ALT – „Automotive Language Training“ PREZENTACE PROJEKTU.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CLIL Content and Language Integrated Learning
Advertisements

INOVAČNÍ VZDĚLÁVACÍ NÁSTROJE V MECHATRONICE A BIOMECHATRONICE
ZELENÝ KOMPAS VZDĚLÁVÁNÍ PRO ZÁKLADNÍ A STŘEDNÍ ŠKOLY ZAMĚŘENÉ NA ROZVOJ DOVEDNOSTÍ ŠETRNÝCH K ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ.
Vzdělávací technologie kurzu podnikatelství pro techniky
Matika krokem  Proč? - motivy vzniku
Obecná východiska, zdroje ►Mezinárodní soustavy kvalifikací ►Národní soustava kvalifikací pro terciární sféru ►Projekt Q-RAM/ Národní kvalifikační rámec.
Představení zajímavých projektů OPVK
Vocational Education and Training for Young people ODBORNÉ VZDĚLÁVACÍ KURZY PRO MLADÉ Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie. Za.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Tento materiál vznikl jako součást projektu In-TECH 2, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Název přednášky/cvičení.
Vedlejší specializace MARKETING (3MK)
Memorandum o celoživotním učení
Evropský projekt koordinovaného vzdělávání učitelů odborných škol KOORDINOVANÉ VZDĚLÁVÁNÍ ODBORNÝCH UČITELŮ Cílem projektu je zvýšit kvalifikaci pedagogického.
Ing. Jana Popelková Národní vzdělávací fond Kongres výchovného poradenství, Pardubice, 25.–26. dubna 2006 Informační zdroje v poradenství.
Vzdělávání v energetice Informace o zahájení realizace projektu „Zvýšení úrovně odborných znalostí, dovedností a kompetencí zaměstnanců a zaměstnavatelů.
Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské komise. Tato publikace odráží pouze názory autora a Evropská komise nemůže být zodpovědná za.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Studijní IS a e-learning Patrícia Eibenová
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Výstupy z Úvodního semináře
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ Program 4. krajského setkání metodiků Metoda CLIL a výuka odborného cizího jazyka 1.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Prostupné jazykové vzdělávání na ZŠ Deblín CZ.1.07/1.1.02/ Koordinátoři projektu (manažeři): Mgr. Ondřej Šerý Mgr. Zuzana Svozilová.
CZ.1.07/1.1.04/ „Digitální projektování ve strojírenství“ Střední průmyslová škola strojnická, Olomouc „Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Projekt Digitální škola - její pozice v systému projektů na OA Orlová.
Rozvíjení rovných příležitostí a podpora zaměstnatelnosti v Jihočeském kraji Záměr projektu do programu Equal (3.pilíř: Podpora adaptability) Tento příspěvek.
Junior Achievement je mezinárodní vzdělávací nezisková organizace. Česká kancelář Junior Achievement byla založena panem Tomášem Baťou v roce Jejím.
Způsob spolupráce mezi studenty a malými a středními podniky.
Daniel Jirkovský Ústav ošetřovatelství UK 2. LF a FN Motol
Analýza nabídky bakalářských studijních programů ICV v rámci pedagogického vzdělávání Ing. Lenka Danielová, Ph.D., Mgr. Dita Janderková, Ph.D., Doc. PhDr.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
Praha, 10. prosince Sdružení automobilového průmyslu Podpora technického vzdělávání Portál „Auta nás baví“ Portál „Auta nás baví“ (stručná informace)
Ukončení: Zkouška Písemný test nebo ústní zkouška Obsah Zk: vysvětlení 4 didaktických pojmů + 2 otázky.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
Publikování prostorových dat na Internetu (prezentace pro VLE Dílna) Ing. Jan Růžička Institut geoinformatiky VŠB-TU Ostrava, HGF tř. 17.listopadu
Technická univerzita v Liberci LIBEREC I Studentská 2 Inovace vzdělávání v oboru čeština jako druhý jazyk (CZ.1.07/2.2.00/ ) podpořeného z.
MU Brno Od Memoranda k Helsinskému komuniké Moravská zemská knihovna Mgr. Jana Nejezchlebová.
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
ELearning na počátku nového tisíciletí a pět let poté Miloslava Černá Petra Poulová.
Projekt celoživotního učení Comenius Partnerství škol SOŠ a SOU Šumperk, Gen. Krátkého –
Klinická hodnocení a farmakologie pro 3.tisíciletí – multimodální edukační platforma CZ.1.07/2.4.00/
Soukromá vyšší odborná škola sociální, o.p.s. Jihlava Matky Boží Jihlava, IČ tel
Vzdělávací portál eKabinet.cz a digitální obsah pro střední školy Ing. Richard Valenta
Přínos projektu VIP Kariéra II – Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro.
Projekt IVOŠ Inovace a modernizace vzdělávacích programů VOŠ Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory: Vyšší odborné vzdělávání.
Název projektu: PODPORA – PRAXE – PROFESE CZ.1.07/2.1.00/ Zahájení projektu: Ukončení projektu: PODPORA – PRAXE – PROFESE.
Profese učitele z pohledu praxe střední školy (vážně i nevážně) Duben 2008.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociální fondem a státním rozpočtem ČR. Operační.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Rozvoj výuky cizích jazyků
Zkrácený název projektu: „Rozvoj kompetencí“
Kulatý stůl – Systematická podpora v oblasti zaměstnanosti pro město Brno Markéta Chkheidze.
TECHNOLOGIE PODPORUJÍ DIFERENCIACI VÝUKY
Ukončení: Zkouška Písemný test nebo ústní zkouška Obsah Zk: vysvětlení 6 didaktických pojmů + zodpovědět 2 otázky.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
SEMINÁŘ Mgr. Karolina BOSTLOVÁ
4. schůzka TS odborné vzdělávání včetně spolupráce škol a zaměstnavatelů
Citlivostní analýza a optimalizace II Zpracoval: Martin Bílek
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Tvorba a zveřejňování e-publikací na Masarykově univerzitě
NOVÉ FORMY VÝUKY VE ŠKOLÁCH JMK
Doporučení Rady EU 2009 – Evropský rámec pro zajišťování kvality v odborném vzdělávání a přípravě o Evropském rámci pro kvalitní a efektivní učňovskou.
Informace o projektu IKAP
Projekt VOV Ekonomická sekce jazyky
konference Jak se žije malotřídkám Praha
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
eTwinning – digitální technologie smysluplně a zábavně
Transkript prezentace:

ALT – „Automotive Language Training“ PREZENTACE PROJEKTU

Důvod vzniku projektu nedostupnost výukových materiálů (v současné době existuje jen velmi málo odborných pomůcek či nástrojů pro výuku odborných cizích jazyků. V důsledku toho se vyučuje převážně pouze všeobecný jazyk. nedostatek inovativních přístupů a metod (e-learning) ve výuce cizích jazyků

Cíle projektu zvýšit komunikační dovednosti v cizím jazyce pro studenty odborných škol vstupující na pracovní trh zvýšit zaměstnatelnost studentů na domácím i Evropském pracovním trhu

Cílová skupina žáci středních odborných škol specializovaných především na výuku automobilových profesí

Hlavní výstupy učebnice odborného jazyka pro automobilové profese pro studenty učebnice odborného jazyka pro automobilové profese pro učitele online e-learningový systém, obsahující e-learningové interaktivní moduly, (4 300) používající animace, který poskytuje jazyková cvičení studentům

Učebnice

E-learning ukázka cvičení 1. ukázka cvičení 2. ukázka cvičení 3. ukázka cvičení 4.

E-learning

Konsorcium partnerů CfME SK ve spolupráci se slovenskou odbornou školou v Bratislavě vyvinulo nástroje a pedagogickou praxi sdílí široké znalosti a know-how s blended learningem v oblasti autoprofesí 4 odborné školy z ČR představují cílovou skupinu, podílí se na testování, CfME CZ řeší udržitelnost projektu přenos znalostí skandinávského jazykového vzdělávacího systému na jiné partnery 4 odborné školy z ČR představují cílovou skupinu, podílí se na testování, CfME CZ řeší udržitelnost projektu podporuje rozšíření a převod inovace do Rumunska

České partnerské školy Střední škola automobilní, Holice Integrovaná střední škola automobilní, Brno Vyšší odborná škola a střední škola auto, Zábřeh Střední škola automobilní a informatiky, Praha