Příklady PPP projektů pro krajská města

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PPP a klasická veřejná zakázka
Advertisements

Statutární město Ostrava
JAK NA DOTACE NA VYSOČINĚ? RVVZ Vysočina 23. –
Vzorové příklady a inspirace pro úspěšné realizace
Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity při Úřadu vlády Agentura pro odstraňování sociálního vyloučení v romských lokalitách České Budějovice.
Regionální kancelář pro Ústecký kraj
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Název projektu: „Aby byl domov domovem I“ Registrační číslo projektu: CZ.1.15/3.3.00/ SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Aby byl domov domovem I“ realizovaném.
Konference nejen Rezidencích 07. Potřeba vlastnit vs. výhoda nájmu Podpora vlastnického bydlení (americký sen) Rodinné kořeny 45 let, 2x stěhování, 60.
Ing. Jiří Nouza náměstek primátora hl. m. Prahy Zóny placeného stání.
Ekonomika nemocnic Jihomoravského kraje ve vztahu k poskytované péči Analytická studie Nemocnice ve statistických údajích, které zpracovaly krajské.
Koncepce politiky bydlení v ČR do roku 2020 a sociální bydlení 18. Září 2012.
Provozně - ekonomický pohled na datová centra
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Finanční situace systému veřejného zdravotního pojištění a úhrady zdravotní péče v roce 2009 Praha, 20. listopadu 2008.
Městský úřad v Říčanech, Masarykovo náměstí 53/40, Říčany, Tel: , PROJEKT Říčany pro Vás … SNÍŽENÍ CEN ENERGIÍ PRO DOMÁCNOSTI.
© Copyright Siemens Business Services Global network of innovation Siemens Business Services: Vedoucí poskytovatel eGovernment řešení v Evropě Pasová agenda.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Českomoravská záruční a rozvojová banka a evropské peníze.
Projekty Olomouckého kraje a jeho příspěvkových organizací
Kraj Vysočina Projekt ROWANet Stav k RK , př. 1
Siemens PLM Software © Siemens Product Lifecycle Management Software Inc. All rights reserved Využití CAM Express pro řízení obráběcích strojů a.
Projekt: Regionální centrum pro volnočasové aktivity, tělovýchovnou, kulturní a spolkovou činnost Předběžná studie proveditelnosti.
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
Středočeský kraj Česká republika
Rozvoj ITS pro řízení dopravy v intravilánu
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
ANALÝZA POTŘEB, MOTIVACE A FIREMNÍ PÉČE O ZAMĚSTNANCE VE VYBRANÝCH NZDM PARDUBICKÉHO KRAJE BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Autor: Bc. Kejzlarová Šárka, DiS. Sběr dat:
Předpokládaný vývoj české elektroenergetiky Pozice ERÚ seminář VSE 28. května 2007 – Praha Josef Fiřt - ERÚ.
1 Realita není černobílá aneb řešení šitá na míru 19. září, Praha Michal Tesař, NEWTON Management, a.s.
Michal Pluta Česká spořitelna, a.s. IX / 2008
Energetický management jako nízkonákladové opatření k dosažení úspor
© NSZM ČR1 Zdravá města, regiony, kraje – cesta ke zdravému rozvoji Oucmanice, 5. června 2007.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
JJ Mois Année IX. Celostátní finanční konference “Finance pro města a obce z evropských fondů v letech “ IX. Celostátní finanční konference.
Rozvojový plán statutárního města České Budějovice v oblasti sociálních služeb na období Ing. Martina Kučerová.
 Jeho principy začala uplatňovat M. Thatcherová v reakci na zvyšující se tlak veřejnosti na politiky v 70. letech 20. století ve Velké Británii.  Veřejnost.
Cvičná hodnotící prezentace Hodnocení vybraného projektu 1.
PRAHA PRO AFRIKU Projekt podpory rozvoje města a venkova v Etiopii.
Sustainable Construction and RES in the Czech Republic Irena Plocková Ministry of Industry and Trade CR, Na Františku 32, Praha, CR.
Návrh rozpočtu vlastního hlavního města Prahy na rok 2010 Praha
Energetické úspory metodou EPC v Moravskoslezském kraji Milan Novotný Praha,
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
Přístup města Zlína k OZE Ing. Zdeněk Urbanovský, Magistrát města Zlína.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Případová studie Kromhoutova kasárna Maarten Groothuis.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Rozčlenění nákladů na výstavbu FTTH sítí
1 Celostátní konference ředitelů gymnázií ČR AŘG ČR P ř e r o v Mezikrajová komparace ekonomiky gymnázií.
Evropské fondy pro regionální rozvoj (EFRR) Zkušenosti z praxe a projekty ve městě Hengelo Mr. Harry Vranken.
P. SHRNUTÍ DOBRÉ PRAXE ZE ZAHRANIČÍ Lenka Hrkľová Odborný garant mezinárodního projektu Péče o děti jako mezigenerační most Nikola Křístek odborný expert.
Role ceny zdravotní péče – ekonomický pohled PhDr. Lucie Antošová Všeobecná zdravotní pojišťovna ČR.
1 „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací projektu z PRV“
Pardubický kraj – EPC projekty Ing. Milan Vich, energetický manažer Pk
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
MĚSTO ROŽNOV POD RADHOŠTĚM NÁVRH ZMĚNY FINANCOVÁNÍ PROVOZU ŠKOL (PO)  důvody  cíle  záměry  způsoby provedení.
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Přednáška Akce: Přednášející: Ing. Zdeněk Čežík | Konzultant managementu a podnikových procesů | TFM Výzvy Facility managera.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Cestou proměny 1. března 2011 Hradec Králové Individuální projekt odboru sociálních služeb a sociálního začleňování "Podpora transformace sociálních služeb"
Název projektu: „Výstavba pavilonu E v MŠ Pod Hájem„ Registrační číslo projektu: CZ.1.15/3.2.00/ SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Výstavba pavilonu E v.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Transkript prezentace:

Příklady PPP projektů pro krajská města Michal Tesař

Zdravotnictví Parkování Školství Kultura a Sport Veřejné osvětlení Obsah Zdravotnictví Parkování Školství Kultura a Sport Veřejné osvětlení

Nemocnice Darent Valley Obsah Zdravotnictví Nemocnice Darent Valley Parkování Školství Kultura a sport Veřejné osvětlení

Nemocnice Darent Valley, Anglie Shrnutí projektu Staré budovy a zařízení ve 3 lokalitách s celkovou kapacitou 475 lůžek Nahrazeno 1 novou nemocnicí s kapacitou 400 lůžek Soukromý partner vybrán a kontrahován v roce 1997 Soukromý partner zajišťuje projektování, výstavbu, údržbu, provoz (nezdravotnický) a financování po dobu 28 let Veřejný partner zajišťuje zdravotnické služby Nová nemocnice byla k dispozici před stanoveným termínem v roce 2000 Platebním mechanismem poplatek za dostupnost

Nemocnice Darent Valley, Anglie Princip poplatku za dostupnost Stanovena základní roční výše poplatku s možným snížením v případě neúplného plnění Průběžné sledování a vyhodnocování plnění všech parametrů Např. údržba a správa (FM) nastavena s primární hranicí plnění nad úroveň 95%, dále: v rozmezí 75%-95% → pokuta v rozmezí 70-75% → výměna FM poskytovatele pokud dojde k nucené výměně 4x během 3 let, tak má veřejný partner možnost úplně ukončit celý PPP projekt

Nemocnice Darent Valley, Anglie

Nemocnice Darent Valley, Anglie Průběžné výsledky projektu Cena pro veřejný sektor stejná do roku 2003, dále nižší (díky úspěšnému refinancování) Velmi nízká míra špatných služeb a souvisejících pokut -průměrně 0,02% z poplatku ročně během prvních 4 let provozu Veřejný sektor se podílí 30% na ziscích z refinancování dluhů soukromého partnera Kontrakt byl prodloužen z 28 na 35 let Další stavební program v rámci nemocnice nad rámec původní dohody – částečně začleněno do kontraktu

Parkovací dům Rychtářka Obsah Zdravotnictví Parkování Parkovací dům Rychtářka Školství Kultura a sport Veřejné osvětlení

Parkovací dům Rychtářka, CZ Hlavní charakteristiky Samostatný nadzemní parkovací dům typu P+G Na obvodu centrální oblasti Kapacita 430 parkovacích stání Přízemní komerční prostor Forma realizace DBFM Délka projektu 20 let (1 výstavba + 19 provoz) Právní uspořádání - kvazikoncese Platební mechanismus – poplatek za dostupnost Hodnota za peníze (VfM) 7%

Rychtářka - vizualizace

Rychtářka - vizualizace

Rychtářka - principy projektu Parkovací dům je od počátku vlastnictvím města Dodavatel zajišťuje financování bez účasti města Město platí za službu, nikoliv za výstavbu Dodavatel udržuje parkovací dům po dobu 20 let v dohodnutém stavu Nekvalita není řešena soudně, ale přímo platebním mechanismem Příjmy z podnájmu pomáhají zlevňovat poplatky za dostupnost Město Plzeň Parking Plzeň Uživatel komerčních ploch Využití komerčních ploch Poplatek za dostupnost Nájem Dodavatel

Struktura projektu Rychtářka Výstavba Projektování Financování Správa Provoz Facility Management Správa nemovitosti Údržba a opravy nemovitosti Úklid vnějších prostor Zpoplatnění a dozor Údržba parkovací technologie Průběžná ostraha Úklid vnitřních prostor

Kvazikoncese - důvody Celoměstský parkovací systém bude komplexně řízen firmou Parking Plzeň vyčlenění mimo systém by způsobilo problémy cenová politika dosažení efektivní regulace statické dopravy Splatitelnost samostatného parkovacího domu samostatný parkovací dům není obvykle investičně splatitelný dostatečně atraktivní projekt pro investory a banky

Školství Obsah Pembroke Dock Community School Zdravotnictví Parkování Kultura a sport Veřejné osvětlení

Pembroke Dock Community School Výchozí situace První školní PPP projekt ve Walesu Pembrokeshire je lokální samospráva s populací 115 tis. obyvatel Oddělené lokality – mateřská a základní škola – 480 dětí včetně 5 autistických Jedna ze dvou základních škol Sociálně deprivovaná oblast (bývalé loděnice) – vysoká nezaměstnanost, slabé akademické výsledky 40 let staré nevyhovující budovy Inspirativní vedoucí učitel – David Thorley

Pembroke Dock Community School Cíle projektu Nejmodernější mateřská a základní škola pro 500 dětí ve věku 3-11 let Vybavení pro 145 dětí s autismem nebo jinými speciálními potřebami Plně integrované IT a komunikační vybavení pro vyučování a učení Venkovní a kryté plochy pro různé druhy vyžití Škola se stane centrem lokální komunity – jak pro dospělé tak pro děti Vyšší morálka učitelů, angažovanost žáků, úroveň vzdělání, angažovanost místní komunity

Pembroke Dock Community School Služby poskytované soukromým partnerem Návrh/projektování, výstavba a financování všech budov, služeb a přístupových cest Demolice existujících budov v obou lokalitách Přemístění škol do nových budov Správa nemovitostí Facility management Údržba nemovitostí, úklid, správa, stravování, řízení dodávek energií, vody, apod. NEposkytuje hlavní výukové služby

Pembroke Dock Community School Rizika nesená soukromým partnerem Doba výstavby Smlouva s pevnou cenou (žádné zvyšování nákladů) Garantované otevření školy – září 2001 Praktické problémy během výstavby: Špatné počasí způsobilo časový tlak na plnění stavby Potrubí firmy Texaco procházející skrz lokalitu si vyžádalo novou nepropustnou stěnu Okna v mateřské škole nesplňovala zdravotní a bezpečností parametry – byla vyměněna Stěny tělocvičny musely být přelakovány Nákladová rizika provozu Snížení platby za nedostupnost tříd a herních prostor nebo jejich provedení pod standardem Nemožnost zvýšit platbu za služby během 6 let i přes nárůst mzdových nákladů > indexace Šestiletá perioda indexace nákladů (kromě údržby nemovitostí) - nárůsty s limitem 12,5%

Pembroke Dock Community School Výsledky projektu Nová škola již funguje 9 let Významně vzrostla oblíbenost školy – nyní 586 dětí a expanze Pravidelně skvělé hodnocení od školní inspekce Výrazné zlepšení výsledků žáků v rámci všech věkových skupin – mezi nejlepšími 25% ve Walesu Centrum místní komunity – dětské kroužky, vzdělávání dospělých, volnočasové aktivity, ranní a odpolední kluby Vybráno jako nejlepší fungující školní projekt roku 2005 (cena Public Private Finance)

Kultura a sport Stade de France Obsah Zdravotnictví Parkování Školství Veřejné osvětlení

Stade de France Shrnutí projektu Stadion pro 80 tis diváků Doba výstavby 31 měsíců Zahájení provozu 1998 Investiční náklady 364 mil. EUR Státní dotace 173 mil. EUR, ostatní zdroje zajišťuje koncesionář Cíl státu – ziskový stadion Koncesionář na dobu 30 let – konsorcium Vinci (67%) and Bouygues (33%)

Stade de France Specifika projektu Při přípravě a podání nabídek zájemců se očekávalo získání místního sportovního klubu jako zdroje trvalých příjmů koncesionáře V případě, že stát tento klub nezajistí, získá koncesionář adekvátní kompenzaci Naopak, stát bude získávat 50% ze zisku před zdaněním nad úroveň zisku v původním business plánu z nabídky koncesionáře Díky tomuto aranžmá již stát získal 66 mil. EUR (kromě daní)

Stade de France Aktuální roční výsledky Tržby 106 mil. EUR 185 zaměstnanců 2 miliony diváků 31 sportovních a kulturních akcí 200 konferencí a seminářů Hlavní partneři - Coca-Cola, Renault, Kraft, Sport 2000, EDF, PMU, Ile-de-France Region Oficiální partneři - Cetelem, Danone, Tout Faire Matériaux, Konami, Sharp, Pages Jaunes Mediální partneři - Le Parisien, L’Equipe

Stade de France Výsledky projektu Stadion má pozitivní image a je preferován veřejností 75% akcí je dostupných za cenu do 10 EUR Nastartoval obnovu pařížské čtvrti Plaine Saint-Denis a stal je její symbolem Ročně spolupracuje s 80 firmami z této čtvrti Umožnil vznik více než 1 tisíce pracovních míst (přímých i nepřímých), z toho 1/3 lokálně

Pražské veřejné osvětlení Obsah Zdravotnictví Parkování Školství Kultura a sport Veřejné osvětlení Pražské veřejné osvětlení

Veřejné osvětlení v Praze Shrnutí projektu Správa, údržba a obnova veřejného osvětlení včetně nákupu elektrické energie Kontrakt se soukromou firmou ELTODO-CITELUM pro období do roku 2013 (15 let) Cca 125 tis elektrických světelných míst 300 plynových luceren a kandelábrů 6.627 km kabelů 439 ks veřejných hodin a 57 věžních hodin Svítivost a provozuschopnost překračuje 99,4% Realizovaná výměna více než 90% svítidel během prvních 7 let projektu Snížení příkonu na 14,5 MW z 16MW Snížení spotřeby o 7 GWh během prvních 6 let

NEWTON Business Development, a.s. Děkuji vám Michal Tesař Partner NEWTON Business Development, a.s. Strategické a ekonomické poradenství Tel.: +420 602 373 422 E-mail: michal.tesar@newton.cz www.newton.cz