Pořadatel: SIA – Rada výstavby Garanti: SPS ČR, ČKAIT Záštita: předseda Senátu PČR MUDr.Přemysl Sobotka.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEVERNÍ PRŮMYSLOVÁ ZÓNA – PÍSEK
Advertisements

PRAGOALARM/PRAGOSEC zabezpečení staveb a stavenišť, protipožární ochrana, systémy pro inteligentní budovy Koncept veletrhu pro rok 2012.
Vyhlášení výsledků soutěže VOLNÁ CESTA září 2012 od 13 hodin Velké kolegium Ministerstva dopravy ČR Mediální partneři :
INBIT – výstavba biotechnologického inkubátoru CENY SOUTĚŽE TOP INVEST 2008 – NEJLEPŠÍ INVESTICE ROKU 2008.
Soutěž Obec přátelská rodině Petr Šimerka ministr práce a sociálních věcí 14. května 2009.
Koncept veletrhu pro rok VELETRH PRAGOALARM/PRAGOSEC 2012 zabezpečení staveb a stavenišť, protipožární ochrana, systémy pro inteligentní budovy.
Soutěž Obec přátelská rodině P etr Nečas ministr práce a sociálních věcí 15. května 2008.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACE Prezentace zpracovává téma Praha – hl. město. Prezentace je.
Cesta k vyhlášení architektonické soutěže prosinec 2004: NK předložila MK ČR investiční záměr na novou budovu 20. prosince 2004: NK a Rada hl.m. Prahy.
Předsednictví ČR v Radě EU Gita Vašíčková Úřad vlády ČR Odbor koordinace evropských politik.
Studijní program Stavební inženýrství
2. WORSKHOP „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Karlovy Vary TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
1 Sdružení řemesel a malých podniků ve stavebnictví (CAPEB) FINANCOVÁNÍ SOCIÁLNÍHO DIALOGU Leden 2008 Seminář o sociálním dialogu 15. únor 2008 (na projektu.
Základ kvalitního vyjednávacího týmu = dobře vyškolený kolektivní vyjednavač 3 základní stavební kameny kvalitního vyškolení: 1.Odborné znalosti 2.Techniky.
1 NNO a strukturální fondy EU Liberec, 16. dubna 2009.
14. září Jihočeská hospodářská komora (JHK) byla založena JHK je sdružení podnikatelů, které působí nezávisle na politických stranách,
Představení komory, akce, projekty
Obsahová stránka předsednictví ČR v Radě EU Ing. Marek Mora, náměstek místopředsedy vlády pro evropské záležitosti, Sekce pro evropské záležitosti Prezentace.
Stáž žáků Stavebních oborů ve Švédsku
Inovace 2007, Praha, 4. prosince Mezinárodní vědeckotechnická spolupráce ČR Jan Marek Miloš Chvojka Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
SLAVNOSTNÍ ZÁVĚR VI. ROČNÍKU SOUTĚŽE MÁ VLAST V SRDCI EVROPY Poznej ji a chraň 24. září 2014 Národní památkový ústav, Valdštejnské náměstí 162/3, Praha.
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
PARTNER VAŠEHO ÚSPĚCHU 19.MEZINÁRODNÍ STAVEBNÍ VELETRH PRAŽSKÝ VELETRŽNÍ AREÁL LETŇANY 23. –
NABÍDKA PARTNERSTVÍ NA SLAVNOSTNÍM VEČERU S VYHLÁŠENÍM VÝSLEDKŮ 7. ROČNÍKU ANKETY BRNO TOP června
ALD Automotive Fleet Awards 2015 Hankook Firemní auto roku 2015
Národní konference kvality ve veřejné správě – Brno 2013
Prezentace společnosti Metrostav a.s.
SOCIÁLNÍ SLUŽBY PRO SENIORY V ČESKÉ REPUBLICE Ing. Jiří Horecký, MBA prezident Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR.
Ohlédnutí za ročníkem 2007 Pořadatel: SIA – Rada výstavby Garanti: SPS ČR, ČKAIT.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA LIBEREC Od počátečního vzdělávání k dalšímu vzdělávání
Partnerství a spolupráce v oblasti bydlení PCRBF.
Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI.
GfK GroupINCOMA ConsultFórum českého stavebnictví April , Hotel President Fórum českého stavebnictví 2007.
Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI.
Architektonické soutěže VALNÁ HROMADA ČKA,
3. zasedání předsednictva Rady vysokých škol Praha, 16. března 2006 Česká konference rektorů Prof. Ing. Petr Sáha, CSc.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Soutěž Obec zdravotně postiženým Konference ISSS 2003 Jaromír Jech předseda Komise pro zdravotně postižené občany Předsednictva Svazu měst a obcí ČR
Studijní obory  M/001 Strojírenství se zaměřením:  počítačová podpora konstruování  management jakosti  denní forma vzdělávání pro žáky 9. tříd.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
SPOLUFINANCOVÁNO Z PROSTŘEDKŮ EVROPSKÉHO FONDU PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu Návrhy Ministerstva průmyslu a obchodu a zaměstnavatelů pro zlepšení pozice a kvality výstupů odborného školství.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
SLOŽENÍ PŘEDSTAVENSTVA Ivan Plicka předseda Pavel Hnilička 1. místopředseda Jaroslav Šafer 2. místopředseda.
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
TÝDNY VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH V LIBERECKÉM KRAJI 2010 pod záštitou MUDr. Přemysla Sobotky předsedy Senátu Parlamentu České republiky a senátora za Liberecko.
Projektování elektrických zařízení Fakulta elektrotechniky a informatiky VŠB – TUO Katedra elektrotechniky.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR, z.s. Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, Úvodní plenární sekce INOVACE 2015.
BULLETIN 191. Žofínské fórum Stavebnictví, bilance a plány. Co ohrožuje jeho budoucnost?
Seminář Svazu měst a obcí České republiky , Praha Úloha architekta při rozvoji města Ing. arch. Marek Janatka, Ph.D.
Katedra elektrotechniky
ALD Automotive Fleet Awards 2017 Firemní auto roku 2017
Společnost vědeckotechnických parků ČR, z.s.
Národní programy VaV v gesci Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy 28. června 2007.
Zhodnocení projektu plk. Mgr. Pavla KOPECKÁ Vedoucí
SOUTĚŽ VESNICE ROKU v Královéhradeckém kraji v roce Setkání orp
ALD Automotive Fleet Awards 2017 Hankook Firemní auto roku 2017
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Inovační potenciál České republiky Ing. Martin Štícha Sekce VaVaI
10. ročník Veletrhu odborného vzdělávání
Setkání kariérových poradců Louny –
Setkání kariérových poradců
Setkání kariérových poradců Chomutov –
spolupracujeme s ekonomickou diplomacií
Kdo jsme Česká asociace studentů adiktologie, z. s. je univerzitním spolkem studentů adiktologie působící na území České republiky a pracující na základě.
Systémové řešení – Motivace a vzdělávání pedagogů aktivita Společně na trhu práce CZ /0.0/0.0/16_034/
Transkript prezentace:

Pořadatel: SIA – Rada výstavby Garanti: SPS ČR, ČKAIT Záštita: předseda Senátu PČR MUDr.Přemysl Sobotka

SIA ČR - Rada výstavby • ABF - Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství • Česká asociace konzultačních inženýrů • Česká komora architektů • Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě • Česká společnost pro stavební právo • Český svaz stavebních inženýrů (ČSSI) • Obec architektů • Sdružení pro výstavbu silnic Praha • Společnost pro techniku prostředí • Svaz podnikatelů ve stavebnictví v ČR • Svaz zkušeben pro výstavbu

DNY STAVITELSTVÍ A ARCHITEKTURY 2008

CO DSA ZAHRNUJE? •10.9. NOMINAČNÍ VEČER (soutěže Stavba roku 2008 a cen vypisovatelů, zahájení hlasování o titul Cena veřejnosti) • DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ (na stavbách, vybraných odborných školách, v projektových kancelářích a stavebních firmách po celé republice) • SETKÁNÍ V SENÁTU PČR (diskusní setkání zástupců SIA s předsedou Senátu PČR MUDr. Přemyslem Sobotkou a politickou reprezentací) SLAVNOSTNÍ VEČER V BETLÉMSKÉ KAPLI (vyhlášení vítězů soutěží Stavba roku 2008 a zvláštních cen SR, Stavební firma roku 2007, Nejlepší výrobce stavebnin roku 2008, Osobnost stavitelství, Cena veřejnosti) •13.11.INŽENÝRSKÝ DEN (téma: Evropa bez bariér)

JAKÉ JSOU HLAVNÍ CÍLE DSA? Dlouhodobé • vyvolání zájmu veřejnosti a médií o aktuální problematiku v oboru stavebnictví • akvizice potencionálních nových odborníků – učňů a studentů • propagace stavebnictví jako učebního oboru budoucnosti • motivace stavebních firem k aktivní účasti (soutěže o Stavbu roku 2008, Firmu roku 2007, Nejlepší výrobce stavebnin roku 2008, Osobnost stavitelství, apod.) • vytvoření tradice Dnů stavitelství a architektury Krátkodobé • prezentace úspěchů stavitelství na veřejnosti a v médiích

»Předseda Senátu PČR převzal i letos ochotně záštitu nad celým projektem. „Musíme myslet i na výchovu nové generace v této sféře a propagovat význam těchto stavitelských oborů. Stejně tak musíme mít na paměti, že stavebnictví není jen záležitostí samotných stavbařů, projektantů a manažerů.“ Uvedl Přemysl Sobotka. PROČ DSA PODPORUJE PŘEDSEDA PČR PŘEMYSL SOBOTKA? předseda Senátu PČR Přemysl Sobotka

•16. ročník udělování prestižního ocenění Stavba roku •poslání soutěže: seznámení odborné i laické veřejnosti s úrovní českého stavitelství a architektury, podpora kvalitní komplexní realizace stavebního díla, od hrubé stavby až po řemeslný detail •zaměření soutěže: nejlepší stavební realizace, bez rozlišení kategorií dle finančního objemu nebo druhu stavby •Ceny vypisovatelů: Cena časopisu Stavitel: za nejlepší stavebně architektonický detail Cena MPO: za nejlepší stavbu financovanou z veřejných prostředků Cena SPS: za nejlepší stavebně podnikatelský záměr Cena Nadace ABF za použitou inovaci a uplatněnou technologii •Zvláštní ceny – budou vyhlášeny při slavnostním večeru : Cena primátora hl. m. Prahy Cena Státního fondu rozvoje bydlení za nejlepší stavbu určenou pro bydlení Cena předsedy Senátu ČR za stavbu sloužící veřejnému zájmu Cena za dopravní infrastrukturu Cena veřejnosti – hlasuje se do na Cena poroty NOMINAČNÍ VEČER

STAVBA ROKU - 15 NOMINACÍ

•na významných stavbách •na vybraných odborných školách •v projektových kancelářích •ve stavebních firmách •Seznam návštěvních míst průběžně aktualizován na: • • • Cílem akce je zviditelnit stavbařskou profesi a zvýšit její prestiž. DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ

SEZNAM OTEVÍRANÝCH STAVEB

SETKÁNÍ V SENÁTU PČR • účast 180 představitelů stavitelství a architektury • osobní přijetí zástupců oboru stavitelství a architektury na půdě Senátu PČR • diskusní setkání zástupců SIA s předsedou Senátu PČR MUDr. Přemyslem Sobotkou a politickou reprezentací Proslovy v Senátu PČR: Předseda Senátu MUDr. Přemysl Sobotka Prezident SIA ČR - Rady výstavby Ing. Pavel Křeček Předseda správní rady Nadace ABF Ing.arch. Jan Fibiger CSc. Prezident Svazu podnikatelů ve stavebnictví v ČR Ing. Václav Matyáš Předseda České komory architektů Ing.arch. Dalibor Borák

SLAVNOSTNÍ VEČER V BETLÉMSKÉ KAPLI • slavnostní večer, během kterého byli vyhlášeni vítězové soutěží Stavba roku nejlepší Stavební firma roku (3 – malá, velká, střední) Stavba roku primátora Města Prahy Stavba roku SFRB Stavba roku dopravní infrastruktury Stavba roku předsedy Senátu PČR Osobnost stavitelství a zvláštní ceny. • hosté DSA 2008: - celkem více než 450 hostů - předseda Senátu Parlamentu ČR Přemysl Sobotka, ministr průmyslu a obchodu Martin Říman a další V.I.P. hosté Tento večer se uskutečňuje za laskavé spolupráce CVUT Praha.

STAVBA ROKU 2008 Rekreační a sportovní komplex „Park Holiday“ Praha Autoři: Petr Suske - SEA Architekt Dodavatel: Podzimek a synové s r.o. Investor: LIVETA a.s. Přihlašovatel: Podzimek a synové s r.o. Moravský zemský archiv Autoři: A PLUS a.s. Dodavatel: IMOS Brno, a.s. Investor: Moravský zemský archiv Přihlašovatel: A PLUS a.s. Zavěšený most na D47 přes řeku Odru a Antošovické jezero Autoři: Stráský, Hustý a partneři s.r.o. Dodavatel: Skanska DS a.s. Investor: Ředitelství silnic a dálnic ČR Přihlašovatel: Skanska DS a.s. Obytný soubor Horní Počernice – Horní Počernice, V Lukách Autoři: Hlaváček & partner, s.r.o. Dodavatel: Konhefr, stavby a interiéry, s.r.o. Investor: Konhefr HP s.r.o. Přihlašovatel: Hlaváček & partner, s.r.o. Administrativní centrum Královehradeckého kraje Autoři: 3Q PROJEKT a.s. Dodavatel: Skanska CZ a.s., Závod Morava Investor: IMMORENT ČR s.r.o. Přihlašovatel: Skanska CZ a.s.

Setkání odborníků dne 13.listopadu 2008, Pražský hrad – Rožmberský palác Diskusní téma: "Evropa bez bariér" Program: Úvodní slovo (Ing. Svatopluk Zídek, prezident ČSSI) Spolková komora Německo Bavorská zemská komora Rakouská spolková komora architektů a inženýrů Polská komora stavebních inženýrů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, Odbor pro záležitosti EU Předání čestného členství v ČSSI Diskuze Závěr (Ing. Pavel Křeček, předseda ČKAIT) INŽENÝRSKÝ DEN

PARTNEŘI DSA 2008