Dohledové centrum – Pult Centralizované Ochrany moderní specializované pracoviště nepřetržitý 24 hodinový provoz technologie pro dálkový.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
© 2000 VEMA počítače a projektování spol. s r. o..
Advertisements

™. ™ Zprovoznění zařízení a zahájení jejich řízení během několika minut.
1 Zpracování dokladů ve firmě ClassFin při outsourcingu účetnictví Po odeslání daňových dokladů v digitální podobě od klienta do firmy Classfin dojde neprodleně.
Informační systém krizového řízení kraje
Aplikace ERTMS/ETCS v ČR
a Internetové dispečinky
Ing. Kateřina Blažková, Ph.D.
nová bezdrátová technologie
Podívejme se nejen na mobilní bezpečnost v širším kontextu Michal Rada Iniciativa Informatiky pro Občany.
Metropolitní síť. Co přináší metropolitní síť obcím  Pokrytí požadavků občanů na moderní technologie  Jistota dobrého rozhodnutí – možnost rozšíření.
Monitorovací systém Asistent
INTELIGENTNÍ BUDOVY Doc. Dr. Ing. Michail Šenovský VŠB – TUO, FBI
Bezpečnostní kamerový systém
poskytujeme služby v oblasti ochrany majetku a osob (EZS, EPS, CCTV …) od roku 2004 poskytujeme služby v oblasti logistiky a zabezpečení vozidel (systém.
eGovernment – aplikace principů v ISKN
Zvířata na cestách ohlídáte i na dálku Oborové řešení O2 Car Control.
Gs-Loc logistika a zabezpečení vozidel
Strojírenství zaměření Automatizační a robotizační systémy
Problematika rozhraní v ITS Kopecký František, Votruba Zdeněk
METROPOLITNÍ PŘENOSOVÝ SYSTÉM
Distribuované ZOS kraje aneb příspěvek k úvahám o možnostech operačního řízení ZZS v rámci kraje MUDr. Ondřej Franěk, ZZS HMP – ÚSZS.
Video detektory pohybu
Nová dimenze Vaší archivace Nová dimenze Vaší archivace.
Zabezpečovací technika
Pravidelné zálohování dat
Projekt: UČÍME SE V PROSTORU Oblast: Elektrotechnika Název předmětu: AUTOMATIZACE (INTELIGENTNÍ BUDOVY - ZABEZP. SYSTÉMY) Název a ID tématu: ELEKTRICKÁ.
1 Encontrol s.r.o. POHODLÍ | ÚSPORY | BEZPEČNOST.
ISSS 2004 Technická infrastruktura IZS kraje Vysočina.
Simon, Štancl, Vajdl, Valenta.  Sunnysoft mControl je komplexní řešení pro kontrolu a správu firemních PDA zařízení. Jde o nový produkt na trhu přinášející.
Jak to celé vzniklo? Nejdříve jsme ve Finsku našli výrobce zajímavého zařízení, které když upadne, tak to pozná a někomu to zavolá. Řekli jsme si, to.
Microsoft System Center Operations Manager
Přehled
Celní služby 2000 Radek Sedláček TranSoft a.s Radek Sedláček TranSoft a.s
S námi víte na beton,kde jsou vaše auta Oborové řešení O2 Car Control.
DOMINTELL.
T1: Základy práce s počítačem
Projekt: UČÍME SE V PROSTORU Oblast: Elektrotechnika
Informační podpora při krizovém řízení
Střední škola teleinformatiky Ostrava
Redakční systém dopravní informace pro státní správu ISSS 4. dubna 2006.
Počítačové sítě Informatika – 7. ročník
Projekt: UČÍME SE V PROSTORU Oblast: Elektrotechnika Název předmětu: AUTOMATIZACE (INTELIGENTNÍ BUDOVY- BEZPEČNOSTNÍ SYSTÉMY) Název a ID tématu: Průmyslová.
EZS+CCTV Proč to je? Co to je? Co to umí? Jak to funguje? Kolik to stojí?
Možnosti využití mobilní komunikace při krizových situacích
Jistota-spolehlivost-bezpečí – to je kredo firmy, která se již 13 let snaží ochránit soukromí a bezpečnost svých zákazníků.
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY. Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
Personální audit - cesta k efektivitě využívání lidských zdrojů.
Elektropříslušenství Autoelektrikář – 3. ročník OB21-OP-EL-ELP-VAŠ-U Záznam o pohybu vozidla.
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY. Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
Kamerové systémy na území MČ Praha 11 1.Městský kamerový systém hl. města Prahy 2.Kamerový systém MČ Praha 11 3.Multifunkční dohledové centrum 4.Vzdálená.
Informace o projektuKontakt Skanska CZ a.s. Divize Pozemní stavitelství Čechy Murmanská 4/ Praha 10 - Vršovice tel.: fax: 267.
Inteligentní budova. 2 © 2014 Honeywell International All Rights Reserved Kterou z nich chcete ?
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r.o, Orlová Lutyně AUTOR: Bc. Petr Poledník NÁZEV: Podpora výuky v technických oborech TEMA: Počítačové systémy ČÍSLO.
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY. Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
Kamerový systém Výjezdní zasedání UISLednice, 23. – Bc. Martin Pokorný Sekce centrálních aplikací Vývojový tým Univerzitního informačního.
Transportní vrstva v TCP/IP Dvořáčková, Kudelásková, Kozlová.
Diagnostika jedoucích železničních vozidel DJŽV
SAFETY 2017 Význam a zásady fyzické bezpečnosti při ochraně (nejen) utajovaných informací. Hradec Králové duben
Elektronické bankovnictví
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY
Member of AŽD Group RADOM, s.r.o. Pardubice.
Videoverifikace.
Bezpečnost hostů v hotelu, ochrana jejich zdraví a majetku
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
AMBO 2017 – „Bezpečné přenosy dat„
Domovní elektrická instalace
Školící a docházkový systém s monitoringem
Obsah Co je to GIS Segmentace GIS HZS ČR GIS portál HZS ČR
Transkript prezentace:

Dohledové centrum – Pult Centralizované Ochrany moderní specializované pracoviště nepřetržitý 24 hodinový provoz technologie pro dálkový dohled, střežení, kontrolu a monitoring certifikace dle jakosti ISO 9001

Služby DC-PCO Lze rozdělit do několika kategorií Pult centralizované ochrany: střežení objektů Dohledové centrum: kamerové systémy sledování vozidel facility management (MAR a IZS)

PCO - dálkové střežení objektů neustálý dohled operátorů DC-PCO nad střeženými objekty komunikace s elektronickou zabezpečovací signalizací EZS v případě narušení vysílá operátor k objektu zásahovou jednotku prvořadým úkolem je objekt zajistit tak, aby nedocházelo k dalším škodám Zásahová jednotka Jde o speciální útvar pracovníků, vyškolených, vyzbrojených a pečlivě připravených pro velmi rychlé a úderné zásahy na ohrožených objektech. Služby PCO: střežení objektů EZS střežení objektů EPS – elektronická požární signalizace funkce tísňového tlačítka – výjezd zásahové jednotky na nouzové přivolání monitoring uzamčenosti objektu

DC - kamerové systémy Připojení a instalace kamerového systému: soustředění se na problémové místa efektivní minimalizace ztrát – konzumace, krádeže, odpisy sledování skladů, prodejních ploch a jiných prostor kontrola výrobních procesů střežení speciálních prostor – trezorové místnosti monitoring vstupů do objektů – eliminace vstupu nežádoucích osob

DC - kamerové systémy Vlastnosti kamerového systému: přenos obrazu z libovolné kamery na stanovený centrální dohled nebo do jakéhokoliv internetového prohlížeče, není třeba žádný speciální klientský program automatická archivace obrazu z kamer, v jejichž zorném poli došlo k poplachu některého detektoru ústředny EZS automatická archivace obrazu z kamer založená na detekci pohybu v zorném poli kamery pomocí softwarové analýzy obrazu (videomotion) nahrávání kamer v nastavených časových intervalech pohodlné vyhodnocení libovolné uložené videosekvence multiuživatelská síťová architektura s možností nastavení individuelních práv přístupu k živému sledování i práci s archivem ochrana systému proti neautorizovanému přístupu možnost volit rozlišení nahrávaného obrazu (320x240 nebo 640x480 bodů) sledování až 16ti kamer na jednom monitoru možnost nastavení kvality ukládaného obrazu (kódování JPEG) automatické mazání sekvencí s možností uzamčení důkazního materiálu s možností jeho elektronické autorizace obrazové sekvence jsou synchronizovány se stavy ostatních systémů, takže návaznosti je možno vyhledat velmi rychle a pohodlně

DC – sledování vozidel Monitoring veškeré automobilové dopravy neustálé střežení vozidla spotřebu vozidla trasa jízdy otevření či zavření nákladového prostoru odchylky od předepsané trasy stisknutí nouzového tlačítka okamžitou polohu vozidla automatická tvorba knihy jízd zvýhodnění v rámci pojištění vozidla Kdykoliv lze provést výpis z historie událostí jednotlivých vozidel, údaje analyzovat, zjistit nedostatky, zavést opatření a případně zvýšit efektivitu tras.

DC – facility management V rámci facility managementu umí dohledové centrum monitorovat řadu prvků nejen bezpečnostního, ale také technologického charakteru pro správný chod budov – protipožární systém, klimatizace, vzduchotechnika, evidence vstupu do objektu, rozvod elektrické, telekomunikační a počítačové sítě apod. Příklad využití dohledového centra – MAR: Teplotní čidlo - rozsah -30°C až +125°C, rozlišení 0,1°C, přesnost 0,5°C, - provozní teplota -20°C až 85°C - vnitřní nebo vnější provedení   Čidlo vlhkosti - rozsah 0 až 100%, rozlišení 1% RH, - přesnost +-2% RH, - provozní teplota 0°C až 50°C  Měřicí modul proudu - rozsah 4mA až 20mA, rozlišení 1000 diskrétních hodnot, - přesnost +-0.5%, - provozní teplota 0°C až 70°C

Technologie Naše DC – PCO: je vybudováno na nejmodernějších technologiích systém NAM Global systém Radom Fire plazmové a LCD obrazovky hardware odpovídající současné výkonnostní špičce moderní zabezpečovací prvky generátory elektrického proudu systém pro tvorbu záloh a archivace Komunikace: telefonní linka GSM brána SMS vysílač NAM Global vysílač NAM GPRS vysílač RADOM

Software Dohledový software zvládne obsloužit prakticky neomezené množství připojených a střežených objektů či služeb. Software zvládá širokou škálu funkcí, které vedou k efektivní obsluze s návazností na pružné vyřešení situace. Mezi vlastnosti software dohledového software patří: přehledné textové zobrazení hlídaných služeb grafické zobrazení globální mapy, grafické zobrazení změn stavů jednotlivých služeb procentuální vyhodnocení stavů a výpadků služeb přístup k historii změn v systému práce se zvukovou signalizací vyhlášených alarmů a varování zpřístupnění obrazové informace o stavu na objektech prostřednictvím videosystému, který je budován na objektech v kvalitě odpovídající analogové technologii. Řízení videodistribuce je prováděno z dohledového pracoviště. V automatickém režimu je lokální řízení prováděno ústřednou EZS. možnost upozornění na poplach nebo jiný problém pomocí e-mailu nebo SMS zprávy

Bezpečnost Pro zajištění utajení a důvěryhodnosti přenášených informací jsou použity šifrovací technologie, Triple DES, SSL. Operační systém Linux zajišťuje ověřování klientů přes křížené radius servery, další křížové servery na technologii W2003 s kryptováním DES a SSL.

Působnost Působnost DC - PCO je celoplošná na území ČR.