Pěkně vyčertěné Vánoce na skanzenu 2009 přímo v nepřímém přenosu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PRÁZDNINY Pozorně si přečtěte povídku a najděte 5 věcí, které se nemohly stát.
Advertisements

Jak jezdí trpaslíci na prázdniny Vytvořil : Zdeněk Janků.
Beseda s paní spisovatelkou
U holiče Jeden muž, stejně jako každý jiný měsíc, šel k holiči. Začali spolu hovořit o různých věcech....a najednou... hovořili o Bohu.
Český jazyk (sloh) – 8. ročník
Kamarádi :o) :o).
Nejprve si Přečtěte pozorně text
Lesní dny Lesní dny aneb za přírodou – Út Povídání o lese Těšíme se na Vaše zážitky z procházek lesem, houbaření Film na přání:
Třída 3.B ZŠ Mánesova Pavla Mitáčková V úterý 15.4 jsme se neučili. Jeli jsme na výukový program do Koryčan. Ráno jsme se sešli u školy. Jeli s námi.
Copak nám nadělil rok 2008 V tomto roce jsme zažili mnoho nečekaných změn. Dokonce takových změn, že je nám mnozí můžou závidět, ale určitě se nechceme.
DADIVADLO Havlíčkův Brod Souhrn  Parta mladých lidí, kteří hrají divadlo  Každý pátek v mateřském centru Zvoneček (H.Brod)  Každý rok se účastníme.
TA NAŠE Z POČERNIC. Skupina +/- takhle vypadajících lidí.
Karlova Studánka – 1.7. Sbíráme se, snad někam pojedeme.
Autor: Jorge Luis Borges Listy mého stromu….
Většinu cesty jsme jeli vlakem Vypadal asi takhle:
Milý Aleši a Ondrášku, dědoušku a Jajko, Raduško a Marečku! Zkrátka - mí milí sponzoři Ráda bych Vám ukázala pár mých výtvorů z kurzu kreslení, který jsem.
NAŠE TŘÍDA 4S.
PŘÍSLOVEČNÉ URČENÍ (Pu)
Mateřská škola POHÁDKA,Zábřeh ČESKÁ REPUBLIKA „ CO RÁDI JÍME“
Poprvé spolu Poprvé, když jsem uviděla Chary. Tak se mě pomalu zastavil dech. Zamilovala jsem se do ní na první pohled. Naše první seznámení v Benátkách.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:Mgr. Petra Pláničková Název: VY_32_INOVACE_377_STAVBA VĚTY Téma: VĚTA JEDNODUCHÁ,
Prezenovela o tom jak Meluzíňata ke svíčkařství přišla … a co se dělo dál  na začátku toho všeho byla včela  pilná, pracovitá a neúnavná – prostě příkladná.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj
Nebezpečí na internetu Nikola Zámečníková
U holiče Jeden muž šel, stejně jako každý jiný měsíc, k holiči. Začali spolu hovořit o různých věcech....a najednou... hovořili o Bohu.
Vyznání.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKR LOUNY
PRAHA Praha 2006  Taková malá fotečka z Václaváku.  Nejsme na ní sice všichni, je tam jen pár lidiček který seděli pod sochou Sv.Václava.
Byla to zábava. Při čekání na vlak jsme přemýšleli, jaké to tam bude.Všichni jsme byli natěšení.
Doprovod: Mgr. Martina Dvořáčková Mgr. Radka Dolíhalová
ZÁJMENA Český jazyk 5. ročník ZŠ
Geologická exkurze ve Vysokých Tatrách. Čtvrtek Večer jsme odjížděli z Blanska vlakem do Brna a z Brna rychlíkem do Ostravy. Zde následovalo jedno-hodinové.
KOUZELNÁ FLÉTNA Lenka Lašanová. Úplné začátky Jako v pohádce se zjevila mezi mládeží drobná, prostá píšťalka. Podobnou si už kdysi vyřezávali naši dědečkové;
Hvězdný pozdrav sněžných vloček , mnoho dárků pod stromeček, hodně štěstí, kupu lásky   a příští rok žádné vrásky.
Ohlédnutí za třetí třídou. Kdopak to ťuká na dveře? No jo, měsíc září je tady. Máme novou třídu, v prvním patře. Tady půjde učení samo.
Školní výlet 4. třídy Čtyři palice, Perníčky, Zkamenělý zámek, zámeček Karlštejn, Lukásova lípa.
Školní výlet do Mariánských Lázní Jeli jsme luxusním autobusem, byl dvoupatrový, byla to PARÁDA!!!
Příběh planety Země aneb pátrání přímo detektivní vedoucí až do pradávné, prastaré, praminulosti - pravěku, prahor a jiných prapodivností, které se odehrálo.
Pohádkové Vánoce přejeme vám Vánoce jako z pohádek,
 Do Prahy jsme jeli autobusem v 10:35 hod. od,,Mléčných lahůdek“. Jeli jsme tam 93 minut. Cesta byla docela dlouhá. Autobus nás dovezl na konečnou zastávku,,Florenc“
Nevěřící Tomáš sestaveno s využitím obrázků Henryho Martina Český text: kanan.cz Copyright © Henry Martin Used by Permission.
Štěňátko puntík, co mělo puntík Autor:Katka Lacinová.
CIRKUS PŘEČTĚTE SI POZORNĚ POVÍDKU. Ráno na zelené louce za městem ještě nic nebylo. Rostla tam jen tráva, kterou nikdo nesekal. Když ale šel Jirka.
Od Boha radost 1. Od Boha radost, radost, radost, radost, v srdíčku mám, v srdíčku mám, v srdíčku mám. Od Boha radost, radost, radost, radost, v srdíčku.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
CARP TOUR 2007 Carp team …..Žďár nad Sázavou…...
Interpunkce v souvětí Cvičení.
"Pepíčku, jak zní rozkazovací způsob od slovesa mlčet
Příběh Bylo jedno krásné místo na Zemi a jmenovalo se Šumava. A bylo tam ještě jedno krásné místo Lesní království. Rostlo tam hodně.
Příběh pro všechny tvrdě pracující
Základní škola a Mateřská škola Litvínov - Janov Přípravná třída II.
Vypracovali: Martin Madaj a Lukáš Dostál
 Chci se s Vámi podělit o své zážitky z letního tábora s výukou angličtiny, kde se mi už dvakrát líbilo a kam byste se mohli podívat i vy. 
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Skladba 7. ročník
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
Krásné vánoční svátky.
Anotace: práce s učebnicí, tiché čtení s porozuměním
ŠKOLA V PŘÍRODĚ Školní rok 2013/ – ZŠ
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Mgr.
Sada 2 Jazyková komunikace MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Senioři s vnoučaty Velké Losiny 2017.
Mikulášská nadílka Kde se vzal , tu se vzal, Mikuláš pod okny stál.
Děti jsou DAR... jak je MILOVAT ?!?
NEPRAVIDELNOSTI VĚTNÉ STAVBY
AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_15 Prosinec a tradice
LVK Sobota ráno Karolína Siřínková
Návrat opeřeného hada – indiánské mýty a legendy
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
NEPRAVIDELNOSTI VĚTNÉ STAVBY
Ach ty naše krásné ženy.
Transkript prezentace:

Pěkně vyčertěné Vánoce na skanzenu 2009 přímo v nepřímém přenosu

Sjelo se nás tentokrát pomálu – úplně přesně nás bylo deset až jedenáct. Zatímco naši vysokoškoláci šprtali doma chemii, matiku, statiku, bylinky a jiné kravinky, my jsme soustředěně tvořili drobné úžasnosti ze slaného těsta …

…a takhle to dopadlo. V rukách nedostižného výtvarníka Zdendy vznikl mimo jiné i nový živočišný druh – zepředu prase, z boku beruška. Prostě taková po čertech „zprasená beruška“

Vyčerpaní tvorbou uměleckých děl jsme pojedli čertovsky dobrou krmi a pak se začaly dít věci. Zatímco jsme četli pověst o čertových vousech a koledě, příběh se zhmotnil a jeho aktéři k nám pronikli přímo na dosah – chudák čertisko a s ním bába přímo princmetálová …

Ještěže máme tak šikovné děti. Štěpánka svojí kouzelnou hrou na flétničky dokázala tu koledu vyčarovat a tak se z nadílky mohli radovat nejen čertiska, ale i všichni ostatní…

… a asi takhle ta radost vypadala

Pak byla pohodička - hráli jsme foukaný fotbálek, licitovali jsme a my holky jsme to samozřejmě vyhrály

V sobotu ráno jsme se všichni pořádně nasnídali, teple se oblékli - někteří prošli i Jitčinou výstupní kontrolou - a vyrazili jsme do čertovsky krásných míst …

Vysoká Lípa – Dolský mlýn krásná drsná romantika

… jen co Petr dovyprávěl povídání o mlýně, už holky rozpoutaly čertovskou hoňku

… pak jsme pokračovali po kostelní stezce až k zámečku ve Vysoké Lípě – přálo nám počasí i otvírací doba

… cestou byly pokládány i čertovské otázky a večer po návratu jsme se v pohádce dozvěděli, že i „Čert věděl, proč“

… v neděli jsme ještě pod Radkovým bedlivým dohledem vyrobili lité svíčky ze včelího vosku, poslouchali muziku a bylo nám krásně

No a co na závěr … všem, kteří s námi byli i těm, kteří nemohli, ale chtěli být, přejeme do nového roku – hvězdy nad hlavou, úsměv na tváři, svěží vítr ve vlasech, čistou vodu a nějakého pěkného, vlastnoručně uloveného kapříka (i když teď nevím, jestli když se např. zkříží kapr s veverkou nedojde tak nějak k mezidruhovému křížení, že?)

… a úplně nakonec, jestli jste ještě neviděli kreslený film „STROMY“, tak si ho nenechte ujít – fakt stojí za to, má ho Pospiho Anička PS. Ta lípa má na sobě srdíčko – že by takový symbolický srdečný pozdrav od Martina?