ZEMĚ VE VESMÍRU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kde to vlastně žijeme? Vesmír Mléčná dráha Sluneční soustava
Advertisements

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Lidské tělo Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Škola 1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko Autor
ZKOUMÁNÍ PŘÍRODY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT.
Slunce, souhvězdí, galaxie
Krevní oběh Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
VLASTNOSTI NEROSTŮ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT.
VY_32_INOVACE_19 - SLUNEČNÍ SOUSTAVA
Sluneční soustava Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.12
Škola1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko AutorMgr. Ilona Šindelářová, ČísloVY_52_INOVACE_171 NázevSlunce Téma hodinySlunce.
STAVBA ZEMĚ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Země ve vesmíru Anotace: Materiál je určen k výuce přírodopisu v 9. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se vznikem a stavbou Země a jejím postavením ve Sluneční.
Číslo a název šablony klíčové aktivity
Vesmír Vznik Vesmíru a Země: 15 miliard – vznik Vesmíru Velkým třeskem
Stavba a vznik Země Projevy života
Vesmír a Země ve vesmíru
PLANETY ZKOUŠÍM, BÁDÁM … ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org.
Země ve vesmíru.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Vývin člověka po narození Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
Škola 1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko Autor
Anotace: Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: MGR. STANISLAVA OHANKOVÁ Název: VY_32_INOVACE_284_SLUNCE _A_ ZEMĚ Téma:
ZEMĚ VE VESMÍRU 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT.
VY_V/2_INOVACE_11_Planety
SLUNCE zdroj světla a tepla pro Zemi (jedna z podmínek života)
VESMÍR Obrázek: A: Rawastrodata Zeměpis 6.třídy.
VY_V/2_INOVACE_10_Sluneční soustava
Elektronická učebnice - I
Země Měsíc Slunce Sluneční soustava
Informační technologie-prezentace
Sluneční soustava – 5. ročník
Základní škola, Ostrava – Poruba, Porubská 831, příspěvková organizace
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Vypracovala:Klára Utišilová
VESMÍR.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková
Sluneční soustava a Měsíc
Vesmír hvězdy = hvězdná soustava = Galaxie – tvar plochého disku.
ZEMĚ JAKO VESMÍRNÉ TĚLESO
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – Sluneční soustava autor VM:Ondřej.
VY_32_INOVACE_419, 21. sada, Přírodověda
Vesmír (Space).
Člověk a jeho svět – Rozmanitost přírody – Vesmír – Sluneční soustava
Autor: Mgr. Miroslav Nešpořík
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_803_5TR_PRV Autor: Mgr. Jana Stolá 1.
Příklady dědičnosti u člověka Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
Nela Bártová Opava,2010 Březen
Pavel Vlček ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_355
Vesmír a hvězdy Vesmír Soubor všech kosmických těles
VY_32_INOVACE_05_Vesmír Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/
OBRÁZEK ZNÁZORŇUJE 1.ERUPCE NA SLUNCI 2.VYZAŘOVÁNÍ SVĚTLA 3.MAGNETICKÉ VÝBOJE.
Člověk a jeho svět – Rozmanitost přírody – Vesmír – Sluneční soustava
VY_V/2_INOVACE_09_Slunce Slunce Miroslav Kaňok. OBSAH SlunceSlunce Slunce - fotografieSlunce - fotografie Použité zdrojePoužité zdroje.
Sluneční soustava.
Základní škola, Ostrava – Poruba, Porubská 831, příspěvková organizace Registrační číslo projektu – CZ.1.07/1.4 00/ Název projektu – BRÁNA JAZYKŮ.
Kostra člověka Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Velký Vesmír Nejnovější informace o vesmíru 2007.
Sluneční soustava.
Sluneční soustava -Tvoři ji: Slunce, planety, měsíce, planetky, komety, meteoritická tělesa.
Jméno autora výukového materiáluSoňa Maruničová Datum (období, ve kterém byl vytvořen)11/2011 Ročník, pro který je výukový materiál určen5. ročník Vzdělávací.
Vesmír, Slunce a Země Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu VY_12_INOVACE_01_33_Člověk a příroda.
Sluneční soustava.
UMÍSTĚNÍ ZEMĚ VE VESMÍRU
ČÍSLO PROJEKTU: OPVK AUTOR: Mgr. Jana Neugebauerová
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Ing. Iva Hlásková Číslo
Název školy: MŠ a ZŠ,Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
ŠKOPKOVÁ HELENA, ZŠ HORNÍ SLAVKOV VY_32_INOVACE_237_VESMÍR
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
A) hvězda B) planeta C) galaxie
Transkript prezentace:

ZEMĚ VE VESMÍRU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky dle ŠVP na ZŠ Slavkov u Brna, Tyršova 977.

 Galaxie - mléčná dráha  Sluneční soustava Merkur, Venuše, Země, Mars, Jupiter, Saturn, Uran, Neptun (Pluto již není považováno za planetu) (Obrázek 1) (Obrázek 2)

 Planeta - chladné vesmírné těleso, odráží světlo  Hvězda - žhavé vesmírné těleso (Obrázek 3) (Obrázek 4)

 Měsíc - menší vesmírné těleso, obíhá kolem planety  Kometa - tvořena úlomky hornin a zmrzlými plyny (Obrázek 5) (Obrázek 6)

 Světelný rok – vzdálenost, kterou urazí světlo za 1 rok

 Meteorit - úlomek, nepravidelná dráha pohybu  Slunce - střed naší sluneční soustavy, průměr km, (vzdálenost Země od Slunce je 150 mil. km) (Obrázek 7)

 Velký třesk - mohutná erupce 1 tělesa  zahušťování a rotace mlhoviny  náboženská teorie

1. Střídání dne a noci  rotace Země kolem zemské osy 2. Střídání ročních období  sklon zemské osy  obíhání Země kolem Slunce (Obrázek 9) (Obrázek 8)

Zdroje :  Obrázek 1 [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW:  Obrázek 2 [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW:  Obrázek 3 [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW:  Obrázek 4 [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: _ jpghttp://en.wikipedia.org/wiki/File:The_Sun_by_the_Atmospheric_Imaging_Assembly_of_NASA%27s_Solar_Dynamics_Observatory_- _ jpg  Obrázek 5 [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW:  Obrázek 6 [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW:  Obrázek 7 [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW:  Obrázek 8 [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW:  Obrázek 9 [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: