Přídavná zařízení.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jehličkové tiskárny.
Advertisements

Publikované materiály pochází ze zdrojů autora.
na interaktivní tabuli
TISKÁRNY.
TISKÁRNY VÝSTUPNÍ ZAŘÍZENÍ PC.
Rychlý přehled nejběžnějších typů tiskáren.  8, 9 nebo 24 jehliček  Jehličky skrz barvící pásku protlačují jednotlivé body, čímž vzniká na papíře obraz.
Počítačové tiskárny.
Tiskárny.
Opáčko Jak funguje CD-ROM, jak čte data?
Informační a komunikační technologie
Výstupní zařízení počítače
Počítačová grafika.
Tato prezentace byla vytvořena
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
LED tiskárna barevná Do této kategorie patří tiskárny, které tisknou pomocí LED diod resp. práškového toneru. Využívají se celkem čtyři tonery (tři barevné,
Periferní zařízení.
Rozdělení podle principu tisku
Jak fungují tiskárny?.  Po tisknutí v určitém programu Tisk nebo CTRL + P začne program který je instalován k tiskárně přepisovat vše to, co se má vytisknout.
Tiskárny (1) Tiskárny jsou výstupní zařízení sloužící pro výstup údajů z počítače v tištěné podobě Prostřednictvím tiskárny je možné data ucho- vaná.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_02A20 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření květen.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_149_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Informatika - Tiskárny akademický rok 2013/2014
VSTUPNÍ A VÝSTUPNÍ ZAŘÍZENÍ II
TISK. TEPELNÉ TISKÁRNY Tiskárny malých rozměrů PROVOZ TISKÁREN n probíhá pomocí zahřátých miniaturních odporových tělísek, které se dotknout tepelně.
Laserové tiskárny.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115
Technické vybavení pro zpracování grafiky Jan Přichystal.
TISKÁRNY Tiskárna je výstupní zařízení, které slouží k přenosu dat uložených v elektronické podobě na papír nebo jiné médium (fotopapír, kompaktní disk.
Výstupní počítačová zařízení tiskárny
Tiskárny Josef Maleček učo:
ELEKTROTECHNIKA Elektronické počítače
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mandys Jiří. Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Informační a komunikační.
TISKÁRNY-HISTORIE AŽ SOUČASNOST
Podle principu tisku se dělí na:
HARDWARE 3. část.
Autor: Ing. Roman Jireš ZÁKLADY OVLÁDÁNÍ POČÍTAČE Část I Základní pojmy.
ZÁKLADY OVLÁDÁNÍ POČÍTAČE
PERIFERNÍ ZAŘÍZENÍ Počítačové tiskárny - úvod Ing. Petr Bouchala Střední škola, Havířov-Šumbark, Sýkorova 1/613, příspěvková organizace Tento výukový materiál.
TISKÁRNY.
HARDWARE Co je to ?.
Vytvoření dokumentu bylo financováno ze zdrojů Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR. Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.32/ Počítačová.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_238.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Inkoustová tiskárna
Tiskárny, skener NÁZEV ŠKOLY2. ZŠ J. A. Komenského Milevsko, J. A. Komenského 1023, okres Písek ČÍSLO PROJEKTUCZ.1.07/1.4.00/ ČÍSLO ŠABLONYIII/2.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_13_TISKARNY.
Tiskárny a barevné prostory Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
Hardware - periferie (6). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Prioritní osa: 1 − Počáteční vzdělávání Oblast podpory: 1.4 − Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
TISKÁRNY  Jehličkové  Inkoustové  Laserové  Termosublimační  Termální.
Autor:Lea Bučková. KKdybychom se měli dozvědět něco o tisku musíme zabrousit do minulosti 15 století.V tomto století vynalezl brusič drahokamů Johannes.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Multifunkční tiskárna Číslo DUM: III/2/VT/2/1/16 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Vzdělávací oblast dle RVP:Základy výpočetní techniky Okruh dle RVP:Hardware Tematická oblast: Hardware osobního počítače Název vzdělávacího materiálu:Hardware.
Rychlý přehled nejběžnějších typů tiskáren. Jehličky skrz barvící pásku protlačují jednotlivé body Často používaná v obchodech pro tisk paragonů (pokladních.
Periferní zařízení počítače - opakování
PC Výstupní periferie.
Výstupní zařízení počítače - skener
Inkoustové tiskárny.
Výstupní zařízení počítače - tiskárny
TISKÁRNY Anna Hošková Máme 3 druhy tiskáren.
Výstupní zařízení - skener
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Přídavná zařízení.
Laserová tiskárna
PŘÍDAVNÁ ZAŘÍZENÍ.
Tiskárny (1) Tiskárny jsou výstupní zařízení sloužící pro výstup údajů z počítače v tištěné podobě Prostřednictvím tiskárny je možné data ucho- vaná.
Výstupní hardware.
Mgr. Miroslava Telingerová
Transkript prezentace:

Přídavná zařízení

Tiskárny : Tiskárny jsou výstupní zařízení sloužící pro výstup údajů z počítače v tištěné podobě Prostřednictvím tiskárny je možné data uchovaná doposud v elektronické formě vytisknout (nejčastěji na papír)

Základní parametry: typ tiskárny (tisku): jehličková,inkoustová, laserová, s pevným inkoustem, sublimační rychlost tisku: počet znaků (stránek) vytištěných za jednotku času (například 10 stránek/min) rozlišení (kvalita tisku): počet bodů, které je tiskárna schopna vytisknout na jeden palec (udáváno v bodech na palec - dpi - Dots Per Inch) barevnost: schopnost tisknout pouze černobíle nebo i barevně pořizovací náklady: cena tiskárny cena za vytištěnou stránku: je dána cenou listu požadovaného papíru cenou a životností tiskové náplně (barvící páska, cartridge s inkoustem, kazeta s tonerem atd.)

Typ tiskárny : jehličková Jehličkové tiskárny využívají tiskovou hlavu, která obsahuje sadu pod sebou umístěných jehliček. Jednotlivé jehličky jsou připojeny k elektro-magnetům, které je při práci (tisku) vystřelují proti barvící pásce. Barvící páska pak v daném bodě dopadne na papír, kde způsobí malý barevný bod. Jehličkové tiskárny jsou vhodné pouze pro tisk textových dokumentů na jejichž kvalitu nejsou kladeny příliš vysoké nároky.

Výhody jehličkových tiskáren: nízká pořizovací cena nízká cena za vytištěnou stránku (není zapotřebí žádný speciální papír) Nevýhody jehličkových tiskáren: nízká kvalita tisku nízká rychlost (zejména při tištění gafických informací) „vysoká hlučnost“

Typ tiskárny : inkoustová U inkoustových tiskáren je tisk prováděn pomocí inkoustu, který je prostřednictvím miniaturních trysek po kapkách vystřikován na papír. Inkoust je umístěn v malé nádržce (cartridge), která se pohybuje společně s tiskovou hlavou. Inkoustové tiskárny jsou nejběžnějším typem tiskárny používaným v domácnosti.

Výhody inkoustových tiskáren: relativně nízká pořizovací cena jednoduchá možnost barevného tisku (různobarevné inkousty) poměrně vysoká kvalita tisku (je však silně závislá na použitém typu papíru) Nevýhody inkoustových tiskáren: vysoká cena za vytištěnou stránku nutnost použití kvalitního papíru poměrně nízká životnost cartridge s inkoustem

Typ tiskárny : laserová Laserové tiskárny se vyznačují ostrostí tisku i jemností danou vysokým rozlišením. Výstupní stránku zpracovává celou najednou. Technologie využívá princip statické elektřiny.

Výhody laserových tiskáren: velmi kvalitní tisk (300, 600, 1200 dpi a více) vysoká rychlost tisku (až 10 stránek za minutu) nevyžadují používání speciálního papíru Nevýhody laserových tiskáren: vysoká pořizovací cena (zejména v případě barevných tiskáren)

Scanner : Je vstupní zařízení Je zařízení, s jehož pomocí se digitalizuje obrazová předloha a pomocí zvláštních typů SW se tato předloha může dále upravovat

Programově je tato zajištěna síťovým operačním systémem. Síťová karta : Zprostředkují komunikaci pomocí speciální kabeláže pro lokální sítě (LAN) Programově je tato zajištěna síťovým operačním systémem.

Modem : Je zařízení určené pro převádění počítačových dat do signálů, které se dají přenášet po telefonní lince, a zpětně zase signál převádět do počítačových dat. Modemy se používají ke komunikaci s ostatními počítači, samozřejmě také vybavenými modemy, prostřednictvím telefonní sítě.

Zvuková karta : Zvuková karta (sound card) je zařízení, které slouží k počítačovému zpracování zvuku. V závislosti na své kvalitě (a tím i ceně) zajišťuje kvalitní zvukový výstup z počítače vhodný i pro profesionální účely.

Sublimační tiskárny Používané zejména pro tisk barevných fotografií (z digitálních fotoaparátů) Pracují na principu sublimace pevného inkoustu, který po zahřátí přechází do plynné fáze Různou teplotou lze regulovat množství sublimujícího inkoustu v daném místě Inkoust je dodáván ve formě různobarevného filmu, který postupně prochází nad papírem, kde dochází k zahřátí patřičných míst tohoto filmu a tím k následné sublimaci

Sublimační tiskárny Nevýhody sublimačních tiskáren: nutnost použití speciálního papíru vysoká cena za vytištěnou stránku pomalý tisk (1/4 až 1/2 stránky/min) Výhodou je kvalitní barevný tisk