DOMOV A CENTRUM AKTIVITY, p.o.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Advertisements

Sociální služby SOZ.
FARNÍ CHARITA Karlovy Vary
Posouzení nepříznivé sociální situace
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Zákon o sociálních službách
N ORMÁLNÍ JE NEKOU Ř IT Ž ALOUDÍKOVÁ, I., H RUBÁ, D. P D F A LF MU BRNO Výchova ke zdravému životnímu stylu a nekuřáctví na I.stupni ZŠ.
Konference UNIV 2K 1. a Ing. Petr Richter ředitel školy VOŠ, SPŠ a OA Čáslav Přemysla Otakara II. 938 VOŠ, SPŠ a OA Čáslav.
2014 / 2015 Na č em stojí skauting? Jan Peroutka - Rocky Ideologica.
Bohumínská 152/25 Ostrava - Muglinov. Statutární m ě sto Ostrava m ě stský obvod Slezská Ostrava odbor sociálních v ě cí, odd ě lení sociálních slu.
Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889
Domov pro osoby se zdravotním postižením v Horním Benešově
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Azylové domy. poskytují pobytové služby na přechodnou dobu osobám v nepříznivé sociální situaci spojené se ztrátou bydlení.
Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi D.R.A.K., o.s.
Vykazování ošetřovatelské péče v pobytových zařízeních sociálních služeb 25. února 2015 Ing. Iva Merhautová, MBA.
„ MNOHO LIDÍ SE DOSTALO D Á L, NEŽ MOHLI, PROTOŽE SI O NICH NĚKDO JINÝ MYSLEL, ŽE MOHOU.“ Centrum pro sluchově postižené Hodonínsko, o.p.s.
2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost.
Nízkoprahový klub BAN! Chválit a povzbuzovat dítě je stokrát účinnější než hrozit a trestat. Orison Swett Marden.
Kostelec nad Černými lesy příspěvková organizace zřízena Městem Kostelec nad Černými lesy Kontakty: tel: webové.
Spolupráce Odboru sociálně-právní ochrany dětí Magistrátu města Karviné s poskytovateli sociálních služeb.
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
Důležitost propojování sociální a zdravotní péče pro duševně nemocné- jak by měl vypadat úspěšný systém začleňování osob s psychiatrickou diagnózou MUDr.Lenka.
Formy a druhy sociálních služeb. Sociální služby Činnost zajišťující pomoc a podporu osobám za účelem sociálního začlenění nebo v rámci prevence před.
P ř íprava a pilotá ž vzd ě lávacích program ů (v č etn ě metodik) pro d ě ti a mláde ž zam ěř ených na rozvoj metod vzd ě lávání v oblasti rozvoje klí.
Centra denních služeb. poskytují ambulantní služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění nebo zdravotního postižení,
Sociální služby ve zdravotnických zařízeních ústavní péče.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Domov pro osoby se zdravotním postižením Všebo ř ice Z ř izovatel: Ústecký kraj Adresa: Pod Vodojemem 312/3C, Ústí nad Labem Vznik: v roce 1995.
Kvalifikace pracovníka v sociálních službách a sociálního pracovníka.
Vzdělávací program v oboru dětské lékařství MUDr. Jana Mathonová, prim. dětského oddělení Kroměřížské nemocnice a.s.
Sociální začleňování seniorů - výzkumné podněty pro praxi TD Vybrané aspekty péče o seniory z hlediska sociálního začleňování podpořeno z programu.
Raná péče. terénní, popřípadě ambulantní služba poskytovaná dítěti a rodičům dítěte ve věku do 7 let, které je zdravotně postižené, nebo jehož vývoj je.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová Název: VY_62_INOVACE_1102_STAVEBNÍ SP. Téma: Pojem F. G._ Stavební spořitelny Číslo.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Osobní asistence. osobní pomoc osobám se zdravotním postižením zahrnuje služby, které zmírňují důsledky postižení pro jedince při všech jeho činnostech.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová Název: VY_62_INOVACE_0801_ŽIVOTNÍ Ú. Téma: Pojem _ŽIVOTNÍ ÚROVEŇ Číslo projektu:
Sociální zabezpečení Sociální služby Mirka Wildmannová Katedra veřejné ekonomie Ekonomicko-správní fakulta MU BRNO.
Chráněné bydlení. pobytová služba poskytovaná osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu zdravotního postižení nebo chronického onemocnění, včetně.
Denní stacionáře.
Provázanost zdravotních a sociálních služeb v péči o umírající
Dům sv. Josefa Centrum denních služeb
Svoji životní situaci pociťujete jako nepříznivou, kterou nemůžete zvládnout vlastními silami …
Vize a požadavky Karlovarského kraje SPRSS JUDr. Tatjana Kašlíková, Mgr. Ilona Čtvrtníková, Mgr. Ferdinand Raditsch Aktivita je součástí projektu ‚Podpora.
Analýza kvality života aneb proč, jak a pro koho …
Týdenní stacionáře.
Vize a požadavky Karlovarského kraje SPRSS JUDr. Tatjana Kašlíková, Mgr. Ilona Čtvrtníková, Aktivita je součástí projektu ‚Podpora procesu střednědobého.
Techniky práce s mentálně postiženými
Základní informace o poskytovateli
Nízkoprahová denní centra
Služby následné péče.
Tlumočnické služby.
Svoji životní situaci pociťujete jako nepříznivou, kterou nemůžete zvládnout vlastními silami …
DIAKONIE CÍRKVE BRATRSKÉ
Koordinátor podpory (terénní sociální pracovnice) v ORP Mělník
Bohumínská 152/25 Ostrava - Muglinov
SOS-Kinder- und Jugendhilfen
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví ORP Chrudim Podpora sociální práce v obci Chrudim a ve správním obvodu obce s rozšířenou.
Podnikové dětské skupiny Kristina Zapletalová
Chráněné bydlení Luhačovice Mlýnská Luhačovice
Domy na půl cesty ve středočeském kraji
Centrum péče o duševní zdraví Hradec Králové
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Regionální karty a vstup do Základní sítě pro rok 2020
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Sociální rehabilitace nevidomých a slabozrakých Tyfloservis o.p.s.
Podpora samostatného bydlení
Centrum J. J. Pestalozziho, o. p. s.
Litigace diskriminačních případů
PEČOVATELSKÁ SLUŽBA PLASY
Transkript prezentace:

DOMOV A CENTRUM AKTIVITY, p.o. Hodkovice nad Mohelkou zřizovatel : LIBERECKÝ KRAJ

poskytuje služby mládeži a dospělým osobám s mentálním postižením a mládeži a dospělým osobám, kteří mají vedle mentálního postižení též tělesnou, nebo smyslovou vadu a tyto služby chtějí a potřebují. Dolní věková hranice je 19 let, horní věková hranice není omezena. Domov je zařízení, ve kterém klienti celoročně bydlí i tráví svůj volný čas. Jsou rozděleni do pěti skupin, z nichž každá má svou domácnost a klienti se aktivně podílejí na jejím chodu za stálé asistence pracovníků sociální péče. Součástí domova jsou tři samostatné byty, kde je umožněno individuální bydlení šesti klientů s podporou asistenta. V Centru aktivity probíhá v běžném pracovním týdnu pracovní rehabilitace, vzdělávání a zájmová činnost. Někteří klienti jsou v rámci pracovní rehabilitace zařazeni na odloučená pracoviště u vybraných soukromých podnikatelů. Posláním zařízení je poskytovat podporu a pomoc těmto lidem v oblastech, ve kterých mají deficit a umožnit jim tak, aby se jejich život co nejvíce přibližoval běžnému způsobu života lidí bez handicapu. Rozvíjet jejich schopnosti a dovednosti tak, aby v maximálně možné míře byli schopni sebeobsluhy a práce. Usilujeme o to, aby naši uživatelé mohli uspokojovat své zájmy, potřeby a přání.

DOMOV PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Posláním Domova pro osoby se zdravotním postižením je poskytování pobytových služeb dospělým lidem s mentálním postižením takovým způsobem, aby mohli uspokojovat své zájmy, potřeby a přání. Podporujeme jejich rozvoj schopností a dovedností, aby v maximální možné míře byli schopni sebeobsluhy a práce a jejich život se tak co nejvíce přiblížil životu vrstevníků. Cílová skupina – poskytujeme sociální služby dospělým mobilním lidem s mentálním postižením, kteří se ocitli v nepříznivé sociální situaci a jsou závislí na pomoci jiné fyzické osoby a je jim přiznán příspěvek na péči a plný invalidní důchod. Dolní věková hranice je 19 let, horní bez omezení.

předmět činnosti: Poskytnutí ubytování Poskytnutí stravy Pomoc při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu Pomoc při osobní hygieně, nebo poskytnutí podmínek pro osobní hygienu Výchovné, vzdělávací a aktivizační činnosti Zprostředkování kontaktu se společenským prostředím Sociálně terapeutické činnosti Pomoc při uplatňování práv, oprávněných zájmů a při obstarávání osobních záležitostí.

CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ Posláním služby Chráněného bydlení je poskytovat dospělým lidem s mentálním postižením takovou podporu, kterou potřebují k tomu, aby mohli žít v samostatných bytech způsobem života srovnatelným se životem svých vrstevníků. Cílová skupina – poskytujeme sociální službu dospělým mobilním lidem s mentálním postižením, kteří se ocitli v nepříznivé sociální situaci a jsou závislí na pomoci jiné fyzické osoby. Mají však takové schopnosti a dovednosti, že nepotřebují tuto pomoc nepřetržitě a jsou schopni žít v samostatných bytech pouze s individuálně nastavenou podporou. Dolní věková hranice je 19 let, horní je bez omezení.

předmět činnosti: Poskytnutí ubytování Poskytnutí stravy, nebo pomoc při zajištění stravy Pomoc při zajištění chodu domácnosti Výchovné, vzdělávací a aktivizační činnosti Zprostředkování kontaktu se společenským prostředím Sociálně terapeutické činnosti Pomoc při uplatňování práv, oprávněných zájmů a při obstarávání osobních záležitostí.  

DENNÍ STACIONÁŘ Posláním Denního stacionáře je rozvíjet schopnosti a dovednosti těchto lidí v jednotlivých pracovních činnostech, zájmových aktivitách a vzdělávání. Cílová skupina – poskytujeme sociální služby mladším dospělým a dospělým mobilním lidem s mentálním postižením, kteří jsou závislí na pomoci jiné fyzické osoby.

předmět činnosti: Poskytnutí stravy Pomoc při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu Pomoc při osobní hygieně, nebo poskytnutí podmínek pro osobní hygienu Výchovné, vzdělávací a aktivizační činnosti Zprostředkování kontaktu se společenským prostředím Sociálně terapeutické činnosti Pomoc při uplatňování práv, oprávněných zájmů a při obstarávání osobních záležitostí 

VÝROBKY NAŠICH KLIENTŮ svíčky stojánky misky svícny „kusovky“ zápichy

stromy polštáře prostírání koberce ověsy podsedáky

papírové ryby kuřátka panenky košíky ………... atd.

Kontakty: Domov pro osoby se zdravotním postižením, Liberecká 451, tel. : 482725292, e-mail: dca.kancl@volny.cz Denní stacionář, Mánesova 494, tel, fax.: 485145136 , e-mail: domovacentrum@volny.cz www. dca-hodkovice.webnode.cz BANKOVNÍ SPOJENÍ 78-6239580227/0100 IČ 71220097

DĚKUJEME ZA VÁŠ ZÁJEM hudba: Stanislav Palič