Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Advertisements

Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.15 •SOU Obořiště •Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník •Číslo klíčové aktivity:
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Autor:Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)1.KP E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblastPřílohy z mouky - knedlíky.
Autor:Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)1.KP E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblastPřílohy z rýže Předměttechnologie.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.20 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výrobní střediska v závodech společného stravování
Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Iva Šrámková zpracováno:1.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Anna Hana Kučeráková.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK1.5
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Jan Mihalík zpracováno:
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Jan Mihalík zpracováno:
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Jan Mihalík zpracováno:
OBSLUHA V DOPRAVNÍCH PROSTŘDCÍCH
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková.
Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor) 2.KP E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblastPokrmy na objednávku.
Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)
Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:
Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Anotace Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:
Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.16 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.17 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.18 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor) 3. KP E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblast Organizace obsluhy.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1
Autor: MIROSLAV MAJCHER
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1
VY_32_INOVACE_11_ODV_647_Str
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Moučníky z listového těsta
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: OV - Stolničení Ročník:
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.01 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Pořadové číslo: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: II/2 Sada: VY_22_INOVACE_AJ.3.05 Ověření.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Autor:Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor) 3.KP E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblastPodávání nápojů PředmětStolničení.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Inovace výuky v PrŠ Horní Česká Šablona - název/číslo: III/2 Inovace.
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_72_PRV1 NÁZEV VZDĚLÁVACÍHO MATERIÁLU: Vybavení bytu NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola, Hevlín, příspěvková.
VY_32_INOVACE_14_08_bezpečnost a hygiena provozu domácnosti, údržba, úklid.
Úklid hotelového pokoje
Společenská výchova – Zásady chování v ubytovacích zařízeních
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Popis místnosti.
DOVOLTE, ABYCHOM VÁS PŘIVÍTALI V PREZENTACI NAŠEHO DOMOVA
Hygienické zázemí Ing. arch. Milada Baumanová, Ph.D.
Transkript prezentace:

Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1 Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: 18.01.2013 ročník (obor) 2. KP 65-51-E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblast Úklid pokojů v ubytovacích zařízeních Předmět Stolničení Anotace: Žáci se naučí organizaci a úklid pokojů na úseku ubytování v závodech společného stravování. Šablona číslo materiálu III/2-4 III/2-4-5

ÚKLID POKOJŮ – zahájení prací Umístění vozíku pokojské - s vozíkem do pokoje nenajíždí - postaví jej vedle prvých dveří tak, aby všechny pomůcky byly lehce dosažitelné. http://www.wanzlhotel.de/800/Cz/Dom/Tisk.html

VSTUP Pokojská musí vždy než vstoupí do pokoje lehce zaklepat a pak teprve vstoupit. Dveře do hotelového pokoje při jeho úklidu se nechávají plně otevřené. Kolemjdoucí host musí do pokoje vidět. Otevřené dveře posilují bezpečnost pokojské. Každý může vidět, že pokojská pracuje a neprobírá se ve věcech hosta. http://office.microsoft.com

PRACOVNÍ POSTUP při úklidu Okna – odhrnout závěsy a otevřít. Světla – v koupelně nechat svítit, v pokoji zhasnout. Elektrospotřebiče – všechny vypnout. Použité nádobí – postavit před dveře. Odpadkový koš – vyprázdnit do pytle na vozíku. Použité ložní prádlo – stáhnout a přenést do prádlového pytle na vozíku. http://office.microsoft.com

PROVĚTRÁNÍ POSTELÍ Pokrývku a polštáře provětrat, případně pokrývku přehodit přes čelo postele a židli. Vlastní kresby/fotografie

ÚKLID KOUPELNY Postup jednotlivých prací: - očista toalety, bidetu, - omytí misky na mýdlo s držákem, - omytí armatury, - očista závěsů sprchy, - obkladačky – všechny přeleštit vlhkým hadříkem a utřít do sucha - očista vany, sprchy, - dále mytí - topné těleso, kliky, zrcadlo, hygienická skřínka, držáky na ručníky, umývadlo, - a nakonec podlaha. http://office.microsoft.com

VÝMĚNA TOALETNÍHO PAPÍRU Malé zbytky toaletního papíru bezpodmínečně vyměnit za nové a doplnit rezervní toaletní papír. Vlastní kresby/fotografie. klik https://www.google.cz/search?hl=cs&q=myš&tbs

ÚPRAVA POSTELE Natáhneme chránič matrací je-li třeba, tak jej vyměníme. Prostěradlo u horního čela postele přeložíme a zasuneme pod matraci. Prostěradlo u stěny rovněž zasuneme pod matraci. Vlastní kresby/fotografie

POVLEČENÍ POLŠTÁŘE Několik příkladů položení nově povlečeného polštáře. klik Vlastní kresby/fotografie

POVLEČENÍ POKRÝVKY Oba cípy povlaku vzít do obou rukou. Povlak přetáhnout přes ruce tak aby ležel vlevo. Zevnitř uchopit oba konce povlaku. Pokrývku vtáhnout do povlaku a tak vlastně jej dostat napravo. klik Vlastní kresby/fotografie

FRANCOUZSKÝ ZPŮSOB Pokud je používána místo pokrývky pouze deka a druhé prostěradlo takzvaný francouzský způsob stlaní, upravujeme postel následovně. Klik 2 x Vlastní kresby/fotografie

ÚDRŽBA DALŠÍCH PŘEDMĚTŮ Lampička, telefon, svítidla v pokoji, psací stůl. zásuvky, zástrčky, židle, křesla. Klik Vlastní kresby/fotografie

DOKONČENÍ ÚKLIDU Pokojská vysaje koberec a případně čalounění u nábytku. Nakonec provede bleskovou kontrolu. V pokoji zhasne všechna světla. Kliku dveří zevnitř i zvenku dobře vyleští, dveře pokoje uzamkne. klik http://office.microsoft.com

OTÁZKY A ÚKOLY Vysvětlete proč musí být při úklidu pokoje otevřeny dveře. Popište úklid koupelny v hotelovém pokoji. Prakticky vyzkoušejte skládání toaletního papíru dle přiloženého návodu: (papír na konci role hladce odtrhněte a přeložte do trojúhelníku nebo do strany). klik Vlastní kresby/fotografie

ZÁPIS DO SEŠITU Vstup do pokoje – zaklepe, p….,v….., dveře nechá o……. Pracovní postup - vyvětrat, - úklid s……… z…….(…………………..) - úklid pokoje= svléknout l…. p……vyvětrat postele,…………………………………… Umýt, otřít, vyleštit, vysát a urovnat veškeré vybavení a z…….v p….. . Nakonec provede k……. úklidu.

ZDROJE Černý Jiří, Krupička Ing. Jiří Moderní hotel http://office.microsoft.com http://www.wanzlhotel.de/800/Cz/Dom/Tisk.html Vlastní kresby/fotografie ŠINDELKOVÁ, Alena. Stolničení: učebnice pro odborná učiliště,obor Kuchařské práce.1. vyd. Praha: Parta, 2001, 51 s. ISBN 80-859-8985-9.