Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a státním rozpočtem České republiky Moderní formy profesního vzdělávání Konference k projektu Orlová -

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výuka anglického jazyka s interaktivní tabulí a e-learningem
Advertisements

1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
ZAČLENĚNÍ PODNIKATELŮ DO TVORBY REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE KONKRÉTNÍ AKTIVITY SPOLUPRÁCE S VÁMI PRO OBDOBÍ OD DO – JAK SE MŮŽETE.
TUL H 32 Setkání realizátorů inovace předmětů 4.
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Projektový tým Svaz měst a obcí ČR Ostrava, 04. listopadu 2013.
TUL H32 Setkání realizátorů inovace předmětů Příloha č. 9/02/01/3.
1 Projekt Akademie distančního vzdělávání Monika Všetulová, Miroslava Dvořáková Olomouc 2007.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
PREZENČNÍ INFORMAČNÍ SEMINÁŘ PRO VEDOUCÍ ZAMĚSTNANCE.
Přehled realizovaných plateb a opatření k urychlení proplácení projektů financovaných z ROP Střední Morava 2. září 2009 Olomouc 8. září 2009 Zlín Výroční.
ORBIS PICTUS 21. STOLETÍ. Projekt je zaměřen na inovaci výuky odborných a všeobecně vzdělávacích předmětů za pomoci ICT, interaktivních a multimediálních.
Moderní metody profesního vzdělávání Projekt OP RLZ 3.3 Rozvoj dalšího profesního vzdělávání Registrační číslo CZ / /0010 Termín realizace:
Umění motivace, komunikace a prezentace ZAHÁJENÍ PILOTNÍHO OVĚŘOVÁNÍ VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU UMĚNÍ MOTIVACE, KOMUNIKACE A PREZENTACE LITOMĚŘICE 26. BŘEZNA.
Projekt PŘÍPRAVA+ v Moravskoslezském kraji Závěrečná konference CLARION CONGRESS HOTEL 29. února 2012 Mgr. Martin Kovalský vedoucí monitoringu trhu práce.
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
Rozvoj klíčových kompetencí v praktických činnostech školy  projekt ZŠ Třebíč, Na Kopcích  realizace od do  přidělená dotace =
Dalším profesním vzděláváním k rozvoji Písecka – Tvorba a pilotní realizace modulárních vzdělávacích programů CZ / Tento projekt je spolufinancován.
Reg. číslo projektu: CZ.1.07/3.2.07/
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
1 KURZ ŘÍZENÍ VÝZKUMU A VÝVOJE A VYUŽITÍ JEJICH VÝSLEDKŮ V PRAXI Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a státním rozpočtem České republiky Pilotní ověřování studijních opor a přidělení ISBN.
OTEC A SYN mezigenerační vzdělávání v podnikání TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
Cesta k modernímu vzdělávání
„Inovace bakalářského studijního oboru Aplikovaná chemie“
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
Představení projektu Rozvoj kompetencí managementu a pracovníků VŠ MSK (s podporou ICT), CZ.1.07/2.2.00/ Prezentace projektu na společném.
Pilotní ověřování studijních opor Projekt je spolufinancován Evropskou unií a Státním rozpočtem České republiky.
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
e-learning Lucie Rohlíková
Návrh a realizace modulového systému dalšího vzdělávání učitelů v MSK Magdalena Chmelařová Opava 2008.
OP Rybářství 2007 – 2013 Portál farmáře jako nový nástroj v komunikaci mezi žadateli a SZIF v rámci OP Rybářství. Ing. Antonín Vavrečka Oddělení metodiky.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a státním rozpočtem České republiky Moderní formy profesního vzdělávání Konference k projektu Orlová -
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
TUL H32 Představení projektu OPVK: „Inovace mezioborového studijního programu Ekonomika a Management se zaměřením na znalostní ekonomiku”
Rozvoj e-learningu v oblasti vzdělávání pedagogů v Moravskoslezském kraji CZ.1.07/1.3.05/ Ing. Marek Bumbálek Krnov
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS (OP RLZ 3.2) ( RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. PaedDr. Jiří Mezuláník, CSc. Vysoká.
Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Projekt Digitální škola - její pozice v systému projektů na OA Orlová.
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci DISTANČNÍ MINIMUM Vstupní tutoriál DPRA0508, DMPRA Mgr. Monika Všetulová.
Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU
VÝROČNÍ KONFERENCE,,Operační program Rybářství příležitost pro produkční rybáře“
Hradec Králové. -Vyplňuje se prostřednictvím aplikace Benefit7 ( zadost.cz) – elektronická MZ. zadost.cz -Přílohy k MZ se přikládají.
Video. Informace o projektu Projekt je financován z 85 % z prostředků Evropského sociálního fondu (ESF). Zbylých 15 % nákladů projektu je hrazeno ze státního.
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií INVESTICE DO ROZVOJE.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Opava Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace OP RLZ Opatření 3.2 Registrační číslo.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
KLÍČ Klíčové kompetence v počátečním vzdělávání Barbara Čechová Výzkumný ústav pedagogický v Praze.
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Tento projekt je spolufinancován Evropským fondem pro regionální rozvoj, státním rozpočtem České republiky a státním rozpočtem Slovenské republiky Metodické.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
NZZ – Nová závěrečná zkouška IPN Dana Kočková, NÚOV MŠMT,
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
INOVACE ŠVP ZAČLENĚNÍM PŘEDMĚTU FINANČNÍ HOSPODAŘENÍ
Plánování prvních kroků
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
Název operačního programu:
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
Transkript prezentace:

Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a státním rozpočtem České republiky Moderní formy profesního vzdělávání Konference k projektu Orlová - červen 2007 Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a státním rozpočtem České republiky Miroslava Šromková manažerka projektu

Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a státním rozpočtem České republiky Program 9:00 hodPrezence účastníků 9:30 hodInformace o průběhu projektu, monitorovací zprávy (p. Šromková) Financování projektu (p. Šromková, p. Nováková) 10:00 hodPilotní ověřování, zpětná vazba, dotazníky, ISBN (p. Štěrbová) 10:30 hodSpolupráce s koordinátory a autory, oponentské posudky (p. Wijová) 10:45 hodPřestávka 11:15 hodPublicita a další aktivity projektu (p. Wijová) 11:45 hodProjektové záměry MSK pro období (Ing. Volná) 12:00 hodDiskuse 12:30 hodOběd

Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a státním rozpočtem České republiky REKAPITULACE

Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a státním rozpočtem České republiky Monitorovací indikátory Počet podpořených organizací 8 Počet podpořených 300 Počet podp. prac. lektor. met. řídící práce 25 Počet nově vytvořených vzděl. programů 4 Počet kurzů 25 Katalog vzdělávacích modulů 80 Sborník konference 20 Publikace – školící materiály 250 Počet podpořených organizací 8 Počet podpořených 300 Počet podp. prac. lektor. met. řídící práce 25 Počet nově vytvořených vzděl. programů 4 Počet kurzů 25 Katalog vzdělávacích modulů 80 Sborník konference 20 Publikace – školící materiály 250

Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a státním rozpočtem České republiky Monitorovací zpráva č. X/Y Realizované klíčové aktivity

Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a státním rozpočtem České republiky 1. Projektový management  Řídící výbor projektu  Příručka projektu  Smlouvy o partnerství  Autorské smlouvy  Dohody o provedení práce – koordinátoři, lektoři, autoři opor  Finanční manažerka – výkazy, žádanky, objednávky, příprava MZ Zhodnocení Náročná komunikace, administrace, tvorba a úprava monitorovacích zpráv

Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a státním rozpočtem České republiky 2. Konfigurace LMS a jeho udržování v průběhu projektu  V prostřední LMS byla vytvořena koncepce modulárního uspořádání edukačních materiálů, zavedeny a spravovány uživatelské účty s příslušnými právy pro jednotlivé autory a tutory 

Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a státním rozpočtem České republiky 3. Příprava realizátorů distančního vzdělávání  Kdy: listopad - prosinec 2006  Kde: OAZ Bruntál  Co: tvorba opor a převod do Moodle  Kdo: lektoři OA Orlová pro autory opor  Výstup: akreditovaný kurz MŠMT - osvědčení

Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a státním rozpočtem České republiky 4. Prezentace výstupů, publicita projektu   Osobní návštěva zaměstnavatelů – aktivizace (ČEZ EDĚ)  Publicita (dokladování pro MZ) – Ing. Wijová

Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a státním rozpočtem České republiky 4. Tvorba a oponentura opor Autorská smlouva DPP – lektor DPP – oponent, zpětná vazba – úprava opor

Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a státním rozpočtem České republiky 5. Plánované klíčové aktivity pilotní kurzy (RNDr. Štěrbová)  Prezenční, většinou nepovinné, setkání studujících a tutora. DISKUSE  Cíl - získat přehled o studijních povinnostech  POT – případové studie  DOTAZNÍK na hodnocení činnosti tutora a efektivitu tutoriálu

Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a státním rozpočtem České republiky SWOT analýza projektu  Silné stránky (S) – Materiální zabezpečení pro e-Learning – Vytvoření systém spolupráce mezi školami – Profesionalita autorů a lektorů  Slabé stránky (W) – Neustále se upravují požadavky na monitorování projektu – Rozdílná úroveň operativnosti komunikace mezi koordinátory

Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a státním rozpočtem České republiky ……pokračování  Hrozby (O) – Naplněnost pilotních kurzů – Ochladnutí motivace pro e-learning po poznání vstupní pracnosti – Vysoké vytížení učitelů již v současných aktivitách – Konkurence v oblasti vzdělávání v ČR Příležitosti (T) – Zkvalitnění studijního servisu i pro naše studenty – Zvládnutí nezbytné inovace vzdělávacího procesu (trendy EU) – Růst kvalifikace vyučujících v oblasti ICT – Možnost rychlé inovace studijních materiálů a dělání kurzů na klíč – Vytvoření systému spolupráce Komunitních škol pro účast v dalších projektech

Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a státním rozpočtem České republiky Financování projektu p. Helena Nováková

Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a státním rozpočtem České republiky Poděkování za spolupráci při uplatňování projektových nákladů - materiál, odborná literatura - refundace internetu (doložit fotokopii smlouvy o připojení k internetu) - osobní náklady Žádanky, následně účtenky za hotové, faktury Výkazy práce

Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a státním rozpočtem České republiky Žádost o platbu  Zálohová platba projektu, kterou jsme obdrželi v měsíci červnu 2007 ve výši Kč, je k dnešnímu dni téměř vyčerpána.  V současné době připravujeme podklady k předložení další MZ se žádostí o platbu.  Pro nadcházející období Vás proto chceme požádat o schovívavost, jelikož následná kontrola MZpráv je ze strany KÚ administrativně a časově velmi náročná, tudíž předpokládáme převod další finanční platby na náš účet v průběhu měsíce září  Proplacení veškerých Vámi požadovaných nákladů za období červen-srpen budeme nuceni posunout na měsíc září 2007.

Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a státním rozpočtem České republiky Název školy Materiální nákl. včetně odb. lit. Refundace internetu Osobní náklady (DPP) Celkem v Kč OA Orlová 7 298, , , ,26 Gy Nový Jičín 3 016, , , ,30 SPŠ Krnov 8 000, , ,00 SPŠ Opava 3 602, , , ,00 Gy Vítkov 6 408, , , ,50 Gy Rýmařov , , , ,50 SŠ Odry 3 103, , ,00 OA Bruntál ,00 Přehled čerpání rozpočtu projektu za období září červen 2007

Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a státním rozpočtem České republiky Děkujeme všem za spolupráci v projektu