Účelová katastrální mapa GeoData 2012 20. června 2012.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Seminář ke KatV – SGI a potvrzování GP
Advertisements

Digitální katastrální mapa (reálný cíl v reálném čase)
Podklady pro GP vydávané z ISKN prostřednictvím NVF
Ing. Milan Kocáb Ing. Ivana Valdová
Služby a produkty informačního systému katastru nemovitostí ČR
Datové a webové služby katastru nemovitostí uživatelům GIS
PŘEHLED STAVU VYŘIZOVÁNÍ HLAVNÍCH AGEND SPRÁVY KN A PŘEDPOKLADY DALŠÍHO VÝVOJE Karel Štencel Český úřad zeměměřický a katastrální
Příloha č. M2: Katastrální mapa se zákresem ZCHÚ a OP - klad listů S Hranice OP Hranice ZCHÚ I/III II/III III/III.
Příloha č. M2: Katastrální mapa se zákresem ZCHÚ – klad listů S Mapový podklad © ÚKM ZK – Polohopis informativního charakteru odvozen z katastrální mapy.
Aktuální Státní mapové dílo
GIS obcí kladenského regionu na Internetu
Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje (DMVS PK) + ortofoto Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Seminář k digitalizaci katastrálních map 26. června 2007 Ing. Karel Štencel - k úvodnímu slovu.
24. Obsah katastru nemovitostí a jeho uspořádání
13. MicroGEOS, DIKAT, informace KN
Vyhotovování neměřických záznamů Milan KOCÁB VÚGTK,v.v.i.
PROLAND Nástroj geodeta, projektanta pozemkových úprav a pracovníka pozemkového úřadu 5. listopadu 2007.
Ing. Jaroslav Holý Služba sledování změn.
ÚČELOVÁ KATASTRÁLNÍ MAPA Ing. Tomáš Cajthaml 11. června 2010.
DIGITÁLNÍ KATASTRÁLNÍ MAPA (DKM)
Obnova katastrálního operátu
POSTUP STAVEBNÍCH ÚŘADŮ při zápisu do registru územní identifikace Jiří Košťál ČÚZK červen 2011.
Problematika zavedení věcného břemene do KN
Novinky v registru RÚIAN Jiří Formánek. Obsah prezentace  Územní identifikace a adresy  Principy sdílení údajů v základních registrech  Novinky v registru.
Digitální mapa veřejné správy - Portál ÚAP MSK Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Současný stav digitalizace SGI Ing. Stanislav ŽofkaPraha ,Seminář k digitalizaci katastrálních map, Sdružení Nemoforum a Komora geodetů a kartografů.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Vývoj registru sčítacích obvodů České republiky jako GIS řešení.
Internet ve státní správě a samosprávě 2004 ÚTP a JPdÚPO Územně technické podklady a Jednotný postup digitálního zpracování územních plánů obcí pro GIS.
Digitální data katastrálních map jako součást územně analytických podkladů Seminář k digitalizaci katastrálních map Praha,
Sítě 2000 Okresní úřad Hodonín geografický informační systém.
Zákon č. 344/1992 Sb. o katastru nemovitostí České republiky
ISKN INFORMAČNÍ SYSTÉM KATASTRU NEMOVITOSTÍ VFK VÝMĚNNÉ FORMÁTY
Ověřené výpisy z informačního systému katastru nemovitostí Ing. Vít Suchánek Český úřad zeměměřický a katastrální Komise pro informační systémy SMO Praha,
DMVS Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS -Účelová katastrální mapa realizace 2011, investice cca 9 mil. -Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP.
Legislativní řešení registru územní identifikace, adres a nemovitostí Vladimír Weis ISSS 2006 Hradec Králové –
ISKN informační systém katastru nemovitostí
MISYS ČVUT v Praze Geografické informační systémy Zpracoval: J.Marák.
EGovernment Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS.
Vytěžování dat z RÚIAN - VDP, VFR, služby INSPIRE
GIS Plzeňského kraje a projekty v rámci Digitální mapy veřejné správy Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje aktuální stav 01/2012 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Současnost a budoucnost služeb ISKN ČÚZK pro oblast veřejné správy ISSS 2006 Hradec Králové, 3. a 4. dubna 2006 Roman Kamarýt, NESS Czech Ředitel divize.
Soubor geodetických informací (SGI)
Využitelné služby z Informačního systému katastru nemovitostí pro městské části ISSS, Hradec Králové, Rastislav Wartiak Ness Czech s.r.o.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 10.
Vytváření registru územní identifikace a adres v ČR Ministerstvo práce a sociálních věcí Odbor informatiky Mgr. Karel Lux vedoucí oddělení koncepce
RÚIAN základní informace
Portál ÚAP MSK (Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP) Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Příloha č. M2: Katastrální mapa se zákresem ZCHÚ/OP - klad listů I/IV II/IV III/IV IV/IV S Přírodní památka Ochranné pásmo.
Digitální mapa veřejné správy - DMVS.  Memorandum  o spolupráci, přípravě a realizaci projektu DMVS podepsáno na ČÚZK  Ministerstvo vnitra,
Aktuální informace k DMVS Ing. Ivan Ivanov Informace k DMVS.
KATASTR NEMOVITOSTÍ. Je soubor údajů o nemovitostech v ČR, který zahrnuje jejich soupis a popis a jejich polohové a geometrické určení. Tvoří ucelený,
Pasportizační systém nemovitého majetku Ústeckého kraje Ústí nad Labem
Seminář o datech a službách resortu zeměměřictví a katastru Jak Plzeňský kraj využívá data resortu ČÚZK Představení služeb Geoportálu Plzeňského kaje Plzeň.
Petr Souček Český úřad zeměměřický a katastrální.
Územní identifikace a adresy v RÚIAN Jiří Formánek.
Konference „Pět let činnosti Nemofora“, Ing. Václav Čada, CSc., ČÚZK 2004 Katastr nemovitostí pracovní skupina č. 3 Ing. Václav Čada, CSc. ZČU v Plzni,
GeoData územního plánování JMK Mapový portál odboru územního plánování a stavebního řádu Krajského úřadu Jihomoravského kraje Od roku 2006 je v provozu.
ZEMĚMĚŘICKÝ ÚŘAD Státní mapové dílo Petr Dvořáček Plzeň
Základní registr územní identifikace a nemovitostí Zbyněk Havelda Úřad pro veřejné informační systémy Seminář sdružení Nemoforum.
Digitální technická mapa Plzeňského kraje Služby DTM DMVS PK Setkání partnerských obcí DTM DMVS Plzeň Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
Katastr nemovitostí na internetu a reálné možnosti jeho využití fyzickými a právnickými osobami Č e s k ý ú ř a d z e m ě m ě ř i c k ý a k a t a s t r.
Reklamace Provázanost ISÚI a ISKN Hana Gubániová.
Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 20. března 2012 Výzva č. 08 k předkládání žádosti o finanční podporu v rámci.
Poskytování údajů z katastru nemovitostí a RÚIAN
Zkušenosti s vyhláškou o obsahu technické mapy obce
Zkvalitňování katastrálních map po roce 2017
Přesnost map M1: , M1: ve vztahu k ZÚR JMK /3
Příloha č. M2: Katastrální mapa se zákresem ZCHÚ I/IV
Příloha č. M2: Katastrální mapa se zákresem ZCHÚ/OP - klad listů
Transkript prezentace:

Účelová katastrální mapa GeoData června 2012

Projekt ÚKM Projekt ÚKM je součástí projektu DMVS (prezentace RNDr. Kubátové). ÚKM provizorně nahrazuje (nejen) pro potřeby územní samosprávy funkčnost vektorové katastrální mapy v území, kde je katastrální mapa vedena na plastové fólii. Resort ČÚZK se zavázal aktualizovat ÚKM prostřednictvím vedení orientační mapy parcel (§ 16 odst. 12 vyhlášky č. 26/2007 Sb.), kde polohopis ÚKM nahradí rastrový obraz katastrální mapy = významná úspora pro samosprávu za aktualizaci, nezanedbatelná zátěž pro katastrální úřad. Aktualizace ÚKM resortem ČÚZK nejdříve od spuštění RUIAN. Dohoda o spolupráci uzavíraná mezi krajem a katastrálním úřadem – typizovaný projektový záměr.

Postup digitalizace katastrálních map K byla katastrální mapa v digitální podobě v 8246 k.ú, což je 63,3 % z jejich celkového počtu V 728 k.ú. byla katastrální mapa v digitální podobě pouze na části území.

Předmět projektu ÚKM K témuž datu byla katastrální mapa v analogové podobě v 5508 k.ú. z nich v 728 k.ú. pouze na části území. Po odečtení Pardubického kraje a hl. města Prahy vychází, že projekt ÚKM by se za předpokladu předání k datu spuštění RUIAN týkal cca 4950 k.ú., což je 38% z jejich celkového počtu Zpoždění projektu v některých krajích toto procento sníží v důsledku postupující digitalizace katastrálních map.

Přehled stavu realizace krajaktuální stavdokončení JihočeskýVZ v realizaci4Q 2012 JihomoravskýVZ v realizaci4Q 2012 KarlovarskýVZ v realizaci4Q 2012 Královéhradeckývypsána VZ1Q 2013 Libereckývypsána VZ3Q 2013 Moravskoslezskývypsána VZ2Q 2013 Olomouckývypsána VZ3Q 2013 Pardubickýnerealizováno Plzeňskýdokončeno2Q 2012 Středočeskývypsána VZ2Q 2013 Ústeckývypsána VZ4Q 2012 Vysočinadokončeno4Q 2012 Zlínskýdokončeno2Q 2012

Podrobnosti zpracování ÚKM Obsah ÚKM – katastrální hranice, – hranice parcel, – vnitřní kresba, – místní a pomístní názvosloví, – parcelní čísla stavební, – parcelní čísla pozemková, – pomocná parcelní čísla a šipky

Podklady pro ÚKM Podklady pro tvorbu ÚKM – rastrové soubory analogových katastrálních map – vektorové polygony hranic katastrálních území – data souboru popisných informací ve formátu VFK – data souboru geodetických informací ze sousedních k.ú. s katastrální mapou v digitální podobě – naskenované mapy bývalého pozemkového katastru Podklady pro aktualizaci ÚKM – rastrové soubory analogových katastrálních map pouze z mapových listů, ve kterých došlo od poslední aktualizace ke změně – změněné vektorové polygony hranic katastrálních území, – data souboru popisných informací ve formátu VFK – data souboru geodetických informací ze sousedních k.ú. s katastrální mapou v digitální podobě

Předání ÚKM Na straně KÚ bude probíhat kontrola topologie a dalších podmínek podle Typizovaného projektového záměru a jeho příloh. K předávání ÚKM resortu ČÚZK bude docházet postupně podle termínu realizace v jednotlivých krajích (k pravděpodobně 2 kraje). Zároveň je nutné i v rámci kraje organizovat předávání po takových částech, u nichž je možné zajistit aktuálnost předávaných dat.

Aktualizace ÚKM resortem ČÚZK Aktualizace ÚKM bude prováděna prostředky Informačního systému katastru nemovitostí (ISKN). Do doby provedení všech nutných úprav bude ÚKM aktualizována resortem ČÚZK mimo ISKN. Aktualizace bude prováděna vždy při zápisu změn do katastru nemovitostí na podkladě geometrických plánů současně se zákresem změny do katastrální mapy.

Poskytování dat Poskytování aktualizované ÚKM krajským úřadům – v pravidelných intervalech – výkresy vygenerované z vektorové orientační mapy parcel vedené v ISKN. Dále využití jako orientační mapa parcel (Nahlížení do KN, Dálkový přístup) a jako zdroj pro tvorbu lokalizačních údajů (polygon+definiční bod) územních prvků RUIAN Data budou v příslušné aplikaci (např. Nahlížení do KN) odlišena od dat katastrální mapy v digitální podobě barevně a opatřena upozorněním na informativní charakter např. formou digitálního vodoznaku.

DĚKUJI ZA POZORNOST Jan Kmínek