ÚVOD. Princip spočívá ve zvýšené intenzitě osvětlení přechodu oproti komunikaci. PRINCIP.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zdroje Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace CYKLISTA Tento Digitální učební.
Advertisements

Řízení motorových vozidel
Návrh parkování Návrh zastávek MHD.
Rozdíly v pravidlech silničního provozu
ŘÍZENÍ MOTOROVÝCH VOZIDEL
Řízení motorových vozidel
DOPRAVNÍ VÝCHOVA 4. ROČNÍK
Křižovatky ČSN Projektování křižovatek na pozemních komunikacích
Víceúčelové pruhy (Advisory cycle lane)
V této dopravní soutěži prověříme vaše znalosti, které jste zatím získali a které dodržujete když se pohybujete venku a to nejenom na kole. Vašim úkolem.
MÍSTNÍ KOMUNIKACE FUNKČNÍ SKUPINY D
Jakékoliv další používání podléhá autorskému zákonu.
Rozdíly v pravidlech silničního provozu
Jakékoliv další používání podléhá autorskému zákonu.
Bezpečnost v dopravě Komplexně ošetřený přechod pro chodce ● zvýrazňující nástřiky na vozovce luminoscenční nebo fluoreskující barvou + “3D” nástřiky ●
VY_32_INOVACE_ 16_ Místo, kde žijeme Dopravní značky (SADA ČÍSLO 2)
Pravidla provozu vozidel na pozemních komunikacích platná od
Shrnutí nebezpečných míst v Kravsku s fotkami. Místo mezi dvěma autobusovými zastávkami před školou Na takto důležitém místě chybí přechod pro chodce.
DOPRAVNÍ ZNAČKY 3. ročník
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace DOPRAVNÍ ZNAČKY Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře.
Odkryj správnou dopravní značku a najdi pod ní písmeno.
stůj, dej přednost v jízdě
Dopravní značky.
Název Dopravní výchova - značky
Pozemní komunikace v intravilánu ČSN „Projektování místních komunikací“, 2006 Změna Z1 – 2010 – Přechody a místa pro přecházení, rozhledové.
Umíte se chovat na silnici?
VY_32_INOVACE_11_Cesta do školy. Jméno: Vendula Báčová Ročník: 3. Období vytvoření: září 2011 Téma: Cesta do školy Anotace: Učivo je podáno formou prezentace.
PRACOVNÍ LISTY DOPRAVNÍ ZNAČKY
Jízda s použitím zvláštního výstražného znamení
ŘÍZENÍ PROVOZU NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH Řízení provozu na pozemních komunikacích Provoz na pozemních komunikacích se řídí: - světelnými, případně i.
Tisková konference příčiny nehod v podzimním a zimním období priority a úkoly – podzimní období Tisková konference příčiny nehod.
A U T O Š K O L A P R O F I H a v í ř o v. Upravené značky A U T O Š K O L A P R O F I H a v í ř o v.
Bezpečnost silniční a železniční dopravy Přednáška METODIKA BEZPEČNOSTNÍ INSPEKCE 2 Doc. Ing. Miloslav Řezáč, Ph.D. Katedra dopravního stavitelství, Fakulta.
ZÁKLADNÍ POJMY II. Obec -zastavěné území -počátek a konec je na pozemní komunikaci označen příslušnými dopravními značkami -na účelových komunikacích.
SMĚR A ZPŮSOB JÍZDY Směr a způsob jízdy - na pozemních komunikacích se jezdí vpravo, a pokud tomu nebrání zvláštní okolnosti, při pravém okraji -na krajnici.
Tisková konference dopravní nehodovost - priority a úkoly – podzimní období Tisková konference dopravní nehodovost - priority.
Prázdniny nehod (- 423, tj. - 3,2%) 140 osob usmrceno (- 30, tj. -17,6%) 598 osob těžce zraněno (- 48, tj. – 7,4%) osob zraněno lehce.
Příkazové Zákazové Upravující přednost Výstražné RISKUJ DOPRVANÍ ZNAČKY
VY_32_INOVACE_06_VÝCHOVA KE ZDRAVÍ_1_DOPRAVNÍ ZNAČKY Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola, Školní jídelna a Školní družina, Duchcov,
Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace
Činnost Policie ČR v dohledu nad silničním provozem, rozbor činnosti dopravní policie za rok plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha.
ODBOČOVÁNÍ A JÍZDA KŘIŽOVATKOU
Autor: Mgr. Radana Marelová
INTERAKTIVNÍ POZNÁVAČKA
Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_15_PRVOUKA
Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_16_PRVOUKA
NeRiskuj.
D o z p n r.
VY_32_INOVACE_44_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
Autor: PaedDr. Jana Čechová
o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů
VY_32_INOVACE_43_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
Opatření ke zvýšení bezpečnosti silničního provozu v kraji
PRACOVNÍ LISTY DOPRAVNÍ ZNAČKY
Prázdniny bezpečnější
Název: VY_52_INOVACE_PRV_01   Škola: ZŠ a MŠ Chraštice, Chraštice 44
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Materiál slouží k výkladu učiva dopravní výchovy pro žáky 3. ročníku
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jaroslav Bartl Číslo
Vyhodnocení dopravní nehodovosti v ČR a ve Zlínském kraji za rok 2017
Krajské ředitelství policie hl. m
Tisková konference vedoucího odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje.
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Vývoj dopravní nehodovosti za období leden až září roku 2013 a technický stav vozidel plk.
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Viditelnost nemotorizovaných účastníků silničního provozu a rizika podzimního a zimního období.
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Viditelnost nemotorizovaných účastníků silničního provozu a rizika podzimního a zimního období.
III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_76_PRV1
DOPRAVNÍ ZNAČKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Grosmanová.
Dětské dopravní hřiště Liberec
" ACHENBACH" - bezpečnost obsluhy na 1.místě
Transkript prezentace:

ÚVOD

Princip spočívá ve zvýšené intenzitě osvětlení přechodu oproti komunikaci. PRINCIP

Tím vytvoření kontrastu mezi přecházející osobou a pozadím. Řidič má dokonalý přehled o situaci na přechodu, což je mnohem důležitější než pouhé upozornění řidiče na blížící se přechod pro chodce. KONTRAST

Také je velmi důležité nasvítit chodce v zorném poli přijíždějícího řidiče tak aby řidič nebyl oslněn. OSLNĚNÍ

Z toho důvodu je svítidlo osazeno speciální optikou se silným zdrojem bílého světla. Bíle svítící (metalhalidová výbojka 250 W) ZDROJ

Také stožár s výložníkem je umístněn vždy před přechodem ze směru příjezdu řidiče Stožár UMÍSTNĚNÍ STOŽÁRŮ

Světlo je díky speciální optice směrováno na přecházejícího chodce. SMĚR JÍZDY Chodec je pak vidět jako osvětlený objekt na tmavém pozadí. PŘECHOD Z BOKU

Výložník se svítidlem je umístněn a vyroben tak, aby svítidlo bylo nad středem jízdního pruhu. (popřípadě jízdních pruhů v jednom směru). VYLOŽENÍ NAD JÍZDNÍ PRUHY

Na výložníku jsou umístněny dopravní značky č. IP6 PŘECHOD PRO CHODCE Tak aby zamezili případnému oslnění řidičů přijíždějících z protisměru. Je možno osadit i jinými výstražnými cedulemi dle přání zákazníka. Například „POZOR DĚTI“ atd. Doporučujeme však značku „PŘECHOD PRO CHODCE“ protože může nastat situace, že chodci bude bude dávat přednost velké nákladní auto které zakryje označení přechodu na stožáru. ZACLONĚNÍ

Na stožár je možno umístnit zákonem stanovené označení přechodu značku č.IP6 ZNAČKY

Stožár je čtyřhranný na jeho povrchu je nalepena reflexní folie aby přijíždějící řidič byl upozorněn na přechod odrazem světla Odráží světlo Neodráží světlo ODRAZOVÁ FO´LIE

Čtyřhranný profil stožáru umožňuje pevné uchycení výložníku který je tím odolný proti silnému větru a nelze ho vychýlit. Čtyřhranný profil stožáru umožňuje pevné uchycení výložníku který je tím odolný proti silnému větru a nelze ho vychýlit. PEVNOST VE VĚTRU

Bezpečnostní osvětlení přechodů „EXENTRIC“ svou konstrukcí zabezpečuje maximální bezpečnost chodců na přechodech s ohledem na náklady s pořízením a údržbou. Vyrábí a dodává držitel certifikátu ISO 9001: 2001 UKONČENÍ