„Preventivní aktivity MV - bezpečný prostor pro seniory“

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Působnost odboru bezpečnostní politiky MV a jeho role systému povolování obchodu s vojenským materiálem Mgr. Milena Bačkovská Odbor bezpečnostní politiky.
Advertisements

Potírání obchodování s lidmi za účelem pracovního vykořisťování
Zhodnocení projektu plk. Mgr. Pavla KOPECKÁ Vedoucí Preventivně informační odbor Policejní prezidium ČR.
Spolupráce se vzdělávacími institucemi. Projekt iYouth – Modely integrace a prevence sociálního vyloučení: podpora migrantské mládeže je spolufinancován.
2 Dobrovolníci v sociálních službách zákon č. 198/2002 Sb., o dobrovolnické službě a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů Ing. Hana.
EStrategie statutární město Ostrava Ing.Jaromír Tomala
Odborná diskuze o prevenci konzumace alkoholu mladistvými v Plzni Ing.Aleš Průša.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
B EZPEČNOST DĚTÍ NA INTERNETU : ZAPOJENÍ RODIČŮ DO PREVENTIVNÍCH AKTIVIT Národní centrum bezpečnějšího internetu
Zdravice OS „Veteráni JE CZ“ pro Mezinárodní fórum „DIALOG“ Dalibor Matějů Praha,
Asistivní technologie a asistivní život ATIS workshop , Praha Mgr. Filip Novotný Odbor sociálních služeb a sociální práce Ministerstvo práce.
Činnost Bílého kruhu bezpečí, o.s. Péče o zvlášť zranitelné oběti trestné činnosti Bc. Irena Sedláčková Projekt „KRUH bezpečí zvlášť zranitelným obětem.
 Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT  Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
ohroženým domácím násilím
Prevence rizikového chování a situace v Moravskoslezském kraji
SLEZSKÁ DIAKONIE DOBROVOLNÍCTVÍ VE SLEZSKÉ DIAKONII.
Koncepce prevence kriminality Moravskoslezského kraje na období
Krajský program prevence kriminality Karlovarského kraje pro rok 2011 (dále jen „Program PK“) vychází z : Strategie prevence kriminality na léta 2008.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
E-Analýza bezpečnosti v Uherském Hradišti 10. Národní konference kvality ve veřejné správě Únor 2014.
Fotbalové stadiony mohou být místem dobré zábavy a bezpečí
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Vzpomínka k mezinárodnímu dni BOZP a informace k aktivitám Evropské agentury pro BOZP v roce 2007 RNDr. Sedlák, ředitel odboru bezpečnosti práce a pracovního.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
(2) Doporučení odboru prevence kriminality Ministerstva vnitra k realizaci vybraných projektů prevence kriminality na místní úrovni.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Situační prevence -MKDS- Cíl ● preventivní funkce, tj. vytváření bezpečných zón v exponovaných lokalitách, ● snížení trestné činnosti /i přestupků/ a její.
Pracovní seminář pro obce k problematice prevence kriminality
Prevence rizikového chování a informace k dotačnímu titulu v MSK Ing. Jan Broda, Odbor školství, mládeže a sportu, KÚ MSK.
Setkání s veřejností na téma bezpečnost městys Nehvizdy 5. ročník.
Praha bezpečně online projekty prevence elektronického násilí a kyberkriminality páchané na dětech a dětmi Modelový příklad pro II. videokonferenci.
Národní centrum bezpečnějšího internetu NÁRODNÍ CENTRUM BEZPEČNĚJŠÍHO INTERNETU Prvního pluku 12a Prague 8 Czech Republic Tel.:
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Obsah Historie Dotační titul „Plzeňský kraj – bezpečný kraj a prevence kriminality“ Projekty Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje Projekt Kraje.
Mgr. Jitka Gjuričová, ředitelka Odboru prevence kriminality, Ministerstvo vnitra Česká republika.
Prevence kriminality Karin BALOGOVÁ 2BP.  Prevence kriminality  Prevence kriminality je souhrn opatření k předcházení společensky nežádoucím jevům a.
Budoucnost ústavní výchovy z úhlu pohledu Federace dětských domovů ČR PaedDr. Jana Koubová
Odborný seminář o označování majetku pomocí tzv. syntetické DNA BRNO 2015 Forenzní identifikační označování předmětů proti krádeži Projekt MVČR a obecních.
Standardy psychosociální krizové pomoci a spolupráce zaměřené na průběh a výsledek plk. PhDr. Zuzana Vrbová, kpt. Mgr. Martina Čapková MV - generální ředitelství.
INTERVENČNÍ CENTRUM Přínos Individuálního projektu „Zajištění vybraných sociálních služeb na území JmK“ pro službu INTERVENČNÍ CENTRUM Jana Levová Intervenční.
POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY Krajské ředitelství policie Jihomoravského kraje Městské ředitelství Brno por. Bc. Andrea KORNETOVÁ por. Bc. Andrea KORNETOVÁ –
Tým pro mládež Plzeň-město v rámci projektu „Na správnou cestu!“
Rovné příležitosti ve veřejné správě PhDr. Eva Ferrarová, Ph.D. Odbor řízení lidských zdrojů Ministerstvo vnitra.
Trestná činnost páchaná na seniorech Krajské ředitelství policie hl. m. Prahy.
Projekt Bezpečí pro seniory Krajský úřad Plzeňského kraje Projekt Plzeňský kraj - bezpečný kraj 8. června 2011.
Speciální výslechové místnosti Mgr. Iva Fürbacherová Odbor prevence kriminality Ministerstvo vnitra ČR.
1 Informace o činnosti MŠMT v oblasti PPRCH Malenovice, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
MULTIDISCIPLINÁRNÍ SPOLUPRÁCE V SOCIÁLNĚ - PRÁVNÍ OCHRANĚ DĚTÍ Jihlava,
Prevence domácího násilí z pohledu Ministerstva vnitra Praha 14. prosince konzultační dny k přestupkové agendě Ministerstvo vnitra.
Spojme se proti násilí na ženách ze sexbyznysu Lucie Šídová Projekt Spojme se proti násilí na ženách ze sexbyznysu, č. 628 podpořila Nadace.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Mezioborovým vzděláváním ke zvýšení bezpečnosti seniorů 29. října 2015 Republikový výbor pro prevenci kriminality.
Desátý rok zákona na ochranu před domácím násilím. Proč i dnes jsou některé případy domácího násilí podceňovány a méně závažné přeceňovány. Krajské.
Forenzní identifikační označování předmětů proti krádeži
Seminář pro poskytovatele Návrh vzdělávacích aktivit 2017 „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Specializovaný tým MŘ PČR Brno na problematiku DmN
Setkání s veřejností na téma bezpečnost
Intervenční centrum Ostrava pro osoby ohrožené domácím násilím Bílý kruh bezpečí, z.s. Poslanecká sněmovna Praha
Preventivní projekty zaměřené na problematiku AMOK - útok aktivního střelce.
Terapie pachatelů domácího násilí
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Realizace pilotního vzdělávacího kurzu pro specialisty v oblasti prevence kriminality (PK) odbor prevence kriminality Ministerstvo vnitra ČR
Krajský projekt „Resocializační program MSK 2016“ Solenice, červen 2016 Petra Havláková
Zhodnocení projektu plk. Mgr. Pavla KOPECKÁ Vedoucí
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY
Zkušenosti měst v prevenci kriminality
Transkript prezentace:

„Preventivní aktivity MV - bezpečný prostor pro seniory“ Mgr. Alena Horáková Odbor prevence kriminality Ministerstvo vnitra ČR alena.horakova@ mvcr.cz

Projekty Ministerstva vnitra Krajské a městské programy prevence kriminality - státní účelové dotace Specifický dotační titul pro NNO Aktivity odboru prevence kriminality MV

Krajské a městské programy prevence kriminality - státní účelové dotace Technické zabezpečení Přímá práce se seniory Osvětová činnost Projekt „Seniorská akademie“

Seniorská akademie Brno

Specifický dotační titul Prevence domácího násilí 2008 projekty zaměřené na dětské oběti a svědky DN 2009 – 2012 resocializační a terapeutické programy pro agresory DN 2013 prevence DN a trestné činnosti páchané na seniorech

Aktivity odboru Tvorba praktických pomůcek pro seniory Organizace workshopů, seminářů, mezinárodních konferencí Projekt „Ochrana seniorů před násilím a protiprávním jednáním“

Ochrana seniorů před násilím a protiprávním jednání PČR – vedení výslechu seniora s ohledem na věk, zdravotní a psychický stav Akreditovaný vzdělávací program pro pracovníky pomáhajících profesí zaměřený na prevenci TČ páchané na seniorech Manuál dobré praxe lokálních projektů Komparativní studie trestního postihu pachatelů TČ na seniorech (země EU)

Děkuji za pozornost Mgr. Alena Horáková alena.horakova@mvcr.cz