OLE-onlinelearning Studium odkudkoli a kdykoli

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
E-learning – moderní elektronická podpora výuky
Advertisements

Využití cloudových služeb ve školství
Webináře – online semináře Efektivní metody online vzdělávání Skutečně vzděláváte tím nejefektivnějším a nejlevnějším způsobem? Ing. Radka Nepustilová.
Hristo Trajkovski – VerbaVoice GmbH Komunikační podpora pro neslyšící a nedoslýchavé lidi Přepis na mobilu – Přepis mluvené řeči – Živé.
Microsoft 4. Windows Live Messenger. Co je to Messenger ? Nástroj pro komunikaci s přáteli Textová komunikace formou chatu Videokomunikace přes.
Sociální sítě.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
DRMS forum Brno, září 2009 Mgr. Daniela Kobilková Praha, 7. září 2009.
 Taggmanager.cz je nový způsob komunikace umožňující jednoduché propojení mobilního telefonu se speciálním webovým obsahem vyvíjený pod záštitou ministerstva.
Internet Definice Historie Použití Programy pro práci s internetem
Online jazyková výuka v praxi. rychlost srozumitelnost efektivita Přenos informací.
Virtuální lektor? Miroslava Dvořáková Jiří Votava.
Virtuální učebna aneb „webinář“.
INFORMATIKA 8 MS Word III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika, respektive.
Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské komise. Tato publikace odráží pouze názory autora a Evropská komise nemůže být zodpovědná za.
Školní Internetový Informační Portál ŠIIP, ZŠ Vrchlického, Liberec © 2006 Ondřej Peřina představení prvního roku projektu projekt SIPVZ č. 0358P
Obor informační technologie
Inovativní produkty a technologie SCSISpokojenost zákazníka zákazníka Profesinální klientský servis v oblasti kontaktních center Samsung Value System.
Moderní vzdělávací systémy vyšších a vysokých škol neuniverzitního typu Ing. Daniel CHOC CCA Group a.s.
OPEN LEARNING Moderní výuka odborných cizích jazyků 89% žáků cítí potřebu umět cizí jazyk pro svou budoucí práci, NIDV, červen 2012 Brno, 4. červen 2014,
E-learning a podpora jazykové vzdělanosti. Výhody e-learningu pružnost výuky kurzy dostupné kdekoli přizpůsobivost podmínkám uživatelů možnost využití.
Podnikání na Internetu e-learning letní semestr 2005 Jana Holá X.
Strategie řízení informačních a komunikačních služeb ve škole PROČ ?
ICQ. Co je ICQ? ICQ je nejpoužívanější a nejpopulárnější komunikační program. ICQ je zkratka slangového výrazu „I seek you“ (hledám tě). Slouží ke komunikaci.
E-learning ve výuce na SŠ
e-learning Lucie Rohlíková
1 iptelefonie denis kosař. 2 obsah Co je ip-telefonie Jak to funguje Protokoly Kodeky Jak to použít Skype Zdroje.
Typy elektronické komunikace
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci nabízí distanční kurz s e-learningovou podporou DISTANČNÍ MINIMUM.
Ing. František Hůlka lektor webináře pro ICT metodiky
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_1.13 Tematická oblast: Hardware, software a informační sítě DĚLENÍ PC SÍTÍ Typ: DUM - kombinovaný Předmět: ICT, ICTS.
WEBOVÝ PORTÁL ŽIVOT ONLINE.CZ. OBSAH Komu je portál určen Spolupráce Obsah portálu Návrh grafické podoby Účel.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci DISTANČNÍ MINIMUM Vstupní tutoriál DPRA0508, DMPRA Mgr. Monika Všetulová.
O službě Webmium WEBMIUM je jednoduchý nástroj umožňující drobným a středním podnikatelům vytvoření a správu profesionálně vypadajících webových stránek.
DUM - Digitální Učební Materiál Název školy: Střední odborná škola obchodní s.r.o. Broumovská 839, Liberec 6 IČO: REDIZO: Vzdělávací.
2. LMS Unifor. E-learning vzdělávací proces, využívající informační a komunikační technologie k tvorbě kurzů, k distribuci studijního obsahu, komunikaci.
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
Způsob spolupráce mezi studenty a malými a středními podniky.
INFORMATIKA 8 WordArt - aplikace III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Multimediální elektronická komunikace
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
RNDr. Jana Matesová Obsluha počítače, tvůrce počítačové grafiky, videa a tvůrce webových stránek Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím.
IVANA BRABCOVÁ Jak na WEB … NODE.
14. Informace vládnou sv ě tu Úloha ICT p ř i ř ízení podniku rb.
T-Mobile Moje Info Možnosti využití SMS v komunikaci s občany.
Stručný přehled © 2012 Microsoft Corporation. Všechna práva vyhrazena. Lync Web Appu Připojení ke schůzce v Lyncu pomocí zvuku počítače Pokud nemáte Lync.
KOMUNIKACE ON-LINE VY_32_INOVACE_63. CHAT komunikace dvou nebo více lidí prostřednictvím komunikační sítě. Textem Zvukem - audiochat Zvukem a obrazem.
© 2004 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice e-Education Andrea Barešová Account.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci Číslo DUM: III/2/VT/2/2/35 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
DIDAKTIKA FYZIKY I. 8 ICT ve Fy Josef Trna PdF MU©2009.
Inspirativní studijní prostředíMediaSite na VŠESnímek 1 Případová studie MediaSite na Vysoké škole ekonomické v Praze doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc.
EU peníze středním školám. Šablony Šablony – unikátní systém podávání žádostí o EU dotace Není nikde jinde v EU Velmi jednoduchý způsob - školy mají minimum.
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
Univerzita Karlova v Praze Lékařská fakulta v Plzni Oddělení OVAVT Jestliže chcete oživit systém Vaší výuky, „online learning systém“ Vám nabízí? Jednoduché.
 = jedná se o vzájemné propojení lokálních počítačových sítí pomocí vysokorychlostních datových spojů  vznikl spojením mnoha menších sítí  v každé.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_8B_3B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:8. Tematický okruh,
Anotace: Prezentace je určena žákům 5. ročníku, slouží k seznámení žáků s internetem, jeho nejčastější používání, varování před některými nástrahami a.
Přihlášení na uživatelský účet na stránce: V munu vybereme „Sign In“ V přihlašovacím okně vyplníme registrační a heslo.
Sociální podnik s příběhem
Inf Elektronická komunikace
VY_32_INOVACE_22_Sociální_sítě
SOCIÁLNÍ SÍTĚ Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín Moderní škola 2010
Název: VY_32_INOVACE_ICT_5B_12 Škola:
Přečtěte si o tom vše Příspěvky Microsoft SharePointu
Využití sociálních sítí v komunikaci organizace
E-learning – moderní elektronická podpora výuky
SIPVZ – úvodní modul P ICT a změny ve výuce (2 h) metodické poznámky.
SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná, příspěvková organizace
Transkript prezentace:

OLE-onlinelearning Studium odkudkoli a kdykoli Mgr. Hana Urbanová

Kdo jsme: CELN o. s. CELN je nezisková organizace, která sdružuje více jak 250 škol a školních zařízení na všech úrovních vzdělávací soustavy Cílem sdružení je propagace efektivního využívaní informačních a komunikačních technologií především ve vzdělávání Poskytujeme kurzy a školení Jsme zapojeni do projektů EU

OLE onlinelearning ONIF (online info)

Co je OLE? OLE (zkratka On-line Learning/O-learning)  je nový způsob výuky jazyků či odborných předmětů na dálku prostřednictvím internetu. Je to webová aplikace. K OLE výuce či studiu stačí disponovat PC se sluchátky, mikrofonem, web kamerou a připojením na internet. OLE mohou využívat jazykové školy, základní, střední, vyšší odborné školy, ale i školící centra a vzdělávací instituty. OLE nabízí řešení, jak se učit či vyučovat z domova

O-learning a E-learning na rozdíl od e-Learningu nejde o samostudium výuka v reálném čase s živým lektorem vhodné kombinovat s e-learningovými materiály

Výhody OLE vyučovat či konzultovat se dá odkudkoli z ČR i celého světa není nutné nic instalovat na Vašem počítači umožňuje sdílení textů, obrázků, ppt prezentací, video i audio nahrávek interaktivní nástroje (whiteboard…) jednoduché, intuitivní ovládání administrační systém plánování hodin, třídní kniha, evidence učitelů, studentů…

Jak OLE funguje v praxi učitel vytvoří virtuální třídu ze studentů se stejným zájmem o výuku (1 -6 studentů) učitel naplánuje vyučovací hodinu, nebo blok vyučovacích hodin studenti i učitel se v danou hodinu připojí k internetu a přihlásí se na www.onlinelearning.cz dále spolu komunikují přes web kameru, sluchátka a mikrofon, chat využívají interaktivních nástrojů vedou plnohodnotnou výuku

www.onlinelearning.cz

Před vstupem do hodiny…

ONIF online information webová platforma pro komunikaci a konzultace Vašimi klienty, partnery, zákazníky „one to one“ komunikace na dálku – možnost přenosu hlasu a obrazu v reálném čase možnost sdílení dokumentů, chat pro použití nutná pouze sluchátka a mikrofon, web kamera dobrovolná

Pro koho je ONIF operativně bez nutnosti osobní návštěvy ONIF je pro firmy, podniky, organizace, školy, které chtějí komunikovat se svými zákazníky : operativně bez nutnosti osobní návštěvy s možností sdílení dokumentů a nechtějí investovat do drahých video konferenčních systémů

ONIF – jak používat Na Vaše stránky umístíte interaktivní ikonu ONIF Zákazník na ní pouze klikne a do otevřeného okna zadá své jméno a napíše, o čem chce s Vámi hovořit Dále čeká ve frontě, než se s ním spojíte, mezitím může dále pracovat Vy máte zatím možnost se na hovor připravit (např. vyhledáním potřebných dokumentů)

ONIF - možnosti využití Zákaznické linky Call centra Help-line Servis Hot-line Na úřadech, školách Obecně prospěšné organizace

Přihlášení se do Onif… 15

Onif komunikace 16

Zvětšování dokumentu 17

ONIF 18

ONIF - výhody Není třeba se registrovat Není nutné si každého volajícího a každého komu volám přidávat do kontaktů Na ONIF nemůže chodit spam chat Možnost sdílení dokumentů Je to profesionální komunikační nástroj Dá se archivovat počet volání a komu Předem vím, o čem se mnou chce dotyčný mluvit Není nikdy obsazeno – možnost fronty Je bezpečný Na straně zákazníka (volajícího) není třeba nic instalovat Zaměstnancům neodvádí pozornost od práce – nepoužívá se k soukromým účelům

Více informací www.onlinelearning.cz www.onif.cz www.celn.cz Kontakt: hana.urbanova@celn.cz 732 65 59 06

Děkuji za Vaši pozornost Mgr. Hana Urbanová PR manažerka, CELN o. s. hana.urbanova@celn.cz 732 65 59 06