1. 2 VLÁDNÍ REFORMY I. Důchody a DPH II. Zdravotnictví III. Daně IV. Zákoník práce, Občanský zákoník.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
– – Očekávané změny v oblasti zákoníku práce, občanského zákoníku a v důchodovém systému 1.
Advertisements

Důchodová reforma (úvod do problematiky) Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR.
Úsporná opatření platná od ledna 2011 a jejich dopady na občany
Odpovědnost při hospodaření s majetkem státu
Reformy v sociální oblasti Změny ve financování sociálních služeb Ing. Ondřej Mátl.
Úsporná opatření platná od ledna 2011 a jejich dopady na občany 1.
GENERALI TOP TALENT 2007 Návrh koncepce penzijní reformy Jan Krejsa.
Finanční situace systému veřejného zdravotního pojištění a úhrady zdravotní péče v roce 2009 Praha, 20. listopadu 2008.
Petr NEČAS ministr práce a sociálních věcí 9. dubna 2008 Bilance dopadů sociálních reforem za rok 2008.
Obecná část rozpočtového práva III
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. 22. května IFA. 1. Příjmové daně 2. Věcný záměr nového zákona o daních z příjmů 3. Nový zákon o daních z příjmů (NZDP)
Role MZ ČR v souvislosti s veřejnou podporou – financování investic ve zdravotnictví
Makroekonomie I ( Cvičení 12 – Fiskální politika - shrnutí )
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
PRACOVNĚ PRÁVNÍ VZTAHY
Komentář k důchodové reformě z pohledu VV 1. Dopad zvýšení DPH Sjednocení DPH na 20% (65 mld. Kč) pro financování důchodové reformy Zachování snížené.
Zákonná opatření Senátu v daňové oblasti Rizika spojená se způsobem jejich přijetí 20. listopadu 2013.
Hospodářská politika státu
– – Úsporná opatření platná od ledna 2011 a jejich dopady na občany.
1 Mezinárodní konference 80 let sociálního pojištění „Současnost sociálního pojištění“ Svaz průmyslu a dopravy ČR Ing. Zdeněk Liška generální.
Úsporná opatření v působnosti MPSV a daních z příjmů.
Národní protikrizový plán vlády Miroslav Kalousek ministr financí.
Jak dál ve financování činnosti Vysokoškolského odborového svazu? Návrh reformy pro současnost a budoucnost.
Příprava nového zákona o rozpočtovém určení daní.
Daňová reforma - reformní novela 2013 JUDr. Radim Boháč, Ph.D
Vypracoval: Štěpán Bill
Hodnocení možností penzijních fondů v rámci penzijní reformy Autor práce: Ing. Petr Kupčík Vedoucí práce: doc. Ing. Eva Vávrová, Ph.D. Oponent práce: Ing.
Svaz měst a obcí České republiky a zákon o rozpočtovém určení daní Ing. Oldřich Vlasák předseda.
Programové cíle v sociální oblasti Bc. Tereza Bernardová místopředsedkyně strany stínová ministryně práce a sociálních věcí.
Tomáš Julínek Reforma zdravotnictví. Základní charakteristiky ideových pohledů na zdravotnictví - duben 2001  Zvýraznění role občana  Zdravotnická zařízení.
1 Reforma veřejných financí Reforma veřejných financí 2007.
1 Úsporná opatření platná od ledna 2011 a jejich dopady na občany.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Ing. Vojtěch Jindra Katedra ekonomie (KE)
1 Celostátní konference ředitelů gymnázií ČR AŘG ČR P ř e r o v Mezikrajová komparace ekonomiky gymnázií.
Obnova vozového parku v České republice
REFORMA ZDRAVOTNICTVÍ „Zdravotnictví nejvyšší kvality dostupné pro všechny!“ MUDr. David Rath.
Jan Škorpík a Martin Štěpánek 3. prosince 2008 Zavedení II. pilíře povinného důchodového systému v ČR, hlavní principy a návrh řešení.
Petr Nečas místopředseda vlády ministr práce a sociálních věcí 27. listopadu 2008 Důchodová reforma.
Penzijní systém podle NS-LEV 21 Tereza Holišíková http://
Návrh novely zákoníku práce předložený vládě Svaz průmyslu a dopravy ČR souhlasil s návrhem novely zákoníku práce Stanovisko ze dne 31. března 2011.
Aktuální krize zdravotnictví
Daňová reforma ČR Konference ODS k reformním krokům vlády ČR Vlastimil Tlustý, 3. května 2007 Návrh nového zákona o dani z příjmů.
Právo sociálního zabezpečení J.Kožiak. Předmět úpravy  Pojem Právní odvětví, které upravuje pomoc občanům v tíživé společenské situaci z veřejných zdrojů.
Plnění Národního programu reforem Ing. Tomáš Zídek Ministerstvo financí ČR Odstraňování bariér konkurenceschopnosti EU a ČR.
Účtování mezd účtová třída 3
Priority ve vzdělávání jsou dané legislativou možnostmi finančních prostředků státního a krajských rozpočtů možnostmi čerpání fondů EU aktuálním vývojem.
Navrhovaná reformní opatření důchodový systém Ministr práce a sociálních věcí Petr Nečas.
Jana Leciánová Gymnázium Uherské Hradiště
Novela zákona o důchodovém pojištění (I. etapa důchodové reformy) Technická novela nového zákona o nemocenském pojištění Petr Nečas ministr práce a sociálních.
Michal Doktor poslanec PS PČR člen Rozpočtového výboru předseda Stálé komise pro bankovnictví Daňový systém – realita a vize 25. září
Návrh státního rozpočtu ČR na rok 2007 I.náměstek ministra financí Ing. Eduard Janota 11. září 2006.
klade zvýšené nároky na finanční zabezpečení lidí v seniorském věku. -Zvýší se odvody -Zvýšení porodnosti ze zákona -Prodloužení důchodového.
Základy pracovního práva a sociálního zabezpečení v ES Sociální ochrana zaměstnanců Přednáška č. 6.
VY_62_INOVACE_ Pracovněprávní vztah.
Vybrané otázky nového ZÁKONÍKU PRÁCE Zákon č. 262/2006 Sb.
Paragraf Fišerové – dopady na pacienty, pojišťovny a poskytovatele zdravotní péče.
Zaměstnání. práce cílevědomá lidská činnost cílevědomá lidská činnost získat statky a služby k uspokojení potřeb získat statky a služby k uspokojení potřeb.
Aktuální informace (pro RK vedoucích pracovníků a pracovníků přímo řízených organizací) Mgr. F. Dobšík (30. duben 2013)
Růst počtu lidí v poproduktivním věku jako zdroj ohrožení veřejných financí, formy penzijního připojištění v ČR a Evropě.
DŮCHODOVÁ REFORMA. 2 Současné hlavní problémy I.pilíře Vnímání systému jako jednozdrojově financovaného (pouze pojistné) OSVČ - platí méně než 30% vyměřovacího.
1 Důchodové pojištění. 2 Důchodové pojištění v roce 2012 Důchodové pojištění musí mít každý občan ČR Sociální pojištění se skládá ze tří složek: - důchodové.
STABILIZACE A REFORMA ČESKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ Priority ministra zdravotnictví Tomáše Julínka pro funkční období Praha,
Daně a rozpočty (Státní rozpočet, daňová soustava, hospodaření domácnosti, mzda, ZP + SP) Finanční gramotnost pro 9. ročníky 2016 / 2017 Bc. Tomáš Janda.
Informace ze sociální oblasti
VLÁDNÍ REFORMY Důchody a DPH Zdravotnictví Daně
Základy pracovního práva a sociálního zabezpečení v ES
Účtování se zaměstnanci - účtová třída 3 účtová skupina 33
Účtování se zaměstnanci účtová třída 3
Finanční situace systému veřejného zdravotního pojištění a úhrady zdravotní péče v roce 2009 Praha, 20. listopadu 2008.
Transkript prezentace:

1

2 VLÁDNÍ REFORMY I. Důchody a DPH II. Zdravotnictví III. Daně IV. Zákoník práce, Občanský zákoník

3 I. Důchody a DPH  Odbory jsou proti vládní koncepci již od Koaliční smlouvy a Programového prohlášení vlády  Nezbytnost reformy  Demografický vývoj  Soukromý kapitál zhodnotí peníze lépe než stát Systém pokus x omyl mýtus

4  Vyvedení části peněz do nových penzijních fondů  Vyvolávání strachu z chudoby ve stáří  Kompenzace státního pilíře zvýšením DPH loupež zločin ubohost

5 7 % do 11 tis 82 % až Kč 10 % do 121 tis 1% Nad 121 tis Reakce na nález Ústavního soudu: Až u 80 % důchodců se sníží od r důchod až o 5 % ve prospěch „horních 10 %“

6 OPT-OUT zničí důchody i veřejné finance: •Vyvedení až 50 mld. Kč ročně ohrozí valorizaci •Investiční riziko je větší hrozba než stárnutí •Soukromé důchody jsou nižší (stojí více peněz) •Dědici asi nic nedostanou •Soukromé důchody se nevalorizují •Všechna rizika ponese zaměstnanec •Správci budou mít zisky jisté (poplatky) •S garancemi státu se nepočítá

7 Sjednocení/zvýšení sazeb DPH Za snahami o sjednocení DPH jsou skryty mnohem zásadnější záměry, než se může na první pohled zdát Hlavním záměrem je snaha o zásadní změnu struktury daní ve společnosti a tím i zásadní změnu systému přerozdělování Jasnou snahou je výrazně snížit váhu přímých daní, tedy daní z příjmu a pojistného a naopak posílit zdanění spotřeby Takto zásadní opatření značně rozkmitá ekonomický a sociální systém v ČR Jde o rozhodující krok v přesunu daňového břemene od vyšších k nižším příjmovým skupinám

8 Je třeba sdělit občanům ČR, že  Ke zdražení jejich základních životních potřeb dochází proto, aby vláda mohla předat soukromým penzijním společnostem cca 50 miliard Kč ročně bez záruky za výši budoucích důchodů  Dalším důsledkem je dohnání veřejných služeb do výrazných deficitů, což povede k nutnosti zavedení výrazné spoluúčasti občanů  Jde o přípravu půdy pro privatizaci veřejných služeb, především zdravotnictví a školství

9 Miloš Zeman, důchodce z Vysočiny Důchodovou reformu pokládám za třetí největší tunel v dějinách české ekonomiky. První tunel byla privatizace podniků, potom banky a toto je v podstatě tunel na budoucí úspory na stáří. Řekli o navrhované reformě důchodů: Mezinárodní měnový fond Navržená reforma neřeší potíže s financováním budoucích penzí, vyhlídky příštích důchodců naopak komplikuje. Nesmyslné je omezení odvodů sociálního pojištění, sníží se rozpočtové příjmy a zvýší deficit. Oslabený první pilíř pak nebude schopen zajistit živobytí chudých penzistů, a celý systém se může zhroutit. Obyčejní občané ČR Proč by se dvě třetiny populace s podprůměrnou mzdou, která ještě mnohým vlivem krize dále poklesla, měly prostřednictvím zvýšené DPH skládat na zbylou třetinu nejbohatších? Václav Klaus, prezident Zvýšení DPH nemá s důchodovou reformou absolutně nic společného a plést to dohromady je naprosto nešťastné a nevím, proč to vláda udělala!

10 II. Zdravotnictví  V systému nejsou peníze  Definice standardní bezplatné péče  Zvyšování spoluúčasti pacientů mýtus rozpor s ústavou zločin

11  Privatizace zdravotnických zařízení a služeb  Systém zaplať nebo zemřeš tunel znovu aktuální

12

13 III. Daně  Kalousek v ilegalitě až do 18.března 2011 !!!! (Do té doby neměli návrh k dispozici ani členové vlády)  Stát ve státě???  DPH – daň bohatým  Finanční a majetkové operace nezdaněny

14 IV. Zákoník práce a Občanský zákoník  Hrozby byly naplněny – návrh novely ZP! Příklady navržených změn: • prodloužení zkušební doby na 6 měsíců u vedoucích zam. (= široký pojem) • možnost výpovědi při porušení léčebného režimu (v období 14/21 dní) • snížení zákonného odstupného (3 měsíční výdělky až po trvání PP 2 roky) • prodloužení DPP ze 150 na 300 hodin (nárůst rizikové zaměstnanosti) • větší flexibilita rozvrhování pracovní doby • možnost s kýmkoli sjednat mzdu s přihlédnutím k práci přesčas • u vedoucích zaměstnanců (= široký pojem) možnost sjednat mzdu s přihlédnutím k práci přesčas v rozsahu průměrně 8 hodin týdně

15 Příklady navržených změn - pokračování: • možnost snížit příplatek za noční práci nebo za práci v So a Ne pod zákonné minimum i v pracovní smlouvě Zavedení možnosti pro zaměstnavatele jednostranným rozhodnutím zasílat (na adresu trvalého bydliště?) mzdu zaměstnanci (pokud by byla výplata v pracovní době na pracovišti obtížná nebo neproveditelná) • Umožnění výplaty v cizí měně i českým zaměstnancům v Česku („souhlas“) • umožnění řešit částečnou nezaměstnanost vnitřním předpisem tam, kde nejsou odbory (bez úřadu práce) • zvýšení maximální náhrady škody z nedbalosti pro vedoucí zaměstnance (=široký pojem) ze 4,5 násobku na 6 násobek průměrného výdělku

16 …+ omezení odborových práv: • zrovnoprávnění podnikových rad, např. při hromadném propouštění, při schvalování plánu dovolených • zrušení povinnosti zaměstnavatele projednávat předem výpovědi • omezení působnosti odborové organizace u zaměstnavatele (3 zam. v PP) • vypuštění § 321 – odbory již nadále nemají dbát o dodržování pracovněprávních předpisů? • pravděpodobné omezení kontrolní činnosti odborů v oblasti BOZP • zrušení spolurozhodovací pravomoci při neomluvené absenci

17  396 paragrafů ZP x 3040 paragrafů ObčZ  Rozvrat právní kultury v ČR!

18 A jak si stojí vláda = „reformátorka“ u občanů ČR? Zdroj: CVVM, únor 2011 x

19 Zdroj: CVVM, únor 2011

20 OS KOVO pro zvýšení úspěšnosti kampaně ČMKOS Cíl: Oslovit co největší počet osob a připravit se na velkou a výraznou akci s co největším zastoupením OS KOVO

21 Jak časovat kampaň a proč? 3/2011 4/2011 5/2011 6/2011 7/2011 8/2011 9/ /2 011 I. etapa změny důchodů – (ÚS) v PS II. etapa změny důchodů – reforma důchodů v PS ? Reforma zdravotnictví v PS Reforma daní v PS ? Změny zákoníku práce v PS ? Rekodifikace obč. zákoníku v PS ? Zastoupení zást. zaměstnanců v DR v PS ? Vhodný čas pro společnou akci

22 Aktivity OS KOVO  Podpora akcí ČMKOS, případně OS  Podávání informací na jednání orgánů OS KOVO  Mediální vystoupení s cílem aktivizovat členy i nečleny  Vytvoření plakátů (i v elektronické verzi)  Maximální využití všech komunikačních prostředků (Kovák, Intranet, Internet, SMS servis, sociální sítě, mladí kováci, …)  Využití Petice OS KOVO k důchodům ke zviditelnění našich požadavků

23 Z usnesení z R-OS KOVO: Rada OS KOVO ukládá VV OS KOVO a vyzývá odborové svazy, sdružené v ČMKOS, a vedení ČMKOS, aby v rámci kampaně ČMKOS „Otevřete oči“ iniciovaly a organizovaly:  Podpůrné akce za účelem společného postupu s dalšími občanskými sdruženími a občanskými iniciativami v ČR, např. s ProAlt  Opakovaně a všemi možnými způsoby informovat poslance a senátory Parlamentu ČR o nesouhlasu s provedením reforem e vládou navrženém znění, které je nevýhodné pro naprostou většinu obyvatel ČR  Komunikovat s pedagogy ve školách ve své působnosti s cílem provádět osvětu v hodinách k tomu určených

24  Vytvořit leták pro informování o cílech a požadavcích ČMKOS pro rozšiřování členům a dalším občanům  Svolávat v regionech vysvětlovací shromáždění za účasti nejen funkcionářů, ale i co největšího počtu členů svých ZO s cílem efektivního průniku informací k členské základně  Využívat sociální sítě, jako je Facebook a další k masivnímu informování občanů ČR a k diskuzi s nimi  Připravit a realizovat neavizované účinné informační a protestní akce, jejichž výsledkem bude přijetí reforem, které jsou potřebné, avšak v podobě, která bude akceptovatelná odbory, zaměstnanci a naprostou většinou občanů ČR Hradec Králové, 17. března 2011

25 Billboardy pro kampaň:

26

27 Firma News Outdoor CR odmítla tyto billboardy odmítla vylepit pro údajný rozpor s Etickým kodexem!!!

28