Řemeslo má zlaté dno a čisté ruce Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Seminář dne na téma „Náměty, možnosti a zkušenosti v oblasti práce se žáky s SPU a jejich případné využití na 1. a 2.st. ZŠ Tento produkt.
Advertisements

PROJEKT „Okna technickým oborům dokořán“ registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím.
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Pracovněprávní vztahy v organizaci
Základní škola, Brno, Štolcova 16
1 STUDIE POTŘEB ZAMĚSTNAVATELŮ Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
2. WORSKHOP „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Karlovy Vary TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Projekt: „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
AUTOEVALUACE ŠKOLY AUTOEVALUACE UČITELE Může to být cesta ke kvalitě?
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Závěrečná konference 16.
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáže ve firmách – vzdělávání praxí Představení projektu.
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáže ve firmách – vzdělávání praxí Představení projektu.
Merkur – zlepšování podmínek pro výuku technických oborů
PROJEKT: Co nám přinesl tento projekt? 1) Exkurze a)do firem - interaktivní přenos informací do výuky (ZKL Hanušovice, a.s.; Ondřejovická strojírna,
ANALÝZA POTŘEB, MOTIVACE A FIREMNÍ PÉČE O ZAMĚSTNANCE VE VYBRANÝCH NZDM PARDUBICKÉHO KRAJE BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Autor: Bc. Kejzlarová Šárka, DiS. Sběr dat:
KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Název projektu: KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Soukromá vyšší odborná škola sociální o.p.s., Jihlava (projekt.
Máme šanci tvořit svůj život rukama CZ.1.07/1.2.27/
Má žák ZŠ dostatek informací pro volbu technického vzdělávání ? Miroslav Strouhal ZŠ Velké Němčice.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly II. CZ.1.07/1.1.32/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
„Sjednocení úřadů práce podpoří spolupráci zaměstnavatelů s kariérovými poradci – realizace Dohody o spolupráci MPSV se Sdružením automobilového průmyslu.
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA LIBEREC Od počátečního vzdělávání k dalšímu vzdělávání
Kvalifikovaných pracovních sil pro strojírenství Mynářová Lenka květen 2008 TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM FONDEM PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ A MINISTERSTVEM.
OP Vzdělání pro konkurenceschopnost Moderní absolvent strojírenství Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
PODPORA TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji - Klíčové aktivity projektu a jeho úloha v rámci současného vzdělávacího systému ČR přednáší.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Akademické centrum poradenství a supervize Nový subjekt mezi vysokoškolskými poradnami Vznik ACPS je součástí projektu „Zkvalitnění vzdělávání a odborné.
Spolupráce se zaměstnavateli v oblasti vzdělávání Pardubickém kraji Mgr. Bc. Jana Smetanová Členka Rady Pardubického kraje pro rozvoj lidských zdrojů,
Kampaň Sdružení AP pro podporu technického vzdělávání Průhonice, 10. prosince 2008 SDRUŽENÍ AUTOMOBILOVÉHO PRŮMYSLU / AUTOMOTIVE INDUSTRY ASSOCIATION.
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
©Rytmus 2007 DVD Společenská odpovědnost firem Výstup CIP EQUAL projektu „Podporované zaměstnávání pro sociálně odpovědné firmy“ o.s. RYTMUS Projekt je.
PREZENTACE PRO ITP Ing. Miloslav ILEČEK, ITP pracoviště Jihlava , Velké Karlovice Institut Trhu Práce.
Základní škola Uničov, Haškova 211 Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ , realizace – INVESTICE.
Olomouc 5. října 2006 Stojíme na začátku: ÚVODNÍ KONFERENCE k projektu „Střední školství v přechodu ČR na novou politiku EU pro zemědělství a venkov “
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Vzdělávání odborníků ze škol zapojených v projektu RŠPP
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií INVESTICE DO ROZVOJE.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Veletrhy studijních oborů v Moravskoslezském kraji - „Olympiáda technických profesí“ Ing. Roman Kusyn, ITP Velké Karlovice, 28./
Odborná konference "Zvyšování kompetencí absolventů vysokých škol" Absolvent se firmě vyplatí.
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Určeno rodičům žáků 6. a 7. ročníků ZŠ Úřad práce ve Žďáře nad Sázavou.
1 PROPAGACE ŘEMESLNÝCH A TECHNICKÝCH OBORŮ CZ.1.07/1.1.13/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Personální plán pro podnikatelský plán
ZŠ Přerov, Boženy Němcové 16 Školní poradenské pracoviště Mgr. Ilona Bočinská ředitelka školy
HRAJEME SI NA CUKRÁŘKU. KDO JE CUKRÁŘKA? PROJEKT CZ.1.07/1.3.00/ JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
Nové možnosti ISA+ a jejich využití v kariérovém poradenství Mgr. Pavlína Šťastnová,
Představujeme Vám projekt TechIN - Propojení studia a praxe, TEMPO TRAINING & CONSULTING s.r.o. Okresní hospodářskou komorou Karviná. který realizuje společnost.
ZŠ DĚČÍN 1 Kariérové poradenství na základní škole.
Škola jako poskytovatel DV Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 24. března 2011 Ústí nad Labem.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR. Realizace projektu: –
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR. Realizace projektu: –
Seznámení s multimediálními ukázkami na podporu vzdělávání v technických oborech Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro analýzy.
KARIÉROVÉ PORADENSTVÍ V JIHOMORAVSKÉM KRAJI
Název: VY_32_INOVACE_VVP_8A_1F Škola:
„Okna technickým oborům dokořán“
TIPY A RADY PRO PRÁCI S WEB OF SCIENCE – SLUŽBY DOSTUPNÉ PO REGISTRACI
INOVACE ŠVP ZAČLENĚNÍM PŘEDMĚTU FINANČNÍ HOSPODAŘENÍ
Plánování prvních kroků
Jak obstát na pracovním trhu aneb nalézt zaměstnání
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Setkání kariérových poradců
Centrum kolegiální podpory CKP
Kariérové poradenství a podnikavost
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato akce je financována z Evropského.
data aktuální ke dni Bc. Petra Razáková
Volba povolání / střední školy
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
Transkript prezentace:

Řemeslo má zlaté dno a čisté ruce Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Průzkum: Myslíte si, že lidé přicházejí do nového zaměstnání dostatečně připravení? •Ano, náš vzdělávací systém je dobrý a lidé se vzdělávají také při zaměstnání. 19%Ano, náš vzdělávací systém je dobrý a lidé se vzdělávají také při zaměstnání. •Ano, náš vzdělávací systém sice na práci moc nepřipraví, ale lidé se naučí sami. 23%Ano, náš vzdělávací systém sice na práci moc nepřipraví, ale lidé se naučí sami. •Ne, absolventi jsou málo připravení, nicméně Češi se rychle učí po škole. 19%Ne, absolventi jsou málo připravení, nicméně Češi se rychle učí po škole. •Ne, české školy na práci příliš nepřipraví a Češi nemají dost motivace učit se dále. 21%Ne, české školy na práci příliš nepřipraví a Češi nemají dost motivace učit se dále. •Těžko říci, ale Češi mají o profilech zaměstnání a o trhu práce obecně málo informací. 18%Těžko říci, ale Češi mají o profilech zaměstnání a o trhu práce obecně málo informací.

KDO SE ZÚČASTNÍ ŠKOLENÍ? •Výchovný poradce •Kariérový rádce •Učitel volby povolání

CO ZÍSKÁ UČITEL PRO SVOJI PRAXI? •DVD z exkurzí •Zásobník metod JAK NA PROJEKTY:Volba povolání na ZŠ a SŠ •DVD Profesního rádce na výuku •DVD s ukázkami projektů se žáky

ŽÁCI ZÍSKAJÍ: •Přehled o svých možnostech •Seznámí se s nejrůznějšími profesemi •Vyzkouší si povolání v každém ročníku •Získají přehled o trhu práce

ŠKOLA ZÍSKÁ: •Kvalifikovaného učitele VOLBA POVOLÁNÍ pro žáky všech ročníků •ZDARMA odborníka, protože náhrada za školeného pedagoga bude PLACENA z nákladů projektu

PEDAGOG ZÍSKÁ •Prestižní kontakty důležité pro rodiče, žáky a veřejnost •Informovaný přehled o podnicích díky exkurzím •Technickou stavebnici pro školu

PROJEKT PRO POTŘEBY ŽÁKŮ •Žáci budou znát podniky ve svém okolí •Orientovat se na webech práce •Vybírat si exkurze •Účastnit se soutěží technické tvořivosti

KOLIK BUDE ŠKOLENÍ ? •Každý rok v okrese jedno po tři roky •Pro každou základní školu •Pro každou střední školu

KAM SE PŘIHLÁSIT? •Pro pedagogy: •Budete upozorněni na web projektu •Vyberete si sami exkurze, o které máte zájem •Vyberete si způsob cestování •Objednáte si jídlo dle nabídky

MÁTE ZÁJEM SE HNED PŘIHLÁSIT? •Napište na mail: •Zavolejte nebo pošlete sms •Nabídku zašleme všem •Vám jako prvním

ŽÁCI SE PŘIHLÁSÍ •Na webu, kde získají informace •Proklikají se cestou k povolání – informace u svých učitelů •Budou soutěžit o pořadí, o ceny •Předpokládáme účast na sledování dokud nenastoupí do zaměstnání

O ČEM BUDE ŘEČ? •O EUROPASS •O testech pro žáky pro první volbu •O webech pro žáky •O prezentacích •O vedení pohovoru •O vývoji požadavků na trhu práce •O exkurzích, o podnicích •O stavebnicích a technice

VÝSTUPY •Kvalifikovaný učitel s certifikátem •Zainteresovaný žák •Škola s prestiží

VÝSTUPY •Informovaná veřejnost •Profesní rádce •Metodický film •DVD exkurzí •Výběrové exkurze pro žáky

INFORMACE PRO ÚČASTNÍKY ŠKOLENÍ a Aktuální informace o novinkách přístupné po celou dobu trvání projektu budou na webech, budete zváni na semináře k výměně zkušeností

VÁŠ ŠVP přispěje díky informovanosti s námi, aby byli spokojenější: žáci > pedagogové > zaměstnavatelé > zaměstnanci > zákazníci …..