KOVOVÁ OKNA, DVEŘE a VRATA

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
TECHNOLOGIE VÝSTAVBY OBJEKTŮ
Advertisements

Stavitelství 8 okna, dveře, vrata
LEHKÁ NESILIKÁTOVÁ PREFABRIKACE
Střední odborná škola stavební Karlovy Vary
OBVODOVÉ PLÁŠTĚ KONTROLA A ZPĚTNÁ VAZBA POMOCÍ TERMOKAMERY
DVEŘE Pozemní stavitelství III E - learning prezentace
DRUHY NÁŘADÍ METR ROZKLÁDACÍ měří s přesností na 1mm METR SVINOVACÍ
Společnost ALPRO, spol. s r.o.byla založena v roce 1993.
Společnost ALPRO, spol. s r.o.byla založena v roce 1993.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
OPLECHOVÁNÍ OBVODOVÉHO PLÁŠTĚ
POZEMNÍ STAVITELSTVÍ III cvičení
STAVEBNĚ – TECHNICKÝ AUDIT
Průvarové bodové svařování
Stavebnictví Pozemní stavby Stěnové systémy(STA16) Vývoj
Tato prezentace byla vytvořena
STAVEBNICTVÍ Vytápění Otopná tělesa – rozdělení (STA 42) Konvektory
Utěsňování spojů.
Speciální dveře - s požární odolností, - vchodové dýhované,
stavebnictví POZEMNÍ STAVBY DOPLŇKOVÉ KONSTRUKCE – PODHLEDY, ZASTÍNĚNÍ
POZEMNÍ STAVITELSTVÍ III stavební klempířství
OCELOVÝ PROFILOVÝ SYSTÉM
POZEMNÍ STAVITELSTVÍ III
POZEMNÍ STAVITELSTVÍ III cvičení
Přednáší ing Jan Mareček Ph.D. LPA311/1
Tato prezentace byla vytvořena
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
STAVEBNICTVÍ Pozemní stavby Předsazené a ustupující konstrukce (STA29)
Kovoplastické pláště Fasádní systém
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
Otvory v nosných stěnách
Výroba dveří Dveře se skládají z nosné nebo vodící zárubně a otočného nebo posuvného dveřního křídla. Hlavní funkcí dveří je komunikační a vizuální propojení.
STAVEBNICTVÍ Dřevěné konstrukce a stavby Obklady STA3
STAVEBNICTVÍ Dřevěné konstrukce a stavby Obklady STA3
STUŽKONOSKAIII - areál asistenční péče Zadání DP 2005.
STAVEBNICTVÍ Pozemní stavby Zámečnické práce (STA39) - vrata
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
Technologie výroby stavebních truhlářských výrobků
Úprava zařízení pro rázové zkoušky tahem
Výroba vestavěného nábytku
Zhotovování příček a dělících stěn
9. OTVOROVÉ VÝPLNĚ I. Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Název materiálu: VY_32_INOVACE_02_UPEVŇOVACÍ PRVKY_Z2
Elektrický rozvod v budovách pro bydlení - provedení
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada15 AnotacePájení.
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Kombinovaná a plastová okna.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad druhů materiálů a jejich použití pro tepelné.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky plastů ve stavebnictví. všechny.
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY. Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Marcela Koubová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
KOMÍNY Procesy vnitřní a dokončovací Ing. Miloslava Popenková, CSc.
Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 1. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “technologie“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky.
Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 3. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “materiály“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 18 Anotace.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad jednotlivých druhů tepelných izolací a materiálů.
Fasádní obklady Ing. Miloslava Popenková, CSc. FASÁDNÍ OBKLADY dělení KONTAKTNÍ (lepené) BEZKONTAKTNÍ (zavěšené odvětrávané)
Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 2. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “materiály“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad technologie zateplování staveb a povrchových.
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: 2. ročník oboru strojírenství Vzdělávací.
Rozdělení komínů podle: druhů paliva komínového průřezu půdorysné plochy technologie stavení způsobu umístění uspořádání Komíny - svislá konstrukce sloužící.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Požární ochrana 2015 BJ13 - Speciální izolace
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Zpracování plechu II Podstavec pod hrnec
Ruční obrábění plastu I
Montáž oken a tepelně technické souvislosti
" ACHENBACH" - bezpečnost obsluhy na 1.místě
Montáž oken a tepelně technické souvislosti
Transkript prezentace:

KOVOVÁ OKNA, DVEŘE a VRATA E-learningová studijní podpora předmětu Pozemní stavitelství III Prezentace kapitoly 4.3 CZ 04.01.3/3.2.15.2/0326

Vlastnosti dveří a vrat Otvory v obvodovém plášti a ve vnitřních stěnách sloužící ke komunikaci osob, dopravě materiálu a potřeb pro provoz objektu se vyplňují dveřními a vratovými systémy. Podle druhu určení má každý z nich řadu specifických vlastností. Některé z funkcí přebírají konstrukce v blízkém okolí otvorů v OP. Proto je vhodné při projekci a provádění uvedených konstrukcí řešit tyto funkce společně. Příklady řešení

Příklad použití Posuvné otvírání dveří nebrání komunikaci v chodbách úřadů a továren. Zasklené stěny lépe vyhovují při orientaci ve složitém prostoru . Osvětlení a čidla nad dveřmi slouží k rychlému přečtení struktury místností. Bezbariérová komunikace je nutností pro bezpečný provoz zařízení

ZÁMEČNICKÉ MATERIÁLY Železné materiály,( litina, ocel, slitiny) Lehké kovy Podle tvaru Válcované profily, klasické, tenkostěnné. Výlisky, prolisy. Tyče ( kruhové, ploché, profil L,T, I, IPE,AA,HEA,HEB, U) . Plechy (pásy,šablony). Spojovací materiál( šrouby, podložky). Pomocný materiál. Plechy měděné, hliníkové, olověné, nerezové Upravené plechy - smaltované, lakované, vícevrstvé s povlaky

Tvarování a povrchová úprava Ohýbání, ohraňování, profilování, skružování. Rozpojování (řezání plamenem, rozbrušováním, stříháním). Povrchová úprava začíná u kvalitní přípravy .povrchu.(otryskání, penetrace, základní nátěry) Klasické nátěry-( Syntetika, olej). Vodou ředitelné nátěry. Ostatní nátěrové hmoty. Pokovování (Pozinkování, kadmiování, plastové povlaky.

Spoje zámečnických konstrukcí Šrouby, do dřeva, do železa, s maticí, samořezné. Nýty, Vkládání do předvrtaných otvorů a roztloukání z obou stran, nebo jiná deformace dříku nýtu (duté nýty). Svařováním, Svařování plynem, el. obloukem. Lepením.

Zámečník v panelové výstavbě

Zámečník v panelové výstavbě

Zámečník v panelové výstavbě

Zámečník v panelové výstavbě

Zámečnická a kovářská práce

Zámečnická a kovářská práce

UNO centrum

Kovové vstupní dveře Při vstupu do objektu je první pohled na vstupní část nejdůležitější. Prezentace zařízení musí být úplná. Nesmí chybět zádveří pro izolaci vnitřních prostor od šíření hluku a úniku tepla, nesmí chybět čistící zóny, způsoby otvírání musí být čitelné, osvětlení nevtíravé a bezpečnost nechtěného proniknutí do vnitřního prostoru na odpovídající úrovni.

Kovové vstupní dveře

Kovové vstupní dveře

Zádveří

Krytý vstup do domu Prostor před vstupem by měl poskytovat i ochranu před nepřízní počasí

Přístřešek

ŘEZ VCHODOVÝCH DVEŘÍ S PRAHEM Z PLASTOVÉHO ROFILU ZENDOW Jelikož jsou vchodové dveře nejvíce zatěžovaným plastovým výrobkem, jsou na ně kladeny mnohem větší nároky na konstrukční pevnost. Všechny rohové spoje tohoto dveřního profilu jsou speciálně zpevněny pomocí přídavných plastových svařitelných spojů. Tyto spoje jsou vsazeny a upevněny do krajů profilů před  jejich svařením tak, aby došlo při svařovacím procesu rovněž ke svaření těchto plastových spojů po celé jejich délce, čímž dojde k jejich několikanásobnému zpevnění.

Plastové rámy

Plastové a kovové rámy

Návod na použití

Dveře

Montáž a seřízení

Údržba a čištění hliníkových oken Hliníková konstrukce a skleněná výplň se myjí mýdlovou vodou (pH mezi 5 a 8). Nepoužívat rozpouštědla (benzín, aceton), zásadité výrobky (např. na bázi čpavku), kyselé výrobky (na bázi kyseliny sírové apod.) nebo brusné prostředky (kovová vlna nebo brusný papír). Čištění AL konstrukce venkovské oblasti, kde prší, provádíme 2x ročně. V průmyslovém prostředí, v blízkosti pobřeží nebo plaveckých bazénů, provádíme čištění 4x ročně. Díly, které nejsou vystaveny dešti, musí být čištěny 4x ročně. UPOZORNĚNÍ Ochranné fólie je lépe z hliníkových profilů odstranit do 3 měsíců od dodání výrobku

Celoplechové dveře

Vchodové dveře

Rámové dveře z kovových profilů

Montáž a demontáž Příklad výměny dveří FAST Skleněné výplně a dveřní křídla byly od odstraněny. Zůstal jen ocelový rám jenž je pevně spojen se stavbou.

Demontáž vstupních dveří FAST Demontovaná zdvojená okna Řezání rámu rozbrušovací pilou, kvůli snadnější demontáži a odvozu.

Demontáž vstupních dveří FAST Odstraňovaní rámu rozbrušovací pilou.

Montáž dveří chodby FAST nadsvětlík 1) Klín na vyrovnání okenního rámu v horizontálním i svislém směru před upevněním páskových kotev. Po zakotvení je klín odstraněn. 1

Montáž dveří chodby FAST 1 Montáž nadsvětlíku Vyrovnávací klín. Dilatační spára 2

Osazování dveří 1 Detail prahu při otevřeném dveřním křídle. 1) Práh je zapuštěn do podlahy kvůli bezbariérovosti.

Osazené dveře 3 1 2 Detail rámu dveří. Těsnění na dveřním křídle. Těsnění na rámu. Šroub na připevnění rámu ke zdi. 1 2

Mříže pevné, otvíravé

Mříže pevné a pohyblivé Mříže se umisťují na stavební objekty hlavně proto, aby přesvědčivě informovaly o jejich dokonalé pasivní ochraně. Podle toho se mříže konstrukčně řeší jako pevné, nebo jako mobilní Pevné mříže se zabudovávají nosné stavební konstrukce Mobilní působí jako zdvojené zamykání vstupů do objektu.

Nabídka mříží

Mříže domovní

Mříže skládací

Mříže sklepní

Posuvná mříž

Mříže okrasné

Jednoduchá úprava ochranných mříží

Kovová mříž vhodně rozděluje venkovní i vnitřní prostor

Dveře s mříží=zdvojené zamykání

Vrata průmyslová i domovní

Průmyslová vrata Otvírání velkých vrat se neobejde bez motorového pohonu a bez automatiky

Vrata skladu Automatika nebo prosté závěsné plachty řeší otvírání i bezpečnost přepravy materiálu

Vrata K moderní hale patří přepravní vrata s mobilní rampou a izolačním rámem

Hydraulické zvedání ramp

MARKÝZY stínění, mobilita

Vysouvací stínění Zádveří se stíněním

Stínění