ŘEMESLO OČIMA ŽÁKŮ Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 1. 3. 2012 1.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Advertisements

Školní projekt ZŠ Smetanův okruh 4, Krnov
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Moje volba – moje budoucnost CZ.1.07/1.1.02/ Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
Aktivní domy a inteligentní regiony
PROJEKT „Okna technickým oborům dokořán“ registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Jihomoravském kraji
Moje volba – moje budoucnost CZ.1.07/1.1.02/
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
PROČ PROJEKT VZNIKL? Projekt reaguje na: zvyšující se požadavky znalostní společnosti rostoucí nároky na pedagogické pracovníky(PP) na posílení kompetencí.
Podpora uměleckého vzdělávání CZ.1.07/1.3.42/ Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Projekt: „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Projekt „Další vzdělávání pedagogických pracovníků v environmentálním vzdělávání, výchovy a osvětě (EVVO )“ CZ.1.07/1.3.45/
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Neratovice 24. ledna 2014 Cestou přírodovědných a technických oborů napříč Středočeským krajem Stáž pedagogických.
KONFERENCE k zahájení projektu Centrum celoživotního vzdělávání Klatovy Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
PROJEKT: Co nám přinesl tento projekt? 1) Exkurze a)do firem - interaktivní přenos informací do výuky (ZKL Hanušovice, a.s.; Ondřejovická strojírna,
EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PRAHA & EU: INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI CZ.2.17/1.1.00/36093 Úspěch přeje připraveným II 1.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Máme šanci tvořit svůj život rukama CZ.1.07/1.2.27/
KONFERENCE k zahájení projektu Centrum vzdělávání pedagogů Klatovy Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR Klatovy.
OTEC A SYN mezigenerační vzdělávání v podnikání TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
CHCI BÝT JAKO VY ZŠ VELTRUSY Projekt schválený Zastupitelstvem Středočeského kraje v rámci 2. výzvy 2. globálního grantu v oblasti podpory 1.2 Rovné příležitosti.
Podpora poradců Podpora poradců
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly II. CZ.1.07/1.1.32/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ a MŠ Pustiměř Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA LIBEREC Od počátečního vzdělávání k dalšímu vzdělávání
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Odborná praxe 2 2. ročník prezenčního studia 2012/2013.
ŠKOLY PRO REGION modernizace ŠVP ZV v českorakouském příhraničí Novohradska registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.10/ Datum zahájení projektu:
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
ZPŮSOBY KOMUNIKACE V PROJEKTU
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU „JAK CO FUNGUJE?“
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
PODPORA TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ………………………………………………………………… Číslo a název operačního programu:
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Zkvalitnění vzdělávání a zvyšování kompetence manažerů v rámci studijního programu Ekonomika a management na Fakultě podnikatelské Vysokého učení technického.
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií INVESTICE DO ROZVOJE.
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Projekt,,Šablony v SZŠ Příbram“ OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 1.5 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Projekt je.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
„Okna technickým oborům dokořán“
NÁZEV PROJEKTU: Podpora počátečního vzdělávání zdravotnických oborů, jejich propagace ve vzdělávacím centru pro komunitní práci a rozvoj klíčových kompetencí žáků 
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Analýza potřeb škol Hlavní zjištění
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE Čtenářská a matematická gramotnost Andrea Nytrová
Cesta rozvoje středních škol v Jihomoravském kraji
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
NOVÉ FORMY VÝUKY VE ŠKOLÁCH JMK
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
Transkript prezentace:

ŘEMESLO OČIMA ŽÁKŮ Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Informace o projektu Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo prioritní osy: 7. 1 Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Číslo výzvy: 01 Název výzvy: Plzeňský kraj – Výzva č. 1 pro GP – oblast podpory 1.1 Typ projektu: grantový Období realizace: – Realizátor projektu: PYRGOS, spol. s. r. o Vedoucí projektu: Ing. Zdeněk Mužík Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

CÍLE PROJEKTU Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. - Zvýšení zájmu žáků o vybrané řemeslné obory - Podpoření studia technických a řemeslných oborů - Podpoření výuky pracovních činností na ZŠ - Propojení ZŠ se SŠ - Podpora žáků v samostatné práci

VÝSTUPY PROJEKTU Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.  oslovených žáků ZŠ (7-9 ročníky)  52 podpořených osob – pracovníků v dalším vzdělávání ( práce s kamerou, exkurze, besedy, pracovní listy)  5 odborných modulů (elektrotechnika, stavebnictví, agropodnikání, potravinářství, výroba a dekorace keramiky)  DVD dále exkurze, besedy, stáže ve firmách, workshopy

AKTIVITY PROJEKTU Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 1. Příprava a zpracování odborných modulů -Návrh, tvorba a tisk odborných modulů zaměřených na jednotlivé obory a profese. -Návrh a rozpracování úkolu pro žáky – zohlednění dvou ročníků (7.,8.třída). -Vytvoření pracovních listů. - Workshopy. Podílí se: vedoucí projektu, manažer věcných aktivit, koordinátor pracovních skupin, koordinátor aktivit pro žáky, vedoucí odborné skupiny, členové odborných skupin, profesní odborníci, vedoucí profesní skupiny ČASOVÝ PLÁN: 3- 12/

2. Exkurze Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. -30 zrealizovaných exkurzí. - Účast 5 škol zapojených v projektu + 6 škol mimo projekt - Exkurze ve firmách. - Exkurze ve středních školách – diskuze s žáky SŠ. - Aktivita probíhá v době školního vyučování. - Doprava zajištěna Podílí se: vedoucí projektu, manažer věcných aktivit, koordinátor aktivit pro žáky, koordinátor pracovních skupin, vedoucí profesní skupiny, profesní odborníci, vedoucí odborných skupin, členové odborné skupiny Prezenční listiny, fotodokumentace, souhlasy rodičů ČASOVÝ PLÁN: 5/2012 – 12/

3. Stáže žáků ve firmách Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. - 5 stáží - V zapojených firmách proběhne krátká stáž, při které žáci získají ucelené informace o potřebných znalostech a dovednostech pracovníka na konkrétní pozici. - Informace získané ve firmách žáci zpracují a převedou do prezentací. - Finanční zajištění stáží. - Doprava zajištěna. Podílí se: vedoucí projektu, manažer věcných aktivit, finanční manažer, koordinátor aktivit pro žáky, vedoucí profesní skupiny, koordinátor pracovních skupin, profesní odborník, členové odborných skupin ČASOVÝ PLÁN: /

4. Realizace odborných modulů -kroužky Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. - Plnění odborných úkolů připravených pro žáky 7. a 8. ročníků. -7. ročníky – v prostorách ZŠ ročníky – v prostorách SŠ. - Forma kroužků, možno propojit s výukou – diskuze - Práce s kamerou, vytvoření DVD „třídní kniha“, fotodokumentace Podílí se: vedoucí projektu, manažer věcných aktivit, finanční manažer, členové odborné skupiny, koordinátor aktivit pro žáky, koordinátor pracovních skupin, vedoucí profesní skupiny ČASOVÝ PLÁN: 12/2012 – 5/

5. Řemeslo očima žáků (přenos informací – žáci žákům) Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. - Realizace 25 besed na ZŠ (zapojených v projektu i mimo nich) - žáci představují řemeslo žákům - odborný dozor – profesní odborník - prezentace, film - miniškolení mediálních dovedností Prezenční listiny, fotodokumentace Podílí se: vedoucí projektu, manažer věcných aktivit, finanční manažer, profesní odborník, koordinátor aktivit pro žáky, vedoucí profesní skupiny, vedoucí odborné skupiny ČASOVÝ PLÁN: 4/2013 – 1/

Projektový tým Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.  vedoucí projektu  manažer věcných aktivit  finanční manažer  koordinátor pracovních skupin  koordinátor aktivit pro žáky  vedoucí profesní skupiny  profesní odborník - 5  vedoucí odborné skupiny – 5  člen odborné skupiny

VEDOUCÍ PROJEKTU Ing. Zdeněk Mužík, MANAŽER VĚCNÝCH AKTIVIT Lenka Vaňková, Dis., FINANČNÍ MANAŽER Radka Přibáňová, KOORDINÁTOR PRACOVNÍCH SKUPIN Bc. Lenka Pavlíčková, komunikuje především s vedoucími odborných skupin, zajišťuje hladký průběh přípravy a zpracování jednotlivých modulů, zajišťuje termíny besed na ZŠ, zpracovává harmonogram besed a Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. KOORDINÁTOR AKTIVIT PRO ŽÁKY Zdena Urbanová, Komunikace s firmami, zajištění exkurzí, kroužků na SŠ, komunikace se ZŠ – aktivity žáků a termíny, vyhledává spolupráci dalších ZŠ VEDOUCÍ PROFESNÍ SKUPINY Přímá komunikace s firmami, informace o vývoji uplatnění absolventů na trhu práce

Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. PROFESNÍ ODBORNÍK - 5 Odborník z firmy, pomáhá s tvorbou úkolů, věnuje se žákům při exkurzi, zajišťuje stáž ve „své“ firmě, doprovází žáky na besedy KA č.5 DPP, 100 hodin/projekt VEDOUCÍ ODBORNÉ SKUPINY – 5 Odborník ze SŠ, zajišťuje odbornost úkolů pro žáky, koordinuje „svoji“ pracovní skupinu, svolává workshopy, spolupracuje s členy skupiny na tvorbě pracovních listů. Vede žáky při praktické části plnění odborného úkolu ve výukových prostorách SŠ a ZŠ. DPČ, 40 hod/měsíc

Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. ČLEN ODBORNÉ SKUPINY – 30 Pedagogové,kteří se podílejí na tvorbě pracovních listů dle svého zaměření, pracují s žáky při práci s jednotlivými moduly, doprovází žáky na projektové aktivity – exkurze, stáže, kroužky. Jedná se o pedagogy, kteří vyučují: Matematiku, fyziku, ICT, cizí jazyk (angličtina, němčina),přírodovědu a výchovného poradce. DPP, 100hod/projekt, čerpání nerovnoměrné průběhu projektu

Harmonogram projektu Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky KA xxxxxxxxxx 2xxxxx 3xx 4x

Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky KA xxx 2xxxxxxxx 4xxxxx 5xxxxxxx

Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky KA x

Děkujeme za pozornost a těšíme se na spolupráci Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky