Závěrečná písemná práce cvičitel sebeobrany aj. Doporučené, vyzkoušené postupy, aneb tato práce je Vaše vizitka!

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Seminář IVIG 2008, Kde plagiátorství začíná Moravská zemská knihovna Brno Mgr. Jana Nejezchlebová
Advertisements

Žáci v bojových klubech Jak to někdy funguje? •Většina žáků odejde z klubu, ještě než vůbec něco dokáže •Velmi malé % něco dokáže jako závodníci, případně.
 Role poradenských firem v oblasti čerpání SF EU 27. dubna 2006 Jiří Halouzka Ředitel v oddělení poradenských služeb
Školní projekt pro rok 2005/2006 Od počátku do konce vývoj projektu „Komoda“. Vytvořil: Martin Barták a Samuel Čížkovský.
1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Redukce textů, obsahová analýza, anotace
Co se mají žáci ve škole naučit ? Doplňující pedagogické studium pro učitele Mgr. K. Starý.
Jak psát práci SOČ Tomáš Doseděl,
Příprava odborného textu pro výuku PAVEL KURFÜRST Ústav cizích jazyků LF UP Konference Cizí jazyky na Univerzitě Palackého Olomouc, 20. dubna 2006.
Základy informatiky Ing. Roman Danel, Ph.D.
Zpracování seminárních a kvalifikačních prací
Výběrové řízení a přijímací pohovor – vybrané rady a tipy
Úvod do předmětu Požadavky k zápočtu Požadavky k zápočtu Požadavky ke zkoušce Požadavky ke zkoušce Organizace výuky Organizace výuky.
Úvodní hodina informace k předmětu ICT Úvodní hodina informace k předmětu ICT Ing. Pavel Kraják Místnost 222 linka 274.
Formální stránka práce
Bakalářský seminář Úvod BP Závěr BP.
PŘÍPRAVA GRANTOVÉHO PROJEKTU prof. RNDr. Jiří Patočka, DrSc.
Tomáš Doseděl, Jak psát práci SOČ Tomáš Doseděl,
Závěrečná konference k projektu „Prevence násilí na pracovištích v oblasti zdravotnictví a sociální péče“ Shrnutí výstupů projektu a jejich udržitelnost.
Hodnoty a jejich systém Hodnota je uvědomovaná důležitost Hodnota je uvědomovaná důležitost Zatímco důležitost je podvědomě akceptovaná hodnota. Zatímco.
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ ŠKOLA: STŘEDNÍ ŠKOLA PRÁVNÍ – PRÁVNÍ AKADEMIE, S.R.O. TYP ŠABLONY: III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ.
Jak psát práci SOČ Tomáš Doseděl,
Multikulturní prostředí globálních organizací: výzvy i hrozby Ing. Monika Pavlíčková.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
POSTUP PSANÍ ZPRÁVY. CÍL (Proč zprávu píšete ?) -1 POSKYTNUTÍ INFORMACÍ : spojeno s prezentací nějakých faktů nebo vysvětlením příkladů či konkrétních.
PŘÍPRAVA METODICKÉHO POKYNU REKTORA VŠSS KE ZPRACOVÁNÍ DIPLOMOVÝCH PRACÍ Zpracování diplomové bakalářské práce.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_PEK248.
Soudní znalec …aneb, co je důležité…. Soudní znalec patří do kategorie expertů patří do kategorie expertů vidí detaily… vidí detaily… je perfekcionalista…
Závěrečné seminární práce 9. ročník 2014/2015
Rozdělení (sebe)obrany (sebe)obrana ProfesníBranněbezpečnostníVšeobecnáSystémová Mgr. Ing. Alois Konečný, psycholog a soudní znalec sebeobrana.
Rozdělení (sebe)obrany
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Mgr. Dana Vicherková Datum: Název: VY_32_INOVACE_2.1.8.
Obrana proti působení stresu a budování vlastního sebevědomí
Ochota pomoci ve skupině Nic nechci raději vidět!
Motivačně aktivační poradenský program varianta pro pilotáž.
ZAHÁJENÍ DOKTORSKÝCH STUDIÍ 2011/2012
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Cesta a význam dó, tao Staří válečníci se vydávali dokonale připraveni na krvavou cestu života Ani dnes to není jiné, stačí např.nasednout do automobilu…
SOCIÁLNÍ KOMUNIKACE.
Tereza Konečná /0 Obálka 2/1 Obálka Titulní list/patitul 2/2.
VÝVOJOVÁ PSYCHOLOGIE PhDr. Daniel Heller.
Úvod do managementu 1. seminář
VÝŽIVA A REGENERACE kpt. Miroslav OVESNÝ ovesny.mypage.cz
SO – studijní opora podpora výuky BSe a DSe LS2012
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Maturity, které otřásly Českem Pružná komunikace časopisu Bridge a CZVV je základem spolupráce v oblasti nových maturit.
Komunikace s rodiči.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Mgr. Dana Vicherková Datum: Název: VY_32_INOVACE_3.1.4.
Úvod do psychologie PhDr. David Kuneš, Ph.D
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Benedikt Chybík Název šablonyIII/2.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, , Karlovy Vary Autor: ING. HANA MOTYČKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_17_KOMUNIKOVÁNÍ_P2.
Veřejné zdravotnictví 2. ročník
5. ročník Mg. studia do podání přihlášky ke SZZ do odevzdání diplomové práce v tištěné a elektronické formě.
prof. Iva Stuchlíková, CSc.
Základy sociální psychologie
Základy sociální psychologie
PROTIDROGOVÁ PREVENCE Násilí Zpracovala: Mgr. Bc. Eva Franzová Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
Úvod do psychologie Úvod do psychologie - cíle podnítit zájem Osvojení vědeckého způsobu uvažování (zdravý rozum x vědecká metoda) Jazyk vědy.
Program terapie partnerských agresorů. Teoretická východiska Co nám brání chovat se bezohledně, agresivně, ubližovat blízkým?
Kariéra Předmět:Ekonomická praxe Ročník: 2. nástavbového studia - Podnikání Autor: Ing. Alexandra Herbriková Anotace: Materiál seznamuje žáky se základními.
ROČNÍKOVÁ PRÁCE je určena pro žáky 9. tříd Hlavním cílem je naučit se využívat získané poznatky v praxi, vhodně doplnit učivo základní školy a ověřit získané.
Partnerské násilí Osobnost agresora.
Závěrečné seminární práce 9. ročník 2016/2017
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Déjà - vu Tematická oblast
Komunikace. Komunikace – neverbální „řeč těla“ zrakový kontakt mimika gesta pohyby doteky oblečení.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Radka Škulaviková
Transkript prezentace:

Závěrečná písemná práce cvičitel sebeobrany aj. Doporučené, vyzkoušené postupy, aneb tato práce je Vaše vizitka!

•Vyberte si vhodné, nosné téma kterému rozumíte a máte zkušenosti, na rozsahu např. 20 stran práce nepište o 10ti zbraních, ale jen o jedné! •Máte k tomu dostatek literatury, alespoň (min.)10 titulů vlastních, či zapůjčených? Využijte i naší nabídky CDs. •Prostudujte si podrobně publikační manuál…na CD •Použijte také pravidla pravopisu a slovník cizích slov •Vyžádejte si k nahlédnutí již vypracované a obhájené práce •Podívejte se také po internetových zdrojích…např. a další, dejte tam klíčová slova i anglicky •Všechny použité zdroje literární, internetové citujte, včetně metodického CD pro cvičitele… •Nesnažte se objevovat Ameriku, to už udělal Kolumbus •Práci tvoříte hlavně pro své žáky současné, či budoucí •Práce je Vaše vizitka, nesnažte se jí ošidit, ani uspěchat; tím ošidíte jen sami sebe a své žáky současné i budoucí… •Pracujte systematicky a pravidelně, nikoliv nárazově… •Vypracujte si plán práce… •Konzultujte, ptejte se ještě než práci vytisknete a svážete

•U prací s tématikou sebeobrany by měla být obsažena alespoň stručně problematika psychologie v samostatné kapitole, která bude obsahovat namátkově např.: •Klíčový význam psychiky v (sebe)obraně (cca 80%)zbytek taktika, strategie… •Základní pojmy jako: agrese, emoce, biologie agrese, morálka, etika aj. •Agrese a naše kultura…psychika davu…eskalace násilí… •Agrese a média…filmy… •Agrese a použití drog (alkohol aj.) •Zneužití pravomoci veřejného činitele… •Prevence a zvládání agrese…narcismus… •Komunikace…verbální, neverbální… •Asertivita… •Řeč těla… •Kiaí jako možnost psychofyziologického útoku/obrany •Ovlivnění psychiky útočníka…rozhodovací procesy… •Psychika v zátěži…úprava psychického stavu…rychlost reakce… •Psychika a použití zbraní… •Nesnažte se napsat kapitolu o psychologii bez studia odborné literatury-to by bylo čiré kaskadérství, studujte např. knihy od: Nakonečného, Fromma, Atkinsonové, Čermáka aj. r.Ing. Alois K o n e č n ý PhDr.Ing. Alois K o n e č n ý psycholog, soudní znalec sebeobrana

Mgr.Ing. Alois K o n e č n ý psycholog, soudní znalec sebeobrana Koncepty závěrečných písemných prací Cvičitel sebeobrany II.třídy 1.KYU Ji-Jitsu I.DAN Ji-Jitsu II.DAN Ji-Jitsu Stačí kompilace, která má hlavu a patu + nějaké vlastní myšlenky. Rozhodně ale ne vše opsat! Stejně jako u cvičitele sebeobrany II.třídy, ale již podstatně propracovanější…bohaté přílohy… Kompilace, ale s eklektickým přístupem + vlastní myšlenky. Celkově zajímavá, poučná, obsažná práce, přílohy, foto, tabulky, video, CD aj. Hluboká znalost pramenů, internetu aj. Originální, původní, vědecká práce zásadního významu pro rozvoj školy Ji-Jitsu.