Upozornění Tato prezentace je poskytována bez záruky a to jak implicitně dané nebo předpokládané. Prezentovaná řešení jsou sestavena z různých produktů.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Software Development Conference 2007 Vztah dodavatele a odběratele Zdeněk Borůvka.
Advertisements

TALENTI V DHL SUPPLY CHAIN
©AIT, Project Portfolio Management - výklad pojmů Jan Havlík AIT, s.r.o., Sinkulova 83, Praha 4 tel: fax:
Řízení byznys informací (Business information management) podpořený BiSL® is a registered trademark of the ASL BiSL Foundation Přeložil OMNICOM s.r.o.
M A N A G E M E N T 3 Akad. rok 2009/2010, Letní semestr
„Plánování projektu Plán projektu“
„Systeme, Anwendungen, Produkte in der Datenverarbeitung
Spolupráce s firmami – cesta k partnerství školy a praxe Doc. RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D.
Procesy Informační proces
Zefektivňování, zvyšování výkonnosti a kvality
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
PROJEKTOVÉ ŘÍZENÍ. Organizace projektu  Jedná se o optimální uspořádání lidí, věcí a nehmotných složek aktivit do struktur  Jednotlivé složky se uspořádají.
PLÁNOVÁNÍ A STRATEGIE Management a marketing
1 Týmová práce TYMP 2/ C3 Manažer a leader. Klíčové kompetence. Pavla Kotyzová UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ, ÚSTAV.
Firma ABC– cesta k budoucnosti. Dlouhodobé cíle projektu: nastavit systém řízení cílů a následně implementovat ve firmě ABC připravit prostředí /SW MBE/
13. Koordinace projektů Realizace změn Koordinace projektů
Dosavadní progress. Kde se nacházíme Nedávné práce  Hrubá globální analýza  BSP  Globální analýza  Úpravy BSP a modelů globální analýzy  Dekompozice.
Alternativy MS Project
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_62_INOVACE_14_FINANCE Název školy Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Tábor Autor Ing. Pavla.
© Ing. V. Šebek, CSc. Plánování a řízení projektů IS SW podpora pro řízení projektů  Základní funkcionalita  MS Project.
PLÁNOVACÍ PROCESY, DRUHY PLÁNOVÁNÍ
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Ondřej Škorpil 27. října 2011 American Center Řízení agendy CSR ve Skupině ČSOB Na cestě k efektivitě: Jak integrovat CSR do strategického řízení firmy.
Pojmové vymezení. Proč pojmové vymezení? Spousta firem deklaruje svou projektovou orientaci Ve skutečnosti pouze používají několik metodik pro podporu.
Aleš Chudý IW BG Lead Microsoft Corporation. Lidé jsou klíčové aktivum firem Nové trendy práce Software jako platforma Strategická iniciativa (horizont.
Období snižování nákladů, důvody ke vzdělávání a jejich zřetelnost Hynek Rais Česká pojišťovna.
Systém hodnocení v ČSOB
1 NÁSTROJE V OBLASTI ŘÍZENÍ ANEB ÚSPĚŠNOST BEZ NÁSTROJŮ ? ÚSPĚŠNOST S NÁSTROJI ? Ing. Pavel Sladký M: Semináře, konzultace, motivační a certifikační.
Nabídka služeb TMS Petr Galatík – TMS, A.B.Svojsíka 28, Vyškov, telefon: , mobil: fax: mail:
Microsoft Office Project 2007 Představení aplikace.
Strategické plánování. Management rozhoduje o: Předmětu podnikání Jeho cíli Způsobu, jak k tomu cíli dospět STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ.
Řízení obchodu Pro IT, a.s. Ing. Zbyněk Sonnek … průzračnost, která je vidět.
1. Projektový management I. ÚVOD II. PROJEKT III. PROJEKTOVÉ ŘÍZENÍ IV. PROJEKTOVÝ TÝM Přednáška č. 1: Projektový management.
Období snižování nákladů Důvody proč vzdělávat a jejich zřetelnost Hynek Rais Česká pojišťovna 22. července 2004.
Propojení „soft“ nástrojů a „hard“ podpory je nutnost
Plánovací proces a druhy plánování
Rozhodovací procesy.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Information Worker v období 2006/2007 People – ready business Drahoslav Dvořák Solution Specialist Microsoft.
Manufacturing Execution Systems
Proces řízení kvality projektu Jaromír Štůsek
Připraveno v rámci projektu „Projektové financování vysokých škol“ podpořeného FRVŠ pod číslem 72/2011
Role znalostí MANAGEMENTU A MARKETINGU v přípravě pracovníků pro řešení vědecko-výzkumných úkolů Doc. RNDr. Eva Grublová, CSc. Mgr. Daniela Navrátilová.
Manažer a leader. Klíčové kompetence. Pavla Kotyzová
Projektová výuka na školách HEURÉKA CZ, spol. s r.o vzdělávací společnost pro podporu a rozvoj efektivity a adaptability lidských zdrojů a mezilidských.
Projektový management Certifikace a normy Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko–geologická fakulta VŠB-TU.
MAnagement.
Styl vedení, komunikace, týmová práce
8. Zavádění procesního řízení
Plánování a controlling 1
Strategie regionu, obce. Strategický plán rozvoje Má úzký vztah k územnímu plánu Měl by být flexibilní, slaďuje představy subjektů Vymezeny perspektivní.
Metodika řízení projektů
11. Time management a řízení týmů Čas jako vzácný statek Týmy – efektivní způsob práce v podniku.
ŘÍDÍME PROJEKTOVĚ - podpora při implementaci projektového řízení v organizacích veřejného sektoru AQE advisors, a.s – Benešov, Brno.
PEČOVATELSKÉ CENTUM PRAHA 7 Domov Svojšice Realizace systému profesního vzdělávání v Domově Svojšice.
Projektové procesy.  Podrobné procesní modely (PMBOK)  Zjednodušený procesní model  COBIT.
Podnikatelský záměr a projektový management Úvod Martin Cupal.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Projekt MAP Turnovsko. Cíl projektu  podpora a rozvoj spolupráce zřizovatelů, škol a ostatních aktérů ve vzdělávání v rámci ORP Turnov  vytváření Místního.
Integrated and Planned Enforcement of Environmental Law Phare Twinning Project CZ03/IB/EN/01 PROGRAMY INSPEKCÍ Robert Mout DCMR – Agentura pro ŽP.
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Strategie regionu, obce
Primární emise akcií (IPO) VOKT (P-10)
Osobní management – modul č.4
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Základní škola a mateřská škola ANGEL V Praze 12
Transkript prezentace:

Upozornění Tato prezentace je poskytována bez záruky a to jak implicitně dané nebo předpokládané. Prezentovaná řešení jsou sestavena z různých produktů. Jejich přesný seznam je závislý na konkrétním řešení.

Microsoft Project Professional 2010 Profesionální nástroj pro projekty Týmová spolupráce Správa zdrojů Rozúčtování nákladů Modelování scénářů

Nové uživatelské rozhraní Pás karet a záložka BackStage Menu úkolů Menu zdrojů Nastavení tisku Backstage

Práce téměř jako v Excelu Přidání nového sloupce Automatické doplnění Filtrování, třídění a vytváření skupin Zalamování textu

Zobrazení časové osy Lepší vizualizace fází projektu Hlášky Časová osa Věrné kopírování do PowerPointu Výběř úkolů, které se zobrazí v časové ose

Efektivní správa zdrojů v Project Professional díky týmovému plánování Info o stavu úkolu Přiřazené úkoly Nepřiřazené úkoly Zdroje

Vylepšená spolupráce a reportování 4/5/2017 Vylepšená spolupráce a reportování Rozvh v Project Professional Project Pro 2010 SharePoint Sync Publikace na SharePoint Sdílení přes Backstage 8

Propracované funkce copy&paste Kopírování dat z aplikací Office Zachování formátování

Update úkolů přímo v Outlooku Detaily úkolů Integrace s Exchange Server Úkoly přímo do Outlooku

Portfolio managament Portfolio projektů pod kontrolou

Co je Project Portfolio Management? Project Portfolio Management představuje kontinuální proces identifikace, výběru a řízení portfolia projektů v návaznosti na strategické a taktické cíle organizace v oblastech kvality, času a nákladů.

Kde PPM pomáhá? 4/5/2017 10:52 AM Výběr portfolia Plánování kapacit Portfolio BI Řízení portfolií Napojení na cíle organizace Vedení společnosti Manažeři portfolia Řízení Programů Řízení zdrojů Finanční řízení Projektové BI Plánování projektů Řízení projektů PMO, Management zdrojů Projektoví manažeři Nadhled a zacílení Členové týmu Týmová spolupráce Vykazování práce Týmová spolupráce a komunikace Work Management Procesy a nástroje © 2004 Microsoft Corporation. All rights reserved. This presentation is for informational purposes only. Microsoft makes no warranties, express or implied, in this summary.

Evoluce Microsoft Project Od plánování projektu ke komplexní podpoře projektového řízení 2010 Řízení programů Řízení portfolií Komplexní reporting Týmová spolupráce Řízení zdrojů Finanční řízení 1987 Plánování Jednoduchý reporting Jednoduchá správa úkolů Sledování zdrojů

Životní cyklus portfolia Create Select Plan Manage Demand Management Portfolio Selection Capacity Planning Resource Management Financial Management Time Reporting Portfolio Reporting Project Reporting Project Scheduling Team Collaboration Program Management

Jak nasadit PPM? Proces fungování PPM Proces nasazení PPM Create Select Plan Manage Create Select Plan Manage

Manage Sledování a hodnocení výkonů na úrovni projektů a celého portfolia Create Select Plan Manage Podpora týmové spolupráce a komunikace při plnění projektu Proaktivní monitoring a vizualizace trendů v projektech jako podklady pro správná rozhodnutí Jednoduchý přehled o projektech a snadné zacílení na problémy Řídící tabule Přehledy projektů

Přehled o projektech, programech a celém portfoliu Konsolidovaný reporting Přehled o projektech, programech a celém portfoliu

Plan Finalizace projektového plánu a přiřazení správných zdrojů Create Select Plan Manage Manuální režim plánování Optimalizace vytížení zdrojů (rolí) napříč celým portfoliem Přehledné a srozumitelné plánování Příprava plánů pro snadné sledování a řízení projektů Plánování zhoda dolů Inforamce o stavu úkolů Zdroje Částečně definované úkoly Přiřazené úkoly Nepřiřazené úkoly Upozornění na chyby

Microsoft Project jako Microsoft Excel Uživatelem řízené plánování Microsoft Project jako Microsoft Excel

Select Napojení investičních záměrů na cíle organizace Create Select Plan Manage Omezení rozpočtu Objektivní a logická prioritizace projektů vůči cílům organizace Jasné a objektivní pořadí projektů dle priority Volba skladby portfolia maximálně reflektující strategii Funkce Force In/Out Efektivní hranice Analýza zdrojů

Objektivní výběr dle priorit a omezení Optimalizace portfolia Objektivní výběr dle priorit a omezení

Create Standardizace procesu sběru požadavků napříč organizací Select Plan Manage Zachycení různých typů požadavků – aktivity, projekty, programy Standardizace metrik, formulářů a kroků Standardizace pracovního postupu projektů (workflow) IT Project Workflow Work Request Workflow Business Project Workflow Strategic Impact Assessment

Standardizace životního cyklu projektu Workflow Standardizace životního cyklu projektu

Proč nasadit právě EPM 2010? Jediný nástroj standardizující kompletní životní cyklus portfolia a integrující se na jakékoliv LOB systémy Sjednocení Portfolio a Project serveru Projektové workflow pro projektové fáze Optimalizace portfolia Jednotné uživatelské rozhraní Uživatelem řízené plánování Nový koncept vyrovnávání zdrojů Synchronizace se seznamem Sharepoint Vylepšený reporting a analýzy Rozšiřitelnost Zpětná kompatibilita Integrace se Sharepoint/Office

4/5/2017 10:52 AM ©2010 Microsoft Corporation. This material is provided for informational purposes only. Microsoft makes no warranties, express or implied. © 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved. Microsoft, Windows, Windows Vista and other product names are or may be registered trademarks and/or trademarks in the U.S. and/or other countries. The information herein is for informational purposes only and represents the current view of Microsoft Corporation as of the date of this presentation. Because Microsoft must respond to changing market conditions, it should not be interpreted to be a commitment on the part of Microsoft, and Microsoft cannot guarantee the accuracy of any information provided after the date of this presentation. MICROSOFT MAKES NO WARRANTIES, EXPRESS, IMPLIED OR STATUTORY, AS TO THE INFORMATION IN THIS PRESENTATION.