Informační zdroje pro výzkum - INFOZ programy LI a 1N projekt NK ČR konsorcia Hanuš Hemola Národní knihovna ČR.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dostupnost a financování elektronických informačních zdrojů v ČR
Advertisements

Program mezinárodní spolupráce mezi Českou republikou a Státem Izrael v aplikovaném výzkumu a experimentálním vývoji GESHER/MOST.
Ing. Stanislava Správková
Činnost AKVŠ v roce 2012 Marta Machytková Bibliotheca academica 2012
VZ Národní knihovna ČR - zabezpečení elektronických zdrojů pro výzkum, vývoj a inovace rozpočet řešitelský tým zdroje konsorcia splněné cíle –
Národní knihovna ČR - novinky
Situace okolo financování informačních zdrojů pro r zasedání předsednictva Rady vysokých škol
Nový způsob financování RF od roku 2004 Vít Richter Národní knihovna ČR tel , mobil Praha
Veřejné informační služby poskytované prostřednictvím Internetu Městskou knihovnou v Ústí nad Orlicí n okres Ústí nad Orlicí - MěK Ústí nad Orlicí s reg.
Projekt NTK v programu LR Stav prací k Štěpánka Žižková.
Projekt Moravian Science Centre Brno Mgr. Lukáš Richter
Regionální funkce knihoven, Pardubice, Meziknihovní služby: platforma pro spolupráci knihoven Jindřiška Pospíšilová Národní knihovna ČR.
Povodeň archeologické průzkumy něco ze služeb otázky Hanuš Hemola Národní knihovna ČR Národní knihovna ČR - novinky.
Informační zdroje v programu 1N Celostátní porada vysokoškolských knihoven České Budějovice Věra Kubíková, MŠMT.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Setkání účastníků neformální konsorcia Setkání účastníků neformálního konsorcia Praha Brno
VZ Zajištění elektronických informačních zdrojů pro humanitní a společenské obory Řešitel: Západočeská univerzita v Plzni Univerzitní knihovna PhDr.Miloslava.
Aktuální úkoly MŠMT Odbor programů výzkumu a vývoje 2009.
Regionální funkce a meziknihovní služby Jindřiška Pospíšilová a Hanuš Hemola Národní knihovna ČR.
Projekt INFOZ – VZ Národní knihovna ČR - zabezpečení elektronických zdrojů pro výzkum, vývoj a inovace zdroje konsorcia rozpočet řešitelský tým splněné.
Velké infrastruktury pro výzkum, vývoj a inovace
, Porada IT-SDRUK, Olomouc Portál STM: stav a výhled Martin Svoboda Státní technická knihovna, Praha
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Projektové financování EIZ pro vědu a výzkum - dvoukolejnost a její důsledky Část první Ing. Věra Svobodová Bibliotheca academica
Aktivity Asociace knihoven vysokých škol ČR v oblasti OA Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO 1 5. setkání českých uživatelů systému DSpace
Elektronické služby v znalostnej spoločnosti, , Zvolen Koordinace a spolupráce – úloha Asociace knihoven vysokých škol ČR Barbora Ramajzlová.
Eva Filípková Informační zdroje = zdroje, který přináší uživatelům informace, = zdroje, který přináší uživatelům informace, poznatky.
Ing. Stanislava Správková
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Informatizace veřejných knihoven Internet a veřejné knihovny jako informační centra měst a obcí PhDr. Ivana Štrossová Okresní knihovna Havlíčkův Brod.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE
Digitální mapa veřejné správy - Portál ÚAP MSK Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Sociální oblast. Podpora sociálních služeb Přímá podpora obcí a jejich organizací Podpora provozních nákladů nestátních neziskových organizací v obcích.
Výzva 08 – Rozvoj eGovernmentu ve Středočeském kraji Krajský rok informatiky Ústí nad Labem.
1  Ex Libris Ltd., Internal and Confidential NISPEZ IV. konference 13. listopadu 2012 Martin Vojnar
Třetí role vysokých škol - spolupráce s průmyslem a soukromým sektorem 10. zasedání předsednictva Rady VŠ 22. března 2007 V. Kebo, B. Tremlová.
Půjčování čteček jako služba knihovny Mgr. Ilona Trtíková Ústřední knihovna ČVUT Seminář E-knihy
Setkání účastníků neformálního konsorcia Praha
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
DMVS Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS -Účelová katastrální mapa realizace 2011, investice cca 9 mil. -Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP.
1 Mgr. Daniela Nová E-čtečky, e-knihy, e-vydavatelství ve vysokoškolském prostředí, seminář ČVUT Akvizice e-knih z pohledu vysokoškolské knihovny.
Možnosti vytváření konsorcií Seminář hudebních knihoven Hradec Králové.
Archiv českého webu (Webarchiv) a CC Lukáš Gruber.
Setkání účastníků neformálního konsorcia Brno Praha
Výchova divadlem v knihovně?? Proč ne. divadlo - forum studentská iniciativa týden života jedné knihovnice zásah divadlem Hanuš Hemola Národní knihovna.
1 Martin Vojnar Elektronické informační zdroje a centrální indexy SUAleph, VUT, 6. listopadu 2012.
EBSCO Ramis Václavík Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Oboroví knihovníci Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE.
Databáze EBSCO. MŠMT ČR – program LI, 1N R – program LI  projekt eIFL Direct  národní licence  obory – společenské vědy, ekonomika, medicína….
Setkání účastníků neformální konsorcia Setkání účastníků neformálního konsorcia Praha Brno
Semafor služeb NK v bříšku chobotnice letenské.
BA-CPVŠK 2008 Komise pro EIZ AKVŠ Barbora Katolická UK ZČU v Plzni
Dana Sigmundová Jak najít plný text článku nebo kompletní číslo odborného časopisu aneb článkové databáze a jak v nich vyhledávat ÚK FSS MU,
Jindřichův Hradec Spolupráce mezi knihovnami v koncepcích a v realitě.
Závěry semináře RVŠ k 3. roli vysokých škol I: 1. V souvislosti se změnami paradigmatu role vysokých škol ve společnosti, respektujíce aktuální trendy.
6. zasedání sněmu RVŠ. Praha, Financování elektronických informačních zdrojů (EIZ) pro VaVaI na vysokých školách potřeba koncepčního řešení.
Elektronické informační zdroje Bc. Radmila Kouřilová.
Pořizování EIZ, licenční centrum, aneb na co se máme připravit Věra Svobodová, Mendelova univerzita v Brně,
Možnosti vyhledávání Rychlé vyhledávaní přednastavené 3 katalogy – NK ČR, SK-UK, VKOL hledání ve všech polích Vyhledávání výběr zdrojů v rámci jedné kategorie.
Výzkum a vývoj A NĚKTERÉ DALŠÍ SOUVISLOSTI…. Výzkum a vývoj v ČR  Rada vlády pro výzkum, vývoj a inovace  Zákony, týkající se VaV  Informační systém,
ODBOR SLUŽEB Seminář pro vedoucí pracovníky infrastrukturních útvarů NK ČR 13. ledna 2016.
Hudební databáze v projektu Národní knihovna ČR – rozvoj informační infrastruktury VaVaI pro humanitní obory Václav Kapsa, NK ČR Výroční zasedání České.
Informační zdroje pro výzkum (INFOZ). Informace pro uchazeče k vyhlášení programu podpory výzkumu, vývoje a inovací „Informační zdroje pro výzkum“ (INFOZ)
Zpráva o řešení projektu LR1305 Průběžná oponentura za období Nositel projektu: Západočeská univerzita v Plzni Řešitel projektu: Ing. Barbora.
Projekt LR 1308 – NL 4 HSS Národní knihovna – rozvoj informační infrastruktury VaVaI pro humanitní obory – průběžná oponentura za řešení 2013 až 2015 program.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
EBSCO a Souborný katalog ČR - propojení PhDr. Hana Nová
Elektronické informační zdroje na UP v Olomouci
Informační zdroje pro vědu a výzkum na ČZU
Transkript prezentace:

Informační zdroje pro výzkum - INFOZ programy LI a 1N projekt NK ČR konsorcia Hanuš Hemola Národní knihovna ČR

Programy LI a 1N předchůdci LI 2000 a 1N 1N Databáze EBSCO - zdroj vědeckých informací pro humanitní a společenské obory 1N04167 OCLCFirstSearch Service 1N Informační zdroje pro knihovnictví a informační vědu

INFOZ Veřejná soutěž na léta Možnost úhrady zdrojů i na rok 2012 Povinná min. 25% spoluúčast Projekt NK ČR č. VZ09006 Národní knihovna ČR – zabezpečení elektronických informačních zdrojů pro výzkum, vývoj a inovace

Obsah projektu Národní knihovna ČR organizací konsorcií zabezpečuje přístup k multioborovým plnotextovým databázím EBSCO a prostřednictvím služby FirstSearch k databázím OCLC (WorldCat). Ustavením oborových konsorcií zpřístupňuje elektronické informační zdroje: pro knihovnictví a informační vědu, hudbu a hudební vědu. V individuálních licencích zpřístupňuje plnotextové akademické EIZ (ebrary, Wilson) profilových oborů (zejména společenské vědy). Podporuje nákupem IFLA Vouchers zabezpečení sféry VaVaI primárními informačními zdroji zejména ze zahraničí prostřednictvím služeb center mezinárodních meziknihovních služeb.

Specifické cíle programu CA - a) pořízení a zabezpečení celostátních licencí a národních multilicencí komplexních informačních zdrojů, které by bez podpory z veřejných prostředků nebylo možné CB - b) plošné informační zabezpečení celých vědních oborů základními a nejdůležitějšími aktualizovanými celoplošnými informačními zdroji, včetně nezbytných služeb; zajištění kontinuity a aktualizace informačních zdrojů pro výzkum

Oblast podpory OA - a) pořizování primárních a sekundárních celoplošných a oborových informačních zdrojů a/nebo nákup celostátních/národních licencí a multilicencí pro zpřístupnění takovýchto informačních zdrojů s podmínkou dlouhodobého sdílení, společného využívání nebo veřejného zpřístupnění OB - b) pořizování, aktualizace, zajišťování provozu a popularizace nákladných velkoplošných či celoplošných elektronických zdrojů (multilicencí) pro tyto účely ustavenými národními nebo oborovými konsorcii

Konsorcia Vytvoření účelových konsorcií pro zpřístupnění databází EBSCO – 3 skupiny, cca 60 knihoven OCLC FirstSearch – 12 knihoven „knihovnické“ zdroje – 4 knihovny „hudební“ zdroje – 4 knihovny IFLA Vouchers – 5 knihoven

Rozpočet projektu celkem tis. Kč účelová podpora: program INFOZ tis. Kč a ostatní veřejné zdroje 889 tis. Kč. vklad nositele tis. Kč z neveřejných zdrojů: výnosy nositele a spoluúčast knihoven – členů konsorcií, tj. cca 34 % nákladů projektu

Rozpočet projektu - redukce První fáze tis. Kč na rok 2011 – redukce předplatného na rok 2012 Druhá fáze (konečná) – dalších 130 tis. Kč v sestavě – redukce provozních nákladů, cestovné, webové stránky: 2009 mínus 40 tis. Kč 2010 mínus 60 tis. Kč 2011 mínus 30 tis. Kč

Tým řešitelů H. Hemola – vedoucí týmu – OCLC, IFLA, individuální zdroje Členové týmu: H. Nová – Ebsco E. Marvanová – knihovnictví V. Kapsa - muzikologie D. Gregorová – ekonomika projektu

Děkuji za Vaši pozornost!!! PhDr. Hanuš Hemola vedoucí odboru služeb Národní knihovna ČR Nějaké otázky ???