Projekt CZ.1.07/1.1.38/ Modul M6 Modernizace výukových metod při výuce odborných předmětů gastro a odborného výcviku autor Mgr. Alena Marková
Předmět: Zařízení provozoven Obor: Kuchař-kuchařka, Kuchař-číšník, Číšník – servírka – I. ročník Téma: Moderní technologie – Zařízení na tepelnou úpravu pokrmů Počet vyučovacích hodin: 2 Metody výuky: -Výklad doplněný vytvořenou prezentací s obrázky, opakování a porovnávání se zařízeními v provozech
Sporáky Fritézy Grily Grilovací desky Varné stoličky Varné kotle Smažící pánve Vařiče těstovin Vodní lázně Pece Teplé vitríny Infra lampy Kotlíky na polévku Chafingy Vyhřívané nádoby Režony Vyhřívané vozíky Přepravní skříně Konvektomat
Elektrické Plynové
Pevné – vypouštění se provádí vypouštěcím ventilem Sklopné – vypouštění se provádí postupným sklápěním kotle Dietní kotlíky – jsou sklopné a používají se k přípravě menšího množství pokrmů
Elektrické Plynové
Pečící trouby Cukrářské pece Pece na pizzu
Stolní Pevné – stacionární Pojízdné - mobilní
Vyjmenuj nejméně 5 druhů zařízení na tepelnou úpravu potravin Jaké druhy energie se používají v kuchyni Popiš jak rozdělujeme kotle. K čemu slouží vodní lázně? Jaké znáš druhy pecí?
František Cón: Zařízení provozoven v kostce