1 HK ČR, 9.10.2012 EXPORTNÍ SEMINÁŘ JIHLAVA, 9.10.2012.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PLAYBOY Kalendar 2007.
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
EXPORTNÍ STRATEGIE ČESKÉ REPUBLIKY PRO OBDOBÍ Zahraniční síť MPO Zpravodajství pro export One-Stop-Shop pro exportéry.
Regionální kancelář pro Ústecký kraj
Stavební veletrhy Brno 2012 Zvýšení efektu účasti
Projekt Moravian Science Centre Brno Mgr. Lukáš Richter
Exportní seminář Hradec Králové
1 Podpora ČEB českým exportérům při vývozu mimo Evropskou unii Seminář Export mimo Evropskou unii, jak na to? Brno, Výstaviště BVV 16. září 2009.
1 HK ČR, workshop a 2. exkurze Integrovaná střední škola Cheb Projekt AKONA (Výstavba kooperační sítě v oblasti automatizace za.
1 Podpora exportu a ekonomických zájmů České republiky v zahraničí Nový koncept Ministerstva zahraničních věcí ČR Ministerstvo zahraničních věcí České.
EXPORTNÍ GARANČNÍ A POJIŠŤOVACÍ SPOLEČNOST, A.S. září 2011.
Potravinářské veletrhy a výstavy ve východních teritoriích
Obecná část rozpočtového práva III
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
Festival Exportu Svaz průmyslu a dopravy ČR jako respektovaný, nezávislý a společensky zodpovědný sociální partner obhajuje zájmy zaměstnavatelů.
Ww Česko Marocká Smíšená Obchodní Komora
12. září 2014 Slide N° září 2014 Slide č. 1 Sekretariát Urbact URBACT II Evropský program územní spolupráce při integrovaném a udržitelném.
14. září Jihočeská hospodářská komora (JHK) byla založena JHK je sdružení podnikatelů, které působí nezávisle na politických stranách,
Obchodní společnosti.
Podpora dobrovolných přístupů ze strany MPO včetně existujících mechanismů finanční podpory PhDr. Věra Havránková © 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Věda v Olomouci III. Agentura CzechInvest Lenka Gondová Olomouc
Projekt PŘÍPRAVA+ v Moravskoslezském kraji Závěrečná konference CLARION CONGRESS HOTEL 29. února 2012 Mgr. Martin Kovalský vedoucí monitoringu trhu práce.
Prezentace Komory pro hospodářské styky se SNS, s.o.k.
HESLO Fórum „HLEDÁNÍ INVESTIČNÍCH PŘÍLEŽITOSTÍ V EVROPĚ A ASII A MOŽNOSTI JEJICH FINANCOVÁNÍ“ Zuzana Synková CENTRUM INFORMAČNÍCH SLUŽEB 1.
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
Svaz průmyslu a dopravy ČR - zástupce těch, kteří vytvářejí hodnoty zástupce těch, kteří vytvářejí hodnoty a dopravy ČR Svaz průmyslu.
Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 8. dubna 2013.
JPD 3 CZ / /0370 Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Hospodářská komora hlavního města Prahy Partnerství je součást zdravého podnikání Prezentace pro Městskou část Praha 13.
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Podpora podnikatelských kontaktů v Asii 3. Česko-asijské fórum 2. březen 2009.
„Dotační možnosti z OPPI“ 1. Operační program Podnikání a Inovace 2007 – 2013 aktuální výzvy – Školicí střediska, Marketing 2.
Pokyn DR SR – vznik tzv. „klasické“ stálé provozovny na Slovensku
Prezentace Česká republika. Page 2 Page 3 Organizuje a zastřešuje Mezinárodní veletrh Mnichov Asociace německých inženýrských institucí VDMA.
Technologické platformy a dopravní výzkum
Setkání pracovníků kontaktních míst pro podnikatele MPO, Praha Kontaktní místa Hospodářské komory České republiky.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Ing. Zdeněk Kočárek MSV Brno Export mimo Evropskou unii, jak na to?
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Gerard van Gaalen Vedoucí projektový manažér pro evropské projekty Prezentace Praha 16. března 2005 Rozvojová agentura Východní Nizozemsko.
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Krajská hospodářská komora Moravskoslezského kraje Britský den v Ostravě DOV, U6, 12.
Operační program Podnikání a inovace (OPPI) Vladimír Kebo, Sněm RVŠ 22.listopadu 2007.
1 HK ČR, E x p o r t n í s e m i n á ř Hradec Králové 6. září 2011 Služby poskytované exportérům sítí složek HK ČR.
1 Možnosti podpory exportu ze strany státu v návaznosti na strategii mezinárodní konkurenceschopnosti ČR pro období PSP ČR, 29. června 2012.
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
JHK a její podpora začínajícím podnikatelům JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA.
Krajská hospodářská komora Moravskoslezského kraje – partner poradenské sítě pro podnikatele ENTERPRISE EUROPE NETWORK.
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
Exportní konference, Zapojení Svazu průmyslu a dopravy ČR do naplňování Exportní strategie Exportní konference,
Mgr. Lukáš Prokeš zástupce náměstka ministra ředitel odboru Podpora exportu a ekonomická diplomacie 11 Podpora exportu a ekonomická diplomacie.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
VELETRH MSV & IMT 2016 Termín: až mezinárodní strojírenský veletrh 10. mezinárodní veletrh obráběcích a tvářecích strojů.
DITTRICHOVA PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT Novinky na rok 2010.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Podpora poradenských služeb a exportu v letech Ing. Dita Kabelková Projektový manažer RAVEN Consulting, a.s. Praha,
DITTRICHOVA PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT Novinky na rok 2010.
59. mezinárodní strojírenský veletrh
Podpora podnikatelských kontaktů v Asii
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY
SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY
spolupracujeme s ekonomickou diplomacií
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Transkript prezentace:

1 HK ČR, EXPORTNÍ SEMINÁŘ JIHLAVA,

2 HK ČR, Zahraniční aktivity - podnikatelské mise a projekty EU 2.Exportní dokumenty 3.České oficiální účasti na veletrzích a výstavách v zahraničí 4.Specializované výstavy a veletrhy 2010 – 2012

3 HK ČR, Organizace podnikatelských misí  Doprovodné mise oficiálních představitelů státu  Bilaterální podnikatelská setkání bez oficiální účasti státních představitelů  V roce 2012 již realizováno 10 misí (Bahrajn, Katar, Vietnam, Filipíny, Egypt, Gruzie, Albánie, Makedonie, Polsko, Mongolsko), celkem se jich zúčastnilo 130 podnikatelů

4 HK ČR, V plánu pro další období  Podnikatelská mise do Itálie doprovázející prezidenta ČR Václava Klause, 18. – 20. září 2012  Podnikatelská mise do Jižní Koreje (listopad 2012) Realizace projektů EU  „Rueda de Negocios“ – podnikatelská kontaktní akce s latinskoamerickými firmami (Bolívie, 26. – 28. září 2012)  EBTC (European Business & Technology Centre in India)

5 HK ČR, Vydávání karnetů ATA Ověřování průvodních dokladů pro export zboží Vystavování osvědčení právní povahy* Zajišťování konzulární legalizace* *Služba je poskytována výhradně úřadem HK ČR v Praze.

6 HK ČR, a) KARNET ATA  mezinárodní celní dokument umožňující dočasné vyvezení zboží osvobozeného od cla a daní  použití pro obchodní vzorky, zařízení potřebná pro výkon povolání, prezentační nabídku na veletrzích a výstavách

7 HK ČR,  průvodní doklady při vývozu zboží:  osvědčení o původu zboží (certificate of origin)  EU – Prohlášení o shodě /EU – Declaration of Conformity  ISO certifikáty  rostlinolékařské certifikáty / Phytosanitary certificate/  faktury

8 HK ČR, Pro potřeby českých podnikatelů a jejich zahraničních obchodních partnerů vystavujeme osvědčení (zejména v angličtině), která dokládají:  existenci zápisu společnosti v Obchodním rejstříku  členství v Hospodářské komoře České republiky  oprávněnost jednat za společnost  předmět činnosti společnosti  že společnost není v konkurzu, v úpadku ani v likvidaci  zásah vyšší moci na majetku společnosti c) OSVĚDČENÍ PRÁVNÍ POVAHY

9 HK ČR, d) KONZULÁRNÍ LEGALIZACE DOKUMENTŮ  Zajišťujeme službu legalizace veškerých dokumentů pro vývoz na cizích ZÚ v Praze. Zejména se jedná o ZÚ Argentiny, Egypta, Saudské Arábie, Sýrie, Turecka a Venezuely.

10 HK ČR, ČESKÉ OFICIÁLNÍ ÚČASTI NA VELETRZÍCH A VÝSTAVÁCH V ZAHRANIČÍ KATEGORIE A - Národní výstavy KATEGORIE B - Společné expozice českých vystavovatelů KATEGORIE C - Samostatné nomenklaturně rozmístěné expozice českých firem

11 HK ČR, ČESKÉ OFICIÁLNÍ ÚČASTI NA VELETRZÍCH A VÝSTAVÁCH V ZAHRANIČÍ Obecné podmínky pro vystavovatele:  Tuzemská právnická osoba se sídlem v ČR nebo fyzická osoba s bydlištěm v ČR  Exponátová náplň oficiální expozice ČR musí představovat nabídku zboží nebo služeb výhradně české provenience tuzemských výrobků a exportérů v souladu s pravidly EU o původu zboží a odpovídat nomenklatuře dané veletržní správou  V případě, že bude vystavovatel ve společném stánku se zahraničním partnerem, musí být na límci této expozice výrazně uveden především název české firmy  Povinná fyzická účast písemně pověřeného zástupce vystavovatele na české oficiální účasti

12 HK ČR, ČESKÉ OFICIÁLNÍ ÚČASTI NA VELETRZÍCH A VÝSTAVÁCH V ZAHRANIČÍ Výhody účasti “OFU“  Zdarma poskytnuta výstavní plocha o velikosti až 9m2 a úhrada základní stavby české expozice  Zajištění doprovodné propagace (semináře, workshopy, tiskové konference, inzerce, společné multimediální prezentace) včetně případného kulturního a doprovodného programu. MPO zajišťuje vydání „Průvodce národní výstavou“ – v případě varianty A, „Průvodce společnou expozicí“ – u varianty B  Zajištění účasti představitelů ČR na zahraničních veletrzích - zastupitelské úřady či jiné státní instituce ČR

13 HK ČR, ČESKÉ OFICIÁLNÍ ÚČASTI NA VELETRZÍCH A VÝSTAVÁCH V ZAHRANIČÍ (rok 2012)

14 HK ČR, ČESKÉ OFICIÁLNÍ ÚČASTI NA VELETRZÍCH A VÝSTAVÁCH V ZAHRANIČÍ (rok 2012)

15 HK ČR, ČESKÉ OFICIÁLNÍ ÚČASTI NA VELETRZÍCH A VÝSTAVÁCH V ZAHRANIČÍ (rok 2013)

16 HK ČR, ČESKÉ OFICIÁLNÍ ÚČASTI NA VELETRZÍCH A VÝSTAVÁCH V ZAHRANIČÍ (rok 2013)

17 HK ČR, ČESKÉ OFICIÁLNÍ ÚČASTI NA VELETRZÍCH A VÝSTAVÁCH V ZAHRANIČÍ (rok 2013)

18 HK ČR, ČESKÉ OFICIÁLNÍ ÚČASTI NA VELETRZÍCH A VÝSTAVÁCH V ZAHRANIČÍ (rok 2013)

19 HK ČR, ČESKÉ OFICIÁLNÍ ÚČASTI NA VELETRZÍCH A VÝSTAVÁCH V ZAHRANIČÍ Více informací na:

20 HK ČR, Zadavatel/Řídící orgán:Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR Realizátor projektu: Česká agentura na podporu obchodu CZECHTRADE Zdroj financování: Evropský fond pro regionální rozvoj (ERDF) Operační program Podnikání a inovace (OPPI), program podpory Marketing Realizace a koordinace: Hospodářská komora České republiky (HK ČR) Doba realizace: 2010 – 2012 Plánované akce a účasti: plán 100 akcí a účastníků Podporované subjekty: Malé a střední podniky, Velké podniky, Profesní organizace

21 HK ČR, Doposud realizované SVV  156 veletrhů, účastníků, 39 různých oborů ve 40 zemích Připravované SVV v roce 2012  30 veletrhů, 23 různých oborů v 16 zemích

22 HK ČR, Podmínky účasti v projektu „SVV“  Oprávnění k podnikání na území České republiky odpovídající podporované ekonomické činnosti účastníka akce dle klasifikace CZ-NACE  Účastník nesmí mít své sídlo v Praze, s výjimkou toho, jehož činnost je prokazatelně spojena s výrobou a službami realizovanými mimo region hl. m. Prahy (zápis provozovny či výrobny v obchodním nebo jiném rejstříku)  Celková výše podpory de minimis poskytnuté jednomu účastníkovi nesmí překročit v posledních 3 letech více jak EUR

23 HK ČR, Výhody účasti v projektu “SVV“  Snížení nákladů na veletržní účast až do výše 100% uznatelných nákladů (max. však ,- Kč )  Zajištění komunikační podpory - uvedením zdarma v tištěném průvodci, organizace tiskových konferencí aj.  Zajištění účasti představitelů ČR na zahraničních veletrzích - zastupitelské úřady či jiné státní instituce ČR  Snížení administrativní zátěže pro účastníky

24 HK ČR,

25 HK ČR,

26 HK ČR,

27 HK ČR,

28 HK ČR, Podnikatelské mise a projekty EU Tel.: Proexportní služby Tel.: Specializované výstavy a veletrhy 2010 – 2012 Tel.:

29 HK ČR, TĚŠÍME SE NA BUDOUCÍ SPOLUPRÁCI Hospodářská komora České republiky