DSC Monitor DSC Monitor Obsah Tato PowerPointová prezentace je rozdělena do několika různých sekcí. Stisknutím názvu sekce.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zoner Foto Studio Bohumil Bareš.
Advertisements

Zpracováno v rámci projektu SIPVZ 0120P2006
Microsoft Word 2010 I. Spuštění aplikace Wordu Popis prostředí Základní editace textu VY_32_INOVACE_52_MS_Word_ I.
Používání hlavního panelu
Práce s okny.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
iHC-MA iNELS Home Control pro smartphony s OS Android
Pracovní plocha Pracovní plocha : Tlačítko start
Styly, záhlaví a zápatí, oddíly
WINDOWS. Po spuštění se objeví pracovní plocha. Pracovní plocha – má barvu, kterou můžeme měnit. Můžeme na ni dát i obrázek.
Základní přehled o použití jednotlivých částí klávesnice
VY_32_INOVACE_59_Zoner_Callisto4_I. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání • Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
ZÁKLADY PRÁCE S PC PRÁCE S MYŠÍ. Ovládání tlačítek na myši.
Microsoft 4. Windows Live Messenger. Co je to Messenger ? Nástroj pro komunikaci s přáteli Textová komunikace formou chatu Videokomunikace přes.
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Univerzální software Ht Monit
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Představení ovládacího software GSM Ultimate Remoter.
Výpočetní technika Akademický rok 2011/2012 Letní semestr Novák Petr
POČÍTAČOVÁ MYŠ Společně s klávesnicí slouží jako spojovací prostředek mezi PC a uživatelem. Toto polohovací zařízení převádí informace o svém pohybu po.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 13.1 (Schránka a operace se schránkou)
Jak vytvořit vlastní prezentaci ?
OS Windows. Tento operační systém byl vytvořen pro snazší ovládání počítače běžnými uživateli. Například stačí jednou definovat připojená zařízení (tiskárny…)
Tutoriál DynaMed ~ Jednoduché prohledávání
Vkládání kreslených útvarů
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Power Point– popis prostředí
Vítejte při prezentaci některých zajímavých vlastností slovníků Lingea Lexicon. Mezi stránkami můžete přecházet pomocí kláves, myší nebo počkat na automatické.
Ústředna Galaxy Počítačová technologie Rozsah od 0 do 512 zón
Základy práce s programem
Metody geoinženýrství Ing. Miloš Cibulka, Ph.D. Brno, 2015 Cvičení č. 3 Vytvořeno s podporou projektu Průřezová inovace studijních programů Lesnické a.
Základní pojmy v informatice –II.
8 ZÓN 16 KLÁVESNIC 32 TYPŮ ZÓN 6 VÝSTUPŮ 10 UŽIVATELSKÝCH KÓDŮ 100 UDÁLOSTÍ V HISTORII DETEKTORY KLÁVESNICE G8.
POWER POINT 1 Základní pojmy Power Point - základní pojmy.
Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Příjemné novinky (kromě mnoha jiných) - automatický updatěe -- přestavitelmá velikost obsahu některých oken např Skore a Násobiče - působivé barevné a.
Hladiny – praktické využití Zoner Callisto
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček. Práce s okny VY_32_INOVACE_10_1_02_AP.
OPERAČNÍ SYSTÉMY.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_10.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Rozdělení elektrotechnických schémat přehledové blokové obvodové
Stručný přehled © 2012 Microsoft Corporation. Všechna práva vyhrazena. Lync Web Appu Připojení ke schůzce v Lyncu pomocí zvuku počítače Pokud nemáte Lync.
Menu Vytváření menu.
Databáze MS ACCESS 2010.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Vlastnosti OS Windows Číslo DUM: III/2/VT/2/2/23 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Ovládání aplikací (9). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
Nastavení systému Windows - pokračování (14). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
Název školy Střední škola hotelová aslužeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název DUMuINF S.
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 3. ročník oboru.
CorelDRAW – prostředí programu (12). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 32 AnotaceProgramové.
Vytvoření rozevíratelného pole Access (13). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
Informační a komunikační technologie 11. WIN - pracovní plocha Autor : RNDr. Zdeněk Bláha.
PRACOVNÍ PLOCHA Vasyl Lutsak.
WORDPAD Textový dokument.
ZONER CALLISTO Ovládání programu
KLÁVESNICE A MYŠ NA PC VY_32_INOVACE_06
OKNa/ práce s oknem ve windows
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 18– SPUŠTĚNÍ PREZENTACE. Název školy:
iFIS*WebMailer Průvodce produktem
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary
DynaMed ~ Jednoduché prohledávání
(nabídka kreslících nástrojů)
Název: VY_32_INOVACE_ICT_5B_12 Škola:
Přizpůsobení webu Microsoft SharePointu Online
Transkript prezentace:

DSC Monitor

DSC Monitor Obsah Tato PowerPointová prezentace je rozdělena do několika různých sekcí. Stisknutím názvu sekce se na ni přesunete. Stisknutím tlačítka [Obsah], které se nachází v pravém horním rohu každé nové sekce, se vrátíte na tuto stránku. •Seznámení s programemSeznámení s programem •Obrazovka programuObrazovka programu •Panel stavu bloků a stavu systémuPanel stavu bloků a stavu systému •Panel ústřednyPanel ústředny •Hlavní oknoHlavní okno •Panel poruchPanel poruch •Panel s plánem objektuPanel s plánem objektu [Obsah] •Panel stavu zón a blokůPanel stavu zón a bloků •Informační panelInformační panel •Deník událostíDeník událostí •UživateléUživatelé •PožadavkyPožadavky

DSC Monitor Seznámení s programem Monitorování DSC ústředen DSC monitor je grafická nadstavba pro zabezpečovací ústředny firmy DSC. Lze ho použít pro monitorování a také pro ovládání zabezpečovacího systému. Jeho hlavními přednostmi je snadné ovládání, přehlednost a spolehlivost. Program zobrazuje na monitoru PC jeden nebo více plánů monitorovaného objektu, ve kterém jsou umístěny jednotlivé symboly zařízení např. schématické značky detektorů, obrázky dveří, oken a jiné. Každý z těchto symbolů může nabývat několika stavů. Jednotlivé stavy jsou barevně odlišeny. Do plánů lze vkládat symbol (šipku), který ukazuje na další plán a barevně zobrazuje stav tohoto plánu. Díky tomu je program velice intuitivní. Kromě mapy s plánem jsou na obrazovce zobrazeny informace o stavech celého systému. Přehledným způsobem jsou zobrazeny stavy bloků, stavy zón a také poruchy v systému. Součástí programu je také okno obsahující zprávy posílané zabezpečovací ústřednou a zprávy generované programem. [Obsah]

DSC Monitor Obrazovka programu Obrazovka programu je rozdělena do několika částí. Uživatel si snadno může nastavit, jaké okna mají být zobrazeny na obrazovce. V levém části se zobrazují informační panely - Nahoře jsou zobrazeny bloky v systému, jejich stav a lze je ovládat. - Uprostřed jsou zobrazeny bloky a zóny přiřazené do těchto bloků - Dóle jsou zobrazeny detailnější informace o vybraném bloku nebo zóně Uprostřed obrazovky se nachází hlavní okno, ve kterém se zobrazuje - Plán objektu s umístěnými čidly - Přehledné zobrazení stavu zón - Přehledné zobrazení poruch Ve spodní části obrazovky se zobrazuje deník událostí [Obsah]

DSC Monitor Obrazovka programu Panel stavu bloků a stavu systému Panel nástrojů Menu Informační panel Filtrace deníku událostí Deník událostí Hlavní okno Panel ústředny

DSC Monitor Panel stavu bloků a stavu systému Panel stavu bloků a systému V tomto panelu se zobrazují všechny použité bloky v systému. Každý blok je pojmenovaný pro zvýšení přehlednosti. Uživatel má přehled o stavu jednotlivých bloků - před názvem bloku je kolečko jehož barva informuje o stavu daného bloku (připraven, nepřipraven, zapnut, vypnut a v poplachu) Uživatel může zapínat a vypínat bloky pomocí tlačítek a [Obsah]

DSC Monitor Panel stavu bloků a stavu systému Tento obrázek je funkční tlačítko, kterým lze zapnout nebo vypnout příslušný blok Tento obrázek zobrazuje stav bloku - připraven, nepřipraven, zapnut, vypnut, v poplachu Tento obrázek je funkční tlačítko, kterým změníte obsah hlavního okna

DSC Monitor Panel ústředny V tomto panelu se zobrazují názvy všech bloků, zón a plánů objektu. Před každým názvem je zobrazna ikona, která zobrazuje příslušný stav. [Obsah]

DSC Monitor Panel ústředny B - Označení bloku Z - Zóny přiřazené do tohoto bloku Seznam všech plánů

DSC Monitor Informační panel V tomto panelu se zobrazují detailnější informace o vybraných blocích a zónách [Obsah]

DSC Monitor Informační panel Informace o bloku Informace o zóně

DSC Monitor Hlavní okno V tomto okně se může zobrazovat jeden z následujících panelů • Panel stavu zón a bloků • Panel poruch • Panel s plánem objektu [Obsah]

DSC Monitor Panel stavu zón a bloků V tomto panelu se zobrazují všechny zóny a bloky v systému. Každá zóna a blok má svůj název a také barevné kolečko, které zobrazuje jeho stav. Na obrazovce lze současně zobrazit 32, 64 nebo 128 zón [Obsah]

DSC Monitor Panel stavu zón a bloků Barvy odpovídajícím stavu zóny Barvy odpovídající stavu bloku

DSC Monitor Panel poruch V tomto panelu se zobrazují všechny poruchy v systému. [Obsah]

DSC Monitor Panel poruch

DSC Monitor Panel s plánem objektu V tomto panelu se zobrazují všechny plány objektu. Program umožňuje zobrazit více plánů, na obrazovce je zobrazen vždy jeden. Plány lze mezi sebou propojovat a tím dojde k usnadnění a zpřehlednění. Vzájemné propojení umožňuje snadné nalezení poplachu/poruchy i ve velice složitém systému. [Obsah]

DSC Monitor Panel s plánem objektu

DSC Monitor Deník událostí V tomto panelu se zobrazují všechny zprávy, které posílá zabezpečovací ústředna a zprávy generované programem [Obsah]

DSC Monitor Deník událostí

DSC Monitor Uživatelé Uživatelé Program může obsluhovat několik typů uživatelů Uživatelé, kteří mohou ovládat ústřednu (každý může mít různé práva) • Nepřihlášený uživatel • Přihlášený uživatel Uživatelé, kteří mohou měnit nastavení programu • Správce • Instalační technik [Obsah]

DSC Monitor Požadavky Požadavky Program slouží pro On-Line monitorování ústředny • PC 4020 v3.3 a vyšší pomocí modulu PC 4401 (Pro zobrazování otevřených zón ve VYP stavu se musí použít PC 4020 v3.5) • PC PC 5020 a PC PC 1864 pomocí modulu PC 5401 Komunikační modul se připojuje na COM port PC, nebo lze použít převodník RS-232 na TCP/IP ( GNOME ). PC 4401 lze k PC připojuje pomocí originálního kabelu PC-Link Program je chráněn HW klíčem, ale DEMO lze vyzkoušet zdarma DEMO - max. 2 bloky a 8 zón - komunikace se ukončí po 1 hod - nefunguje ukládání a tisk projektu [Obsah]