Identifikátor materiálu: EU

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
WINDOWS. Po spuštění se objeví pracovní plocha. Pracovní plocha – má barvu, kterou můžeme měnit. Můžeme na ni dát i obrázek.
Advertisements

Identifikátor materiálu: EU
Identifikátor materiálu: EU
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: listopad.
ZŠ Prokopa Diviše a MŠ, Znojmo – Přímětice 569 INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE Složky – vytvoření, přejmenování, mazání 5. třída Mgr. Mario Zelený.
VY_32_INOVACE_In 6.,7.17 PowerPoint – snímky
Identifikátor materiálu: EU
Základní pojmy v informatice –II.
Anotace Žák dokáže řádně zapnout, vypnou počítač, odhlásit uživatele Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže řádně zapnout a vypnout počítač.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: leden.
Anotace Žák dokáže popsat a zařadit výstupní zařízení HW Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže definovat typy výstupního zařízení HW Speciální.
Anotace Žák definuje aplikační SW Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže definovat aplikační software Speciální vzdělávací potřeby Ne Klíčová.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceZemědělství Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje základní informace.
Identifikátor materiálu: EU
VY_32_INOVACE_In 6.,7.04 Složka - operace se složkami Anotace: V prezentaci se žák seznámí se složkou, jejím vytvořením a nastavením. Žák si v průběhu.
Anotace Žák dokáže v aplikací MS Word vytvořit tabulku Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže v aplikaci MS Word vytvořit, upravit a formátovat.
Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální.
ICT VL Pískovcové útvary ČR 4.R
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Anotace Žák se orientuje v záznamových médií (zařízení) Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže rozdělit záznamová média Speciální vzdělávací.
Identifikátor materiálu: EU
Anotace Žák se seznámí s víceúrovňovým číslováním v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže využít funkci víceúrovňové.
Identifikátor materiálu: EU
Anotace Žák dokáže formátovat text v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže naformátovat text a nastavit různé formáty.
Tabulkový procesor – Excel 2010 Listy
Práce se složkami Složky slouží k přehlednému uspořádání dat Můžeme do nich ukládat různé programy, hudbu, fotky… Lze jich vytvořit libovolné množství.
Anotace Žák se seznámí se základy psaní textu ve Wordu a pohyb po dokumentu. Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže napsat, opravit a smazat.
Anotace Žák dokáže zarovnat text v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže zarovnat text dle potřeb dokumentu v aplikaci.
Anotace Žák v aplikací MS Word dokáže nastavit sloupce Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže v aplikaci MS Word využít funkce sloupce.
Anotace Žák se seznámí s odrážkami a číslováním v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže využít funkci odrážky a číslování.
Na hlavním panelu najdeme nejdůležitější tlačítko v počítači – START. Pomocí nabídky START spouštíme programy, aplikace a hry, spravujeme a vypínáme.
Základy práce s počítačem Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Identifikátor materiálu: EU
Anotace Žák dokáže označit text do bloku v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže označit text různými způsoby Speciální.
Identifikátor materiálu: EU
Anotace Žák se seznámí s aplikací MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže spustit aplikaci MS Word Speciální vzdělávací potřeby.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceMoravská a slezská města Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje významná.
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Inovace ve vzdělávání na naší školeNázev: Práce v OS Windows - soubory Autor: Jaroslav.
HROMADNÉ PŘEJMENOVÁNÍ SOUBORŮ POMOCÍ PROGRAMU TOTAL COMMANDER Vytvořil: Petr Šolín.
Identifikátor materiálu: EU
Anotace Seznámení nebo opakování tvorby času. – 2.část Autor Mgr. Ladislava Cagášková Jazyk Angličtina Očekávaný výstup Žáci zvládnou vyjádřit „anglický“
Anotace Žák se seznámí s textovými editory Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže vysvětlit pojem textový editor a ví jeho funkci Speciální.
Anotace Žák definuje základní SW Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže definovat základní software Speciální vzdělávací potřeby Ne Klíčová.
Sloh - pohádky Hádej pohádku
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Anotace Žáci zvyšují slovní zásobu, učí se naslouchat krátkému textu a dále jej reprodukovat… AutorMgr. Eva Dvořáková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Naslouchat.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Anotace Žák definuje základní SW Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže definovat základní software Speciální vzdělávací potřeby Ne Klíčová.
Základy práce s OS Windows
Identifikátor materiálu: EU
Anotace Upevňování tvorby času v anglickém jazyce. Autor Mgr. Ladislava Cagášková Jazyk Angličtina Očekávaný výstup Žáci ovládají tvorbu času. Speciální.
Anotace Žáci si zvyšují slovní zásobu, učí se soustředěně naslouchat mluvenému textu, reprodukují text, probíhá asociace dle obrázků Autor Mgr. Eva Dvořáková.
ODSTAVEC Ing. Petr Hanáček MS OFFICE - WORD
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název.
Přejmenování, mazání, kopírovaní, přesun, vysypání koše
Správa dat, operace s adresáři, vytvoření složky
VY_12_INOVACE_22_PROGRAM MALOVÁNÍ_KOŠUTOVÁ
Informační a komunikační technologie
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Mgr
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Použití pravého a levého tlačítka myši
Transkript prezentace:

Identifikátor materiálu: EU - 19 - 20 Anotace Žák dokáže vytvořit, přejmenovat a smazat složku Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže vytvořit, přejmenovat a smazat svoji složku Speciální vzdělávací potřeby Ne Klíčová slova Složka, podsložka, soubor Druh učebního materiálu Prezentace Druh interaktivity Aktivita / Výklad Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání Základní vzdělávání – 2. stupeň Typická věková skupina 12-15 let / 7. ročník Celková velikost 1,51 MB – soubor *.ppt (PowerPoint)/leden 2012

Organizace souborů a složek Organizace souborů a složek – Operace se složkami a soubory Pokyny a vysvětlivky: Videoukázka K zamyšlení Zápis do sešitu Praktická část na počítači

Organizace souborů a složek – operace se složkami a soubory Při práci se soubory a složkami existuje vždy spousta způsobů. Záleží vždy na uživateli, jaký způsob bude pro něj ten nejjednodušší. Složku můžeme vytvořit na pracovní ploše, v jakékoliv jiné složce či kdekoliv ve stromové struktuře na disku

Organizace souborů a složek – operace se složkami a soubory Vytvoření nové složky Pomocí nabídky panelů v Okně Klikneme dvakrát levým tlačítkem myši na ikonu Tento počítač → vybereme místo, kde chceme vytvořit novou složku → v levé části okna v sekci „Práce se soubory a složkou“ klikneme na „Nová složka“ → Pojmenujeme → Enter Vytvoř pomocí budu č. 1 na místním disku C:\ ve složce Žák podsložku s názvem Test 1

Organizace souborů a složek – operace se složkami a soubory Vytvoření nové složky Pomocí pravého tlačítka myši Pravým tlačítkem myši klikneme na místo, kde chceme vytvořit novou složku → v nabídce klikneme na Nový → vybereme Složka → Pojmenujeme → Enter Vytvoř pomocí bodu č. 2 na místním disku C:\ ve složce Žák podsložku s názvem Test 2

Organizace souborů a složek – operace se složkami a soubory Přejmenování složky Pomocí nabídky panelů v Okně Klikneme jednou levým tlačítkem myši na danou složku → v levé části okna v sekci „Práce se soubory a složkou“ klikneme na „Přejmenovat“ → Přejmenujeme → Enter Pomocí pravého tlačítka myši Pravým tlačítkem myši klikneme jednou na danou složku → v nabídce klikneme na Přejmenovat → Přejmenujeme → Enter Přejmenuj pomocí bodu 1. nebo 2. na místním disku C:\ ve složce Žák podsložku s názvem Test 1 na Smazat 1

Organizace souborů a složek – operace se složkami a soubory Přejmenování složky Pomocí levého tlačítka myši 2x pomalu klikni levým tlačítkem myši na danou složku → Přejmenujeme → Enter   Pomocí klávesy F2 1x klikni levým tlačítkem myši na danou složku → zmáčkni klávesu F2 → Přejmenujeme → Enter Přejmenuj pomocí bodu 3. nebo 4. na místním disku C:\ ve složce Žák podsložku s názvem Test 2 na Smazat 2

Organizace souborů a složek – operace se složkami a soubory Smazání složky Pomocí nabídky panelů v Okně Klikneme jednou levým tlačítkem myši na danou složku → v levé části okna v sekci „Práce se soubory a složkou“ klikneme na „Odstranit složku“ → Poté budeme tázáni systémem zda opravdu chceme danou složku odstranit → Ok Smaž pomocí bodu 1. na místním disku C:\ ve složce Žák podsložku s názvem Smazat 1

Organizace souborů a složek – operace se složkami a soubory Smazání složky Pomocí pravého tlačítka myši Pravým tlačítkem myši klikneme na danou složku → v nabídce klikneme na Odstranit → Poté budeme tázáni systémem, zda opravdu chceme danou složku odstranit → Ok Pomocí klávesy Delete 1x kliknu levým tlačítkem myši na danou složku → zmáčknu klávesu Delete → Poté budeme tázáni systémem, zda opravdu chceme danou složku odstranit → Ok Smaž pomocí bodu č. 2 nebo č. 3 na místním disku C:\ ve složce Žák podsložku s názvem Smazat 2

Zdroje Text: Obecné definice nebo vlastní text autora Obrázky: Vlastní obrázky autora DUMu