Použitelné druhy biologických odpadů

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ČISTÍRNY ODPADNÍCH VOD
Advertisements

Projekt VODA, VODA.... Znečištění našich vod Zpracovaly :
Význam organické hmoty v půdě
Dotační program: Národní program výzkumu II Trvalá prosperita
Obnovitelné zdroje energie a krajské energetické koncepce Obsah prezentace Analytická část ÚEK Přístupy stanovení energetického potenciálu OZE v kraji.
Výzkumný ústav meliorací a ochrany půdy Praha Oddělení hygieny půdy.
ZNEČIŠŤOVÁNÍ VODY A VYČERPÁNÍ ZDROJŮ PITNÉ VODY
Čistička odpadních vod
Čistička odpadních vod
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu
Zemědělství České republiky.
Komunální odpadní vody a kaly
Biomasa Biomasa je souhrn látek tvořících těla všech organismů, jak rostlin, bakterií, sinic a hub, tak i živočichů.
Elektrárny využívající biomasy na výrobu elektřiny
Odpady a odpadové hospodářství II
Strategie společnosti E.ON v oblasti obnovitelných zdrojů v ČR Energetika Invest s.r.o (dceřinná společnost E.ON) Dipl. Ing. Josef Renč Managing Director.
Voda.
Biomasa Bioplyn.
Jeden z největších globálních problémů je ohromná produkce odpadů. Ve velké většině je tento odpad nevyužit a končí na skládkách. Spousta odpadu by ale.
Ten dělá to a ten zas tohle
Jak se čistí odpadní voda
Odpadní voda Mgr. Helena Roubalová
Problematika odpadového hospodářství Povinnosti obce při nakládání s komunálním odpadem (KO), podle zákona č. 185/2001 Sb., o odpadech a o změně některých.
Zpracování čistírenských kalů
Digestáty: druhotné využití odpadů v zemědělství
získávání energie z biomasy
Průmysl Složka socioekonomické sféry – zabývá se produkcí výrobků
Energie budoucnosti: suchá fermentace
Trendy ve spotřebě potravin v České republice
IREAS, Institut pro strukturální politiku, o.p.s.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky SVĚTOVÝ.
SCHÉMA FUNKCE VAKUOVÉ TERMOLÝZY
ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
Čištění OV Způsoby – i v kombinaci –Fyzikální –Chemické –Biologické (biochemické) Typy biochemických procesů –Aerobní –anaerobní.
(Staro)nová role venkova a zemědělství. Budoucnost venkova x rezortismus Tradice a potenciál zemědělství Land - und Energiewirt.
Zeleň: parky, stromy v ulicích, vnitrobloky Ovzduší – co zlepšuje ovzduší: zeleň - co zhoršuje ovzduší: doprava (Magistrála), vytápění, průmyslová výroba.
Právní režim nakládání s odpady
Energetické využívání v ČR, pozice MŽP a jak vlastně dál?? Jaromír Manhart Odbor odpadů Ministerstvo životního prostředí STEO seminář: Odpady 2015 a jak.
Zemědělství ČR. Živočišná výroba Chov skotu Rozhodující odvětví v živočišné výrobě Mléko, hovězí maso, trus jako hnojivo Po celém území, zejména východní.
Pomáháme planetě lépe dýchat
HANTÁLY a.s. řeší otázku třídění a likvidace biologicky rozložitelného komunálního odpadu ( BRKO) již od roku Společně s Dobrovolným svazkem obcí.
Čistota vody je obecný pojem, vyjadřující obsah cizích látek ve vodě Skutečně chemicky čistou vodu H 2 O lze připravit pouze laboratorně!H 2 O.
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
TECHNOLOGIE A NÁSTROJE OCHRANY PROSTŘEDÍ Zdeněk Horsák SITA CZ VII.6 – ENERGETICKÉ VYUŽITÍ ODPADŮ.
Proč třídit bioodpad Prezentace pro Zastupitelstvo města Valašské Meziříčí
HANTÁLY a.s. řeší otázku třídění a likvidace biologicky rozložitelného komunálního odpadu ( BRKO) již od roku Společně s Dobrovolným svazkem obcí.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_563_ Výroba olejů Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_560_ Výroba lihu Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná škola,
VODA vodárna a čistírna odpadních vod Jaké existují druhy vod dle obsahu nečistot? pitná - musí být zdravotně nezávadná - získává se z podzemí či úpravou.
Základní škola Třemošnice, okres Chrudim, Pardubický kraj Třemošnice, Internátní 217; IČ: , tel: , emaiI:
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_546_ Výroba cukru 3 Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
Ostravice, Obsah přednášky Průmyslové činnosti v režimu IPPC v MSK Monitoring emisí látek znečišťujících ovzduší Prezentace výsledků monitoringu.
Projekt multifunkční energeticky soběstačné linky pro intenzivní a efektivní zpracování BRO a TAP Ing. Pavel Omelka.
Průmyslové kompostování: dostupné technologie a jejich vlastnosti
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_15_MORAVSKOSLEZSKY_KRAJ.
Digitální učební materiál
Celková produkce odpadů, ČR [tis. t] Celková produkce odpadů dle kategorie nebezpečný, ostatní a komunální [tis. t]
Potraviny a výživa 1. ročník – kuchař, číšník, servírka
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
PRIORITNÍ OSA 3 OPŽP
zpracovaný v rámci projektu
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
ZEM Ě D Ě LSKÝ PR Ů MYSL Karafiátová Jana. Zemědělství je nedílnou součástí hospodářství Důležité nejen ve výrobě potravin a zemědělských produktů, ale.
Čištění OV Způsoby – i v kombinaci Typy biochemických procesů
3.2 Není voda jako voda Vodu člověk využívá k nejrůznějším účelům. Podle toho rozlišujeme vodu na pitnou, užitkovou a odpadní. PITNÁ VODA - zdravotně.
SVĚTOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ.
Perspektivita zpracování odpadů v biorafineriích
Záměr bioplynové stanice pro Prahu
SVĚTOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ.
Transkript prezentace:

Použitelné druhy biologických odpadů zemědělské odpady z rostlinné výroby, z živočišné výroby, odpady z potravinářského průmyslu (a z dalšího zpracovatelského průmyslu), komunální odpady odpady z údržby zeleně, kaly z čistíren odpadních vod (bývají obvykle nadlimitně kontaminovány cizorodými látkami, zejména těžkými kovy), odděleně sbíraný komunální biologický odpad z domácností a zahrad, z restaurací a jídelen,

Potenciály pro produkci bioplynu Substrát Litry bioplynu / kg sušiny Hovězí kejda 250 Obilní sláma Hnůj 300 Tráva 410 Kukuřičná sláma Lihovarské výpalky 420 Prasečí kejda Chrást cukrovky 450 Drůbeží kejda 470 Čistírenský kal (nestabilizovaný) 540 Bioodpad 700 Krátký řez trávy 710 Odpad z tukového průmyslu 1200 Tuk z lapolů 1330 Schattner et al.

Digestát – spolehlivé hnojivo

Foto: TS Zlín