2009 Webové stránky Základy tvorby webu. V roce 2009 vytvořil Martin Horák.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tvorba WWW stránek ÚVOD
Advertisements

Martin Holý.  HTML  xHTML  CSS  JavaScript  PHP.
ZÁKLADY HTML Číslo DUM: VY_32_INOVACE_04_11 Autor: Mgr. Ivana Matyášková Datum vytvoření: duben 2013 Ročník: tercie Vzdělávací obor: informační technologie.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Základy HTML.
Tvorba stránek  komu jsou stránky určeny  grafická úprava stránek  obsah  motivy vzhledu stránky
HyperText Markup Language
VY_32_INOVACE_4.3.IV1.02/Ku Html dokument a jeho struktura Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavla Kubínková CZ.1.07/1.5.00/
VY_32_INOVACE_4.3.IV1.03/Ku Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavla Kubínková CZ.1.07/1.5.00/ HTML & XHTML.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Základy html pro úplné začátečníky.
Jak na web První krůčky Lukáš Reindl. Co je potřeba Budeme potřebovat počítač, na kterém běží alespoň nějaký jednoduchý textový editor (ve Windows Notepad.
MP- LEKCE 2 – STYLY V MS WORD. Styly a důvody použití stylu Nadefinujeme si „šablonu“ pro určitý typ písma, kterou budeme chtít používat i v další části.
TVORBA WEBOVÝCH STRÁNEK
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_133_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
ENCYKLOPEDIE FORMULE 1 Stanislav Kolman 4.B 2013/
Veronika Hladíková. V dnešní době se dají webové stránky zhotovit mnoha způsoby, ale zdaleka ne všechny jsou ty správné. V následující prezentaci se Vám.
VY_32_INOVACE_4.2.IVT4N,1,2.18/Če Gymn á zium, Český Tě ší n, př í spěvkov á organizace Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_257 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
 Microsoft Word  Je textový procesor od firmy Microsoft, který je součástí kancelářského balíku Microsoft Office.
Webové stránky Klubu malých debrujárů na Gymnáziu Jana Ámose Komenského v Uherském Brodě debrujarek.wz.cz RNDr. Božena RYTÍŘOVÁ.
Formátování textuMgr. Karel Fischer1 Formátování textu Změny písma Typ písma je sada znaků abecedy specifická svým tvarem. Elektronickou formou typu písma.
HTML, XHTML a CSS Základy jazyků značek.
David Král 2009 Nová stránka 1. Rychle něco z historie Tim Berners-Lee-zakladatel sítě WWW Publikoval své první stránky v srpnu roku 1991.
Microsoft Powerpoint Microsoft Word.
Poznámkový blok a WWW Mgr. Lenka Švancarová. Poznámkový blok a WWW Spustíme si Poznámkový blok.  Soubor-Uložit jako Uložit jako typ – Všechny soubory.
Macromedia Dreamweaver Software pro editaci kódu Bohuslav Čech3MA381.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_33_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška.
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Vzdělávací technologie 2 Tvorba jednoduchých webových stránek Martin Böhm (L06514)
HTML editory HTML editory se dělí na dva základní typy:
Úvod do JavaScriptu JavaScript je p JavaScript je programovací jazyk, který se používá na webových stránkách. JavaScript je typu KLIENT - KLIENT To znamená,
WWW stránky – Úvod Mgr. Lenka Švancarová.
VY_32_INOVACE_4.3.IVT1.05/Ku Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavla Kubínková CZ.1.07/1.5.00/ CSS.
Základy syntaxe jazyka PHP PHP JE TECHNOLOGIE BĚŽÍCÍ NA SERVERU. PHP JE TECHNOLOGIE BĚŽÍCÍ NA SERVERU. Typický PHP skript obsahuje: Typický PHP skript.
Základní pojmy (1) Nejpoužívanější internetové prohlížeče: Google Chrome (32.0.x), Mozilla Firefox (27.0), Internet Explorer (11.0.2), Opera (19.0.x),
Jak vytvořit webovou stránku HTML Je základ každé webové stránky. Naučit se jej není složité a můžete říct „tento web jsem udělal/a já“
Webnode Webové stránky zdarma
PHP PHP - úvod - 02 Mgr. Josef Nožička IKT PHP
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Tvorba www stránek CSS (Úvod do kaskádových stylů (Úvod do kaskádových stylů) Ing. Miroslav Vachůn, Ph.D.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Inzerce sběratelských předmětů Jan Matějka 4.B 2013/2014.
Jak učit tvorbu www stránek Navarová Adéla. Proč učit tvorbu www stránek? Prezentace na internetu (Výrobky, firmy, celebrity, kluby…)
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Učební obor: Kadeřník, Kuchař-číšník Ročník: Internetová stránka.
PHP Programy pro tvorbu WWW stránek - 01
Registrace uživatele na pro užívání webhostingu.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Jak fungují webové stránky Úvod do HTML (1). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
Pojmy internetu - test Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum vytvoření2013.
Microsoft FRONT PAGE Šablona 32 VY_32_INOVACE_19_10_Front Page.
1 Kurz XHTML a CSS Část 1: Náš první XTHML dokument a jeho publikace na internetu.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
HTML stránka – odkaz, zvýraznění textu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastTvorba WWW stránky v HTML Datum.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_034.ICT.34 Tvorba webových stránek – PHP technologie.
Aneb jak zveřejnit svoji stránku Pavel Beran, FCHI, 351.
Krátký úvodní kurz HTML Jenyk Obecně 1 - html  V HTML jazyce nezáleží na rozložení a délce řádku, extrémem je napsat celý program v jednom řádku.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Vladimír.
PRACUJEME S TEXTY TEXTOVÉ EDITORY
WORDPAD Textový dokument.
Textový editor Lada Juráňová.
Značkovací jazyk HTML Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Vlčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN.
CZ.1.07/1.4.00/ číslo a název klíčové aktivity III/2
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP CZ.1.07
Textový editor – Microsoft WORD 2007
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Tvorba webových stránek
Transkript prezentace:

2009 Webové stránky Základy tvorby webu. V roce 2009 vytvořil Martin Horák

2009 Co je to web Web je místo kde se ukládají webové prezentace aby je mohl vidět celý svět.Na web může stránky uložit každý.

2009 Jak vytvořit stránky - editory Nejsnadnější a nejrychlejší způsob je vytvořit stránky přes webový editor.Ovládání editoru zvládne každý.Ovládání je jednoduché.Editor vypadá stejně jako například textový editor Word. Web v nich vytváříte online a obsah se okamžitě objeví.Takovéto editory jsou například websnadno.cz nebo estranky.cz.

2009 Jak vytvořit stránky – editory 2 Nevýhoda těchto editorů je že si nemůžete většinou zvolit až na barvu písma měnit celkový vzhled podle sebe a musíte vybírat z přednastavených stylů.Editory dnes používá spousta lidí.Ale takto vytvořené weby nejsou nic moc.

2009 Ukázka editoru websnadno

2009 Náhled hlavní stránky estránek

2009 Webové stránky ve wordu Ve wordu se stránky vytvářejí stejně jako v editorech.Rozdíl je v tom že tyto weby musíte na web ještě ukládat.Webovou stránku vytvoříte klepnutím na nový zde zvolíte www stránka.A už můžete pracovat. Ve wordu se stránky vytvářejí stejně jako v editorech.Rozdíl je v tom že tyto weby musíte na web ještě ukládat.Webovou stránku vytvoříte klepnutím na nový zde zvolíte www stránka.A už můžete pracovat.

2009 Webové stránky pomocí programovacích jazyků Webové stránky jsou nejlepší když se vytvářejí pomocí programovacích jazyků.Takové jazyky jsou například php, css, html a javscript.Tyto jazyky lze psát i v notepadu.Tyto weby jsou zároveň nejtěžší.Po vytvoření se také musí nahrát na web. Webové stránky jsou nejlepší když se vytvářejí pomocí programovacích jazyků.Takové jazyky jsou například php, css, html a javscript.Tyto jazyky lze psát i v notepadu.Tyto weby jsou zároveň nejtěžší.Po vytvoření se také musí nahrát na web.

2009 Html Nejednudušejší stránka je v html.Základní web vypadá takto: Nejednudušejší stránka je v html.Základní web vypadá takto: titullek stránky titullek stránky Tělo webu Tělo webu

2009 Obsah body Do body lze vkládat různé příkazy např.: Do body lze vkládat různé příkazy např.: odstavec odstavec tučný text tučný text kurzíva kurzíva podtrženný text podtrženný text posouvaný text posouvaný text

2009 Css,php,javascript Css,php a javascript je již složitější a nemá cenu jej zde vysvětlovat pouze vysvětlím jak prpojit css a html.Vše propojíme příkazem: do příkazu head Css,php a javascript je již složitější a nemá cenu jej zde vysvětlovat pouze vysvětlím jak prpojit css a html.Vše propojíme příkazem: do příkazu head

2009 Uložení stránek na web Napřed je potřeba se zaregistrovat na nějaký webhosting např:ic.cz nebo webzdarma.cz.Na těcto webech zvolíme registrace.Registrace vás sama vede.Proto není potřeba ji vysvětlovat.Na následující stránce akorát uvedu náhled registrace Napřed je potřeba se zaregistrovat na nějaký webhosting např:ic.cz nebo webzdarma.cz.Na těcto webech zvolíme registrace.Registrace vás sama vede.Proto není potřeba ji vysvětlovat.Na následující stránce akorát uvedu náhled registrace

2009

Uložení stránek na web 2 Když jste zaregistrovaní musíte se přihlásit na ftp(na ic je na adrese user.ic.cz/webftp).Po přihlášení je potřeba akorát zvolit nahrát a vybrat soubory a uložit. Když jste zaregistrovaní musíte se přihlásit na ftp(na ic je na adrese user.ic.cz/webftp).Po přihlášení je potřeba akorát zvolit nahrát a vybrat soubory a uložit.

2009 Ukázka ftp na ic.cz

2009 Zde je náhled ftp na wz.Jeho adresa je admin.wz.cz

2009 Více info na jakpsatweb.cz.Náhled zde

2009 Nashledanou Loučím se s vámi a doufám že vám tato prezentace pomohla