Stavitelství 8 okna, dveře, vrata

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Otvory v nosných stěnách
Advertisements

Číslo prezentace:48 Autor prezentace: Vladimír Vencovský
Dřevěná okna – jejich funkce
Střední odborná škola stavební Karlovy Vary
OBVODOVÉ PLÁŠTĚ KONTROLA A ZPĚTNÁ VAZBA POMOCÍ TERMOKAMERY
DVEŘE Pozemní stavitelství III E - learning prezentace
KOVOVÁ OKNA, DVEŘE a VRATA
Společnost ALPRO, spol. s r.o.byla založena v roce 1993.
Stavitelství 4 Betonové stropy
stavebnictví Konstrukce
stavebnictví Konstrukce Eurookno - základní profily,
OPLECHOVÁNÍ OBVODOVÉHO PLÁŠTĚ
Stavitelství 3 Svislé konstrukce stěnové
Stavitelství 9 PROSTUP TEPLA OP
POZEMNÍ STAVITELSTVÍ III cvičení
STAVEBNĚ – TECHNICKÝ AUDIT
PRŮBĚH POVRCHOVÝCH TEPLOT OBVODOVÉHO PLÁŠTĚ
Stavitelství 2 Základy – spodní stavba
06/2003Přednáška č. 11 Dynamický model stárnutí objektu (části objektu) – základní popis Předmět: Modelování v řízení MR 11 (Počítačová podpora) Obor C,
Základní zadání POPR (2009 ZS) 1.základní informace k sestavení modelu objektu 2.pro model použijte stávající projekt z výuky nebo jiný dostupný projekt.
stavebnictví POZEMNÍ STAVBY DOPLŇKOVÉ KONSTRUKCE – PODHLEDY, ZASTÍNĚNÍ
POZEMNÍ STAVITELSTVÍ III stavební klempířství
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
Vytápění Literatura: Jelínek V., Kabele K.: Technická zařízení budov 20, 2001 Brož K.: Vytápění, 1995 Normy ČSN.
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
POZEMNÍ STAVITELSTVÍ III
POZEMNÍ STAVITELSTVÍ III cvičení
Přednáší ing Jan Mareček Ph.D. LPA311/1
Rekapitulace obsahu modelu Předmět: Počítačová podpora řízení K126 POPR Obor E ZS, 2011, K126 EKO Přednášky/cvičení : doc.Ing. P. Dlask, Ph.D. Cvičení.
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
Kovoplastické pláště Fasádní systém
Otvory v nosných stěnách
Výroba dveří Dveře se skládají z nosné nebo vodící zárubně a otočného nebo posuvného dveřního křídla. Hlavní funkcí dveří je komunikační a vizuální propojení.
Obklady stěn a stropů Mají praktický, hygienický a estetický význam.
STAVEBNICTVÍ Dřevěné konstrukce a stavby Obklady STA3
Dvojitá okna deštěná Střední odborná škola Otrokovice
Poptávka na dodávku plastových oken včetně vnitřních i venkovních parapetů, provedení demontáže stávajících dřevěných oken a parapetů a montáže nových.
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
Dostálová Michaela INZ
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
Technologie výroby stavebních truhlářských výrobků
10. OTVOROVÉ VÝPLNĚ II. Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
9. OTVOROVÉ VÝPLNĚ I. Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Tvorba technické dokumentace
Rekonstrukce historického areálu FF MU Druhá etapa 2013 –
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky plastů ve stavebnictví. všechny.
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Zdvojená okna a eurookna. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Kreslení oken
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Zkoušení oken. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Komplexní hodnocení stavebních detailů Dvourozměrné vedení tepla a vodní páry Ing. Petr Kapička ČVUT v Praze, fakulta stavební Katedra konstrukcí pozemních.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad jednotlivých druhů tepelných izolací a materiálů.
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Terminologie oken
Fasádní obklady Ing. Miloslava Popenková, CSc. FASÁDNÍ OBKLADY dělení KONTAKTNÍ (lepené) BEZKONTAKTNÍ (zavěšené odvětrávané)
Vytápění Větrání. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiálu:
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Rozdělení oken. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Materiály na okna
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Výroba eurooken
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Konstrukce a výroba oken
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Osazování oken
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Jednoduchá a dvojitá okna
Vytápění Teplovzdušné vytápění
Pokles dotykové teploty podlah
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Montáž oken a tepelně technické souvislosti
Montáž oken a tepelně technické souvislosti
Transkript prezentace:

Stavitelství 8 okna, dveře, vrata Přednáší ing Jan Mareček Ph.D. jan.marecek@vsb.cz LPA311/1

Konstrukce truhlářské podle ceníku Stěny s dřevěnou konstrukcí, mobilní, posuvné. Obklady palubkami sloupů ,stěn, Montáž a dodávka dřevěných a plastových oken, okenic, dveří, vrat Parapetní desky, kuchyňské linky Skříně vestavěné, mobilní

Výplně otvorů – okna dveře Otvory ve fasádě zajišťují kontakt vnitřního prostředí s vnějším Otvory slouží pro osvětlení a oslunění vnitřních prostor, pro větrání a výhled do přírody. Výplně otvorů zajišťují ochranu před ochlazováním a ohříváním budov. Brání proti pronikání hluku a prachu do vnitřních prostor. Slouží pro větrání a stínění. Brání proti nežádoucímu proniknutí.

Okno v Pompeích

Lázně v Pompeích

Výplně otvorů – okna dveře Otvory ve fasádě je nutno chápat v komplexu všech funkcí potřebných pro vnitřní prostředí staveb. Do otvorů se osazují rámy oken s otvíratelnými křídly,které jsou zaskleny skleněnou výplní. Rámy oken a sklo mají svůj součinitel tepelného prostupu.Otevírání a zavírání je umožněno kováním. Před nebo uvnitř oken jsou osazovány žaluzie, které zamezují vyzařování tepla z vnitřních prostor v zimě a v létě brání nežádoucímu ohřívání slunečním zářením. Parapet oken uvnitř je kryt parapetní deskou. Z venkovní strany je kryt oplechován. Proti nežádoucímu proniknutí se osazují mříže. Pod okna jsou umisťovány otopná tělesa, které zajišťují proudění vnitřního vzduchu. To jsou všechno pasivní funkce výplně otvorů

Výplně otvorů – okna dveře Pro dokonalé zajištění odpovídajícího prostředí se vybavují automatickou vzduchotechnikou, rekuperací větraného vzduchu, větráním se spínači na vlhkost vzduchu. Aktivní řízení kvality vnitřního prostředí je zajišťováno v inteligentních systémech budov. Pro fázi projektové přípravy je nutno uvedené konstrukce specifikovat ve výpisu prvků oken.

Vídeňské okno Otvíravá okna s otvíráním venkovních křídel ven a vnitřních dovnitř. Zdůvodnění: Podle směru větru. Pokud jsou venkovní křídla tlačeny větrem do rámu, pak těsní proti pronikání studeného vzduchu. Pokud křídla vzdorují sání větru pak se uvolní od rámu a nechají odsávat znehodnocený vzduch z místnosti.

Vídeňské okno

Dvojité okno Zasklení oken : sklo se ukládá do tmelu nebo se zalištuje Součinitel prostupu tepla U = 2,5 W/(m2K) Vzduchová propustnost spár 1 m3/(hod. m) Vzduchová neprůzvučnost 34 dB

Dvojité okno Klasické dojité okno se otvírá dovnitř a má větší vnitřní křídla než vnější. Rám oken je sestaven ze dvou rámů spojených deštěním . Prostor mezi rámy je využíván pro žaluzie nebo rolety. Dvojité okno je možno zateplit výměnou jednoduchého skla ve vnitřním křídle za tepelně izolační.

Dvojité okno

Zdvojená okna 1 Zdvojená okna mají ve směru tloušťky stěny jednoduchý nebo zdvojený rám a dvě křídla vzájemně rozeviratelná. Jedno křídlo plní nosnou funkci, druhé je čistící. Zasklení oken : sklo se ukládá do tmelu nebo se zalištuje Součinitel prostupu tepla U = 2,7 W/(m2K) Vzduchová propustnost spár 1m3/(hod. m) Vzduchová neprůzvučnost 28 dB

ZDVOJENÁ OKNA BP70 OS ŘEZ TRADIČNÍ ÚPRAVA V letech 1950-1990 Konstrukce dřevěná s dvěmi okenními rámy. Montážní propojení umožňující údržbu prostoru mezi skly Tech.parametry: k= 2,7 W*m-2*K-1 Vzduch. Neprůzvučnost 25 dB

ZDVOJENÁ OKNA 3

ZDVOJENÁ OKNA 4 Výměna skla u zdvojeného okna . Rámy zůstávají beze změny Venkovní sklo bude vyměněno za tepelně izolační. Vnitřní sklo bude odstraněno.

Zdvojená okna zasklená izolačním dvojsklem

Zdvojená okna zasklená izolačním dvojsklem

Zdvojená okna zasklená izolačním dvojsklem

Zdvojené dveře na balkon, zasklené izolačním dvojsklem

Zdvojené dveře na balkon zasklené izolačním dvojsklem

Zdvojené dveře na balkon zasklené izolačním dvojsklem

Nová EUROOKNA EURO 1 Dřevěná okna nové generace S tepelně izolačním sklem Dřevěný masív z nekonečného lepeného profilu min ze tří vrstev. Kování Roto s otvíráním ve dvou polohách s volením infiltrace. Předpokládá se montáž do hotových otvorů.

Okna teplo, kondenzace EURO 2

Okna teplo, kondenzace EURO 3

Rozměry příklad rámu okna a křídla EURO 4

Spodní kryt rámu EURO 5

Kování je třetí částí okna EURO 7

EURO 10

EURO 11

Rustikální rám

Okna dělají fasádu EURO 12

Která okna jsou lepší, výhodnější, dokonalejší? Plastová okna Která okna jsou lepší, výhodnější, dokonalejší? Plastová nebo dřevěná PLAST 1

Plastová okna PLAST 2

Infiltrace – větrání u plastových oken

Základní charakteristika Zasklení plastových oken : sklo se ukládá na podložky do plastových lišt s gumovým těsněním Součinitel prostupu teplarámu U = 1,1-1,6 W/(m2K) Vzduchová propustnost spár 0 m3/(hod. m) Vzduchová neprůzvučnost 44 dB PLAST 4

Technická příprava a realizace Postup při realizaci plastových oken Nabídka - výběr druhů oken sestavení výpisu prvků. Zaměření – zaměření stavebních otvorů nejlépe za přítomnosti dodavatele oken. Smlouva – upřesnění a úplná cenová kalkulace. Výroba – Výroba a expedice výrobku. Instalace – příprava otvorů,montáž a zednické zapravení, odzkoušení funkce. Předání díla spolu s předáním záručního listu s návodem na užívání výrobku. PLAST 5

Výroba plastových oken rozměření profilů nařezání profilů PLAST 7

Výroba plastoken - svaření rámů

Výroba plastoken svaření rámů

Výroba plastoken - svaření rámů

Výroba plastoken- svaření rámů

Výroba plastoken -opracování rohů

Výroba plastoken -opracování rohů

Výroba plastoken – těsnění a expedice

MONTÁŽ OKEN

MONTÁŽ OKEN

Výpis truhlářských výrobků Výpis je určen jako podklad pro další přípravu projektové dokumentace Pro smlouvu a výrobu výplně otvorů Výpis musí být úplný, proto se někdy spojuje s rozpočtem jak je uvedeno na ukázce.

Ve výpisu oken nesmí chybět popis Rámu s tepelnou charakteristikou Okenního křídla s druhem otvírání a kování. Zasklení s charakteristikou skla Včetně hodnoty tepelného prostupu Průzvučnost s hodnotou útlumu. Infiltrace s hodnotou výměny vzduchu Popis rámečku ve vztahu k liniovému součiniteli tepelného prostupu. Popis doplňků okna včetně úpravy parapetu.