Grantový projekt OP VK: TECHNIKA JE ZÁBAVA Registrační číslo: CZ.1.07 / 1.1.18 / 02.0035 Elektrotechnik Materiál vznikl ve spolupráci SPŠ OSTROV a Základní.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Materiál vznikl ve spolupráci SPŠ OSTROV a ZŠ v Teplé
Advertisements

Střední průmyslová škola, Trutnov, Školní 101
Střední průmyslová škola elektrotechnická, V Úžlabině 320, Praha10
Fai.utb.cz
Zahajovací konference projektu UNIV 3 BRNO
STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA TECHNICKÁ
VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB,
Co dělá informatik?.
Střední průmyslová škola, Karviná
Dokumentace k zajištění BOZP
VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB,
Studijní obory a jejich uplatnění.
Strojírenství zaměření Automatizační a robotizační systémy
VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB,
Elektrotechnika (26 – 41 – M / 01) Výpočetní a komunikační technika Automatizace a elektronické systémy v dopravě Výpočetní a komunikační technika Automatizace.
Obor informační technologie
Elektrotechnika v hodinách anglického jazyka
 zaměření: Silniční vozidla  Tento obor je zařazen mezi technické obory  Je určen pro chlapce i dívky, kteří se zajímají o automobily, jejich konstrukci,
Elektrotechnické a elektronické systémy v dopravě (ESD)
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_169_IT 9 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Moje volba – moje budoucnost CZ.1.07/1.1.02/ Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
Materiál vznikl ve spolupráci SPŠ OSTROV
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Základní škola Bučovice, Školní 711 Číslo a název operačního.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Blansko, Bezručova 33 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.02/ Název projektu:Inovace a modernizace.
Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola, Písek, Karla Čapka 402 Střední průmyslová škola Vyšší odborná škola Bankovní institut vysoká škola, a.s.
ELEKTROTECHNIK MATERIÁL VZNIKL VE SPOLUPRÁCI SPŠ OSTROV A ZŠ KARLOVY VARY, TRUHLÁŘSKÁ 19, PŘÍSP.ORG. POUŽITÉ FOTOGRAFIE JSOU VYTVOŘENY PRACOVNÍKY SPŠ OSTROV.
Operační systém (OS) ICT Informační a komunikační technologie.
Prezentace pro projektovou výuku na DIDI2
PROJEKT ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VÝUKY V ELEKTROTECHNICKÝCH OBORECH Realizátor projektu: Střední škola technická Žďár nad Sázavou od Vyšší odborná.
Lokální počítačové sítě Novell Netware Ing. Zdeněk Votruba Technická fakulta ČZU Laboratoř výpočetních aplikací.
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
Grantový projekt OP VK: TECHNIKA JE ZÁBAVA Registrační číslo: CZ.1.07 / / Technik autoservisu Materiál vznikl ve spolupráci SPŠ OSTROV a.
Moje volba – moje budoucnost CZ.1.07/1.1.02/ Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
Elektrotechnik Materiál vznikl ve spolupráci SPŠ OSTROV a ZŠ Kynšperk nad Ohří, okres Sokolov, příspěvková organizace, Jana A. Komenského 540 Použité fotografie.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Šaratice Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání.
Materiál vznikl ve spolupráci SPŠ OSTROV a ZŠ Konečna 25, p. o.
Střední škola informatiky a služeb LCA Dvůr Králové nad Labem.
Programátor CNC strojů
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: MIROSLAV MAJCHER Název materiálu: VY_32_INOVACE_12_ODBORNÁ.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Poděbradská 93, Pardubice Tel: Vypracoval: Lukáš Nekola V rámci předmětu: Technologie.
Lékařské přístroje, klinický provoz
Obor: Kybernetika a měření Jaké studium zajišťují katedry typ obor stud./rok bakalářské Kybernetika a měření 150 magisterské Kybernetika a měření - RT,
Dokumentace k zajištění BOZP
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/
Grantový projekt OP VK: TECHNIKA JE ZÁBAVA Registrační číslo: CZ.1.07 / / Materiál vznikl ve spolupráci SPŠ OSTROV a ZŠ KONEČNÁ Použité.
BHP – el. zařízení Revize a kontrola.
1. června Příklad dobré praxe Začlenění rozšířeného vstupního školení řidičů do výuky.
Evropský projekt vzdělávání pedagogických pracovníků Střední odborná škola a střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338.
 Jedna z největších škol Karlovarského kraje  Více jak 1000 žáků a 100 zaměstnanců  11 maturitních oborů  11 učebních oborů 
Grantový projekt OP VK: TECHNIKA JE ZÁBAVA Registrační číslo: CZ.1.07 / / Elektrotechnik Materiál vznikl ve spolupráci SPŠ OSTROV a ZŠ Chodov,
A PLIKACE OZE NA SPŠ A VOŠ, P ÍSEK, K ARLA Č APKA 402 Ing. Jiří Uhlík Ing. Miroslav Paul.
Sekce elektrotechnická Ing. Jaroslav Král SPŠ elektrotechniky a informatiky Ostrava.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Diagnostika řídících jednotek II. Tematická oblast:Speciální elektrická zařízení.
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY. Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
Výuka oboru DE. O bor O bor Dopravní elektroinženýrství a autoelektronika Odborná zaměření: Automobilová elektronika Elektrická trakce Sdělovací a zabezpečovací.
Elektrotechnik Tereza Krejnická IX. A ZŠ a MŠ Regionu Karlovarský venkov
Technické prostředky v požární ochraně Řád technické služby.
Informační a komunikační technologie 5. Co je to počítač, jeho využití Autor : RNDr. Zdeněk Bláha.
Elektrikář Moje vysněné povolání. Kdo to je a co má v popisu práce? Odborník provádějící práce související s elektrickým vedením, ale také provozem slaboproudých.
Katedra elektrotechniky
PŘEDSTAVUJEME STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ V PLZNI
PŘEDSTAVUJEME STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ V PLZNI
Optické spojovací členy
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB, STRAKONICE, ZVOLENSKÁ 934.
Krajský metodický kabinet ELEKTROTECHNIKY
Bakalářský studijní program Elektroenergetika Garant : doc. Ing
ELCOM,a.s. ZKUŠEBNÍ ZAŘÍZENÍ a NAPÁJECÍ ZDROJE ELCOM a.s., Divize Virtuální instrumentace a Divize Aplikované elektroniky Ing. Jindřich Kaluža Dr. Ing.
Silnoproudá elektrotechnika
Transkript prezentace:

Grantový projekt OP VK: TECHNIKA JE ZÁBAVA Registrační číslo: CZ.1.07 / / Elektrotechnik Materiál vznikl ve spolupráci SPŠ OSTROV a Základní škola v Teplé, příspěvková organizace Použité fotografie jsou vytvořeny pracovníky SPŠ Ostrov za účelem prezentace oboru Elektrotechnika a autoři souhlasí s jejich použitím pro uvedené účely.

Co zjistíme: kdo je to elektrotechnik a co dělá nástroje, které používá prostředí, v němž pracuje vzdělání, které musí mít firmy, v nichž se uplatní v regionu další povolání s elektrotechnikou elektrotechnika na SPŠ Ostrov.

Kdo je elektrotechnik a co dělá: Jeho práce je zaměřená především na elektrická a elektrotechnická zařízení silno- proudé a slaboproudé elektrotechniky, spotřební a domácí elektroniky, kancelář- ské a automatizační techniky, sdělovací a zabezpečovací techniky, telekomunikací, řídicích a elektronických systémů. Zajišťuje jejich správnou funkci, zjišťuje a odstraňuje závady a poruchy.

Co dále dělá: Provádí revize a údržbu elektrotechnických zařízení, dále pak opravy a měření, následně uvádí zařízení do provozu. Orientuje se v technické dokumentaci, kterou i vytváří. Sleduje novinky v oboru a analyzuje získané technické informace. Řídí technologické procesy a celky v elektrotechnice a energetice. Obsluhuje elektrická zařízení.

Jak to vypadá v praxi:

Co ještě můžeme zjistit: Podívejte se nyní do národní soustavy povolání, co všechno může elektrotechnik a energetik dělat za práci: Elektrotechnik Energetik

Nástroje, které používá: Počítače se sofistikovanými programy pro virtualizaci a měření elektrických zařízení a systémů, dále endoskopické systémy. Měřící přístroje, zkoušečky, analyzátory, detektory, pájky, vrtačky, brusky a frézy. AKU nářadí, šroubováky, kleště, klíče a ráčny, kladivo, pilníky, metr, nože a nůžky, izolační pásky, lampy a svítilny, inbusy, pinzety a háčky, protahovací struny.

Používané nástroje v praxi:

Prostředí, v němž pracuje: Je závislé na konkrétní činnosti. Zpravidla jde o provozní podmínky v domech, bytech, firmách a na stavbách s větší prašností a hlučností, dále práce v továrnách a energe- tických budovách a na souvisejícím zařízení se zvýšenou nečistotou ve venkovním i vnitřním prostředí. Také práce na velínu a s PC s větší psychickou zátěží. Ve všech případech je nutné dbát na bezpečnost.

Prostředí, v němž pracuje:

Vzdělání, které musí mít: Jako ELEKTRIKÁŘ musí mít minimálně 3leté studium zakončené státní závěrečnou zkouškou se získáním výučního listu. Jako ELEKTROTECHNIK musí mít minimálně 4leté studium zakončené státní maturitní zkouškou. Jako ELEKTROINŽENÝR musí mít minimálně 5leté studium zakončené státní závěrečnou zkouškou se získáním titulu Ing.

Firmy, v nichž se uplatní v regionu: Kalora, a.s., Cheb SEF s.r.o., Sokolov BONNEL TECHNOLOGIE s.r.o., Cheb ELROZ a.s., Plesná Sokolovská uhelná a.s., Sokolov Petr PAVLAS – EREGA, Karlovy Vary Elektro S, Ostrov DSS s.r.o., Svatava

Další povolání související s elektrotechnikou: Technik PC a periferií: zajišťuje fungování počítačů, periferií a malých sítí; instaluje a konfiguruje HW, odstraňuje chyby;pracovní pomůcky: počítač, šroubovák Správce sítě: zajišťuje provoz a údržbu počítačové sítě v organizaci; objednává specializovaný servis, nakupuje a instaluje nové vybavení; optimalizuje síť a síťová nastavení; kontroluje zabezpečení dat; pracovní nástroje: výpočetní technika, monitorovací a diagnostický software

Programátor: navrhuje, programuje a udržuje aplikace; analyzuje a algoritmizuje praktické úlohy; navrhuje uživatelské rozhraní, testuje aplikace; pracovní pomůcky: počítač a programovací prostředí pro tvorbu aplikací

Dále sem také patří: Technik Autoservisu je to jedna z nejdůležitějších osob pro jeho fungování zajišťuje komunikaci mezi zákazníky a servisem, převádí odbornou terminologii do obecné češtiny, aby zákazník věděl, co se s jeho vozem děje, jak to bude nákladné a časově náročné musí se velmi dobře orientovat v základních částech automobilu, a to jak po mechanické části, tak i elektrické a elektronické rovněž by pro něj neměl být problém upravit řídící jednotku nebo její software

hlavním nástrojem, který technik v práci používá je počítač a dále používá různé měřící přístroje a metody měření pracuje s různými programy, například na ukládání dat o zákaznících a jejich vozidlech, objednává náhradní díly přes různé e-shopy, obsluhuje diagnostický počítač pro kontrolu elektroniky vozu samozřejmě má i svůj vozík s nářadím a hravě nahradí automechanika v době dovolených

Elektrotechnika na SPŠ Ostrov: Obor Elektrotechnika M/01 zaměření slaboproudá nebo silnoproudá Obor Technické lyceum M/01 od 3. ročníku volbou bloku elektrotechnika Obor Informační technologie M/01 první dva roky studia elektrotechnika Obor Autotronik L/01, zaměření elektrická a elektronická příslušenství aut