Slova lišící se významem a psaním i, í/y, ý po M

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Slova lišící se významem a psaním i, í/y, ý po V
Advertisements

Slova lišící se významem a psaním i, í/y, ý po L
Slova lišící se významem a psaním i, í/y, ý po S
Jen tak….
Practice with the Conditional Change the following sentences to the conditional, according to the model. Vzor: Nemám peníze a nemohu si koupit auto. Kdybych.
Vyjmenovaná slova po M a slova příbuzná.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.B.15 Název pro školu:
Větné celky Věta Souvětí. Větné celky Věta Souvětí.
Slova lišící se významem a psaním i, í/y, ý po P
Název šablony: Inovace a zkvalitn ě ní výuky prost ř ednictvím ICT 32/ Č J03/ , Beranová Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura Název výukového.
Pošli toto srdíčko každému, koho bys v roce 2010 nechtěla ztratit.
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P3_1.7 Tematická oblast: Práce se slovníky a Pravidly českého pravopisu Psaní i, í a y, ý Typ: DUM - kombinovaný Předmět:
Pravopis 1.
Vyjmenovaná slova po M- pracovní listy Doplň vyjmenovaná slova po M CH _ _ _ _ S _ _ _ H _ _ _ Z _ _ _ _ _ _ M _ _ _ _ _ D _ _ _ _ _ M _ _ _ _ H.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět: Český jazyk Ročník:
Slova lišící se významem a psaním i, í/y, ý po B
Psaní i,í, y, ý po měkkých a tvrdých souhláskách
Procvičování vyjmenovaných slov po
TÉMA:VYJMENOVANÁ SLOVA PO M Vytvořila: Mgr
Mgr. Vladimíra Mikulášková
Nečekej na úsměv, abys byl milý ...
VY_32_INOVACE_Čj-Ml 6.,7.04 Anotace: Prezentace obsahuje stručnou definici zájmen a jejich dělení. Žáci si hravou formou procvičí pravidla pro psaní zájmena.
Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření:
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Jazyk český Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_02_13.
KrIsTýNa VoLáNkOvÁ Mé StUdIuM nA 4.ZŠ v ChEbU.
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Jak to bylo doopravdy Tereza Kohoutová.
Český jazyk 3.třída Vyjmenovaná slova -M,P- opakování
VYJMENOVANÁ SLOVA PO M ROZLIŠUJEME
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_334_Zájmena AUTOR: Mgr. Šárka Kubáčková ROČNÍK, DATUM: 7.,
VYJMENOVANÁ SLOVA M.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_314_3TR_CJ Autor: Mgr. Lenka Nytrová.
ICT ČJ VS po M Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova Anotace:
Elektronická učebnice - I
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_518_ Vyjmenovaná slova po - m - AUTOR: Mgr. Michaela Rychnovská.
10 RŮŽÍ JEN PRO TEBE !.
DOPIS PRO TEBE.
Podstatná jména. Co jsou podstatná jména? Podstatná jména: ● názvy osob, zvířat, věcí ● vlastností, jevů, činností, vztahů.
VYJMENOVANÁ SLOVA PO M Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marcela Zemanová. Dostupné z Metodického portálu
Podstatná jména OB21-VVP-HUM-CJL-BUJ-U Co jsou podstatná jména?
„A teď mi děti řekněte, čím jsou vaši tatínkové a kde pracují. Tak třeba ty Pepíčku.“ „Prosím, můj tatínek je úředník a pracuje jako prostitut.“ „Prosím.
VY_32_INOVACE_04_Vyjmenovaná slova - homonyma i – y, í - ý Mgr. Danuše Manová Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk.
Les a voda Les i s vodou je důležitá pro nás, živočichy,
Vzdělávací Jméno autora Mgr. Blanka Pišvejcová Datum vytvoření
Autor: Mgr. Karolina Pátková
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Vyjmenovaná slova po v 2011/2012 Třetí Český jazyk
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_187_ČJ3
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Český jazyk 3 Vyjmenovaná slova po M.
Můj životopis aneb Proč do mně všichi stále kopou?
Practice with the Conditional
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_04
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Zdeňka.
DOPIS PRO TEBE.
Autor: Mgr. Karolina Pátková
Základní škola Tehov, okres Praha-východ, Tehov 78, Autor
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Autor: Mgr. Karolina Pátková
Autor: Mgr. Dana Bednářová Datum: Název: VY_32_INOVACE_09_ Český jazyk
Můj životopis aneb Proč do mně všichi stále kopou?
Fenomenální ženě! Zjistila jsem, že cokoliv se stane, jakkoliv zlé se to zdá - život jde dál a zítra to bude lepší.
Můj životopis aneb Proč do mně všichi stále kopou?
Fenomenální ženě! Zjistila jsem, že cokoliv se stane, jakkoliv zlé se to zdá - život jde dál a zítra to bude lepší.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
VY_32_INOVACE_Sib_I_05 Vyjmenovaná slova po M
Autor: Mgr. Vlasta Šujanová Název : VY_32_INOVACE_03CJ_9_VYJSLM
Transkript prezentace:

Slova lišící se významem a psaním i, í/y, ý po M autor: Jana Slejšková

mít mýt čistit vodou vlastnit (auto)

Každý týden si musí m_t vlasy. Budeš m_t o víkendu čas? Doplňte y, ý/i, í a věty napište do sešitu. Každý týden si musí m_t vlasy. Budeš m_t o víkendu čas? Chtěla bych m_t novou panenku. Budeš m_t nádobí hned po obědě?

Každý týden si musí mýt vlasy. Budeš mít o víkendu čas? Zkontrolujte si podle správného řešení. Každý týden si musí mýt vlasy. Budeš mít o víkendu čas? Chtěla bych mít novou panenku. Budeš mýt nádobí hned po obědě?

vymítat vymýtit vykácet stromy vypuzovat

Vym_tání ďábla se už neprovádí. Dřevorubci vym_tili půlku lesa. Doplňte y, ý/i, í a věty napište do sešitu. Vym_tání ďábla se už neprovádí. Dřevorubci vym_tili půlku lesa. Jak se vym_tá špatná nálada? Kvůli stavbě srubu musíme vym_tit pár stromů.

Vymítání ďábla se už neprovádí. Dřevorubci vymýtili půlku lesa. Zkontrolujte si podle správného řešení. Vymítání ďábla se už neprovádí. Dřevorubci vymýtili půlku lesa. Jak se vymítá špatná nálada? Kvůli stavbě srubu musíme vymýtit pár stromů.

mi my my všichni (podej) mně

Bohužel, m_ to ještě nevíme. Uvařil bys m_ kávu, prosím? Doplňte y, ý/i, í a věty napište do sešitu. Bohužel, m_ to ještě nevíme. Uvařil bys m_ kávu, prosím? Nemohl m_ poslat zprávu. M_ pojedeme raději vlakem.

Bohužel, my to ještě nevíme. Uvařil bys mi kávu, prosím? Zkontrolujte si podle správného řešení. Bohužel, my to ještě nevíme. Uvařil bys mi kávu, prosím? Nemohl mi poslat zprávu. My pojedeme raději vlakem.

milá myla čistila vodou příjemná

Celý den m_la špinavá okna. Tvá nová kamarádka je moc m_lá. Doplňte y, ý/i, í a věty napište do sešitu. Celý den m_la špinavá okna. Tvá nová kamarádka je moc m_lá. M_lá Jitko, posílám Ti pozdrav. Protože neměli myčku, m_la nádobí ve dřezu.

Celý den myla špinavá okna. Tvá nová kamarádka je moc milá. Zkontrolujte si podle správného řešení. Celý den myla špinavá okna. Tvá nová kamarádka je moc milá. Milá Jitko, posílám Ti pozdrav. Protože neměli myčku, myla nádobí ve dřezu.

mys miss vítězka soutěže krásy výběžek pevniny do moře

Zítra se bude volit nová m_ss. Kdy už se konečně objeví ten m_s? Doplňte y, ý/i, í a věty napište do sešitu. Zítra se bude volit nová m_ss. Kdy už se konečně objeví ten m_s? Jak se vám líbí nová m_ss? Chceme doplout až na M_s dobré naděje.

Zítra se bude volit nová miss. Kdy už se konečně objeví ten mys? Doplňte y, ý/i, í a věty napište do sešitu. Zítra se bude volit nová miss. Kdy už se konečně objeví ten mys? Jak se vám líbí nová miss? Chceme doplout až na Mys dobré naděje.

míval mýval šelma s hustým kožichem měl (vlastnil)

Tenkrát jsem m_val hodně času. V ZOO byl také medvídek m_val. Doplňte y, ý/i, í a věty napište do sešitu. Tenkrát jsem m_val hodně času. V ZOO byl také medvídek m_val. M_vali jste někdy problémy? M_val je malá šelma.

Tenkrát jsem míval hodně času. V ZOO byl také medvídek mýval. Zkontrolujte si podle správného řešení. Tenkrát jsem míval hodně času. V ZOO byl také medvídek mýval. Mívali jste někdy problémy? Mýval je malá šelma.

Na závěr zkuste sami vymyslet další podobné dvojice slov Na závěr zkuste sami vymyslet další podobné dvojice slov. Napište je do sešitu a použijte je ve větách.