Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Český jazyk 3.třída Vyjmenovaná slova -M,P- opakování

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Český jazyk 3.třída Vyjmenovaná slova -M,P- opakování"— Transkript prezentace:

1 Český jazyk 3.třída Vyjmenovaná slova -M,P- opakování
Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti Český jazyk 3.třída Vyjmenovaná slova -M,P- opakování

2 Pozor na rozdíly v psaní těchto slov
my (všichni) mi (mně) mýt (myji) mít (mám) mýval (medvídek) míval (kdysi měl) vymýtit (vykácet) vymítat (vyhánět) mýlí se (mýlit se) milý (přítel), míli (cesty)

3 Doplňte chybějící písmena:i,í,y,ý
M_lena je roztom_lé dítě. Ve stravovně jsou k dispozici m_cí stroje. M_loš m_vá často rýmu. Um_li jsme se v um_vadle. Nevym_dli všechno m_dlo. M_slivec m_řil na srnce. Těsto se m_chá ve velké m_se. Dřevorubci m_tili srarý les. Sníh už zm_zel. Ve vzduchu lítá chm_ří z pampelišek. M_la je veliký m_lovník přírody. To všechno je velký om_l.

4 Pozor na rozdíly v psaní těchto slov
pýcha (pyšný) píchá (bodá) zpychnout (stát se pyšným) spíchnout (sešpendlit) pyl (prášek v květu) pil (vodu) slepýš (plaz) slepíš (lepidlem) opylovat (oplodňovat pylem) opilovat (obrousit) na pysku (pysk) na písku (písek)

5 Doplňte chybějící písmena:i,í,y,ý
P_cha je sestra hlouposti. P_chá mě u srdce. P_tlák chytil bažantí slep_ci. Slep_š je beznohá ještěrka. Dřevo dobře slep_š klihem. Mezi zvířata patří sudokop_tníci a lichokop_tníci. Rak měl pochroumané klep_tko. Netop_ří let je klikatý. P_smo má být úhledné. Rybáři loví pstruhy na třp_tku. Neop_rej se o tabuli. P_l jsi už někdy p_vo? P_l je žlutý prášek v květu. Kvočna byla celá rozčep_řená.

6 Tato prezentace byla vytvořena pro projekt INOVACE v rámci EU-OPVK, který vytvořila ZŠ a MŠ Višňová Vypracovala: Mgr. Adéla Paříková Vytvořeno: Použitá literatura: STYBLÍK, Vlastimil, et al. Cvičení z pravopisu pro větší školáky. 2.vydání. Praha : SPN, s. ISBN


Stáhnout ppt "Český jazyk 3.třída Vyjmenovaná slova -M,P- opakování"

Podobné prezentace


Reklamy Google