Nový systém uskladnění sezónních pneumatik s ráfkem

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prof. Ing. Ivo Vondrák, CSc.
Advertisements

Číslo operačního programu: CZ.1017 Název OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: AutoNet, nová kvalita výuky v autooborech na středních.
Parkovací dům SYSTEM KOMA.
Počítačová simulace měření geometrie podvozku osobních automobilů
Mezinárodní firemní vzdělávání Vysoká škola podnikání a.s. Michálkovická 1810/181 Ostrava - Slezská Ostrava Česká Republika Podnikatelská.
Spektra zatížení Milan Růžička 1 Dynamická pevnost a životnost
VŠB – Technická univerzita Ostrava VŠB – Technická univerzita Ostrava Hezký den Hezký den.
SVOČ na Přírodovědecké fakultě OU Studentská vědecká a odborná činnost (SVOČ) je soutěž pro vysokoškolské studenty, kteří mají v jejím rámci.
NK 1 – Konstrukce – část 2A Přednášky: Doc. Ing. Karel Lorenz, CSc.,
Konstrukce, princip funkce a základní charakteristiky hydromotorů
Bakalářský studijní obor Stavba strojů a zařízení Obor je zaměřen zejména na dopravní a manipulační techniku a výrobní stroje. Vysoké učení technické v.
Tato prezentace byla vytvořena
Matematický workshop, Brno 2006 MATEMATICKÉ MODELOVÁNÍ ÚLOH STAVEBNÍ PRAXE PŘI VÝUCE MATEMATIKY František Bubeník Fakulta stavební ČVUT Praha.
Nová dimenze Vaší archivace Nová dimenze Vaší archivace.
INOVACE V PODNIKU Inovace předmětu v rámci studijního oboru
Technologie pro skladování tyčového materiálu Dynamické skladování
Potenciál radiální technologie pro lesní aplikace Zlepšení trakce a mobility v terénu Vyšší jízdní komfort Nižší valivý odpor pneumatik.
Název SŠ: VOŠ, SPŠ automobilní a technická
AUTOMOBIL SNŮ Závěrečný projekt z designu průmyslových výrobků Ing. Eliška A. Kubičková Fakulta strojní ZČU.
1 Představení projektu ENET – Energetické jednotky pro využití netradičních zdrojů energie Prof. Ing. Václav Roubíček, CSc., Dr.h.c. prof. Ing. Radim Farana,
Potenciál zařízení Black Box pro posouzení dopravních nehod
Informační podpora při krizovém řízení
Požadavky KOMA-Servis na absolventy pro obor hydrauliky Seminář „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ“ Seminář „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH.
Název diplomové práce Diplomová práce Vedoucí DP: Vypracoval:
Technická univerzita v Liberci Fakulta strojní Katedra výrobních systémů Jméno Příjmení: Název DP Název diplomové práce Diplomová práce Vedoucí.
Průřezové problémové okruhy ke zkoušce
Řízení kondenzačního chladiče pyrolýzní jednotky Vedoucí DP: prof. Ing Radim Farana, CsC. Student: Bc. Svoboda Radek.
Programátor CNC strojů
CZ / /0012 Zavedení nových technologií a postupů do praxe Milan Havel ČVUT, SZZPLS Milan Havel, tel
5. Seminář Beton University, Plzeň Petr Krejča STEELCRETE Příklady použití v praxi Petr Krejča.
Zvýšení vědeckovýzkumného potenciálu pracovníků a studentů technických vysokých škol v oblasti dopravy a nových dopravních technologií Registrační číslo:
prof. Ing. Hartl Martin, Ph.D.
Nástroje pro prostorovou analýzu srážek v GIS
Modelování hluku ze silniční dopravy v oblasti městské zástavby
Optimalizace účinnosti elektrického pohonu s AM pomocí fuzzy logiky
Ing. Lenka Randýsková Ing. Petr Konečný
Zkušenosti KOMA-Servis s absolventy pro obor hydrauliky Seminá ř „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAM Ů STROJNÍCH OBOR Ů “ Seminá ř „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAM.
Stavebnictví Pozemní stavby Stěnové systémy (STA16)
CAD a parametrické modelování
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_ NÁPOJOVÝ STŮL
Nástroje daňových úlev
JEŘÁBY.
Návrh a implementace algoritmů pro údržbu,
Zpracovatel : Bařinka Antonín Vedoucí : Dr.Ing. Horák Jiří Konzultant : RNDr. Jiří HIESS Vysoká škola báňská- Technická univerzita Ostrava Hornicko-geologická.
ŽIVOTNOST STROJNÍCH SOUČÁSTÍ TEST Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Pavel Moravec. Dostupné z Metodického portálu
Úřad práce ČR – krajská pobočka v Brně Ing. Josef Bürger Situace na trhu práce v Jihomoravském kraji
ZÁKLADNÍ POJMY VE SKLADOVÉM HOSPODÁŘSTVÍ
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI VE SKLADECH.
Koncept CSR na ČZU. Představení členů týmu  Monika Hezinová (ČZU)  Denisa Sládková (ČZU)  Štěpán Pospíšil (ČZU)  Dominika Petrová ( VŠE)  Filip Simon.
Moderní logistický systém pro skladování zboží Klára Horáčková EP2.
REGÁLY SKLADOVÉ REGÁLY JSOU SKLADOVACÍM ZAŘÍZENÍM PRO VÍCEVRSTVÉ SKLADOVÁNÍ MATERIÁLU, ZBOŽÍ UMOŽŇUJÍ ODEBÍRAT MATERIÁL, ZBOŽÍ Z KTERÉKOLI VRSTVY.
BW03 - STROJNÍ ZAŘÍZENÍBW03 - STROJNÍ ZAŘÍZENÍ Ing. Svatava Henková, CSc. Mechanizace práce ve stavebnictví Základní konstrukční prvky strojů 1.Přednáška.
Koordinátor projektu ● ??? (Mgr. Jiří Stockmann) Asistent ● ??? (František Šotola ?) Architektonický návrh rekonstrukce ● dle VŘ, Architektonický.
Katedra výrobních strojů a konstruování - 340
Příjemce Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
10. ZÁVĚREČNÉ KRAJSKÉ SETKÁNÍ METODIKŮ
VY_32_INOVACE_Sikorová_ Systém komplexní mechanizace
„Řemesla s techniky začneme od píky“ Veletrh technických povolání
Konstrukce čtyřúhelníků, konstrukce rovnoběžníků
ŽIVOTNOST STROJNÍCH SOUČÁSTÍ
Katedra výrobních strojů a konstruování – 340
Smart Life.
Katedra výrobních strojů a konstruování - 340
Technická dokumentace pro 1. ročník CZ.1.07./1.5.00/
Strojnická průmyslovka – škola českých hlav a rukou
Sylaby přednášek Geotechnické stavby
Krajský metodický kabinet NÁBYTKÁŘSTVÍ A DŘEVAŘSTVÍ
Vnitřní úprava a prostorové členění prodejny
Transkript prezentace:

Nový systém uskladnění sezónních pneumatik s ráfkem Studentská odborná soutěž pořádaná v rámci Dne strojařů 2010 Moravskoslezským strojírenským klastrem

Studentská práce žáků 1.PT Vítězslava Rodka Karla Sikory

Nesprávné skladování pneumatik

Skladovaní pneumatik Pneumatiky správným způsobem skladované ve správném prostředí si podrží své vlastnosti prakticky nezměněné po dobu několika let. Pro skladování až 4ks pneumatik na discích lze použit také tyčový stojan na pneu. Příklady uskladnění pneumatik :

Regálový systém pro uskladnění pneumatik K uskladnění sezónních pneumatik jsou určeny regály na pneumatiky.

Konzolové regály Konzolové regály jsou určeny především pro ukládání tyčového a deskového materiálu. Konzolové regály lze doplnit střešní nebo stěnovou konstrukcí. Konzola může být rovněž využita pro vícepodlažní aplikace.    

Popis nového manipulačního systému při skladování pneumatik s ráfkem

J-hák vychystávaní manipulační jednotky

Na videu vidíte interaktivní tabuli, která představuje mechanickou dílnu s automobilem, připraveným pro měření geometrie. Notebook představuje měřící zařízení Jean Bean V500. Na vozidlo připravené k měření se na všechna kola nastrojí měřící hlavice. Vozidlo se zvedne a postupně se vycentruji všechny měřící hlavice. Každá hlavice se centruje samostatně a při správném vycentrování se nám na displeji zobrazí dané kolo do žluté barvy, pokud kolo zůstane červené, znamená to závadu. Může to znamenat že jsou na kole vůle nebo že není připojena hlavice k měřícímu přístroji. Po vycentrování se vozidlo spustí na otoče a propéruje. Vozidlo se zajistí proti pohybu speciálním přípravkem, který se umístí mezi brzdový pedál a sedadlo řidiče. Záklon rejdové osy se měří natáčením kol do obou stran. Odklon a sbíhavost se měří součastně, natočíme volant do roviny(volantová příčka musí byt ve vodorovné rovině) a zajistíme ho speciálním přípravkem Volant i vozidlo jsou zajištěny proti pohybu a počítač nám vyhodnotí naměřené údaje a porovná je s databází. Pro seřízení sbíhavosti povolíme přítužnou matici čepu řízení a podle potřeby vyšroubujeme nebo zašroubujeme tyč řízení. Po ukončení seřízení se dotáhnou přítužné matice čepů řízení. Odklon a záklon lze seřizovat pouze u určitých typu vozidel. U ostatních se pouze kontroluje.

J-hák uložení manipulační jednotky Makra jsou uložená v modulu aplikací Visual Basic. Činnost zaznamenaných maker jste mohli zhlédnout ve videu.

Rozbor výhod nového skladování sezónních pneumatik Výhody Maximální využití prostoru průmyslových hal vybavených mostovým jeřábem. Podle zvolených parametrů regálu lze systém použít na pneumatiky osobních i nákladních automobilů. Dlouhá životnost, a tím také vysoká hospodárnost . Vysoká spolehlivost a provozní bezpečnost . Ulehčení práce a zvýšení produktivity. Velmi snadná obsluha. 

Konstrukční příklad skladování Jedno z maker bylo vytvořeno i pro tisk Protokolu z měření.

Závěr prof. Ing. Ivo Vondrák, CSc. rektor VŠB - TU Ostrava 19.4.2010 ve vysílání ČT1 Události v regionech uvedl: „ ...v archivech školy doslova spí mnoho unikátních technických řešení, která nikdo v praxi nepoužívá.“ tento projekt vychází z diplomové práce na téma Manipulace s lanovými bubny autor: Menšík Petr Fakulta strojní, VŠB-TU Ostrava, 1979 vedoucí DP: prof. Ing. František Patrman, CSc. konzultant DP: Ing. Jiří Chobot Při vytváření programových kódů (maker) v Microsoft Excel jsme použili nahrávání maker. Zaznamenali jsme jednotlivé činností s myší nebo s klávesnici prostřednictvím záznamu nového makra a k nim jsme připojili ovládací prvky (příkazové tlačítka, přepínače, ...)

Literatura Zdroje: http://www.e-regaly.cz/ http://www.k-technik.cz/page.php?page=jednonosnikove-jeraby http://www.tuv-sud.cz Menšík P.: Manipulace s lanovými bubny, VŠB-TU Ostrava, 1979 Odborné konzultace: Ing. Jiří Chobot