Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_33_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_33_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška."— Transkript prezentace:

1 Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_33_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška

2 Název vzdělávacího materiáluMicrosoft PowerPoint Číslo vzdělávacího materiáluVY_12_INOVACE_33_6TR_INF Číslo šablonyI/2 AutorRyška David, Mgr. Ročník6. dle zařazení v ŠVP Vyučovaný předmět dle ŠVPInformatika TémaMicrosoft Word Očekávaný výstup Žák chápe nutnost používání programů pro prezentaci svých prací. Orientuje se v základních šablonách. Anotace (způsob použití) Inovovaný výukový materiál slouží k seznámení žáků se základními informacemi softwarového programu - Microsoft PowerPoint Datum vytvořeníŘíjen 2012 Druh výukového materiáluPrezentace v PowerPointu Klíčová slovaPrezentace, šablony Rozvíjené klíčové kompetenceKompetence k učení a k řešení problémů Použitá literatura a zdrojeMicrosoft Office CZ.1.07/1.4.00/21.3526 – EU Peníze školám METODICKÝ LIST VÝUKOVÉHO MATERIÁLU

3 Nabídka START Všechny programy Microsoft PowerPoint

4 Máme všichni stejně?

5 Šipkou dolů se nám rozevře další nabídka motivů. Klikněte a vyberte si ten svůj. Chceme-li mít naši prezentaci různobarevnou, zajímavou, můžeme buď zvolit přednastavený motiv nebo si barvy vybrat sami.

6 Klikněte na tento vzor, který se jmenuje „bohatý“.

7 Pomocí těchto ikon, můžeme měnit jak barvy, písmo, tak i efekty. Sami si to teď zkuste navolit.

8 Tyto motivy jsou už na takové úrovni, že nepotřebujete vkládat „textové pole“. Vše je přednastaveno. Klepnutím do něj, můžete psát.

9 Vyzkoušejte si navolit všechny přednastavené motivy, napsat název prezentace a do políčka „podnadpis“ napište své jméno.


Stáhnout ppt "Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_33_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška."

Podobné prezentace


Reklamy Google