Projekt IQ auto = IQ Industry VIZE: DOSÁHNOUT SHODY MEZI POTŘEBAMI KVALIFIKOVANÉ PRACOVNÍ SÍLY ZE STRANY PRŮMYSLU A NABÍDKOU TRHU PRÁCE VYMEZENOU ODBORNÝMI.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
a spolupráce Libereckého kraje v projektu IQ Industry
Advertisements

POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky IQ INDUSTRY Výsledky plnění klíčových aktivit projektu.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Začlenění a úloha UNIV 2 ve struktuře regionální odborné školy technického zaměření Ing. Vladimír KEBERT, CSc Ředitel SOŠ a SOU Hořovice.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Centrum celoživotního vzdělávání
CENTRUM VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGŮ ODBORNÝCH ŠKOL. Cíle projektu Vytvořit v Uherském Brodě regionální centrum pro další vzdělávání pedagogů - oblast strojírenství.
SIMPLY CLEVER Projekt IQ auto Innovation - Qualification of proffessional Preparation Vzdělávací centrum Škoda Auto Vzdělávání - ZCA Vážené.
Projekt IQ AUTO VIZE: DOSÁHNOUT SHODY MEZI POTŘEBAMI KVALIFIKOVANÉ PRACOVNÍ SÍLY ZE STRANY PRŮMYSLU A NABÍDKOU TRHU PRÁCE VYMEZENÝM ODBORNÝMI ŠKOLAMI.
Centrum vzdělávání pedagogů odborných škol. Zahájení projektu: Ukončení projektu: Délka realizace projektu:19 měsíců.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení IPn SETKÁNÍ ŘEDITELŮ STŘEDOČESKÉHO KRAJE
Sektorové dohody Ano či Ne? Jednání Svazu dopravy
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
SOCIÁLNÍ PARTNERSTVÍ k podpoře odborného školství a technických povolání Autor projektů IQ Auto a IQ Industry Ing. Jiří Herodes.
Podpora odborného vzdělávání MŠMT - září Vzdělávací nabídka v. požadavky trhu práce -zpětná vazba má dlouhý časový posun -předvídání ekonomického.
Název prezentace, oddělení, jméno, datum1 P O Z V Á N K A Vážené dámy, vážení pánové, Vzdělávací agentura Kroměříž, s.r.o. a ŠKODA AUTO, a.s., ve spolupráci.
„Vzdělávejte se pro růst
Svaz průmyslu a dopravy České republiky. Aktuální bariéry sociálního partnerství škol a zaměstnavatelů Ing. Miloš Rathouský ředitel sekce RLZ a regionálních.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Příprava pracovníků v Tanex,PLASTY a.s. Ing. Dana Spejchalová, Ph.D.
„Sjednocení úřadů práce podpoří spolupráci zaměstnavatelů s kariérovými poradci – realizace Dohody o spolupráci MPSV se Sdružením automobilového průmyslu.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Workshopy se studenty SŠ PhDr. Blanka Bendlová, MBA JCI West Bohemia.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Střední školství a trh práce Akční program podpory odborného školství.
Spolupráce se zaměstnavateli v oblasti vzdělávání Pardubickém kraji Mgr. Bc. Jana Smetanová Členka Rady Pardubického kraje pro rozvoj lidských zdrojů,
Střední odborná škola a Gymnázium, Liberec, Na Bojišti 15 Tel.: , Fax: www. sosag.cz.
Kampaň Sdružení AP pro podporu technického vzdělávání Průhonice, 10. prosince 2008 SDRUŽENÍ AUTOMOBILOVÉHO PRŮMYSLU / AUTOMOTIVE INDUSTRY ASSOCIATION.
AutoSAP v období AutoSAP v období Co se nám podařilo 2.Kde je nutné pokračovat, zintenzivnit aktivity 3.Priority AutoSAP předpokládané.
v centrum celoživotního vzdělávání
Aktivity Sdružení automobilového průmyslu v oblasti vzdělávání Předkladatel: Jiří Černý, viceprezident TPCA Czech a viceprezident AutoSAP 75. zasedání.
Praha, 10. prosince Sdružení automobilového průmyslu Podpora technického vzdělávání Portál „Auta nás baví“ Portál „Auta nás baví“ (stručná informace)
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/ Příjemce podpory: Vysočina Education Partner projektu: Kraj Vysočina Rozpočet projektu: ca ,- Kč.
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
Podporujeme zájem o odborné vzdělávání Helena Úlovcová Národní ústav odborného vzdělávání Konference Budoucnost odborného školství, Praha,
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
Přínos projektu VIP Kariéra II – Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro.
Škola jako poskytovatel DV Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 24. března 2011 Ústí nad Labem.
HLAVNÍ CÍL PROJEKTU Zlepšit podmínky pro výuku strojírenských oborů.
Soulad vzdělávací nabídky a požadavků trhu práce (?) Ing. Miloš Rathouský, sekce zaměstnavatelská,
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
Národní ústav odborného vzdělávání Aktuální úkoly v příštím období Jitka Pohanková Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol Špindlerův Mlýn,
ANALÝZA POTŘEB V ÚZEMÍ Návrh struktury. ANALÝZA POTŘEB V ÚZEMÍ „Analýza vývoje trhu práce a vzdělávacího systému Plzeňského kraje pro potřeby KAP“  Povinná.
Seznámení s multimediálními ukázkami na podporu vzdělávání v technických oborech Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro analýzy.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Nový model tvorby trhu práce budovaný partnerstvím zaměstnavatelů – škol a jejich zřizovatelů a úřadů práce Ing. Jiří Herodes.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Analýza potřeb škol Hlavní zjištění
Motivační program spolupráce škol a zaměstnavatelů
INNOSTART Výzva 03_16_055 Ústí nad Labem,
Základní škola, Znojmo, náměstí Republiky 9
Úvodní konference projektu UNIV 2 KRAJE, PRAHA
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Stáže pedagogických pracovníků u zaměstnavatelů
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Akční plánování v Ústeckém kraji z pohledu projektu P-KAP
IP Alena Kopáčková (DFP)
Setkání kariérových poradců
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Kariérové poradenství a podnikavost
Systémové řešení – Motivace a vzdělávání pedagogů aktivita Společně na trhu práce CZ /0.0/0.0/16_034/
Transkript prezentace:

Projekt IQ auto = IQ Industry VIZE: DOSÁHNOUT SHODY MEZI POTŘEBAMI KVALIFIKOVANÉ PRACOVNÍ SÍLY ZE STRANY PRŮMYSLU A NABÍDKOU TRHU PRÁCE VYMEZENOU ODBORNÝMI ŠKOLAMI

FILOSOFIE: ZMĚNIT SYSTÉM PŘÍPRAVY MLADÝCH LIDÍ NA POVOLÁNÍ S VYŠŠÍ MÍROU SPOLUZODPOVĚDNOSTI FIREM A PRŮMYSLOVÝCH SVAZŮ

CÍLE: ZMĚNIT PROFIL ABSOLVENTŮ ŠKOL, MODERNIZOVAT A STABILIZOVAT ODBORNÉ ŠKOLSTVÍ, PODPOŘIT TECHNICKÉ VZDĚLÁVÁNÍ A JEHO UČITELE, ZÍSKAT SPOLEČENSKOU PODPORU PRO PRŮMYSLOVOU POLITIKU ČR

ROLE FIREM JE ZÁSADNÍ !!! 1.JEDINĚ FIRMY MOHOU POSKYTNOUT OBJEKTIVNÍ INFORMACE DO VÝUKY I DO VÝCVIKU DOVEDNOSTÍ 2.FIRMY JSOU ZÁVISLÉ NA VÝSTUPECH ODBORNÉHO ŠKOLSTVÍ JEJICH CHOVÁNÍ VŮČI ŠKOLÁM URČUJE POZITIVNÍ NEBO NEGATIVNÍ CHOVÁNÍ UČITELŮ A VYSTUPUJÍCÍCH ABSOLVENTŮ

PROJEKT IQ AUTO VE VÝSLEDCÍCH

TRANSFORMACE Auto/Industry Shodné zadání: Program DVPP : tvorba katalogu nabídky vzdělávacích seminářů IQ Auto : 178 akreditací IQ Industry 220 akreditací ● Tvorba partnerských sítí: IQ Auto : 155 partn.smluv IQ Industry 250 PS

Rozšířené zadání IQ Industry 1. Kariérové poradenství se spoluúčastí firem ● Technická proveditelnost: Vznik sekce Úřadů práce, realizace vzdělávání ka- riérových poradců ve firmách, mediální a propagační kampaň Sdružení AP, tvorba odborných publikací ● Cíle: 30 seminářů, Program SAP, 4 odborné publikace IQ Industry

IQ Industry 2. Stáže učitelů ve firmách ● technická proveditelnost: finanční motivace učitelů částečná náhrada mzdy školám úhrada stáže firmám ● cíl: 207 projektů stážistů pro ŠVP

Podpora IQ Industry 1. Sdružení automobilového průmyslu 300 tis. Kč v přechodném období 2. Jednání o uzavření Dodatků k dohodám o spolupráci se samosprávnými kraji 3. Jednání o uzavření Dodatků k dohodám o spolupráci s MŠMT a MPSV 4. Jednání o uzavření Dohod o spolupráci s Czech Investem, NÚOV a HK ČR

Organizace a řízení IQ Industry Organizační struktura: ● Vzdělávací agentura Kroměříž = Příjemce podpory ● 85 členná Rada partnerů složená ze sekcí: 13 regionálních center projektu (VÚSC) 20 členná sekce průmyslu (okamžité aktivity firem na počátku projektu) 13 členná sekce ÚP (kariérové poradenství) 39 členná sekce „Klíčových zákazníků“, ředitelé nejaktivnějších škol IQ Auto a dále každých 5 měsíců aktualizace této sekce

Pozvánka na příští setkání Ve spolupráci s ředitelem SOŠ obchodní a SOU řemesel, nám. Klášterní 127, Moravský Krumlov, ing. Jiřím Psotou Vás předběžně zveme na druhý seminář IQ Industry do Znojma na čtvrtek Po semináři bude delegátům nabídnuta ochutnávka znojemských vín a prohlídka sklepů.