÁDORU VAJEČNÍKŮ, PRIMÁRNÍHO NÁDORU.
Udržovací léčba NSCLC Nový léčebný přístup. Karcinom plic: celosvětový zabiják V 85 % případů se jedná o nemalobuněčný plicní karcinom (NSCLC) Celosvětově.
Laparoskopické řešení ložiska ve slezině u pacienta po perkutánní gastrostomii Vladimír Procházka Chirurgická klinika FN a LF MU Brno Bohunice.
Prof. MUDr. Roman Hájek, CSc. Stav a nabídka klinických studií na KHO FN Ostrava.
Imunologie a alergologie
Jana Haberlová Neuromuskulární centrum 2. LF UK a FN Motol, Praha
Novinky v hematologii Seminář Místo konání v pátek
FNH u muže V. Válek Department of Radiology, University Hospital Brno, Medical Faculty Masaryk University Brno, Czech Rep.
Homeopatické lékařské asociace
Jak se léčí MM v ČR = data z Registru Monoklonálních Gamapathií (RMG)
Boj o pacienta, boj o peníze
v onko-urologii Využití radiofarmak v diagnostice a léčbě
Anti-PCP a anti-GAL protilátky u nemocných s PID a SID
VAŠE VOLBA MŮŽE ZACHRÁNIT ŽIVOT
XIII. BRNĚNSKÉ HEMATOLOGICKÉ DNY/ NOVINKY V HEMATOLOGII
Transkript prezentace:

Česká myelomová skupina spolupracuje s lékaři v ČR a SR při zajištění nových léků pro léčbu nemocných s mnohočetným myelomem Jak získat Thalidomid pro dosud neléčené pacienty s mnohočetným myelomem?

Česká myelomová skupina spolupracuje s lékaři v ČR a SR při zajištění nových léků pro léčbu nemocných s mnohočetným myelomem Thalidomid pro dosud neléčené pacienty s mnohočetným myelomem  Určen pro dosud neléčené pacienty nevhodné do transplantačního programu pro terapii v indukční a udržovací fázi  Thalidomid/dexamethason vs MP for induction therapy and Thalidomide/Intron vs Intron A for Maintenance therapy (studie CEMGS 1)  Aktivace programu od

Česká myelomová skupina spolupracuje s lékaři v ČR a SR při zajištění nových léků pro léčbu nemocných s mnohočetným myelomem Thalidomid pro dosud neléčené pacienty s mnohočetným myelom  Jedná se o multicentrickou studii, do které jsou zapojeny následující státy: Rakousko, Slovenská republika, Česká republika, Slovinsko, Chorvatsko a Německo  Hlavním zadavatelem studie je prof. Ludwig z University Hospital Wien

Česká myelomová skupina spolupracuje s lékaři v ČR a SR při zajištění nových léků pro léčbu nemocných s mnohočetným myelomem Léčebné schéma protokolu studie CEMGS 1

Česká myelomová skupina spolupracuje s lékaři v ČR a SR při zajištění nových léků pro léčbu nemocných s mnohočetným myelomem Kritéria pro zařazení pacientů  Pacient s mnohočetným myelomem IgG, IgA, IgD, IgE, IgM, sekrecí lambda nebo kappa lehkých řetězců, nebo nesekreční forma onemocnění.  Musí splňovat alespoň dvě ze tří Ossermanových kriterií 1) M gradient 2) Infiltrace dřeně více než 10% 3) Osteolytická kostní ložiska

Česká myelomová skupina spolupracuje s lékaři v ČR a SR při zajištění nových léků pro léčbu nemocných s mnohočetným myelomem Kritéria pro zařazení pacientů  WHO performance status 0,1,2,3  Žádná předcházející léčba MM  Stadium MM dle Durie Salmona II nebo III  Očekávaná doba přežití alespoň 3 měsíce  Leukocyty alespoň 3000/ul; Trombocyty alespoň /ul nebo nižší jestliže jsou sníženy kvůli myelomové infiltraci; Bilirubin pod 34 umol/l; AST, ALT, ALP menší než trojnásobek normy.

Česká myelomová skupina spolupracuje s lékaři v ČR a SR při zajištění nových léků pro léčbu nemocných s mnohočetným myelomem Kritéria pro zařazení pacientů  Minimálně dva týdny po velkém chirurgickém zákroku  Ženy sterilizovány hystereckomií nebo bilaterální ligací tubae uterinae, nebo alespoň rok po menopause  Minimální věk 19 let  Pacient musí mít podepsaný informovaný souhlas

Česká myelomová skupina spolupracuje s lékaři v ČR a SR při zajištění nových léků pro léčbu nemocných s mnohočetným myelomem Kritéria pro nezařazení pacientů  Extramedulární plasmocytom nebo solitární plamocytom, doutnající myelom, MGUS MM IgM bez osteolytických kostních ložisek  Více než tři iradiační oblasti  Nevratný performance status 4 dle WHO (kromě paraplegie)  Předcházející léčba MM – chemoterapie, imunomodulační, kortikoidy, antiangiogenní, nebo jiné výzkumné léky

Česká myelomová skupina spolupracuje s lékaři v ČR a SR při zajištění nových léků pro léčbu nemocných s mnohočetným myelomem Kritéria pro nezařazení pacientů  Ženy, jenž mohou otěhotnět  Preexistující periferní neuropatie  Městnavé srdeční selhání, NYHA III, IV; akutní infekce vyžadující systémové podávání ATB  Další primární malignita pokud není v remisi alespoň 5 let

Česká myelomová skupina spolupracuje s lékaři v ČR a SR při zajištění nových léků pro léčbu nemocných s mnohočetným myelomem Jak získat Thalidomid pro dosud neléčené pacienty s MM?  Hlavním distributorem pro celou českou republiku je brněnské centrum  Jedná se o studiovou medikaci, lék bude dodáván a sponzorován firmou LIPOMED  V případě, že pacient bude zrandomizován do ramene s indukční nebo udržovací léčbou Thalidomidem, prosíme o zaslání randomizačního faxu do brněnského centra (po předchozí telefonické domluvě), které Vám lék obratem zašle.

Česká myelomová skupina spolupracuje s lékaři v ČR a SR při zajištění nových léků pro léčbu nemocných s mnohočetným myelomem Jak získat Thalidomid pro dosud neléčené pacienty s MM?  DALŠÍ INFORMACE SE MŮŽETE DOZVĚDĚT NA HOT LINE ;  Kontakt: IHOK, FN Brno,Jihlavská 20, Brno fax:

Česká myelomová skupina spolupracuje s lékaři v ČR a SR při zajištění nových léků pro léčbu nemocných s mnohočetným myelomem Děkujeme, že využíváte našich informačních služeb pro své nemocné