 Sklad zařízení  Zařízení  Závěr Sklad zařízení a pracovních pomůcek se nachází v místnosti mezi učebnami číslo 3 a 2. Všechny tři místnosti jsou.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kapilární jevy.
Advertisements

Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 2. POLOLETÍ - OTÁZKY
Gymnázium, Havířov-Město, Komenského 2, p.o
Elektřina.
Elektroskop. Jednotka elektrického náboje
Štěpán Pavíza 3.A leden 20111Property of Pavíza's company. Do NOT copy.
ELEKTRICKÝ PROUD.
Vedení elektrického proudu v plynech
Razimová Jana 01/2009 Obrazová elektronka. Nejrozšířenějším zařízením, které využívá katodové paprsky je obrazová elektronka – obrazovka. V obrazovce.
Účinky gravitační síly na kapalinu
PEVNÉHO TĚLESA A KAPALINY
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Jak se přenáší tlak v kapalině?
Optické odečítací pomůcky, měrení délek
Elektrické jevy I. Elektrický proud Elektrické napětí
Ngo Anh Tuan, 4.C.  Za obvyklých podmínek jsou plyny nevodivé  Obsahují jen malý počet elektricky nabitých částic – iontů.  Množství iontů lze určitými.
Elektrický proud v látkách
Interferometry Michelsonův interferometr
Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_FYZ50 Jméno autora:Mgr. Alena Krejčíková Třída/ročník:2. ročník Datum vytvoření: Výukový materiál.
CHARAKTERISTIKA VÝBOJE
Atmosférický tlak a jeho měření
Měření atmosférického tlaku
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: Soňa Brunnová Název materiálu: VY_32_INOVACE_18_HYDROSTATICKY.
Název materiálu: HYDROSTATICKÝ TLAK – výklad učiva.
Škola:Chomutovské soukromé gymnázium Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Moderní škola Název materiálu:VY_32_INOVACE_FYZIKA1_03 Tematická.
Elektrické vlastnosti látek
Účinky gravitační síly Země na kapalinu
VLASTNOSTI KAPALIN A PLYNŮ
Zpracováno v rámci projektu FM – Education CZ.1.07/1.1.07/ Statutární město Frýdek-Místek Zpracovatel: Mgr. Lada Kročková Základní škola národního.
Doutnavka Lucie Šabachová.
KATODOVÉ ZÁŘENÍ.
Relativistický pohyb tělesa
Ionizační energie.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona III/2VY_32_inovace _646 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám.
Mechanika II. Tlak VY_32_INOVACE_ Tlak v tekutinách Kapaliny a plyny nazýváme společným názvem tekutiny. Tlak je fyzikální veličina, která popisuje.
Elektrický proud v plynech a ve vakuu
Vedení proudy v plynech
DiFy - P , Fyzika jako vyučovací předmět RVP a ŠVP Časová dotace pro fyziku na ZŠ Význam fyziky pro všeobecné vzdělání.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Elektroskop a jednotka elektrického náboje Číslo DUM: III/2/FY/2/2/4 Vzdělávací předmět: Fyzika Tematická.
Výboje v plynech Jana Klapková © 2011 VEDENÍ ELEKTRICKÉHO PROUDU V PLYNECH.
Elektronické učební materiály – II. stupeň Fyzika 7 Autor: Mgr. Zuzana Vimrová 1.Co se děje? Když se potápěč potápí do stále větší hloubky?
Tlak v kapalinách. Struktura prezentace otázky na úvod teorie příklad využití v praxi otázky k zopakování shrnutí.
O DRAZ SVĚTLA Ing. Jan Havel. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Materiál je určen pro bezplatné používání pro potřeby.
Atmosférický tlak Číslo projektu: CZ.1.07./1.5.00/ Číslo projektu: CZ.1.07./1.5.00/ Název projektu: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na SUŠ,
ELEKTRICKÁ MĚŘENÍ Ing. Petr Hanáček ELEKTRONICKÉ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJE.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Bc. František Vlasák, DiS. Název materiálu: VY_52_INOVACE_F8.Vl.44_Elektricke_napeti_zdroje.
MĚŘICÍ PŘÍSTROJE ÚVOD ELEKTRICKÉ MĚŘENÍ. ÚVODNÍ INFORMACE MĚŘICÍ PŘÍSTROJE - přístroje, umožňující změřit požadované elektrické veličiny ZÁKLADNÍ ROZDĚLENÍ.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Doutnavka.
DVOUKANÁLOVÉ OSCILOSKOPY
Vedení elektrického proudu v plynech
Osciloskop.
Název materiálu: VY_52_INOVACE_F7.Vl.52_Hydrostaticky_tlak Datum:
Elektrický proud v plynech
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Přípravný kurz Jan Zeman
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Ing. Renata Kremlicová NÁZEV: Vedení el. proudu v plynech TÉMATICKÝ.
Atmosférický tlak atmosféra je vrstva vzduchu okolo naší Země
Elektrické měřící přístroje
Základní škola, Jičín, Soudná 12 Autor: PaedDr. Jan Havlík Název:
Základní škola, Jičín, Soudná 12 Autor: PaedDr. Jan Havlík Název:
Elektrické měřící přístroje
VÝBOJ V PLYNU ZA SNÍŽENÉHO TLAKU
Základní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace
TERMOEMISE ELEKTRONŮ.
CHARAKTERISTIKA VÝBOJE
Hydrostatická tlaková síla, hydrostatický tlak - opakování
Hydrostatický tlak Hydrostatický tlak je tlak v kapalině způsobený tíhovou silou Značíme jej ph Jednotkou je 1 Pa (Pascal), je to stejná jednotka, jako.
Elektrické vlastnosti látek
Transkript prezentace:

 Sklad zařízení  Zařízení  Závěr

Sklad zařízení a pracovních pomůcek se nachází v místnosti mezi učebnami číslo 3 a 2. Všechny tři místnosti jsou pro snadný přesun zařízení propojeny dveřmi.

Osciloskop Osciloskop je elektronický měřicí přístroj s obrazovkou vykreslující časový průběh měřeného napěťového signálu.

Van de Graaffův generátor Van de Graaffův generátor je elektrostatický stroj umožňující nabíjet kovovou kouli na velmi vysoké napětí. Vynalezl jej americký fyzik R. J. van de Graaff. Stroj má využití při fyzikálních experimentech, ale i pro urychlování elektronů pro sterilizaci.

Optická lavice Optická lavice umožňuje provádět experimenty s pomocí optických čoček a zrcadel a pozorovat lom a odraz světla.

Výbojové trubice Ve výbojových trubicích dochází k doutnavým výbojům, což jsou samostatné elektrické výboje za sníženého tlaku. Při poklesu tlaku plynu na hodnotu přibližně 10 kPa se v trubici objeví úzký vlnící se světelný pruh, při tlaku 100 Pa pruh vyplňuje celou trubici a můžeme pozorovat katodové doutnavé světlo (namodralá barva) a anodové světlo (růžová barva).

Optická lavice

Spojené nádoby Spojené nádoby jsou dvě nádoby (příp. více nádob), v nichž po naplnění kapalinou vystoupí hladina do stejné výšky. Výška hladin ve spojených nádobách je důsledkem hydrostatického tlaku, jehož velikost závisí na hloubce a ne na množství kapaliny.

Voltmetr Voltmetr je elektrický přístroj, který měří velikosti elektrického napětí nebo úbytku napětí.