„Kvalitní a efektivní výuka zdravotně postiženého žáka

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
EU PENÍZE ŠKOLÁM Učíme se pro život 2010 – 2013 reg. č. CZ 1.07/1.4.00/
Advertisements

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Projekt EU – OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Mediální prezentace projektu
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
ZELENÝ KOMPAS VZDĚLÁVÁNÍ PRO ZÁKLADNÍ A STŘEDNÍ ŠKOLY ZAMĚŘENÉ NA ROZVOJ DOVEDNOSTÍ ŠETRNÝCH K ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost • V roce 2012 se Střední odborné učiliště zapojilo do Operačního programu Vzdělání pro konkurenceschopnost.
KROK ZA KROKEM K MODERNÍ ŠKOLE Registrační číslo: CZ.1.07/1.2.08/
PROJEKT „Okna technickým oborům dokořán“ registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím.
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních školách CZ.1.07/1.1.07/
Projekt EU Kvalitní a efektivní výuka zdravotně postiženého žáka – základní krok do života CZ 1.07/1.2.33/ Číslo aktivity: 02 ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK.
Základní škola, Slavkov u Brna, Malinovského 280
Pedagogická porada 14. června 2013 Bc. Zrcek Miroslav.
PROJEKT EU „Kvalitní a efektivní výuka zdravotně postiženého žáka – základní krok do života“ CZ 1.07/1.2.33/ Číslo aktivity: 03 ČLOVĚK A PŘÍRODA.
Projekt EU - OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Strukturované učení PROJEKT EU
PREZENČNÍ INFORMAČNÍ SEMINÁŘ PRO VEDOUCÍ ZAMĚSTNANCE.
„Přírodní vědy moderně a interaktivně“ „Natural Sciences in Modern and Interactive Way“ Město Orlová.
Informační schůzka ŠANCE – před - po 1. výzvě.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
PORADENSKÉ PRACOVIŠTĚ POMÁHÁ INKLUZÍVNÍMU VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ ZÁKLADNÍ ŠKOLY.
Projekt EU - OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
ROZPOČET PROJEKTU Kvalitní a efektivní výuka zdravotně postiženého žáka -základní krok do života Registrační číslo:CZ.1.07/1.2.33/
Projekt EU – OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
PROJEKT ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VÝUKY V ELEKTROTECHNICKÝCH OBORECH Realizátor projektu: Střední škola technická Žďár nad Sázavou od Vyšší odborná.
TUL H32 Představení projektu OPVK: „Inovace mezioborového studijního programu Ekonomika a Management se zaměřením na znalostní ekonomiku”
ICT VE ŠKOLE LIDSKÉ ZDROJE listopad 2006 (c) Radek Maca.
Hradec Králové. -Vyplňuje se prostřednictvím aplikace Benefit7 ( zadost.cz) – elektronická MZ. zadost.cz -Přílohy k MZ se přikládají.
Volný čas dětí ve 21. století Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo prioritní osy: 7.1 Název prioritní.
Autoevaluace školy ZŠ pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami s.r.o. Aviatiků 462, Ostrava-Hrabůvka Mgr. René Macháč.
Video. Informace o projektu Projekt je financován z 85 % z prostředků Evropského sociálního fondu (ESF). Zbylých 15 % nákladů projektu je hrazeno ze státního.
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií.
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií INVESTICE DO ROZVOJE.
RVP ZV a tvorba ŠVP Jak dojít k cíli : zpracovat efektivní
Rámcové a školní vzdělávací programy
Školní speciální pedagog. Diagnostika speciálních vzdělávacích potřeb žáka Provádění, event. zajištění krátkodobé i dlouhodobé individuální práce se žákem.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora transformace v.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1.4 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách „Kvalitní škola“ Základní škola M. Choceňského,
WOSA – výchovou a vzděláváním k občanské společnosti, reg. čís. CZ.1.07/1.1.32/ Žadatel: Sdružení obcí Sedlčanska Projektový manažer:Štěpánka Barešová.
Šablony  Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání  Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy  Výzva č. 02_16_022 Podpora škol formou projektů.
Projekt IVOŠ Inovace a modernizace vzdělávacích programů VOŠ Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory: Vyšší odborné vzdělávání.
VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH ŠKOL A ZÁKLADNÍCH ŠKOL pro ORP ŠUMPER Mgr. Ivana Hanáková.
PRAKTICKÁ PODPORA ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVY S VYUŽITÍM AUDIOVIZUÁLNÍCH PROSTŘEDKŮ reg.číslo:CZ.1.07/1.1.00/ Člověk v tísni o.p.s. vzdělávací program.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
Prezentace na konference k projektu „Inovace ŠVP“ - leden 2010 Ing. Radoslav Kučera, OA Pelhřimov.
Úvodní konference projektu Kreativní a kompetentní učitel CZ.1.07/1.3.06/ Třeboň, 7. září 2010.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Projekt Rovná šance Číslo projektu: CZ.1.07/1.2.08/ TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
Prezentace projektu EU peníze školám ZŠ Liberec, Dobiášova, příspěvková organizace Mgr. Ivo Svatoš.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
MKV – 400x na českých školách Zahájení projektu: Ukončení projektu:
NZZ – Nová závěrečná zkouška IPN Dana Kočková, NÚOV MŠMT,
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
ZA JEDEN PROVAZ Vzdělávací centrum Turnov, o.p.s.
„Okna technickým oborům dokořán“
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
„KVALITNÍ A EFEKTIVNÍ VÝUKA ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉHO ŽÁKA
Dva jsou víc než jeden CZ.1.07/1.2.23/
MONITOROVACÍ INDIKÁTORY
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
NOVÉ FORMY VÝUKY VE ŠKOLÁCH JMK
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Transkript prezentace:

„Kvalitní a efektivní výuka zdravotně postiženého žáka PROJEKT EU „Kvalitní a efektivní výuka zdravotně postiženého žáka – základní krok do života“ CZ 1.07/1.2.33/01.0002

„Kvalitní a efektivní výuka zdravotně postiženého žáka – základní krok do života“ PREZENTACE projektu Shrnutí dvouletého období práce na projektu Mgr. Lenka Šípková Ekonomická část - hospodaření Mgr. Taťána Semančíková, Eva Hüblová Prezentace výsledků KA Strukturované učení Mgr. Lenka Havlíková Prezentace výsledků KA ICT Mgr. Eva Rousová Prezentace výsledků KA Člověk a příroda Mgr. Jana Vykouková

„Kvalitní a efektivní výuka zdravotně postiženého žáka – základní krok do života“ ZÁKLADNÍ ÚDAJE O PROJEKTU Název projektu - „Kvalitní a efektivní výuka zdravotně postiženého žáka – základní krok do života“ Registrační číslo – CZ 1.07/1.2.33/01.0002 Oblast podpory – 7.1.2 Finanční podpora - 4.147 850,74 Kč Doba trvání - únor 2012 – prosinec 2013 Projekt určen – pro žáky ZŠS a pedagogy

„Kvalitní a efektivní výuka zdravotně postiženého žáka – základní krok do života“ KLÍČOVÉ AKTIVITY PROJEKTU KA - „Strukturované učení“ Mgr. Lenka Havlíková KA - „Zlepšování podmínek pro využívání ICT“ Mgr. Eva Rousová KA - „Člověk a příroda “ Mgr. Jana Vykouková

„Kvalitní a efektivní výuka zdravotně postiženého žáka – základní krok do života“ PRACOVNÍ TÝM Řídící tým – Mgr. Taťána Semančíková Mgr. Lenka Šípková Eva Hüblová Realizační tým - řídící tým + manažeři aktivit Mgr. Lenka Havlíková – KA Strukturované učení Mgr. Eva Rousová – KA ICT Mgr. Jana Vykouková – KA Člověk a příroda Pedagogický sbor – všichni pedagogičtí pracovníci

„Kvalitní a efektivní výuka zdravotně postiženého žáka – základní krok do života“ PRACOVNÍ TÝM Řídící tým Realizační tým Pedagogický sbor

Pracovní náplň řídícího týmu „Kvalitní a efektivní výuka zdravotně postiženého žáka – základní krok do života“ Pracovní náplň řídícího týmu Zpracování projektu v aplikaci Benefit 7 Vedení projektu: Monitorovací zprávy – 7 MZ /každé tři měsíce jedna/ Závěrečná monitorovací zpráva Vedení pracovních porad, zápisy z porad, prezenční listiny Kontroly Publicita – propagační předměty, prezentace projektu - tisk, nástěnky, www.stránky, Audit ZODPOVĚDNOST ZA PROJEKT !!!

„Kvalitní a efektivní výuka zdravotně postiženého žáka – základní krok do života“ Pracovní náplň manažerů aktivit Zodpovědnost za vedení jednotlivých klíčových aktivit Spolupráce s pedagogy na plnění tematických celků – metodická pomoc Shromažďování materiálů /výstupů/, anotace, fotodokumentace Podklady pro Monitorovací zprávy – 7 MZ /každé tři měsíce jedna/ Podklady pro Závěrečnou monitorovací zprávu Tvorba metodik

„Kvalitní a efektivní výuka zdravotně postiženého žáka – základní krok do života“ Pracovní náplň pedagogického sboru Průběžné plnění jednotlivých klíčových aktivit Práce s žáky - plnění tematických celků, průběžné anotace, tvorba pracovních listů a ostatních materiálů, fotodokumentace, Zpracování komunikační knihy, edukačních profilů Zpracování tématu do metodiky10 tematických celků z přírody pro výuku prvouky/přírodovědy v ZŠS Vytváření DŮM Účast na čtyřech 40 hod. školeních

„Kvalitní a efektivní výuka zdravotně postiženého žáka – základní krok do života“ Monitorovací indikátory Podpořené osoby – žáci Podpořené osoby – pedagogové Produkty - nové, inovativní

„Kvalitní a efektivní výuka zdravotně postiženého žáka – základní krok do života“ Monitorovací indikátory - podpořené osoby – žáci Výuka – Zavádění Strukturovaného učení, výuka ICT, 10 témat Člověk a příroda Ověřování vzniklých materiálů Besedy, školní výukové programy NSEV Kladno Čabárna, tematické návštěvy NSEV, divadla, Přírodovědné pobyty

„Kvalitní a efektivní výuka zdravotně postiženého žáka – základní krok do života“ Monitorovací indikátory - podpořené osoby – pedagogové DVPP v oblasti Vzdělávání žáků se speciálními vzděl. potřebami - v oblasti ICT - v oblasti environmentální výchovy

„Kvalitní a efektivní výuka zdravotně postiženého žáka – základní krok do života“ Monitorovací indikátory - produkt - nový, inovativní Strukturované učení - „Aplikace metod strukturovaného učení v praxi“ „Soubor obrázků pro vytváření strukturovaných úloh“

„Kvalitní a efektivní výuka zdravotně postiženého žáka – základní krok do života“ Monitorovací indikátory - produkt - nový, inovativní Zlepšování podmínek pro využívání ICT - SMART Board - DROPBOX - Pracujeme s iPadem - SMART Response LE – hlasování - DUM pro prvouku/přírodovědu v základní škole speciální

„Kvalitní a efektivní výuka zdravotně postiženého žáka – základní krok do života“ Monitorovací indikátory - Produkt - nový, inovativní Člověk a příroda - „Inspirativní materiál pro pedagogické pracovníky – 10 tematických celků z přírody pro výuku prvouky/přírodovědy v základní škole speciální“

„Kvalitní a efektivní výuka zdravotně postiženého žáka – základní krok do života“ Vybavení školy Díky projektu škola získala další nadstandardní vybavení IT , PC dotekové, notebooky, iPady, vizualizéry, flash disky, fotoaparáty, tiskárnu,.. Speciální nábytek do tříd pro strukturovanou výuku, koberce Přírodovědná učebna Strukturované krabice, didaktické pomůcky

„Kvalitní a efektivní výuka zdravotně postiženého žáka – základní krok do života“ Závěr Cíle projektu KA Strukturované učení Vyučovat žáky metodou strukturovaného učení, které využívá strukturovaného prostoru, časového plánu, vizualizace, pravidelnosti a odměny. Dosažené cíle projektu Žáci vyučováni metodou strukturovaného učení v 7 třídách ZŠS Využívají strukturovaný prostor, do výuky zavedeny strukturované krabice, nástěnné denní režimy /piktogramy/, komunikační kniha, Edukačně hodnotící profily

„Kvalitní a efektivní výuka zdravotně postiženého žáka – základní krok do života“ Závěr Cíle projektu KA Zlepšování podmínek pro využívání ICT Naučit žáky ovládat dotekové PC, využívat k výuce speciální a samostatně vytvořené programy. Dosažené cíle projektu Zvyšování kvality vzdělávání - žáci získali dovednost pracovat na dotekových PC, interaktivních tabulích, iPadech Pracují ve speciálních výukových programech – programy v iPadu, na dotekových PC Mentio, Kon-zen, Life Tool, Sada Altík a Méďa… Dokážou používat vlastní programy – DUM, které podporují aktivitu žáků

„Kvalitní a efektivní výuka zdravotně postiženého žáka – základní krok do života“ Závěr Cíle projektu KA Člověk a příroda Realizovat vyučování v prostředí přírody, podporovat přirozenou zvídavost žáků, získat nové vědomosti a znalosti o přírodě, dokázat přírodu chránit. Dosažené cíle projektu Proběhlo 10 tematických celků – výuka převážně v přírodě Přírodovědné pobyty Návštěvy NSEV Kladno – Čabárna Ekologické výukové programy od NSEV Kladno – Čabárna – jednohodinové a půldenní, ale i další besedy, divadlo,… Žáci získali nové vědomosti a znalosti o přírodě, dokážou přírodu chránit.

„Kvalitní a efektivní výuka zdravotně postiženého žáka – základní krok do života“ Publicita Propagační předměty – zápisníky, propisovací tužky, flesh disky, kalendáře, diáře, desky na TK, tašky, reflexní šnůry na klíče, svícny, Tisk – novinové články, internetové články Tiskové konference – k zahájení, po roce realizace projektu, k ukončení projektu Informační systém – schůzky s pedagogy, s rodiči, se školskou radou, nástěnka pro pedagogy, pro rodiče Vlajky, vlaječky, samolepky, roll up Internetové stránky projektu www.koralekkladno.cz Prezentace – projektu, přírodovědných pobytů

„Kvalitní a efektivní výuka zdravotně postiženého žáka – základní krok do života“ Závěr Děkuji všem pedagogům za velmi náročnou práci na projektu, za trpělivost, píli, kreativitu, nápady, ale především za schopnost dokázat i nemožné. Mgr. Lenka Šípková