Technologie LCD Panelů. OverDrive  K urychlení této odezvy Gray to Gray (šedá-šedá) je nejčastěji použita technologie OverDrive. Jak tato technologie.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZAHNUTÉ OLED TELEVIZE.
Advertisements

Elektrický obvod III..
Autoři: Václav Kudrna (4.D) Michal Dúbravský (4.D)
LCD a plazmové monitory
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Co je elektrický proud? (Učebnice strana 122 – 124)
Elektromotor a třífázový proud
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Příměsové polovodiče.
FYZIKA PRO IV. ROČNÍK GYMNÁZIA - OPTIKA
MONITOR.
Rychlý přehled o nejběžnějších typech monitorů
Elektromotor poloprstence komutátoru kartáčky
Obecný postup řešení těchto typů jednoduchých příkladů:
Tato prezentace byla vytvořena
Základy elektrotechniky Přechodové jevy
Zobrazovací soustava LCD displeje
Monitor Monitor je nejběžnější výstupní zařízení, s výjimkou speciálních aplikací jej má každé PC. Monitory lze rozdělit podle zobrazených barev Monochromatické.
Tato prezentace byla vytvořena
Speciální teorie relativity - Opakování
Tato prezentace byla vytvořena
Roman Kysel Obrazovky.
Skalární součin Určení skalárního součinu
LCD (Liquid crystal display). Základní informace Tenké a ploché zobrazovací zařízení skládající se z omezeného (velikostí monitoru) počtu barevných nebo.
PERIFERNÍ ZAŘÍZENÍ ZOBRAZOVACÍ JEDNOTKY OLED – základní principy
Digitální projektory. LCD (Liquid Crystal Display) DLP (Digital Light Processing)
Homogenní elektrostatické pole
ZEEMANŮV JEV anomální A. Dominec, H. Štulcová (Gymnázium J. Seiferta) ‏ V.Pospíšil jako vedoucí projektu.
Počítače XVII – monitory
Monitory.
LCD displeje + princip zobrazení
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Působení magnetického pole na cívku s proudem
Technika a technické vzdělávání Dalibor Valenta
LCD monitory LCD monitor (liquit crystal display, displej s tekutými krystaly), byl vyvinut počátkem 70. Tekuté krystaly se používají k rozsvěcování a.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_02A17 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření duben 2014.
Výrok "Televize se neprosadí, protože lidi by brzy unavilo zírat každý večer na dřevěnou bedýnku.“ (Darryl Zanuck, filmový producent, 1946)
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Zobrazovací zařízení.
Kondenzátory Úvod Kondenzátory Ing. Jaroslav Bernkopf Elektronika.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Druhy monitorů.
Displeje.
MONITORY.
Tato prezentace byla vytvořena
Projektory LCD Tento projektor využívá technologii tekutých krystalů. Projektor obsahuje jeden (pro monochromatický obraz) nebo tři (pro barevný obraz)
Diody Úvod Diody Ing. Jaroslav Bernkopf Elektronika.
Praktické i nepraktické využití lineárně polarizovaného světla
Monitory Plazma – OLED - SED
Cože?.
Hardware 5 verze 2.6.
IEAP – CTU Prague 3D detektory - radiační odolnost, elektrické a laser testy Tomáš Slavíček, Cinzia Da Via, Vladimír Linhart.
Střední průmyslová škola elektrotechnická a informačních technologií Brno Číslo a název projektu:CZ.1.07/1.5.00/ – Investice do vzdělání nesou nejvyšší.
Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Grafický monitor II.
LCD monitory Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem Hlavního města Prahy.
Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Moderní obrazovky Moderní obrazovky.
Vzdělávací oblast dle RVP:Základy výpočetní techniky Okruh dle RVP:Hardware Tematická oblast: Hardware osobního počítače Název vzdělávacího materiálu:Hardware.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Monitory LCD a CRT Projektory Princip a srovnání.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí
NÁZEV ŠKOLY 2. ZŠ J. A. Komenského Milevsko, J. A. Komenského 1023, okres Písek ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ ČÍSLO ŠABLONY III/2 Inovace a zkvalitnění.
Výstupní zařízení - monitory
Elektrická práce a elektrická energie
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Polarizace Proseminář z optiky
Střední průmyslová škola elektrotechnická a informačních technologií Brno Číslo a název projektu: CZ.1.07/1.5.00/ – Investice do vzdělání nesou.
POLOVODIČE SVĚT ELEKTRONIKY.
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor TEmatický celek
Transkript prezentace:

Technologie LCD Panelů

OverDrive  K urychlení této odezvy Gray to Gray (šedá-šedá) je nejčastěji použita technologie OverDrive. Jak tato technologie pracuje? Aby se krystal rychleji natočil, pustí do něj elektronika po velmi krátkou dobu výrazně vyšší napětí, než které je požadováno pro finální natočení. Poté je toto vyšší napětí sníženo na požadovanou hodnotu a pixel se buď dotočí do správné polohy, nebo se v horším případě vrátí do původní hodnoty.

Podsvětlovací trubice

TFT (Thin Film Tranzistor) Pro zajímavost si spočítejme kolik tranzistorů má 17" resp. 19" panel s technologií S- IPS. Standartní rozlišení je 1280*1024 = pixelů s tím, že každý pixel je složen ze tří subpixelů, což dá ve výsledku číslo tranzistorů, ale ani toto číslo není konečné, protože technologie S-IPS má dva tranzistory na subpixel, takže výsledný počet je ! Když vezmeme v potaz, že jsou i panely s rozlišením 1920*1200 využívající tuto technologie, dostaneme se na neuvěřitelné číslo…čítající bez mála tranzistorů. Není se tedy čemu divit, když sem tam nějaký ten pixel (popř. subpixel) odmítne poslušnost.

Technologie TN (Twisted Nematic) Světlo [3] proudící skrz tekuté krystaly [5] (molekuly těchto krystalů jsou ve šroubovitém uspořádání) je natáčeno a díky tomu může procházet přes polarizační desku [2] až na "Film" [6], který zlepšuje pozorovací úhly. Tento stav je klidový (mezi elektrodami [4] není elektrické pole). Z tohoto důvodu vadný pixel svítí (klidový stav je ten, kdy prochází světlo). Horní situace demonstruje stav, kdy je mezi elektrodami [4] elektrické pole. Toto pole "narovnává" většinu tekutých krystalů do jeho směru. Tím, že jsou polarizační desky [2] vůči sobě otočeny o 90 stupňů, zabraňují průchodu světla a pixel tedy nesvítí. 1- Zdroj bílého světla, 2- Polarizační desky, 3- Polarizované světlo, 4- Elektrody, 5- Tekuté krystaly, 6- Film zlepšující pozorovací úhly

Technologie MVA (Multi-Domain Vertical Alignment) a PVA (Patterned Vertical Alignment) Horní část znázorňuje subpixel ve vypnutém stavu (světlo jim neprochází). V dolní části se molekuly pootočily a světlo prochází druhým polarizačním filtrem. Mezi elektrodami je elektrické pole a tento subpixel tedy svítí. 1- Zdroj bílého světla 2- Polarizační filtr 3- Polarizované světlo 4- Elektrody 5- Tekuté krystaly

Technologie IPS (In-Plane Switching) Na jakém principu je tedy technologie založena? Je to velmi jednoduché. Všechny molekuly [5] jsou v klidovém stavu uspořádány do jedné roviny a subpixel nepropouští světlo [3]. Pokud přivedeme na elektrody [4] napětí, tak se "pouze" molekuly [5] otočí o 90 stupňů a světlo [3] začne subpixel propouštět. 1- Zdroj bílého světla 2- Polarizační desky 3-Polarizované světlo 4- Elektrody 5- Tekuté krystaly 6- Polarizované světlo

Porovnání doby odezvy u různých typů výrobní technologie