WORKSHOP SOCIO-LOGIK terén A: kavárna

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PKML.
Advertisements

HODINA ZAČÍNÁ M A T E M A T I K A.
Active Citizens - komunitní vzdělávání pro střední školy Úvodní setkání učitelů Praha 18. března 2013.
Alkohol za volantem & Nehoda
Š ternberk BRANKÁŘ – 15 – ULMON LIBOR C – 10 – NOVÁK JINDŘICH - 2 – MAZAL JAKUB - 2 – MAZAL JAKUB CHARVÁT VÍT CHARVÁT VÍT - 13 – NEUMAN.
Reforma systému péče o ohrožené děti a služby pro rodinu
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Poslechneme píseň: Díky. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
2. Koordinační meeting Praha, Česká republika
Když jde jedna husa za druhou (o reciprocitě a konstrukci jeden-druhý) Martina Otradovcová Ždárek listopad 2009.
PROGRAM  Struktura studia  Přednášky, semináře  Zápočty a zkoušky  Zapisování cizích jazyků a sport. aktivit  Vnitřní předpisy  Studijní oddělení.
Vážení spoluobčané, zastupitelé obecního úřadu Bítouchov Vás zvou na zájezd - prohlídka dělostřelecké tvrze Hanička. Po prohlídce tvrze je plánován společný.
Schůze, porady a jejich řízení
řešené soustavou rovnic
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.02 SOU Obořiště
aneb Jak se slušně chovat 
WORKSHOP Charter of Progressive Sociology
II. část. FOTO/VIDEODOKUMENTACE ROZHOVORY, POZOROVÁNÍ TERÉNNÍ POZNÁMKY JAK AKTANT JEDNÁ?? TVORBA MAPY SÍTÍ ZAKRESLIT SÍŤ KOLEM CENTRÁLNÍHO AKTANTU NAZNAČIT.
Lektorky: Andrea Novotná, Kateřina Pintířová Účastníci: Tomáš Karger, Martin Kroupa, Adéla Sanitrová, Zuzana Lechnerová, Miroslav Houška.
Krycí jméno: Stříbrný měšec Krycí jméno krycího jména: Stříbrné hrábě Cíle: Vyloupení kutnohorské pokladnice Krádež oltáře z chrámu sv. Barbory Koupě.
Občanské sdružení KolumbusPředstavuje Výstavy děl svých členů.
JE to vůbec možné ? Vypadá to opravdu neuvěřitelně skoro jako SCI-FI, kéž by toho přibývalo ! Neuvěřitelné... kdo tam nebyl, neuvěří... asi 1,3 km nad.
Vzdělávání zaměstnanců Střediska sociálních služeb městské části Praha 9 je finančně podpořeno z Evropského sociálního fondu v rámci realizace projektu.
Násobíme . 4 = = . 4 = = . 4 = = . 2 = 9 .
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
ČLOVĚK A JEHO SVĚT 2. Ročník - hodiny, minuty Jana Štadlerová ŽŠ Věšín.
Fyzikální projekt První soukromá základní škola v Hradci Králové, s. r
Konverzace Máte psa nebo k očku?. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Zkvalitnění výuky přírodovědných předmětů s cílem zvyšování motivace
Vyhodnocení dotazníkových šetření prováděných na veletrhu GAUDEAMUS Přípravný výbor – Slavonice Přípravný výbor – Slavonice
1 Roverský mikulášský víkend 2005 © Einstein, fotografie ©Nick.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 20. zasedání předsednictva RVŠ, 30. října 2014 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání 2012 – 2014 Daniel Thibaud.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Jak se cítím… A –hurá už jsem tady B – já to zvládnu C – proč zrovna já jsem vyvolený.
Program 1. pracovního semináře Financování internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod.
Montessori Prachatice, ZŠ Národní
Posloupnosti, řady Posloupnost je každá funkce daná nějakým předpisem, jejímž definičním oborem je množina všech přirozených čísel n=1,2,3,… Zapisujeme.
Srdečné pozvání na turnaj veteránů do Hradce Králové sobota 8. října 2011 Stará garda- jubilejní 10. ročník!!!
Vítáme vás na semináři vedoucích klubů Asociace malých debrujárů ČR – Hotel Ogar Luhačovice-Pozlovice.
Moje Firma Zvěrolékařka Dobrý den.Mé jméno je Veronika Borbášová.
První výstava afrických fialek LITOMĚŘICE
Zpráva o činnosti SK RVŠ 18. zasedání předsednictva RVŠ, 19. června 2014 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání 2012 – 2014 Daniel Thibaud.
Komunitní terénní centrum Psychiatrické nemocnice Bohnice
Luboš Fábera T4.A Množiny. Průnik dvou množin Průnik množin A, B je množina všech takových prvků základní množiny, které patří do množiny A i do množiny.
BEZPEČNÉ PROSTŘEDÍ PRO SDÍLENÍ EVANGELIA Jak upéct EXIT Klub?
Projekt vznikl dřív e n e ž tvorba ŠVP Samostatná akce Studentské rady (žákovského orgánu na škole ) Pokrývá průřezové téma osobní a sociální výchova.
ČLENSKÁ SCHŮZE 2006 ZPRÁVA O ČINNOSTI KONTROLNÍ KOMISE za období
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění.
Pojmy a interpretace.
Kam s ním? Stromovka Když jsme přišli do Stromovky, hned na prvním rohu byl koš, což je v pořádku. Šli jsme však po vedlejší, dlouhé cestě, která odpadkovými.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
12. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní školy
Penzion u máchova Jezera
Sborová oznámení Sbor Církv e bratrsk é v Ostravě - OTEVŘENÁ RODINA SRDEČNĚ ZVEME NA SPOLEČNÁ SHROMÁŽDĚNÍ STŘEDA 18:30 Biblická a modlitební.
Násobilka 2, 3, 4, 5 VY_32_INOVACE_085, 5. sada, M ANOTACE
Firma Backaldrin Firma Haubiversum (Haubis) Firma Backaldrin Firma Haubis.
Co jsme zač? skupina fajn lidí skupina lidí, kteří rádi mluví anglicky rádi objevujeme rozdíly mezi národy a mezi formami zemědělství rádi cestujeme rádi.
První výstava afrických fialek
Pár vtípků.
Jezevčí vrch 2.díl.
Téma: Audience – V. Havel
Prezentace služeb Pokoje 4* Restaurant Catering.
Dvě cesty. Obraz 1 Student přichází k nástěnce Vedle sebe dva plakáty Studentská organizace vs. Prodej kaprů Rozdělení obrazu.
Způsoby obsluhy Způsob obsluhy je technická záležitost servisu pokrmů.
Společenská výchova – V restauraci
DOKUMENTACE SLAVNOSTNÍ HOSTINY
KUCHAŘ/ČÍŠNÍK STEFANIE WINTEROVÁ. Číšník (servírka) je profese v oblasti gastronomie a pohostinství, číšník v baru se nazývá barman, v hostinci hostinský,
Základní pojmy a pravidla chování na pracovišti
Odbytová střediska Hana Stejskalová Ns /2017.
Objekty s větším počtem osob „Společensky významné objekty“
Transkript prezentace:

WORKSHOP SOCIO-LOGIK terén A: kavárna Lektorky: Klára Čapková, Marta Hirschová Účastníci: Jakub Urbanec, Silvestr Buček, Michaela Konečná, Monika Šímová, Barbora Straková

HARMONOGRAM Úkol: Skupina má sledovat aktant – manipulace s cigaretou v nekuřácké kavárně Crosscafé (mrakodrap Bohemia) v Plzni. Cílem je zjistit jakým způsobem aktant jedná. Organizační plán: Do kavárny nejprve přichází skupina a sedá si ke stolu, který je předem domluvený (a rezervovaný člověkem, který po příchodu skupiny stůl uvolní). Poté, co se skupina zorientuje v terénu a nastaví nahrávací zařízení, zasílá dvěma figurantkám sms na znamení, že mohou přijít do kavárny. Figuranty si sedají vedle stolu, kde sedí skupina a začínají manipulovat s cigaretou a zapalovačem. Tato aktivita má probíhat přibližně 10 až 15. Pokud nenastane ze strany obsluhy a návštěvníků kavárny žádná reakce, figurantky si cigarety zapálí. Členové skupiny byli předem seznámení s tím, že v kavárně je nainstalován detektor kouře a stropní hasicí zařízení, která by se mohla aktivovat po zapálení cigarety. Vzhledem k této možnosti se skupina a figurantky předem dohodli, že zapálení cigarety proběhne pouze v případě, že manipulace s cigaretou nevyvolá žádné reakce. 18:00 Odchod do terénu 18:30 Zahájení terénní výzkumu v Crosscafé 19:30 Konec pobytu v terénu

TERÉNNÍ POZNÁMKY 18:40 pracovní skupina si sedá ke stolu. „terén“: Naproti u stolku napravo zády k nám sedí slečna, má před sebou rozložené knihy s anglickými názvy, studuje. U stolku nalevo sedí čelem k nám mladík. 18:50 Přichází aktérky, vykládají si na stůl u vchodu naproti schodům a baru cigarety a zapalovač. 19:02 Kolem aktérek dvakrát prošla číšnice, dívala se na ně, cigaret si všimla, ale nic neřekla. Vzápětí se číšnice vrací se svou nadřízenou. Nadřízená, v doprovodu číšnice a další kolegyně, důrazně upozorňuje aktérky, že kavárna je nekuřácká. Celkový čas od vystavení cigaret až do zásahu obsluhy: 9 min

VIDEOZÁZNAM

FOTODOKUMENTACE

ROZHOVOR 2: „No jo.“ T: „Ale ono to asi jinak nejde, že?“ Obsluha: 3 ženy 20 – 25 let Značení: obsluha 1 → 1., obsluha 2 → 2., obsluha 3 → 3. Tazatel T Místo : CrossCafé, Plzeň, u baru   T: „Slečno, a tady se vůbec nekouří?“ 1.: „Ne, ne, vůbec.“ T: „Víte, já jsem slyšela, že je to tady studentská kavárna.“ 1 + 2 + 3: Souhlasně pokyvují. T: „A chodí Vám sem studenti, když se tady nekouří?“ 1 + 2 + 3: „Jo, jo, chodí.“ T: „Víte, já dělám v nekuřácké restauraci a všimla jsem si, že jste slečny upozornila hodně důrazně.“ 2: „No jo.“ T: „Ale ono to asi jinak nejde, že?“ 2: „Nejde no.“ T: „A stává se Vám to často, že si tady někdo zapálí?“ 2: „Ještě nikdy. No víte, kdyby to byla elektronická cigareta, tak by to nevadilo“ T: „Tak slečny tady byly asi poprvé a nevšimly si toho.“ 2: „Asi.“ T: „Tak děkuju, na shledanou.“ 1 + 2 + 3: „Na shledanou“

MAPA SÍTÍ

HLAVNÍ ZJIŠTĚNÍ Aktant: cigareta Jak jedná? Je rozdíl v zapálené a nezapálené cigaretě. Figurace: volný agregát jednotlivců – obsluha, návštěvníci kavárny, aktérky jednotlivec – host v kavárně, obsluhující právnická osoba – security, komplex restaurací CrossCafé, majitel prostorů strukturální rys – nekuřácká pravidla jako striktní pravidlo kaváren → mají za cíl prezentovat zdravý životní styl