ČINNOST DĚTSKÝCH KNIHOVEN VE VSETÍNĚ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Deník veřejné knihovny na rok 2013/2014 Setkání knihovníků okresu Liberec dne
Advertisements

Základní škola a Mateřská škola Bystřice pod Lopeníkem
Deník veřejné knihovny na rok 2009 Změny v evidenci činnosti knihoven.
MASARYKOVA VEŘEJNÁ KNIHOVNA JAKO INSTITUCE KOMUNITNÍCH AKTIVIT A CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ VE VSETÍNĚ Grantové schéma Zlínského kraje SROP 3.2 Karlovy Vary,
INTERNET PRO NEVIDOMÉ A SLABOZRAKÉ Služby veřejných knihoven zdravotně postiženým uživatelům PhDr. Ivana Štrossová Hradec Králové 26.března 2001.
Novinky z fondu Sukovy studijní knihovny literatury pro mládež
Tato prezentace podává základní informace o škole, o jejím technickém vybavení, o výuce a o školních akcích a aktivitách Informace o škole Vybavení.
Služby čtenářům a uživatelům Dětští čtenáři
Dobrovolnictví v Soběslavi Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci - jak na to?“ podpořeného finančními prostředky z.
 Lomnice n. Lužnicí je město s 1800 obyvateli  Knihovna sousedí s budovou školy ( cca250 žáků)  Máme také mateřskou školu ( cca 70 dětiček)  Aktivní.
Plán akcí SKIP 08 Východní Čechy na rok. Zima •Přechod Jestřebích hor byl naplánován na Díky oblevě se tento ročník nemohl uskutečnit.
HLEDÁNÍ KOŘENŮ S ROŽNOVSKOU KNIHOVNOU Čtenáři a uživatelé - rok 2005 čtenářů 2 976, dětí 763, návštěvníci , akce 474, z toho 201 pro děti a mládež.
Besedy pro veřejnost a návštěvníky Knihovny Václava Štecha ve Slaném.
Klub dětských knihoven SKIP10
© Interface Wien GmbH Interface Wien GmbH Vítejte v Interface Wien!
Základní škola a Mateřská škola Bystřice pod Lopeníkem.
KNIHOVNA JAKO KOMUNITNÍ CENTRUM NSZM - SROP 3.2. Město Vsetín „srdce Valašska“ (podhůří Beskyd, krásná příroda, bohatý folklór, blízko hranic se Slovenskem.
30. září – ZÁJEZD zástupců neziskových organizací do Prahy na pořad Vzpomínky nám zůstanou (Hron, Cibulka, Simonová, Fousek) 1. října – VÝSTAVA Šťastné.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
Kulturně-vzdělávací aktivity NPMK Ing. Eva Rezková, NPMK.
Zpráva o činnosti SKIP 08 Východní Čechy za rok 2010 Bc.Kateřina Hubertová Valná hromada SKIP Městská knihovna nové Město nad Metují.
Hledá se Kamarádka knihovna (už podruhé). Kdo jde s námi Generální partner: firma 3M Česko O záštitu nad soutěží požádáno: Ministerstvo kultury ČR Odborný.
M ÍSTNÍ KNIHOVNA P ASOHLÁVKY Knihovnice Alena Kratochvílová
PARTNERSTVÍ… … s kým… …a proč vlastně???. Národní knihovna & BUDVAR Česká televize: Kniha mého srdce SKANSKA & SKIP Český rozhlas Leonardo BIBLIO & české.
Knihovny současnosti 2011 České Budějovice
Senioři v komunitní knihovně ve Vsetíně
1. 2 Obsah Nabídka služeb Číselné údaje Oddělení pro dospělé Studovna Hudební oddělení Oddělení pro děti a mládež Městské informační centrum Knihkupectví,
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
Strategický plán rozvoje školy pro období 2006 – Základní škola praktická a Základní škola speciální, Liberec, Orlí 140/7, příspěvková organizace.
MIRKA KRBOVÁ EUROPE DIRECT NOVÝ JIČÍN EVROPSKÁ UNIE.
MASARYKOVA VEŘEJNÁ KNIHOVNA JAKO INSTITUCE KOMUNITNÍCH AKTIVIT A CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ VE VSETÍNĚ Informace o projektu Masarykovy veřejné knihovny Vsetín.
Jaký byl Březen měsíc internetu 2005? 20. dubna 2005 Vít Richter Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Národní knihovna ČR Tel: ,
Elektronické knihy v Masarykově veřejné knihovně Mgr. Jana Machalová Praha, NTK,
SVĚTOVÝ DEN VODY AQUA UNITED 2010 AQUA UNITED Vodní noc v aquaparcích Vodní týden v bazénech, wellness centrech aquaparcích a wellness.
Knihovny okresu Vsetín Ing. Věra Pelcová v roce 2013.
I sss I nternet, elektronické informační zdroje a s lužby pro o s oby se s pecifickými potřebami v knihovnách Zlata Houšková, Jana Vejsadová Internet ve.
Komunitní a otevřená škola
Četba a čtenáři v České republice v roce 2007 Knihovnická bašta – akce knihoven k Týdnu knihoven 2007 – PhDr. Vít Richter – předseda SKIP Knihovna roku.
Internet – výhoda pro znevýhodněné 29. února 2008 Vít Richter Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel: ,
Týden knihoven až 7. října Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR.
Návrh Projektu „Čteme prarodičům“
Ředitel školy: PaedDr. Ivan Pospíchal
Sekce veřejných knihoven SKIP Částečně úplná zpráva o činnosti sekce v roce 2013 Gabriela Jarkulišová.
(inspiromat) Městská knihovna Rožnov pod Radhoštěm Pavel Zajíc
MĚSTSKÁ KNIHOVNA LOUNY S knihovnou nezabloudíte, knihovna je majákem vašeho života Kadaň 29. dubna 2015.
Plán rozvoje Kamarádi Stochov Vize Krátkodobý plán na příští rok 2006 Střednědobý plán do r.2010 Dloouhodobý plán do r.2025.
Škola pro všechny EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA K DOLŮM V PRAZE 12.
Městská knihovna Louny S knihovnou nezabloudíte, knihovna je majákem vašeho života.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Městská knihovna Sedlčany Strom v nás - lokální historie prostřednictvím sedlčanské knihovny Městská knihovna v Českém Těšíně Konference Další možnosti.
Evropa Česká republika Praha Základní škola Dědina.
Konference knihovníků Euroregionu Neisse-Nisa-Nysa „SENIOŘI V KNIHOVNÁCH – KNIHOVNY PRO SENIORY V EUROREGIONU NISA“ Městská knihovna Semily 27. až 28.
Základní škola Velká Bíteš, Tišnovská 116, příspěvková organizace.
Projekt Poradenství v Libereckém kraji I CZ.1.07/1.2.00/ I PORADENSTVÍ V LIBERECKÉM KRAJI Financován z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR.
Galerie - prostor pro zábavu i vzdělávání nabídka programů pro střední školy a možnosti spolupráce.
Integrace cizinců v Jihomoravském kraji Zasedání Rady pro rozvoj lidských zdrojů 21. září 2010.
Městská knihovna Rožnov pod Radhoštěm „Město v mé paměti“ Marcela Slížková.
Inkluzivní vzdělávání a podpora dětí a žáků ohrožených školním neúspěchem.
Problémová analýza – shrnutí Návrh scénářů řešení –
KLUB DĚTSKÝCH KNIHOVEN Střední Čechy Regionální valná hromada SKIP února 2016, Městská knihovna Kladno.
125 let od první zmínky knihovny 95 let od založení knihovny v Loučce.
Činnost lektora v Severočeské galerie výtvarného umění v Litoměřicích, příspěvkové organizaci Duben 2016 Zpracovala: PhDr. Olga Kubelková lektorka Severočeská.
Zkušenosti s tvorbou a využíváním nového webu v MVK ve Vsetíně
Základní škola a Mateřská škola Bystřice pod Lopeníkem
Sukova studijní knihovna literatury pro mládež
Čtenářsky podnětné prostředí
Podpora dětského čtenářství
Sukova studijní knihovna literatury pro mládež
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou
Š A B L O N Y II.
Transkript prezentace:

ČINNOST DĚTSKÝCH KNIHOVEN VE VSETÍNĚ Pavlína Panovcová Vsetín 24.11.2011

Masarykova veřejná knihovna Vsetín

Základní fakta Zřizovatel: Město Vsetín Počet čtenářů za rok 2010: 6 348 Počet návštěvníků za rok 2010: 147 880 Počet výpůjček za rok 2010: 411 852 Počet akcí pro veřejnost: 495 Stav knihovního fondu: 124 117

Dětské knihovny 3 dětské půjčovny na sídlištích v Luhu, na Trávníkách a v Rokytnici 1 knihovnice v každé z nich Všechny dětské půjčovny spolupracují kromě běžných čtenářů se specifickými skupinami dětí nebo dospělých Náctiletí – výstavy – Ježek, V+W

Dětská knihovna Luh Spolupráce se ZŠ Luh a Ohrada Knížátka Tilia Klub seniorů Náctiletí – výstavy – Ježek, V+W

Knížátka

Tilia – Dámský klub

Klub seniorů

Dětská knihovna Trávníky

Dětská knihovna Trávníky Součástí je zvuková knihovna pro slabozraké a nevidomé spoluobčany Náctiletí – výstavy – Ježek, V+W

Zvuková knihovna

Dětská knihovna Rokytnice Akce pro děti ze ZŠ Integra,která nabízí vzdělávání dětem zdravým i těm se speciálními vzdělávacími potřebami, což jsou děti zdravotně postižené nebo znevýhodněné, děti sociálně znevýhodněné, ale také mimořádně nadané

Společné aktivity Účast v celorepublikových akcích KDK Pasování prvňáčků Noc s Andersenem Kde končí svět /O poklad strýca Juráša/ Škola naruby Velké říjnové společné čtení Týden knihoven Březen,měsíc čtenářů

Pasování prvňáčků

Noc s Andersenem

Kde končí svět : O poklad strýca Juráša

Škola naruby

Velké říjnové společné čtení

Velké říjnové společné čtení

Vlastní aktivity

Besedy a knihovnické lekce Každá třída alespoň 1x ročně do knihovny Každé oddělení kolem 100 besed za rok Pestrá nabídka : - Smějeme se každý den - To si přečti - Domov pro Marťany - Jak Vsetín neznáte - Valašsko moje, zdrávo buď - V knihovně si poradím - Řecké báje …další na stránkách knihovny : www.mvk.cz

Besedy: Řecké báje a Pravěk

Vysvědčení v knihovně

Vzdělávací vycházky

Prázdninová knihovna Dílny a soutěže

Výtvarné dílny

Mateřské školy-projekt „Dětská literatura jako spojnice vzájemného poznávání českých a německých dětí“ Projekt je financován Česko-německým fondem budoucnosti Cílem projektu je vzájemné poznávání kultury, zejména české a německé literatury německými a českými dětmi předškolního věku Prohloubení spolupráce českých a německých MŠ a jejich obohacení o nový rozměr, kterým je spolupráce s knihovnami na obou stranách hranice MVK je partnerem projektu

Mateřské školy-projekt

Besedy s autory

Spoluúčast na Tříkrálovém karnevalu

Děkuji za pozornost Pavlína Panovcová ppanovcova@mvk.cz