Projekt CZ.1.07/1.1.38/01.0015 Modul M6 Modernizace výukových metod při výuce odborných předmětů gastro a odborného výcviku autor Mgr. Alena Marková.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Advertisements

Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.04 SOU Obořiště
autor Mgr. Alena Marková
Projekt CZ.1.07/1.1.38/ Modul M6 Modernizace výukových metod při výuce odborných předmětů gastro a odborného výcviku autor Mgr. Alena Marková.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
autor Mgr. Alena Marková
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.12 SOU Obořiště
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.15 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
autor Mgr. Alena Marková
Projekt CZ.1.07/1.1.38/ Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku uměleckých řemesel a oborů gastro TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Demontované panely elektrických spotřebičů
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
 Projekt CZ.1.07/1.1.38/  Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku  uměleckých řemesel a oborů gastro  TENTO PROJEKT JE.
Projekt CZ.1.07/1.1.38/ Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku uměleckých řemesel a oborů gastro TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Grantový projekt multimediální výuky
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
ZPŮSOBY VAŘENÍ 1 září 2012 VY_32_INOVACE_TECH_130101
Obor: 29–54-H/01 Cukrář Předmět: Technologie Ročník: III.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
autor Mgr. Alena Marková
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.03 SOU Obořiště
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
Vaření – rozdělení, způsoby
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Vaření Číslo DUM: VY_52_INOVACE_121_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická oblast:
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Technologie přípravy pokrmů 1. ročník – číšník - sevírka
KONVEKTOMATY PARNÍ VARNÉ PŘÍSTROJE
Ostatní tepelné úpravy
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
VARNÁ ZAŘÍZENÍ.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_514 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_511 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_512 Ročník: 2.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Zařízení na tepelnou úpravu pokrmů - sporáky
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
VY_32_INOVACE_14_PRAKTICKÉ ČINNOSTI
Všechna neocitovaná díla jsou dílem autora.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Zařízení na tepelnou úpravu pokrmů- 2. část
Deratizace, dezinsekce a dezinfekce
Rošty, rožně, grily, mikrovlnná zařízení
Zařízení umýváren nádobí
Dušení I. Ing. Petra Pechová, 2012.
Příprava drůbeže vařením, dušením
Zařízení na pečení a smažení
Speciální technologie 3. ročník - kuchař
Potraviny a výživa 1. ročník – kuchař, číšník, servírka
Skopové maso - charakteristika
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Autor
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
Transkript prezentace:

Projekt CZ.1.07/1.1.38/ Modul M6 Modernizace výukových metod při výuce odborných předmětů gastro a odborného výcviku autor Mgr. Alena Marková

Předmět: Zařízení provozoven  Obor: Kuchař-kuchařka, Kuchař-číšník, Číšník – servírka – I. ročník  Téma: Moderní technologie – Zařízení na tepelnou úpravu pokrmů  Počet vyučovacích hodin: 2  Metody výuky: -Výklad doplněný vytvořenou prezentací s obrázky, opakování a porovnávání se zařízeními v provozech

 Sporáky  Fritézy  Grily  Grilovací desky  Varné stoličky  Varné kotle  Smažící pánve  Vařiče těstovin  Vodní lázně  Pece  Teplé vitríny  Infra lampy  Kotlíky na polévku  Chafingy  Vyhřívané nádoby  Režony  Vyhřívané vozíky  Přepravní skříně  Konvektomat

 Elektrické  Plynové

 Pevné – vypouštění se provádí vypouštěcím ventilem  Sklopné – vypouštění se provádí postupným sklápěním kotle  Dietní kotlíky – jsou sklopné a používají se k přípravě menšího množství pokrmů

 Elektrické  Plynové

 Pečící trouby  Cukrářské pece  Pece na pizzu

 Stolní  Pevné – stacionární  Pojízdné - mobilní

 Vyjmenuj nejméně 5 druhů zařízení na tepelnou úpravu potravin  Jaké druhy energie se používají v kuchyni  Popiš jak rozdělujeme kotle.  K čemu slouží vodní lázně?  Jaké znáš druhy pecí?

    František Cón: Zařízení provozoven v kostce