Obchodní dům Ostravica

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Synagoga v Opavě.
Advertisements

Mgr. Jana Reisingerová ZŠ T. Stolzové Kostelec nad Labem září 2011
Volitelné předměty pro 3. ročník 2012/13. Každý student současného 2. ročníku obchodní akademie si zvolí pro druhou polovinu svého studia volitelný blok.
Rekonstrukce severních mostů
„Budování sítí nových generací a co změnit, aby to šlo levněji“
ČSR ZA DRUHÉ SVĚTOVÉ VÁLKY
ČÍM SE ZABÝVÁME?  SANACE PANELOVÝCH DOMŮ  PLASTOVÁ OKNA  FASÁDY  REKONSTRUKCE  STAVEBNÍ ČINNOST.
Vaňková, Muchová, Hruzík, Antoniazi, Tyčová
Byl postaven v roce 1909 Felixem Neumannem
Bydlení v obecních bytech
Vítejte na prohlídce historii Staré arény! Lepšího průvodce by jste nesehnali,jsem totiž sám Karel Reisz!
Anna Franková Anna Franková byla židovská dívka, která formou deníku zaznamenávala osudy vlastní rodiny, pronásledované za 2. světové války nacisty. Narodila.
 Znárodnění proběhlo v několika fázích a bylo připraveno vládnoucí komunistickou stranou v tzv. Košickém vládním programu.  Ten byl připraven KSČ (Gottwaldem)
Osnova přednášek: 1.Základní právní pojmy, zásady správního řízení, státní správa a územní samospráva 2.Základy struktury a orgánů Evropské unie Zásady.
Aktuální úkoly celní správy v oblasti práva duševního vlastnictví
OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Kontakty: Tel.: Fax:
Město a developer Marcel Soural, 1. října TRIGEMA a.s. | realizované projekty 2 2Barevné Letňany I. a II. etapa PV Roztoky VTP Roztoky Rezidence.
Kostel Svaté Kateřiny Vytvořily: Lucie Matejzíková, Kristýna Nováková, Soňa Slovíková, Dominika Daničová.
KOMBI Obsah shrnutí: Důvod vzniku a cíle evropské integrace
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
O řízení státu Prezident: Miloš Zeman
V Českém Slezsku, zbývající část zabírá sever Moravy. Na jihu Zlínský kraj, na západě Olomoucký kraj, na severu s polskými vojvodstvími.
Světová hospodářská krize
ČSR ZA DRUHÉ SVĚTOVÉ VÁLKY
Velká hospodářská krize
Výuka ekonomických předmětů VOŠ a SPŠ Šumperk. Výuka ekonomických předmětů SPECIFIKUM NAŠÍ ŠKOLY: – řada studijních oborů denního studia na SPŠ rozdílná.
Energetický průkaz budovy.  Požadavek Evropské směrnice /es.  Každá země realizuje požadavek vlastní cestou  Pro ČR se stal vzorem rakouský.
Státní symboly a státní svátky ČR
Vlna odporu, která se rozšířila v českém národě a kterou nezastrašilo ani preventivní zatýkání předpokládaných odpůrců nacismu v rámci akce Albrecht I.
Autor:Ing. Libuše Sušická Předmět/vzdělávací oblast:Ekonomika Tematická oblast:Zaměstnanci Téma:Pohyb zaměstnanců v podniku Ročník:3. Datum vytvoření:prosinec.
ZAJÍMAVÉ BUDOVY a OBJEKTY v Brně
Retailing v Rakousku od roku 2006 Kateřina Srnská 2012/2013.
b. kolínková, l. swiatková, p. poremski a v. valková
 Znárodnění proběhlo v několika fázích a bylo připraveno vládnoucí komunistickou stranou v tzv. Košickém vládním programu.  Ten byl připraven KSČ (Gottwaldem)
SLEZSKÉ ZEMSKÉ MUZEUM V OPAVĚ
Tisková konference Praha, Zveřejnění odpovědí pronajímatelů na doplňující otázky ESLP a komentář k navýšení regulovaného nájemného od 1. 1.
Opava.
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Moje rodina to jsem já.
STUŽKONOSKAIII - areál asistenční péče Zadání DP 2005.
OPAVA. radnice HLÁSKA Na Horním náměstí je postavena budova, Hodinářská věž, jsou zde umístěny dva zvony. Jeden ze 17. století a druhý z 19. století.
1www.eav.cz Energetická agentura Vysočiny, z.s.p.o. Ing. Michaela Bačáková EAV, z.s.p.o. Jiráskova 65 Jihlava
BYDLENÍ 2 Všechno má svého majitele FINANČNÍ GRAMOTNOST.
Michal Petřík, Petr Poremski, Daniela Uhrovičová, Ondřej Šimečka
Tisková konference Praha, Témata 1. Boj s hospodářskou krizí: Návrh OSMD 2. Rozsudek Nejvyššího soudu zakládající kriminalizaci majitelů.
Matěj Stolička, Ondřej Vavro, Lukáš Čecháček, Jiří Močkoř.
Nájemní bydlení EKBY- 9. přednáška 26. dubna 2005.
SÍDLO ROTHSCHILDŮ. Základní informace Empírový zámek Postaven v letech 1846 – 47 Nejstarší dochovaná budova ve Vítkovicích Postaven v klasicistním slohu.
Franchising VY_62_INOVACE_ ledna 2014
Pasportizační systém nemovitého majetku Ústeckého kraje Ústí nad Labem
Městská knihovna Čelákovice a její historie. Městská knihovna v Čelákovicích byla založena jako obecní zařízení v prosinci 1920 na podkladě zákona o knihovnictví,
Karlovy Vary Prezentace 2016 – 07 Foto a text Zdeněk Kačena Ruční posun obrázků.
Bytové družstvo Seminář „Zákon o obchodních korporacích“
Cestou proměny 1. března 2011 Hradec Králové Individuální projekt odboru sociálních služeb a sociálního začleňování "Podpora transformace sociálních služeb"
Datum: Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Transformace – a jak dál? Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb.
2. Fáze Vytvořili: Tereza Maxová, Jiří Horák, Michaela Slavíková, Jeremiáš Furst.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiáluVY_32_INOVACE_VV_4_KR_11_PAMATKY_CESKYCH_BUDEJOVIC_A_BLIZKEHO_OKOLI.
 Třída Míru Tereza Šípová VIII.A   Třída Míru je hlavní tepnou Pardubic, po které denně projdou tisíce lidí.  Je zrovna v renovaci, chodník i silnice.
Versailleská konference. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Člověk a společnost – Versailleská.
Foto Ostravy staré a ještě
ČESKÉ BUDĚJOVICE A3V Obor Historie a místopis dne
Protektorát Čechy a Morava.
Vítejte na veřejném fóru
Důsledky druhé světové války
Dějiny českého a československého práva Ladislav Vojáček
Administrativní budova
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
Ateliérová tvorba Aneta Šrubařová - VB /2006.
Transkript prezentace:

Obchodní dům Ostravica Vytvořili: Adéla Höferová, Tereza Svrčinová, Richard Bolek, Daniel Jedlovec

Historie 1911 – Postaven Obchodní a nájemní dům 1928 – 1929 – Na uvolněné parcele po bývalém neorenesančním domě postaven obchodní dům Textilia 1930 – Obchodní dům dán do užívání.

1939 – Majitel domu emigroval, řízení obchodu se ujala německá správa. 1944 – Při bombardování Ostravy téměř polovina budovy zničena 1948 – Obchodní dům znárodněn. 1951 – Obchodní dům dostal nový název Ostravica.

2000 – Novým majitelem obchodního domu se stal opavský podnikatel Kamil Kolek a v důsledku jím nařízené nepovolené rekonstrukce došlo ke zřícení stropních konstrukcí a části střechy. Obchodní dům byl staticky zajištěn a z bezpečnostních důvodů uzavřen.

2003 – Obchodní dům z ekonomických důvodů opět uzavřen, tentokrát definitivně. 2012 – existuje záměr Ostravicu zrekonstruovat již v roce 2013, budovu na rohu ulic Nádražní a 28. října zbourat z důvodu havarijního stavu

Ostravica dnes

Děkujeme za pozornost  Zdroj: http://www.msstavby.cz/tagy/ostravica/